základní skupiny - skupina E, 6. kolo
09.12.2021 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mattéo Guendouzi a Arkadiusz Milik (© AFP)

Marseille si zajistila přesun do Konferenční ligy, malátný Lokomotiv skolil Milik

Lokomotiv potvrdil, že je v posledních týdnech v poměrně velké krizi, v klíčovém střetnutí Evropské ligy padl na půdě Marseille a pro letošní ročník se s evropskými poháry rozloučil. Francouzský celek si tříbodový zisk zasloužil, působil daleko nebezpečněji, udržel díky jediné brance Arkadiusze Milika třetí příčku ve skupině, a na jaře si tedy zahraje Konferenční ligu.

Domácí se v 8. minutě propracovali do první slušné možnosti. Akrobatické zakončení Milika ještě zablokoval bránící Pablo, míč se ovšem odrazil ke Gersonovi, jenž okamžitě vypálil, ale zamířil jen vedle brány. Ve 31. minutě se Milik dostal k další střele ze slušného postavení, ve vápně se z otočky pokoušel skórovat levačkou, nicméně gólmana Chudjakova nepřekvapil.

Rozhodující okamžik utkání přišel na řadu o čtyři minuty později. Ünder rozehrál rohový kop centrem na bližší tyč, tenhle prostor neměla defenziva hostů dobře pokrytý, čili Milik, vlastně nikým nehlídaný, mohl hlavou zacílit bez obtíží za záda Chudjakova. Před obrátkou se ještě De La Fuente snažil navýšit náskok OM, ve složitější pozici však vybojoval pouze kop z rohu.

Ani ve druhém poločase se moskevský výběr na hřišti herně nenašel. V ofenzivě si počínal i nadále mdlým dojmem, Olympique si nejtěsnější možné vedení pohlídal až do závěrečného hvizdu sudího Colluma, a to i přesto, že dohrával v oslabení. Druhou žlutou kartu a následnou červenou totiž vyfasoval v 80. minutě Rongier za zastavení slibně se rozvíjející akce Rybuse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele