osmifinále - 1. zápasy
10.03.2022 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

James Tavernier (© AFP)

Rangers smetlo Crvenou Zvezdu a udělalo tak velký krok do čtvrtfinále

Skotské Rangers dokázalo potvrdit úlohu mírného favorita proti Crvene Zvezdě, která si před dvojzápasem určitě věřila na vysněné čtvrtfinále, ovšem po porážce 0:3 její naděje postupně vyhasíná. Celek z Glasgow vykročil za nejlepší osmičkou dvěma brankami během úvodní čtvrthodiny, svůj náskok pak pojistil krátce po změně stran. Smolařem utkání se stal hostující Aleksandar Katai, jenž neproměnil penaltu, a hned dva jeho góly byly odvolány kvůli ofsajdu.

Zkušený jednatřicetiletý srbský záložník se dokázal poprvé prosadit už po necelých třech odehraných minutách, kdy rozvlnil síť ukázkovou střelou, ale při předchozím převzetí míče těsně uvízl v ofsajdové pasti. Naopak ostrovní celek se radoval z vedení krátce po deseti minutách hry. Srnič totiž ve vlastní šestnáctce naprosto zbytečně podrazil rozběhnutého Kenta a nizozemský rozhodčí Gözübüyük ukázal po přezkoumání videa na penaltový puntík.

Nabídnutou možností nepohrdl tradiční exekutor James Tavernier, který nechytatelně vypálil do pravé šibenice. Ihned na to dokázal vyrovnat Katai, jenomže i tentokráte se nejlepší střelec CZ radoval předčasně, protože i v tomto případě se nacházel v ofsajdu. Rangers toho znovu využilo a v 15. minutě vedlo dokonce o dvě trefy, jelikož se po centru Jacka z pravého křídla opřel do odraženého míče kolumbijský forvard Alfredo Morelos a vší silou ho po zemi usměrnil do protějšího dolního rohu kolem bezmocného brankáře Borjana.

Bělehradský klub se mohl vrátit zpět do hry o slušný výsledek v polovině první půle. Jack totiž v pokutovém území zatáhl za dres naběhnutého Ivaniče a o pokutovém kopu nemohlo být pochyb, avšak Katai nezvolil dobré řešení a mezi třemi tyčemi nechal vyniknout čtyřicetiletého fantóma McGregora, jenž brilantně jednoruč vyrazil balón na rohový kop.

Svěřenci nizozemského trenéra Giovanniho van Bronckhorsta se mohli ještě více uklidnit v 51. minutě. Na rohový kop Taverniera z pravé strany si naskočil mezi tři bránící protihráče Leon Balogun a svou hlavičku umístil k pravé tyči, Borjan se znovu natahoval marně. Zhruba dvacet minut před koncem chtěl alespoň snížit bývalý Sparťan Kanga, ale svou pumelicí z velké vzdálenosti pouze orazítkoval břevno. Ve zbývajícím průběhu byly k vidění gólové šance na obou stranách, nicméně výsledek se již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
Championship

Cr.Zveda........nepoklekne....

Reagovat
Championship

Crvena Zvezda

Reagovat
Championship

Nepoklekne

Reagovat
okokolo

Ruští komouši? Ti jsou na kolenou pořád.

Reagovat
Championship

Taky nemusím komouše ,.... Srbové nemusí Rusáky,.... líbí se mě nepokleknout, ....a hlavně Glen Kamara je lhář.....

Reagovat
Shevchenko

Srbové nemusí Rusáky? Naopak

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Agnelli

1:1

Reagovat
DidusIneptus

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Katai daří se?

Reagovat
Seydou Doumbia

už nežije

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele