základní skupiny - skupina H, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Paul Onuachu (© AFP)

Duel ve Vídni bavil, v nastavení ho rozhodl Onuachu

Rapid Vídeň si proklestil cestu do základní skupiny Evropské ligy a tu nezačal dobře, na úvod doma podlehl Genku. Především po změně stran byla k vidění řada šancí a v nastavení také jedna regulérní branka.

Utkání nemělo jasného favorita a z úvodní opatrnosti vybočila až čtrnáctá minuta a v ní první šance. Do svého prvního zakončení se dostal Onuachu a jeho hlavička skončila těsně vedle. Hostující útočník byl nejaktivnějším hráčem celého zápasu a před poločasovou pauzou se připomněl znovu, to dostal centr do vápna a obtočil se okolo obránce, aby míč poslal vysoko nad. Ve stejných místech následně skončil i pokus jeho spoluhráče Bongondy.

Po návratu z kabin už byli hosté přesnější, zakončení Eitinga museli zablokovat obránci Rapidu a Ndayishimiye v 51. minutě mířil jen těsně mimo. O chvíli později se připomněli také domácí, Fountas si našel prostor ve vápně, zakončil hlavou a Vandevoordt předvedl svůj první zákrok. Vandevoordta poté nepřekvapil Kara, který to zkoušel patičkou.

Zápas nabíral na tempu, hrálo se nahoru dolu a atraktivní pasáž plnou zajímavých momentů zakončila 69. minuta a v ní předčasná radost Genku. Ndayishimiye patičkou oslovil Ita, ten poslal centr do vápna a Onuachu ho na dlouhou nohu uklidil do sítě, celou situaci ovšem přezkoumával VAR a nakonec objevil těsný ofsajd japonského fotbalisty.

Onuachu si chtěl spravit chuť a v 75. minutě mu radost překazil obránce Maximilian Hofmann, který na brankové čáře odvrátil jistý gól. Rapid měl s nigerijským útočníkem velké problémy a ve druhé minutě se mu další zaváhání defenzívy stalo osudným. Po pravé straně se prodral Ito, adresoval do vápna přesný centr a nehlídaný Onuachu rozhodl - 0:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele