základní skupiny - skupina G, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Juan Miranda (© AFP)

Real Betis ovládl sédmigólový thriller s Celticem

Real Betis doma dokázal zvládnout emotivně i fyzicky náročný střet s ostrovním fotbalem, když porazil Celtic. Už první poločas nabídl čtyři branky, po dvou na obou stranách, takže druhá polovina slibovala opravdu skvělý zážitek. Povedla se ale jen domácím, kteří v rychlém sledu krátce po změně stran přidali dva rozhodující zásahy.

Celtic si v Seville chtěl trochu spravit chuť po posledních nepovedených duelech skotské elitní soutěže. Béticos zatím mohou být se svým postavením v LaLize spokojení a dnes chtěli svým fandům dopřát další exkluzivní zážitek taky na poli Evropské ligy. Od prvních minut jim ale Skotové ukazovali, že dnes to bude hodně vypjatý a především fyzicky náročný duel s běhavým soupeřem.

Už ve třinácté minutě navíc Celtic proměnil svůj tlak ve vedoucí trefu. Střílenou přihrávku do vápna si našel Albian Ajeti a zblízka se mu povedlo dostat balon za záda brankáře Claudia Brava! Nejprve to sice vypadalo, že si Ajeti pomohl rukou a sudí také branku neuznal, ale poté, co se poradil s VARem, svůj názor změnil a Celtic po chvíli čekání mohl slavit.

O chvíli později se zapotil také hostující brankář Joe Hart, kterému přichystal nepříjemné zakončení Guardado. Hart si ale poradil a jeho hlavičku dokázal vytáhnout nad. Celtic tou dobou hrál naprosto jednoduše směrem dopředu a vysloužil si další gól. Jota upaloval za míčem do vápna a byl faulován brankářem Bravem, což neušlo pozornosti hlavního sudího. Jović měl o celé záležitosti jasno a dovolil Josipu Juranovićovi, aby zahrával penaltu. Chorvatský obránce si poradil zkušeně a Celtic pomalu začal přemýšlet o výhře.

Jenže na to bylo brzo. Po třiceti minutách si totiž Juan Miranda našel dlouhý centr na zadní tyči, obhodil si prvního obránce a narazil si míč s Fékirem. Ten mu balon vrátil těsně před brankáře a mladý obránce dokázal chladnokrevně zakončit k tyči - 1:2

Celtic v tu chvíli naprosto vypadl z role a dovolil španělskému soupeři další akci. Zdánlivě nenápadný útok zrychlil veterán Joaquín krásnou nahrávkou na nabíhajícího Iglesiase. Ten si pohlídal ofsajdovou linii a pak už mu stačilo jen vyzvat kolegu Juanmiho k té nejsnazší úloze střelce - 2:2.

To byl pro Skoty šok a zdaleka nebyl jediný. Do druhé půle totiž domácí vstoupili přesně tak, jak odešli z té první - dvěma rychlými góly. V padesáté minutě si Miranda poradil s prvním obráncem a nahrál na kraj vápna Canalesovi. Ten počkal s centrem a našel v kapse mezi obranou a brankářem nabíhajícího Borju Iglesiase. Tomu stačilo míč jen jednoduše tečovat za Hartova záda a Celtic už prohrával.

Blackout Celticu pokračoval o dvě minuty později, kdy se Juanmi po centru Mirandy sice dostal ke střele, ale ve skluzu mířil těsně vedle. Jenže uplynula sotva minuta, když si všechno mohl vynahradit. Po rohovém kopu zleva od Fékira sice hosté balon odvrátili, jenže nejdřív u něj byl opět pozorný Juanmi. A ten jej dokázal přesně napálit do míst, kam Hart ani jeho obránci nedosáhli!

Šílený večer pokračoval ve zběsilém tempu a po pár minutách se Celtic dočkal snížení. Tedy jen na chvíli, protože Rogićova hlavička, třebaže skončila v síti, nebyla pro ofsajd uznána. Stejný hráč měl dneska hodně velkou smůlu, neboť o sedm minut později trefil v dobré šanci jen tyč!

Celtic však nehodlal odjet poražen a zvyšoval svůj tlak, takže Bravo a jeho obránci měli co dělat. Nakonec se ale skotský celek dočkal jen jedné, téměř nic neřešící branky. Tři minuty před koncem utkání zahrával standardní situaci z levé strany a střílený centr poslal tvrdou hlavičkou do sítě mladý obránce Anthony Ralston.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Celtic tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1? To zni jako poradna jizda

Reagovat
fsada

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Dalibor Sladky

Vidím to na výhru domácich BETIS, výhra hostí by bola pre mňa prekvapením

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele