čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Luis Muriel, Atalanta (© AFP)

Atalanta veze z Lipska cennou remízu

Lipsko doma sehrálo s Atalantou atraktivní zápas, který přinesl dvě branky a kromě nich týmy zasáhly několikrát i brankové konstrukce. Odveta v Bergamu příští týden zůstává otevřená, protože oba týmy se trefily jednou.

Lipsko narazilo v Evropské lize už na nejednoho skvělého soupeře a doufalo, že Atalantě zůstane její poněkud matná forma z italské Serie A. Kdyby se absencemi stíhaný celek snad rozpomněl na loňskou formu, mohli by mít Němci problém. Do Německa ostatně Atalanta jela moc ráda, protože už v předchozí fázi si dokázala poradit s Bayerem Leverkusen.

A dnešek jí vyšel parádně. Minimálně začátek utkání, protože už po patnácti minutách vymyslela zajímavý útok, který skončil první brankou. Luis Muriel je postava, které se zrovna letos moc nedaří a nenaplňuje očekávání po absenci Duvána Zapaty. V sedmnácté minutě ale dostal zkušený útočník dostatek prostoru ve vápně Red Bullu a vypálil nádherně k tyči - 1:0.

Zkušený kolumbijský kanonýr mohl vstřelit i druhou branku Atalanty jen o tři minuty později, ale tentokrát pálil na zadní tyči jen těsně vedle. Red Bull provázela smůla, což dokumentoval například André Silva, který ve 24. minutě po rychlé kombinaci napálil jen tyč Mussovy brány! Nicméně na smůlu může žehrat taky italská návštěva, protože branková konstrukce se zatřásla taky ve 45. minutě po ráně hostujícího záložníka Maria Pašaliće.

Start do druhé půle se Lipsku povedl mnohem lépe. Deset minut po změně stran nejprve Demiral fauloval ve vápně Nkunkua, takže domácí kopali penaltu. S tou však kanonýr formátu Andrého Silvy naložil prachbídně a brankář Juan Musso zlikvidoval jak jeho pokus, tak i dorážku Orbána.

Jenže o pouhou půl minutku později to byl právě Willi Orban, který srovnal! Centrovaný míč od Angeliña si našel Orban a po jemné teči Zappacosty procedil míč skrze brankáře Mussa do sítě! Plno práce měl ke konci utkání taky Gulácsi, jehož vyzkoušel nejdřív Koopmeiners a poté taky střídající Zapata. Na opačné straně mohl strhnout vedení na stranu domácích Szoboszlai, jenže pálil jen do břevna!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Bergamo Tip 1:1

Reagovat
Agnelli

3:2

Reagovat
Championship

Atalanta postoupí, má vyzrálejší tým...

Reagovat
ladyboy arsenal

3:1

Reagovat
okokolo

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Atalanta v lize shoří, a v EL půjde do finále.

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Pan.Antonin

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele