předkolo playoff - odvety
24.02.2022 18:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Willi Orbán (© AFP)

Lipsko venku skolilo Real Sociedad a proklouzlo do osmifinále Evropské ligy

Lipsko potvrdilo, že je v posledních týdnech v přece lepším rozpoložení než Real Sociedad, a po zvládnuté odvetě na baskické půdě oslavilo postup do osmifinále Evropské ligy. Nejprve ho rozradostnil svou trefou Willi Orbán, následně i André Silva, k dramatizaci došlo po gólu Martína Zubimendiho, definitivně ale odpor Los Txuri-Urdin zlomil v závěru Emil Forsberg.

Hosté působili už od úvodních chvil rozhodně aktivnějším dojmem a okamžitě se hnali za průběžným vedením. Ve 3. minutě pálil z tutové pozice z vápna Klostermann, avšak brankář Ryan jeho slabý pokus dokázal zlikvidovat. V 11. minutě pak vyrobil Ryan obrovskou hrubici v rozehrávce, své počínání každopádně umně napravil, vyběhl proti Kamplovi, jemuž merunu namazal na kopačky, a šanci soupeře zastavil. Domácí i nadále směrem dopředu strádali, a ne že by jejich protivník v ofenzívě vyloženě zářil, přesto se do nebezpečných pozic prosazoval.

A dokonce si Die Roten Bullen ve finále mohli dovolit i takový luxus a neproměnit šest minut před přestávkou pokutový kop. Ten rozhodčí Taylor nařizoval poté, co byl Ryan jasně o něco později v souboji s Nkunkuem, jehož nešikovně podrazil, jenže jakožto exekutor selhal André Silva, kterého úspěšně vychytal strážce brány Realu Sociedad. Avšak míč nakonec odrážel jen do cesty Orbána, který z dorážky pohotově zacílil. Možná že kdyby ovšem maďarský obránce nebyl včas na správném místě, zřejmě by se penalta stejně opakovala, Ryan totiž nestál v době kopu jednou nohou nad brankovou čárou, jak uvádějí již nějaký čas fotbalová pravidla a řády.

Španělský výběr na inkasování zprvu žádnou odpověď v rámci druhé půle nenašel. A o hodně hůře se mu dýchalo v 59. minutě, kdy Lipsko zaznamenalo svůj druhý přesný zásah. Simakan ve středu pole prostrčil balón k Andrému Silvovi, ten na hranici vápna nad ničím nijak dlouho nepřemýšlel a svou dělovku umístil nekompromisně pod břevno. Přece si nicméně nemohl být saský celek jistý v kramflecích, v 65. minutě se mu totiž jeho konkurent dostával na dostřel.

Mikel Oyarzabal hlavičkou přeposílal míč k brankovému území, tam si ho zpracoval Martín Zubimendi, jenž z blízkosti pohotově přelstil gólmana Gulácsiho, přičemž VAR tuto trefu po delším přezkoumání posvětil. V 81. minutě se snažil vynutit si prodloužení Isak, avšak svou příležitost neproměnil. A nakonec hostům výhru pojistil z penalty, která byla vyústěním hry rukou Elustonda v šestnáctce po akci Nkunkua, Forsberg, byť Ryan směr jeho střely vystihl.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 (Isak - Nkunku)

Reagovat
berliner

Tady fandim Leipzigu Ale Hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 1Gol tip 3:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
Pan.Antonin

1:2

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Marv

1:2

Reagovat
T..oo..M

Přání: Postup Socek

Tip: 0:1

Reagovat
RS

To uz by stacilo, Imanol out, treba Xabi na lavku

S tim kadrem musime hrat v lize o top4, v poharech lepe!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele