základní skupiny - skupina F, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Galeno (© AFP)

Braga ani Crvena Zvezda na jaře o Evropskou ligu nepřijdou

Braga ani Crvena Zvezda po tomto utkání nemohly brát remízu jako nějaký nezdar. Hosté už vůbec ne, neboť těm se povedlo udržet první příčku v tabulce skupiny F, a tak v Evropské lize proklouzli rovnou do osmifinále. Domácí si na jaře v této soutěži též zahrají, akorát že už od prvního kola play-off. Oběma týmům nahrála do karet plichta Midtjyllandu s Ludogorcem.

Portugalský celek jako první zahrozil v tomto duelu zásluhou Iuriho Medeirose, jeho dělovka ze střední vzdálenosti každopádně o kousek minula hostující bránu. V 11. minutě zakončoval umně Ricardo Horta, nicméně gólman Borjan vůči němu vytasil jistý zákrok. Ve 13. minutě se osmělil také srbský výběr, gólman Matheus se musel činit proti solidnímu pokusu Kangy.

Po úvodní smršti přišly na řadu daleko klidnější chvíle. A v podstatě až v 51. minutě se zápas začínal hýbat z bezgólového stavu směrem kupředu. Bránící Gobeljić si ve vlastní šestnáctce počínal nešikovně, balón trefil jeho vysoko zdviženou ruku, a sudí Guida neváhal zapískat do píšťalky na znamení nařízení penalty. Tu o pár chvil později zužitkoval s přehledem Galeno.

Dvacet minut před koncem se i hosté dočkali pokutového kopu. Obránce Diogo Leite trefil loktem ve vápně Pankova, Guida, možná trochu přísně, ukázal na bílý puntík, a srovnání stavu následně neodmítl Katai. Žádnou další větší příležitost zbytek tohoto střetnutí nenabídl, nerozhodný výsledek vydržel až do samého konce, a to vlastně ke spokojenosti obou mužstev.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele