základní skupiny - skupina G, 3. kolo
21.10.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Robert Andrich (© AFP)

Souboj předních týmů skupiny G skončil dělbou bodů. Betis remizoval s Leverkusenem 1:1

První poločas byl velmi chudý na zajímavé příležitosti a oba týmy šly do kabin za bezbrankového stavu. Až po přestávce začaly padat góly a utkání získalo na tempu. V 76. minutě otevřeli skóre domácí po proměněné penaltě Iglesiase. Hosté však v 83. minutě srovnali po tečované střele Andricha. V závěru mohl Bayer získat všechny tři body, ale Bakkera skvěle vychytal gólman Bravo. Situace v tabulce G se tak nemění, Leverkusen je první o skóre právě před Betisem.

První příležitost utkání si vypracovali hráči hostujícího Bayeru. Po levé straně se prosmýkl Diaby, který následně nacentroval na Adliho, jehož pokusil skvěle zneškodnil gólman Bravo. Ze hry poté měli více domácí, ale dlouho se nedokázali dostat do větší příležitosti. Až v 27. minutě zahrozil zpoza vápna Iglesias. Jeho pumelici ale kryl pozorný Hrádecký. Po hříchu to byla poslední pořádná šance prvního poločasu.

U míče byl převážně Leverkusen, ale jeho kombinace zpravidla končily neúspěchem. Diváci na sevillském Estadio Benito Villamarín tedy viděli nepříliš záživnou první půli a doufali, že po přestávce jim fotbalisté nabídnou výrazně zajímavější podívanou.

S hrou Betisu zřejmě nebyl spokojený ani trenér Manuel Pellegrini a poslal na hřiště domácí legendu Joaquína, který nahradil Diega Laineze. Zelenobílí sice vyvíjeli větší aktivitu, ale stejně jako jejich soupeři, se jim nedařilo vytvořit si nějakou výraznější možnost ke skórování. Na vývoj utkání už se nemohl dívat hostující trenér Gerard Seoane a rozhodl se o výrazné občerstvení slabé ofenzivy. Na hřiště se tak dostaly dvě největší hvězdy Leverkusenu - Florian Wirtz a český šutér Patrik Schick.

Následující příležitost však měli domácí a to hned pokutový kop! Stalo se tak po hraní rukou jednoho z obránců Bayeru ve vápně. K penaltovému puntíku se v 76. minutě postavil Borja Iglesias a zkušeně poslal míč doprostřed brány, zatímco Hrádecký skočil k tyči - 1:0.

Ihned na to přišli na straně Bayeru na hřiště Paulinho s Bakkerem a hosté se vrhli do útoku. V 82. minutě ještě měli domácí štěstí po hlavičce Diabyho, nicméně o minutu později už Bravo inkasoval. Domácí obrana nezvládla odkop, k míči se před vápnem dostal Robert Andrich a jeho tečovaná rána skončila v síti. 1:1

Bayer se ještě snažil překlopit utkání na svojí stranu a nebyl od toho daleko! V poslední minutě se dostal ke střele Bakker, ale domácí gólman Bravo se vytasil s výborným zákrokem a zachránil Betisu bod.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Gimme

Reagovat
Elmas

Copak?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele