osmifinále - 1. zápasy
09.03.2022 18:45 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Daichi Kamada (© AFP)

Betis prohloubil trápení a po porážce 1:2 ho za týden ve Frankfurtu čeká těžká šichta

Fotbalisté německého Frankfurtu navázali na úspěšný víkendový duel s berlínskou Herthou (4:1) a tentokráte zvládli úvodní utkání osmifinálové fáze Evropské ligy, když netradičně ve středu vyloupili Sevillu a místní Betis porazili nejtěsnějším poměrem 2:1. Jedinou kaňkou na jejich výkonu je neproměněná penalta krátce po změně stran. Domácí výběr naopak potvrdil horšící se formu a celkově nedokázal zvítězit již popáté za sebou.

Eintracht měl fantastický vstup do zápasu a už po necelé čtvrthodině hry vedl. Srbský špílmachr Filip Kostič obdržel přihrávku na levou stranu od Sowa a z poměrně ostrého úhlu poslal střílený centr směrem na domácí branku, jeho přenádherný oblouček zapadl ke vzdálenější konstrukci za překvapeného gólmana Brava. Betis se však nevzdal a přesně po odehrané půlhodině srovnal stav.

Tentokráte si po rychlé akci středem hřiště navedl míč do výhodné střelecké pozice francouzský reprezentant Nabil Fekir a táhlou ránou z dvanácti metrů překonal plachtícího brankáře Trappa. Jenomže neuběhly ani další dvě minuty a německý vyzyvatel si vzal zpět ztracený náskok. Japonský záložník Daichi Kamada využil zachycené přihrávky Sowa a následné vynikající práce Lindstrøma na pravém křídle, vzápětí po finální zpětné pobídce bez problémů zamířil po zemi do poloprázdné branky.

Ve zbývajícím průběhu prvního dějství se nic zásadního nestalo, zhruba pět minut po změně stran se svěřenci trenéra Olivera Glasnera mohli výraznou měrou přiblížit k nejlepší osmičce. Lindstrøm se totiž na pravé straně pokusil obhodit padajícího Ruibala, jenomže ten hodně nešikovně zastavil balón rukou a italský rozhodčí Guida okamžitě nařídil pokutový kop. K němu se postavil kolumbijský forvard Santos Borré a nezvolil dobré řešení, jelikož Bravo vystihl směr jeho slabého pokusu a míč nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích.

Stejný hráč pak mohl napravit své zaváhání hned dvakrát v rozmezí 65. - 67. minuty, a i když po další hrubce v obraně španělského týmu přelstil ofsajdovou past, tak tváří v tvář proti strážci Betisu neuspěl. Ihned na to po skvostné zpětné patičce Kamady pálil zcela osamocen z deseti metrů, ovšem Bravo jeho bombu brilantně vyboxoval na hranici šestnáctky. V nastaveném čase ještě mířil příliš vysoko Lammers a poté Bravo odvrátil střelu agilního Kostiče na rohový kop.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Frankfurt Tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme Real Betis Tip 2:1

Reagovat
Messiáš

Úplně zbytečné góly, snad v odvetě Betis zabere

Reagovat
Xavi

Hlavně ten první byla haluz. Ale Frankfurt zas nedal penaltu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele