semifinále - 1. zápasy
11.05.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavující Edoardo Bove (© AFP)

AS Řím spasil odchovanec Bove, Bayer bude mít v odvetě co dělat

Římané zvládli první utkání s Bayerem lépe a do Německa si povezou těsnou výhru. Tu jim zařídil domácí odchovanec Edoardo Bove, který se prosadil po změně stran.

AS Řím bojoval se svou formu a především s minimálním kádrem. Několik opor totiž bylo mimo hru i pro dnešní duel, Paulo Dybala přitom začal jen na lavičce. Největší potíže ale trápí AS vzadu, kde citelně schází především Chris Smalling a také duo Llorente - Karsdorp. Trenér Mourinho na sebe strhává pozornost, jak může, jenže AS se to zatím moc nevyplácí. Dnes se postavil proti svému někdejšímu svěřenci, s nabušeným Bayerem dorazil do Věčného města Xabi Alonso.

A někdejší famózní záložník sledoval, jak si jeho hráči hned v první minutě vytvářejí větší šanci na skórování. Hincapié našel zpětnou nahrávkou Roberta Andricha, který byl na hraně vápně zcela volný a neobsazený. Zakončit však dokázal jen do míst, kam se brankář Rui Patrício v pohodě natáhl. Ještě lépe to mohli hosté vyřešit o šest minut později. Obrana AS znovu nechala projít soupeře, tentokrát jím byl Floria Wirtz. Mladý talent si narazil míč s Hložkem a vypálil jen kousek vedle Portugalcovy brány!

Na první tutovku AS jsme čekali o něco déle, ale brankář Lukas Hradecky se přeci jen dost zapotil. Na přímý volný kop Lorenza Pellegriniho si naskočil obránce Roger Ibañez a sledoval, jak jeho pohotovou hlavičku zkušený gólman reflexivně vyráží mimo! Jinak se každopádně hrálo podle italských not, AS drželo míč a v klidu kombinovalo, vše v klasickém duchu "calma, calma".

Bayer se pokoušel hrozit, jenomže obrana Vlků mu nic nedovolila. Na čele trenéra Alonsa pak vyvstaly vrásky, když musel střídat zraněného obránce Kossounoua.

Druhá půle působila vlastně stejně, AS ale bylo přeci jen mírně aktivnější. Leverkusen pořád postrádal klasickou "devítku" a v útoku působil bezzubě. Ta římská měla naopak prsty v jediné rozhodující chvíli celého utkání. Dlouhý míč zpracoval Abraham pro Edoarda Boveho, který z druhé vlny získal díky většímu důrazu míč a nahrával zpátky Abrahamovi. Angličan se rychle obtočil kolem svého strážce a pálil do Hradeckeho, a ten míč vyrazil před sebe. Dobíhajícímu mladíkovi Bovemu pak už nedělalo potíže vstřelit jedinou branku utkání.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (111)

Přidat komentář
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Bastaron

2:1

Reagovat
Pharrell

2:0 ft. Daje Romaaa !!

Reagovat
Furia Ceca

Vysílá ČT. To bude ve studiu nad Hložkem velká hoňka Jako fanoušek AS bych vážně zvažoval, zda na to nekoukat jinde, protože komentátor bude asi hodně fandit Bayeru Bosák možná ne.

Reagovat
Johny1993

Já mám pocit že všichni komentátoři vždy fandí proti AS

Reagovat
Furia Ceca

Všichni na ČT vždycky fanděj proti italským týmům... A to dost okatě. Někdy mě to sere, ale zase faktem je, že když třeba italskej tým vařazuje anglickej, tak si Zelího bulení si rád vychutnávám

Reagovat
Largo

Reagovat
JeséRodriguez

A nejvíc se mi líbí ten dinosauří názor, že je italská liga defenzivní. Ale zase, že bych to kvůli tomu sledoval na jiném programu

Škoda, že se nehraje EKL už v 19 hod., zrovna mám dneska čas a na tu Violu bych rád kouknul.

Reagovat
Furia Ceca

Katanáčo

Reagovat
Furia Ceca

Já jsem právě na Fiore koukal posledně od 7 proti Lechu a nestačil se divit... hráli dost laxně a po gólu na 0:2 měli slušnej blackout. Naštěstí pak ke konci proměnili standardku, kterou se vrátili do hry, ale neskutečně hazardovali s postupem. Jsem se těšil, jak se v pohodě naladím na nás navečer a místo toho jsem si zhuntoval nervy

Reagovat
JeséRodriguez

To se ti nedivím, koukal jsem jen na livesport a taky jsem byl dost zaraženej, ale to určitě bylo ovlivněné tím prvním výsledkem z Polska. S Basilejí věřím, že si to pohlídají. Tak musíme věřít, ať to není dneska nějaká vysoká výhra.

Reagovat
Furia Ceca

Já si taky myslím, že kdyby první zápas vyhráli třeba "jenom" 2:1 nebo 3:1, tak by byli ostražitější. Ale 4:1? Určitě je všichni plácali po zádech a někteří už i gratulovali k postupu, takže to asi vzali jenom jako formalitu. Praktická ukázka toho, jak je vysoká výhra v prvním zápase zrádná a kontraproduktivní.

Reagovat
MarcoBanco

Jj tá odveta bola od Fiorentíny pekná fraška a hrubé podcenenie. Chvalabohu sa z toho vylízali. Los majú dobrý, aj na finále sa dá očakávať vyrovnaný súper, tak snáď

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Modi6

Tyhle věčně opakované žvásty a nesmysly o tom, že se v Itálii stále provozuje catenaccio, se dají ještě jakž takž snést od diskutérů, kteří ten fotbal moc nesledují, a když sledují, tak mu málo rozumí, ale snášet je od českých televizních komentátorů a "odborníků" to je utrpení.

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
JeséRodriguez

přesně...a u těch expertů se mi vždycky líbí názor "nevím přesně, jak to je v pravidlech, ale ..."

Reagovat
kilobyte

U pravidel se to dá ještě pochopit. Ale bomba je, když řeknou: "ty hráče neznám, ale myslím si..."

Jako když to řeknou třeba v předkolech, tak ještě OK. Tak se třeba dozví soupeře 2 týdny před a často ten tým vidí poprvé. Ale když tohle řekne "expert" při MS.

Reagovat
PBLead

Reagovat
JeséRodriguez

to je strašná ostuda

Reagovat
fenixLFC

tak ti komentatori su tiez prikladom ludi co futbal moc nesleduju

Reagovat
Mass

Reagovat
Mass

Když 20 let říkáš stále to stejný i když Serie A má nejvíc gólů z TOP5 lig.

Reagovat
Modi6

Reagovat
Rezan

a má? To se mi nějak nezdá.

Reagovat
Furia Ceca

Já teda pořád nechápu, proč počet vstřelených gólů v soutěži je považován za objektivní odraz kvality ligy... Jasně, chápu, že pro nestrannýho diváka je záživnější, když v zápase, na kterej právě kouká, padá hodně gólů, ale to vlastně vypovídá o jediným – že ty týmy nemají kvalitní obrany. Dřív měla SA každoročně suverénně nejnižší počet vstřelených gólů, což se za posledních 15 let brutálně změnilo a padá tam randál gólů. A proč asi? Protože žádnej italskej tým už dneska nedisponuje pověstnou italskou obranou. Hráči, jako byli Maldini, Nesta, Cannavaro, Thuram, Barzagli, Chiellini... ti už se snad dneska nerodí.

Reagovat
DelPiero137

Pretoze atletika! Hlavne aby bol rychly a vladal odbehat mraky km....

Reagovat
Rezan

vždyť tu nemluvíme o kvalitě. Mluvíme o vstřelených gólech.

Kvalita ligy, to je vždycky na houpačce, prolíná se to a mění. Jen asi lze říci, že Ligue1 je a byla v TOP5 ligách vždy ta 5.

Reagovat
Mass

Přesně tak, nejde o kvalitu ale o útočnost. Ano a má nejvíc gólů, zkontroloval sem i to na dvou statistických serverech a z top10 má víc jen nizozemská liga. A máš i pravdu, francouzskou bych ani do top5 nemusel počítat, spíš je to top4 a pak druhá skupina lig,francouzská, potugalská, nizozemská.

Reagovat
Rezan

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
doshcz

Bosák bude udělanej z německýho fotbalu jako vždy

Reagovat
Furia Ceca

Jo, to je vlastně pravda... takže beru zpět

Reagovat
10adam

Tak se koukej jinde, nikdo ti v tom nebrání… A jsi fanoušek AS nebo Juventusu?

Reagovat
smazaný uživatel

Já viděl AS v televizi naposledy v Maďarsku Remontadu s Barcou, takže navzdory všemu, co to provází, si to dám Kdyžtak si pustím hudbu

Reagovat
Truffaldino

Zrovna na ČT je AS každý rok, jen teda doufám, že nebude Zelenka a to ještě v kombinaci se Štěpánem, na Vláška jsem si už zvykl, tak bych ho bral s Hyským přinejhorším s Brabcem, jinak nás krom bolení očí z naší hry budou bolet i uši.

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou mi to zrovna nevyjde, když dávají.

Jsou to všechno dementi, u komentování je méně více a vlastní invence je v 99% na škodu, protože vtip a jazykový cit je vzácnost.

Bude to tragédie, takže doom metal a tichý fotbal :D Aspoň neuslyším jistá jména od C, od P atd :)

Dnes dá Gallo gól!

Reagovat
Largo

Daje Roma!

Reagovat
Gepiiik

1:1

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes sa na to teda naozaj neteším. Ten zoznam zranených je strašidelný, k tomu Dybala znova nedoliečený.

Snáď pomôže domáce publikum to nejak ustáť a na odvetu vybeheme so Smallingom.

Reagovat
smazaný uživatel

I se všemi zraněnými je to pořád otevřené, Leverkusen není žádný válec, venkovní bilance v EL sice fajn, ale z LM vyletěli a měli štěstí, že Atletico bylo tragické, jinak by byli úplně bez pohárů na jaře. Ferencvároš nestojí za řeč, Monako vypustilo první poločas odvety, i tak je málem měli na penalty. Royal Union taky slabší soupeř než třeba Sociedad, Salzburg a Feyenord. Dostávají hodně gólů, třeba se ty naše kopyta proberou a odvetu už s navrátilci dotáhneme.

Vůbec jsem nevěděl, že Bayer už jednou UEFU vyhrál (87/88) Takže mají lepší pohárovou trofej než my

Diabyho a Wirtze jim závidím, snad budou mít slabší den. Dneska by to chtělo Zaniola před zraněními a Edina proti těm hovadům vzadu.

Daje!

Reagovat
Cotton

*Hložkův a Schickův Bayer

Reagovat
ACSeRw!n

1:3

Reagovat
Losinho

2:2

Reagovat
noustres

José dostane kartu

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha na to, oni se střídají s klukama, ten druhý šedivý raplík je ještě větší jistota, Foti má, myslím, stopku.

Reagovat
noustres

Jako že klony útočí?

Reagovat
Largo

ROMA (3-5-2): Rui Patricio; Mancini, Cristante, Ibanez; Celik, Bove, Matic, Pellegrini, Spinazzola; Belotti, Abraham.

Daje!

Reagovat
Salfovic

Rudi Voller už přeci v Leverkusenu nepracuje, ne ?

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes doufám v další příběh ze slabikáře záložní hry od Nemanji Matiče a po jednom gólu od každého hrota!

Daje!

Reagovat
JFT97

snad Hlozkuv Bayer ne?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Cotton

a Schickův

Reagovat
Furia Ceca

A Šimákův

Reagovat
Puskas

a Hapalův

Reagovat
GabrielBatistuta

A Kadlecuv

Reagovat
Rothbard

To měl Wirtz dát

Reagovat
GabrielBatistuta

Neměl

Reagovat
Kincl

Proč ten koko* zvedá ruce, když to šlo jasně od něj

Reagovat
Rothbard

Hložek zatím nic moc.

Reagovat
GabrielBatistuta

Tak ta narážečka byla pěkná.

Reagovat
GabrielBatistuta

Anticipace - splněno

Reagovat
Kincl

Tam furt někdo leží ty kráso to je něco.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lech

Herni cas tak 25 minut

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák - Bove je jediným odchivancem n hřišti.

Tammy Abraham je nejdražším přestupem současného vedení. O minutu dříve - je na hostování z Chelsea, která má předkupní právo.

A tak dále.

Komentátor asi jako Benda je politik.

Klidně to může skončit 2:0 nebo 0:2.

Reagovat
Truffaldino

S Tammym se hned opravil, není to z jeho strany nic hrozného, horší je ten blbeček ve studiu. "I ve Slavii Láďa Coufal nehraje." - komentář ohledně zranění stopera Bayeru.

Reagovat
Truffaldino

Ale "AC Turín" říkají oba komentující matláci.

Reagovat
Lech

Takov3 kecy ohkedne dybaly. Wooow

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Rozhodci zatim s velkym prehledem

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Výborný výkon.

Reagovat
Truffaldino

Reagovat
Lech

Niceeeee hosi, tamy super, prvni vyhrana hlava za rok. Bove <3

Reagovat
smazaný uživatel

Toho kluka miluju. Jebat Fratessiho za 35.

Reagovat
Truffaldino

Proč neudělat zálohu z odchovanců? Já bych Frattesiho strašně chtěl právě proto, aby to nedopadlo jako s Politanem, hráčů, kteří k nám chtějí sami od sebe a vůbec našich odchovanců, kteří mají kvalitu na A-tým, je strašně málo, takže bych je logicky chtěl všechny vidět v AS.

Reagovat
Lech

Nakup wijnalduma bych ozelel, a zainvestoval prave do Fratessiho jak rikas

Reagovat
Largo

Reagovat
pastal

Já bych těch 8 mega za něho dal nebo kolik přesně chtějí a to je dost možné že to může být méně kvůli tomu zranění v Římě, pokud by snížil své požadavky na plat který bere v PSG (údajně 9 !!! Nejsem si jistý) a koupil Fratesiho ještě zadarmo Aouar z Lyonu a byl bych spokojen ten je prý téměř hotov.

Reagovat
$dolar$

Ten Aouar bude perfektni.

Reagovat
Seydou Doumbia

to doufej že bude mít motivaci se předvést v novém týmu...v lyonu už dvě sezony nestojí za nic, proto taky nehraje

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Jako chtel bych ho, ale i těch 24 (35 mínus 30%) je teď moc, pro nás. Ale je mladý, může jít hrozně nahoru ještě.

Ja bych strašně rád měl zálohu z odchovancu, když v ní nebude Pelle nosit pásku a hrát automaticky zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Politano za mě není úplně příklad.. Ten kluk má obrovské štěstí, že si zahrál v Interu a má titul s Neapoli.

Nevím, v čem je lepší než Caprari.

Reagovat
GabrielBatistuta

Byl udolán bílou většinou Bosák to schytá

Reagovat
Truffaldino

Nevěřil bych, že to tuto sezónu napíšu, ale Abraham dnes výborný.

Reagovat
Largo

Reagovat
Seydou Doumbia

Koho si já vybavím když se řekne Bove

https://fifadataba.com/images/cards/2446.png

Reagovat
Alberto Aquilani

Až na prvých 10 minút kde sme mohli dostať 2 kusy a ísť domov super výkon. Nebyť Ruiovho kiksu na konci, oni tam už potom vôbec nehrozili.

Podľa štúdiových kecov na rtvs som myslel, že proti nám vybehne Brazília 2002.

Vyhrať takýto zápas s takou maródkou je veľká vec. Poďme si to v odvete nepokaziť!

Reagovat
Largo

Chyba v závěru teda i Ibanezova.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
danko10

Je vidno, že fyzicky je ten tím už za hranicou prípustného. Z tohto pohľadu je stratená liga prínosom.

Leverkusen nepredviedol okrem prvej desaťminutovky nič. Proti tomu hlbokému bloku boli úplne bezradní.

José a jeho turnajový mód “totálna vojna”, zdá sa, funguje. Snáď si do Paríža odnesie ďalšiu európsku medailu.

Reagovat
Ferda Kokeš

Josého by mohli angažovat už jen na vyřazovák. V téhle nesmrtelné podobě. A jestli ještě udělá s AS EL…

Reagovat
FC Porto FC

Musí, ta LM v lize nejspíše nevyjde

Reagovat
Largo

Uvidíme, co Juventus. Tam očekávám znovu nějaký mínusový body.

Reagovat
10

tam počkají na to, kolik bude mít 5. tým, podle toho to "vypočítají"

Reagovat
Zark

Mrdky

Reagovat
Furia Ceca

A kdybychom se do LM přece jen dostali přes EL, tak už jsem četl, že UEFA je připravená zasáhnout a vykopnout nás nejen z LM, ale z Evropy úplně. Ať už jdou všichni doprdele... tohle už nemá s trestem nic společnýho, to je regulérní msta.

Reagovat
10

dobrý den

Reagovat
DelPiero137

tomu sa hovori spravidlovost v ponimani UEFA ako pise Furia. Potom je velky povyk ked sa kluby a repre chcu zbavit FIFA/UEFA. Totalna zumpa

Reagovat
ACSeRw!n

nikdo netrefil 1:0

Reagovat
oli9

Fotbal totální nuda. Fakt zklamání hlavně Leverkusen. Pro AS dobrý výsledek... Ale já jako nestranny fanoušek jsem se hodně nudil...

Reagovat
pastal

My co fandíme AS jsme to čekali, bohužel když máš 7 lidí zraněných a z toho 4 klíčové tak je 1:0 perfektní výsledek, musíme se dostat do finále a to mám už se může stát cokoliv a třeba by byl i Smalling na finále, ale ještě těžký zápas před náma Hrajou teď jedni a ti samí bohužel a ti jsou fyzický hotoví na lávce už má jen mladé a ty v Evropě nedá, ale v neděli v Bologni vbych jim šanci dal liga je podle mě v hajzlu už ale rád bych se pletl

Reagovat
oli9

Chápu, jako fanoušek as bych ten výsledek také bral..

Vlastně pro všechny 4 kluby co tam jsou je ta trofej taková poslední záchrana sezony

Reagovat
pastal

A borci kteří komentují zápasy by aspoň mohli vědět že Dybala je po zranění a proto hraje teď tak málo (nejdříve stehenní sval a poté dostal v Bergamu skluz na kotník) a ne kecat hovna že je z formy a další píčoviny!!! Že pár gólů dál ale jinak je slabý on drží ofenzívu AS když hraje a posloucháš tyhle sracky

Reagovat
Furia Ceca

Já to říkal BTW: Když jsem na ČT koukal na sestřih Milánů, tak hned zkraje Kalas řekl, že v Itálii není většího zápasu, než milánský derby – což je samozřejmě píčovina, největší zápas je Juve-Inter, asi i proto se to jmenuje Derby d'Italia – a pak jsem se smál, že když Bennacera vyslovil jako "Benákera" Jako neřekl bych, kdyby to dělal rok, dva... ale jako když se v tom aktivně pohybuje 20 let a víc, tak bych čekal, že bude mít nějaký znalosti o derbích ve světě TOP 5 lig a že si najde, jak se jména hráčů správně vyslovujou.

Reagovat
Largo

Taky mě to tahalo za uši, oboje.

Reagovat
smazaný uživatel

To byly same hovna, hostovani z Chelsea s předkupním pravem a podobně. Bou jediný odchovanec na hřišti, haha.

Ale nejvíc mě vytáčí, že neumí výslovnosti. Mají to napsané, Francouze bych pochopil že zkomoli, nebo Baska, ale po golu Boua už jsem byl totálně zdrcen a radši si dal hudbu místo toho, a oželel zvuk tribun.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele