základní skupiny - skupina B, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Carlos Vinícius (© AFP)

PSV Eindhoven nedal Sturmu Graz šanci a zůstává v boji o postup

PSV si na domácí půdě poradilo s rakouským Sturmem Graz a dalo mu dvě branky, po jedné za poločas. Díky tomu v kombinaci s porážkou Realu Sociedad zůstává ve hře o postup a rozdá si to o něj s Realem v posledním utkání.

Sturm Graz by asi na letošní pouť Evropskou ligou nejraději zapomněl, protože ze čtyř duelů se mu povedlo vybojovat jen jediný bod. A ani dnes večer to na výhru zrovna nevypadalo, protože rakouský celek se vydal do Eindhovenu. A ten pořád živil naději na postup, protože od druhého místa jej dělil jediný bod.

Ta ofenzivní trojka ve složení Doan, Vinícius a Bruma dělala hostujícím zadákům poměrně velké potíže a od prvních minut hýřila pohybem. Alespoň po optické stránce to v první půli vypadalo, že PSV svého soka naprosto drtí a přehrává. Ale opravdu jen opticky - žádnou větší šanci si PSV dlouho nedokázalo vytvořit.

Právě, když končil první poločas, se udála jedna ze dvou klíčových situací v zápase. Technicky zdatný veterán Mario Götze byl totiž faulován ve vápně a sudí nařídil penaltu. K ní se postavil sebevědomý kanonýr Carlos Vinícius a s velkým štěstím dokázal dostat míč za záda brankáře Siebenhandla - 1:0.

Hostující celek byl po většinu utkání v ofenzivě bezzubý a ani větší statický tlak po změně stran to nezlepšil. Naopak, v 57. minutě se na hraně ofsajdu pohyboval Bruma, který dostal citlivou nahrávku za obranu od Doana a sám před brankářem Rakušanů si už věděl rady. Zvýšit vedení na 3:0 mohl Pröpper, kterého našel krátce po svém příchodu na hřiště Van Ginkel, ale na Pröpperův postup si obrana Sturmu Graz dala pozor.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Elmas

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele