základní skupiny - skupina B, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Eran Zahavi, Mario Götze (© AFP)

PSV se na úvod Evropské ligy podělil o bod s Realem Sociedad

Po statistické stránce bylo PSV lepším týmem, drželo daleko více balón na svých kopačkách, vystřelilo i vícekrát na bránu, nakonec však v úvodním duelu skupinové fáze Evropské ligy uhrálo jen remízu s Realem Sociedad. Hostům lépe vyšel první poločas, zaznamenali totiž dva přesné zásahy oproti jednomu na straně soupeře, ten však po obrátce přece dokázal vyrovnat.

Španělský výběr přicestoval do Nizozemska v dobrém rozpoložení, v nové sezóně v minulých třech ligových zápasech urval všechny body, nicméně i jeho protivník se mohl pyšnit dobrými výsledky v Eredivisie, vždyť dosud ligovou soutěž vede se stoprocentní bilancí. Dalo se tedy očekávat vyrovnané měření sil a konečný rezultát vlastně předpoklady pouze náležitě naplnil.

Do první větší šance se propracoval eindhovenský celek, a to zásluhou Zahaviho, který pravačkou vypálil ze střední vzdálenosti a mířil do spodního rohu brány, avšak gólman Álex Remiro vymrštil svou ruku a míč vyrazil do zámezí. Ve 25. minutě si naopak možnost vypracoval klub ze San Sebastiánu, Januzaj ale neuspěl, jelikož trefil brankovou konstrukci.

První gól utkání přišel na řadu ve 31. minutě. Madueke zprava vlétl do šestnáctky, vyslal prudkou přihrávku přes bránícího Aihena Muňoze před bránu, ta nakonec propadla k nohám Götzeho, jenž z dorážky snadno zacílil. Avšak tento moment jako by Real Sociedad opravdu pořádně probudil. A během pouhých šesti minut otočili vývoj tohoto klání ve svůj prospěch.

Už ve 35. minutě se musel podívat smutně po své tyčce domácí brankář Drommel, k ní mu umístil míč Januzaj, jehož si našel centr zprava od Zaldúy. Belgický záložník dokázal balón vystřelit z voleje a právě tahle skutečnost byla klíčem ke zdárnému konci. A ve 39. minutě Los Txuri-Urdin udeřili gólové ještě jednou, znovu jim vyšla akce založená u pravé lajny.

Opět rozhodující pas vyslal Zaldúa, vracející se Boscagli merunu nešťastně lehce přizvedl, ta se tedy dostala až do cesty Isaka, jenž z blízkosti neměl problémy zacílit. PSV každopádně do druhé půle vstoupilo s jasným cílem nenechat pro něj nepříznivý stav jen tak a v 55. minutě se mu přece zdařilo vyrovnat, po Götzeho jemném uvolnění se ze slušné pozice prosadil Gakpo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele