Informace

  • Celé jméno
    Wojciech Szczęsny
  • Číslo dresu
    1
  • Datum narození
    18.04.1990
  • Výška
    195 cm
  • Pozice
    brankář
  • Váha
    90 kg

Národnost

  • Polsko

Aktuální statistiky v klubu Juventus FC (ITA)

Soutěž
Z
M
G
GP
VG
OG
ŽK
ŽČ
ČK
Serie A 2023/2024
27
2430
0
0
0
22
0
0
0
Celkem
27
2430
0
0
0
22
0
0
0

Statistiky v reprezentaci

Reprezentace
Z
M
G
GP
VG
OG
ŽK
ŽČ
ČK
Polsko
81
6803
0
0
1
75
1
0
1
Polsko "20"
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Články

Szczesny zajistil Polsku postup na ME. Porážka by nejspíš znamenala konec reprezentační kariéry, přiznal

Polský brankář Wojciech Szczesny přiznal, že chycenou penaltou v poslední sérii úterního rozstřelu proti Walesu zřejmě odvrátil konec reprezentační kariéry. Třiatřicetiletá opora Juventusu dovedla svůj tým skrz play off na evropský šampionát, po postupu ale cítila spíš úlevu než radost.

Neexistuje způsob, jak zastavit Mbappého, zní z polského tábora

Odpoledne plné rekordů zažila francouzská reprezentace během dnešního osmifinálového duelu na mistrovství světa proti Polsku. Při výhře 3:1 se stal Olivier Giroud nejlepším střelcem historie "Les Bleus". Jeho kolega z útoku Kylian Mbappé se trefil dvakrát, s pěti góly se osamostatnil v čele tabulky střelců turnaje v Kataru a jako nejmladší hráč historie dal osmou a devátou branku na MS. Z obou táborů se po utkání snesla chvála hlavně na třiadvacetiletého Mbappého.

Hořkosladká vítězství a favorité na odpočinku: 3. kolo MS v kostce

Závěrečné zápasy skupinové fáze jsou na velkých turnajích vždycky hodně specifické. Některé týmy už nemají o co hrát, některé mají naopak postup jistý - a klíčové opory nechají odpočívat. A někdy se sejdou dva týmy v přímém souboji o setrvání v turnaji. Mistrovství světa v Kataru nabídlo úplně všechny verze.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele