předkolo playoff - odvety
23.02.2023 18:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavující Angel Di María (© AFP)

Famózní Di María! Hattrickem i výstavní trefou nasměroval Juventus k výhře nad Nantes

Velmi nadějný výsledek odváželo Nantes před týdnem z Turína do domácí odvety play-off Evropské ligy. Jenže druhý zápas v pořadí si jednoznačně podmanil Juventus. Na tenhle duel především nezapomene Ángel Di María, jehož prostě Kanárci nedokázali žádným způsobem zastavit. Zařídil pro svůj tým penaltu, červenou kartu pro soupeře, ale hlavně zapsal hattrick.

Stadion na Bretaňském poloostrově nebyl pro Di Maríu žádným neznámým prostředím, ještě nedávno tu v dresu PSG poměrně pravidelně podstupoval bitvy na francouzské nejvyšší scéně. A nebýt jeho výkonu, možná by měla Stará dáma s postupem dál daleko větší problémy.

Je každopádně třeba podotknout, že vystoupení Kanárků notně ovlivnilo brzké vyloučení. V oslabení se jim nepříznivý stav jednoduše dost těžko otáčel, případnou cestu za obratem, která se nakonec neuskutečnila, měli hlavně kvůli této skutečnosti velmi trnitou a ztíženou.

Situace se jim přitom začala zásadně komplikovat už v 5. minutě. Poprvé, a rozhodně ne naposledy, se ozval právě Di María, a v tuhle chvíli se projevil opravdu pořádně hlasitým způsobem.

Ukázal, že rozhodně nepatří do starého železa, že se ho možná v Paříži zbavili po loňské sezóně zbytečně. Protože jeho zakončení na vzdálenější tyčku, cílené kolem bránícího Palloise, které vyprodukoval z rohu pokutového území, a to po přihrávce Fagioliho, bude patřit bezpochyby k highlightům nejen tohoto kola, ovšem celého tohoto ročníku Evropské ligy.

A v 17. minutě už bylo s Nantes vážně pořádně zle. Di María zase úřadoval ve vápně, zbavil se bránícího Pedra Chirivelly, pak se štěstím obehrál brankáře Lafonta, nakonec u bližší tyčky vystřelil patičkou, a míč v pádu zasáhl ruku stopera Palloise. Sudí José Sánchez nařídil penaltu, a jelikož domácí obránce vlastně zabránil dosažení branky, inkasoval červenou kartu.

Krutý moment pro francouzský soubor vyústil v další přesný zásah Di Maríy, který zamířil z pokutové značky do protipohybu Lafonta. Do poločasu ještě mohl náskok Juventusu navyšovat ve druhé minutě nastavení Kostič, avšak jeho pokus Lafont s vypětím všech sil vyrazil do své brankové konstrukce.

Prakticky ani po obrátce nepředstavoval pro hosty žádný problém hlídat pohotový náskok. V 78. minutě pak zkompletoval hattrick Di María, který skóroval z blízkosti hlavou. Jeho trefu na každý pád musela potvrdit až gólová technologie. Ta zkrátka potvrdila, že Lafont vyrážel pryč ze své brány už v době, kdy míč celým svým objemem překročil brankovou čáru.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (38)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Lafont magic 1:0

Reagovat
Furia Ceca

Jestli zítra nebude postup, tak se Allegri do Turína už ani vracet nemusí.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Airus

Všude se píše že by byl hrozný šok kdyby Juve nepostoupilo... Já spíš očekávám jak snadno se ohneme

Reagovat
Furia Ceca

Mám to stejný... pro mě naopak bude příjemný překvapení, pokud postoupíme.

Reagovat
Il Architetto

Zkusil jsem za stovku Nantes po penaltách.

Reagovat
M11

ADM !!!

Reagovat
fabec1222

Tomu ani sám nevěřil, že to tam takhle spadne

Reagovat
LeonardoUžoa

Di Mariovi dobře zajebalo.

Reagovat
Furia Ceca

No doprdele Tak to jsem fakt nečekal... Fagioli ADM Ve chvíli, kdy nám nejvíc teče do bot, je na něj konečně spoleh.

Reagovat
fabec1222

Reagovat
mistr129

Ani náhodou ruka

Reagovat
fabec1222

Však ležel na zemi, to si tu ruku měl zlomit nebo co Na červenou fakt ne

Reagovat
Melchior

Ruka ano, protože zabránil pohybu míče do brány, jen nevím na kolik je tohle redka.

Reagovat
Furia Ceca

Mě dost překvapilo, že redku tasil okamžitě, ale penaltu ověřoval VAR... já to viděl obráceně – jasná pencle, ale redka nevim. Já osobně bych za to dal žlutou.

Reagovat
M11

ADM !!!

Reagovat
Il Architetto

Měl by ho zavolat ze sprchy.

Reagovat
Furia Ceca

Pokud bych měl hodnotit prvních Ángelových 20 minut od 1 (nejslabší) do 10 (nejlepší), tak má za mě 37

Reagovat
Airus

Max spustí calma calma a dostaneme tři fíky i proti deseti

Reagovat
10

ne že by to nebylo vidět i z vesmíru, ale teď s odstupem času můžeme na 100% říct, že se Angél v první půlce sezony šetřil na MS

Reagovat
Furia Ceca

Jestli jsem ještě nedávno o něm tvrdil, že je to žoldák a že u nás nic nepředvádí a ať se v červnu pakuje, tak za poslední zápasy se mu musím omluvit.

Jinak už se těším na léto, až Rabiota podepíšeme na 6 let a Ángela neprodloužíme, protože se Allegrimu nehodí do koncepce

Reagovat
10

já to říkal taky a omlouvat se nebudu, protože měl Juventus až na druhým místě

Reagovat
Furia Ceca

Chápu, protože je možný, že kdyby hrál na podzim tak jako teď, tak možná bychom právě teď místo předkola play-off EL hráli osmifinále LM...

Na druhou stranu, když dneska vidím, jak MdS s Rabiotem všechno podělaj a vedle nich běhaj úplně nevidetelní Locatelli s Keanem, tak jsem neskutečně rád, že díky Ángelově one man show nemusíme urputně dobývat branku Nantes.

Reagovat
M11

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
M11

Proc tam neda ty mlade kluky ten dinosaur

Reagovat
Melchior

Calma, Iling se Soulém přijdou na posledních pět minut

Reagovat
M11

ADM !!!

Reagovat
Melchior

Ronaldo who?

Reagovat
Furia Ceca

Mně ten dvojzápas s Nantes připomíná souboj s Dortmundem. Kdyby AdM dal vzpomenout na svýho krajana Téveze, nezlobil bych se.

Reagovat
M11

Paredes bonucci ty vole

Reagovat
Melchior

Kdyby to byla FIFA, tak odchodem Di Maríi a příchodem Bonucciho s Paredesem jde atribut kreativity týmu z 84 na 12.

Reagovat
To som ja

Veď reálne je to horšie ako na file

Reagovat
pistacik11

Minimálne bonucci je na stopéra kreatívny až až

Reagovat
Melchior

To možná tak před pěti lety

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Mato178178

Preco vlastne twn everton stale pusta Keana na hostovanie ? Je dost dobry na juventua a psg ale pre everton nie ? Ci im to tam uz uplne mrda ked este k tomu za neho zaplatili taku palku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele