základní skupiny - skupina D, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Youssef El Arabi (© AFP)

Olympiakos i s Vaclíkem v sestavě porazil Antverpy

Řecký Olympiakos má za sebou úspěšný vstup do Evropské ligy a belgický Royal Antverpy porazil těsně 2:1. Všechno podstatné se událo až po změně stran. Nejprve otevřel skóre El Arabi, ale hosté zvládli odpovědět prostřednictvím Samatty. Ještě tři minuty před koncem drželi Belgičané nerozhodný výsledek, když v tom vstřelil rozhodující branku Reabciuk. Vyloučení Batailleho už nemělo na konečný výsledek žádný vliv.

Bylo to vyrovnané utkání, ve kterém Royal častěji držel balón, ale co se týče střelby a branek, byli úspěšnější domácí. V brance Olympiakosu se dle očekávání objevil český reprezentant Tomáš Vaclík, ale příliš práce neměl.

V první příležitosti se ocitli domácí. Po standardní situaci hlavičkoval vedle branky Cissé a o chvíli později už dostal balón do sítě El Arabi, ovšem ke smůle domácích se jednalo o ofsajd. Na druhé straně podnikly Antverpy rychlý kontr, po kterém pálil těsně vedle Fischer. To už bylo před koncem prvního poločasu, který žádnou fotbalovou parádu nenabídl.

Gólů se dočkali diváci na stadionu Georgiose Karaiskakise až po přestávce. V 52. minutě Camara krásně posadil balón na hlavu Youssefa El Arabiho a Olympiakos zaslouženě vedl 1:0. O chvíli později byl Olympiakos blízko druhému gólu, ale Cissé v dalším výskoku opět netrefil zařízení.

Antverpy tahaly za kratší konec, ale v 74. minutě se jim podařilo vyrovnat. Krásný centr vykouzlil Benson a Mbwanu Samatta hlavou překonal Vaclíka. Byla to první střela Royalu na branku, ale těžko s tím mohl český brankář něco dělat.

Royal byl blízko cennému bodu, ale nadějný výsledek neudržel. Tři minuty před koncem spálil velkou šanci Benson a vzápětí Olympiakos vstřelil rozhodující gól. Oleg Reabciuk si seběhl na přihrávku Vrousaie a v pádu přesně trefil horní roh branky. Olympiakos porazil Royal Antverpy 2:1 a získal do tabulky první tři body.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Zde fandim Antverpam ale moc jim neverim tak aspon vstrelte naky Goly Tip 4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele