Informace

  • Celé jméno
    Wojciech Szczęsny
  • Číslo dresu
    1
  • Datum narození
    18.04.1990
  • Výška
    195 cm
  • Pozice
    brankář
  • Váha
    90 kg

Národnost

  • Polsko

Aktuální statistiky v klubu Juventus FC (ITA)

Soutěž
Z
M
G
GP
VG
OG
ŽK
ŽČ
ČK
Serie A 2023/2024
27
2430
0
0
0
22
0
0
0
Celkem
27
2430
0
0
0
22
0
0
0

Statistiky v reprezentaci

Reprezentace
Z
M
G
GP
VG
OG
ŽK
ŽČ
ČK
Polsko
79
6593
0
0
1
74
1
0
1
Polsko "20"
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Články

Neexistuje způsob, jak zastavit Mbappého, zní z polského tábora

Odpoledne plné rekordů zažila francouzská reprezentace během dnešního osmifinálového duelu na mistrovství světa proti Polsku. Při výhře 3:1 se stal Olivier Giroud nejlepším střelcem historie "Les Bleus". Jeho kolega z útoku Kylian Mbappé se trefil dvakrát, s pěti góly se osamostatnil v čele tabulky střelců turnaje v Kataru a jako nejmladší hráč historie dal osmou a devátou branku na MS. Z obou táborů se po utkání snesla chvála hlavně na třiadvacetiletého Mbappého.

Hořkosladká vítězství a favorité na odpočinku: 3. kolo MS v kostce

Závěrečné zápasy skupinové fáze jsou na velkých turnajích vždycky hodně specifické. Některé týmy už nemají o co hrát, některé mají naopak postup jistý - a klíčové opory nechají odpočívat. A někdy se sejdou dva týmy v přímém souboji o setrvání v turnaji. Mistrovství světa v Kataru nabídlo úplně všechny verze.

Szczęsny po druhé chycené penaltě: Měl jsem na turnaji dvakrát štěstí

Polský brankář Wojciech Szczęsny se při středečním utkání s Argentinou na fotbalovém mistrovství světa vsadil s kapitánem soupeře Lionelem Messim o 100 eur, že rozhodčí za vzájemný souboj nenařídí penaltu. Gólman Juventusu Turín sice sázku prohrál, ale pokutový kop hvězdnému útočníkovi Paris St. Germain zneškodnil. Szczęsny, který na turnaji v Kataru chytil druhou penaltu, měl podle svých slov znovu štěstí...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele