základní skupiny - skupina E, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Olympique se s Laziem rozešel smírně 2:2

Olympique Marseille na další tři body bude ještě chvíli čekat. Ani dnes si z domácího duelu nedokázal odnést kýžený počet bodů, přestože nad Laziem vedl. Nakonec ale musel díky trefě Payeta vzít za vděk aspoň remízou.

Oběma celkům šlo o hodně, protože jak domácí Marseille, tak Lazio, mají rozhodně na víc. Domácí vstupovali do utkání ze třetího místa, zatímco svěřenci trenéra Maurizia Sarriho byli druzí. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, takže jsme v prvních minutách sledovali spíš opatrný fotbal. Úvodní šanci utkání měl na svých kopačkách veterán Dimitri Payet, který pálil z přímého volného kopu jen těsně nad břevno!

Brankář Strakosha pak chvíli zasahovat nemusel, ale po dvaceti minutách si pořádně oddychl. Polský šutér Arkadiusz Milik si ve vápně naskočil na skvělý centr z levé strany a mířil k tyči. Stejně rychlé reflexy ale ukázal Strakosha, který míč rychlým skokem odpálil pryč. Jinak hrála prim Marseille a návštěva z Věčného města se především v ofenzivě dost trápila.

A moc jí nepomohlo ani to, že ofenzivně laděný obránce Lazzari musel po sedmadvaceti minutách střídat. A ještě horší to bylo ve 32. minutě, kdy Francesco Acerbi fauloval ve vápně soupeře a sudí okamžitě pískal penaltu! K pokutovému kopu se postavil Serií A protřelý Arkadiusz Milik a nechytatelně propálil Strakoshu - 1:0.

Vedení ale Marseille nevydrželo dlouho, protože francouzský celek dostal klasický gól do šatny. Sudí sice nastavil pět minut, ale hrálo se o dvě minuty navíc. A za to musí být Lazio hodně vděčné. Protože v sedmé minutě se balon po domácím bloku dostal k volnému Brazilci Felipemu Andersonovi, který si pohlídal ofsajd a srovnal!

Celkově se tahle pasáž Laziu neskutečně povedla. Protože jen čtyři minuty po návratu na hřiště se Lazio zase prosadilo. Tentokrát už to byl jeho tradiční střelec, Ciro Immobile. Tomu naservírovali míč protihráči na zlatém podnose a ve vápně už se Immobilemu automaticky zapíná režim zabijáka.

Následovala hodně dlouhá a hodně nudná pasáž hry, kdy se ani jeden z týmů nedokázal prosadit. Povedlo se to nakonec Marseille. Sedm minut před koncem totiž hostující obrana nechala volného Harita zakončit a odražený míč z úhlu sebral Dimitri Payet. Ten už se štěstím dokázal prostřelit Strakoshu a slavil remízu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
berliner

Tady fandim Laziu ale hostum moc neverim , tak dejte aspon 1Gol tip 2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Mandanda_30

2:1 pojďme OM konečně

Reagovat
Gedofrey

1:0 Už musíme

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
Israha

Díky, Salibo, za dvě doslovné asistence pro Lazio. No, evidentně ten tým pořád na kvalitní hru v pohárech nemá a potřebuje ještě zlepšit, hlavně po mentální stránce. Tam jsou vítěznými typy jen Payet. Guendouzi, Ćaleta-Car a dejme tomu Lirola. Teď už bych se na to asi vysral a soustředil se na Ligue 1, nějakou Konfederační ligu nemá smysl hrát. Pokud možno co nejméně s Rongierem a Haritem v sestavě. Druhý jmenovaný zcela zbytečný, první sice maká, ale ve finální a předfinální fázi je dřevěný jak Pinocchio.

PS: Pedro je pořád stejná děvka jak svého času v Barce, a Immobile mu zdatně sekunduje. Odporná představení.

Reagovat
Pipo123

Čo to máte za kokotov fans, každý zápas čo vidím tak musia chrániť hráčov pri rohoch, tam hádžu blbosti, zaujímavé že vám ešte nezatvorili štadión, horších fans nemá nikto, to ani v Turecku takéto opičky nie su

Reagovat
Israha

Silné tvrdé jádro, dlouhodobě nespokojené s výsledky i politikou klubu. Vlastně nic extra, co se týče vnějších důvodů...to je v krvi těch fanoušků.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele