předkolo playoff - 1. zápasy
17.02.2022 18:45 CET
2 : 3
(2:3)

Reportáž

Radost hráčů Realu Betis (© AFP)

Zenit doma padl, Real Betis mu dal tři branky

Real Betis pojede z Ruska ve skvělé náladě. Dokázal totiž domácímu Zenitu nasázet tři branky a vyhrál o gól. Především první půle pak byla reklamou na fotbal, protože diváci během ní viděli čtyři branky.

Od začátku tohoto utkání jsme mohli čekat hodně zajímavou podívanou, protože ani jeden z týmů nemá v povaze zalézt a čekat, až s čím přijde soupeř. Především ten méně známý celek ze Sevilly poslední dobou dokazuje, že na jeho zápasy se rozhodně vyplatí dívat. A dokázal to i dneska. Na první branku jsme totiž čekali jen osm minut. Veterán Joaquín, který se pomalu dostává do stejného věku jako Gandalf, vymyslel ze standardky krásný centr, který pohodlně hlavou zakončil Guido Rodríguez.

Na to nějak zareagujeme, mysleli si zřejmě domácí hráči. A měli pravdu, jen to trvalo trochu déle. Po pouhých deseti minutách totiž Béticos ukuli další branku! Obránce Čistjakov nestihl zaplnit mezeru před útočníkem Josém Willianem a ten dokázal prostřelit jak jeho, tak i brankáře Keržakova - 2:0.

Domácí se ale nevzdali a prakticky ihned zlepšili ofenzivu. Zenit rozehrál hodně rychlou akci po pravé straně, Karavajev našel krásným centrem Artjoma Dzjubu a zkušený kanonýr si poradil. Nejprve se dostal do vzduchu lépe než jeho strážce a pak hlavou uklidil míč ke vzdálenější tyči. A to nebylo všechno, protože po pouhých třech minutách se Zenitu povedlo srovnat! Spolupráci dvou Brazilců začal Wendel, který prostrčil míč na Malcoma a ten si z velkého úhlu poradil i s brankářem Silvou - 2:2.

Osmadvacet minut fotbalové parády a čtyři branky. Hyperaktivní střelba stála za to, ale pak se oba týmy přeci jen trochu uklidnily. Pět minut před koncem první půle ale diváky (a zejména domácí fanoušky) pořádně rozohnil brankář Michail Keržakov, který naprosto fatálně nezvládl přihrávku. Na kolegu Rakyckého poslal hodně ostrou přihrávku, kterou zkušený obránce už nedohnal. Od kopaček mu ji uzmul Ruibal. Ten pak poslal míč do uličky na Andrése Guardada a zkušený Mexičan se nemýlil - 3:2 pro Béticos.

Zenit to tak samozřejmě nemohl nechat a poslal do hry dvojici Mostovoj - Krugovoj, neb jejich obrana hořela. Po hodině hry mohl Zenit přeci jen srovnat. Jenže Daler Kuzjajev pálil po přihrávce Malcoma smolně jen do břevna hostující svatyně!

Delší dobu se nic nedělo, rozhodně ne takový tlak Zenitu, jaký bychom asi čekali. Naopak, šest minut před koncem utkání se do šance dostal střídající rychlík Cristian Tello. Ten se prohnal po straně až do vápna, jenže minul tyč. Dnešní utkání se domácímu Zenitu naprosto nepovedlo, naopak Béticos si vybudovali solidní pozici do odvety.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Claudinho - Juanmi)

Reagovat
berliner

Jedeme Betis Tip 1:1

Reagovat
Bastaron

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

2.1

Reagovat
EverlastD

0:2

Reagovat
Pharrell

02 neprohra Betisu S.

Reagovat
Pan.Antonin

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ty poslední zápasy Betisu jsou parádní

Reagovat
Largo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele