osmifinále - 1. zápasy
09.03.2023 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Stephan El Shaarawy (© AFP)

AS Řím udržel čisté konto a La Realu dal dvě branky

Římané si poradili s Realem Sociedad až nečekaně snadno a kromě toho, že Španěly k ničemu nepustili, jim dali dvě branky. Tu první hned po třinácti minutách vstřelil El Shaarawy a skóre pro domácí velmi příznivé uzavřel na konci utkání Kumbulla.

Trenér José Mourinho před utkáním poznamenal, že jeho AS snad ani nemohlo dostat horšího soupeře a že se na Realu Sociedad jen těžko hledají nějaká slabá místa. To Španělé samozřejmě kvitovali a jeli do Říma s vědomím, že mají minimálně padesátiprocentní šanci na postup, navíc odvetné utkání hrají před vlastními fanoušky.

AS od začátku velmi dobře bránilo a potvrzovalo, že Olimpico je pro něj velkou oporou a pevností. Navíc zvládalo i protiútoky. Nechalo La Real hrát a ve třinácté minutě samo vyrazilo do akce. Paulo Dybala táhl útočnou akci AS po straně, nahrál do vápna Tammymu Abrahamovi a čerstvý otec našel centrem na zadní tyč Stephana El Shaarawyho. Hráč s končícím kontraktem si hodně hlasitě řekl o nový, když ve stylu ninjy doklepl míč do sítě!

Real se ale nezalekl ani nepříznivého stavu ani plného Olimpica ženoucího svoje gladiátory do bitvy a postupně si získával pevnou půdu pod nohama. Po dvaceti minutách si vzal míč na starosti Takefusa Kubo a krásnou ranou trefil pravou tyč Patríciovy brány! Delší dobu se pak oba týmy přetahovaly o míč bez větších šancí, až tři minuty před koncem první půle brankáře Remira dostihl Abraham a jen tak tak, že mu Paulo Dybala odražený míč neposlal zpátky do brány.

Do druhé půle už v domácím dresu nastoupil stoper Marash Kumbulla, který vystřídal zraněného Llorenteho, někdejšího hráče právě Realu Sociedad. Po změně stran se La Real ukazoval jako aktivnější celek, ale dlouho si nedokázal vypracovat větší šanci. V 56. minutě tvrdě vypálil Rico a brankář Patrício vyrážel konečky prstů na roh.

Po hodině hry pálil v rychlosti Andrea Belotti jen do tyče. Přeci jen si ale AS dokázalo vytvořit další šanci na druhou branku. Tři minuty před koncem usměrnil Dybalův rohový kop do hostující sítě právě střídající Marash Kumbulla, který razantní hlavičkou překonal Remira.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
tadko97

2:0

Reagovat
Pharrell

2-0

Reagovat
Juan Román Riquelme

Gora Erreala!

Reagovat
Furia Ceca

Škoda, náskok mohl být podle mě klidně o gól vyšší... Ale 2:0 do venkovní odvety je taky dobrý

Reagovat
Alberto Aquilani

Matic - Cristante je najlepšia stredová dvojka v histórii Ríma! CHANGE MY MIND

Reagovat
Lech

Tak spanelaci neprekvapili, zacutali si, pobehali si, diky silvovi meli o 20% drzeni mice vic nez kdyby tam nebyl. Realne nemeli ale nic, jen jednu individualku ze ktere padla tycka. No prejeli jsme je slusne, uvidime co ve spanelsku, todle ale dojebat mame v DNA takze cekam srandu

Btw Mancini je letos brutalni

Reagovat
Largo

Mancini me taky dost udivuje.

Reagovat
DelPiero137

AS

Reagovat
LesyJePan

Daje!

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Forza Roma, ted tu odvetu dotahnout do konce. Dneska super Mancini (ale ten uz dlouhodobe), Matic, Smalling, Karsdorp. Ani ten Cristante mi nevadil.

Reagovat
FORZAMILAN

Paráda Roma

Reagovat
Fendi

Mourinho odvádí v Římě výbornou práci. Jen škoda, že o něho v létě asi přijdeme

Reagovat
Lech

Jjj, fakt skoda

Reagovat
Largo

Záleží, kdo by přišel po něm. Pokud by to byl někdo kalibru Pochettina, Tuchela nebo perspektivní trenér jako De Zerbi, nezlobil bych se.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se bojím toho Conteho, však se po něm původně šlo, nebo se o tom aspoň psalo.

Reagovat
Largo

To by bylo to samý jako s Mourinhem. Chtěl by velký investice, zlatej padák a furt by brečel, že nemá kvalitní kádr. A myslím, že bysme ho nezaplatili. De Zerbi nebo Poch pro mě ideál.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele