základní skupiny - skupina D, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bright Samuel, Fenerbahce (© AFP)

Olympiakos si zahraje EL i na jaře, Fenerbahçe porazil 1:0

Skupina D už zná oba postupující. Eintracht Frankfurt doprovodil do jarní části soutěže řecký šampion Olympiakos Pireus, který porazil Fenerbahçe pozdním gólem Tiquinha Soarese. Pro českého fanouška byl zápas zajímavý z hlediska startu dvou českých reprezentantů. Jak Tomáš Vaclík v brance Olympiakosu, tak i obránce Fenerbahçe Filip Novák nechyběli v zahajovacích sestavách.

A dá se říci, že oba hráči plnili přesně to, co se od nich očekávalo. Vaclíkovi pomohlo i štěstí, když v 18. minutě orazítkoval tyč krásnou střelou Irfan Can Kahveci. Na druhé straně zase Novák zablokoval Masourase a Lala dorážkou přestřelil. Zajímavý moment byl k vidění i ve 32. minutě, kdy se na hranici šestnáctky střetli v souboji o balón Sosa s El Arabim a padající "list" musel vyškrábnout na rohový kop brankář Özer.

První poločas branku nepřinesl a bez gólu se dlouho hrálo i po změně stran. Větší držení balónu bylo na straně Olympiakosu, ale to samo o sobě nic neznamenalo. Čtvrthodinu před koncem měli domácí slibnou příležitosti, ovšem El Arabimu vůbec nesedla koncovka. Gólem neskončil ani pokus z první v podání Laly. Každopádně převaha Olympiakosu před koncem zápasu rostla a v 90. minutě vystřelil vítězství Tiquinho Soares. Ten se natlačil na Reabciukův střílený centr a Özer nestačil zareagovat. Na odpověď už Fenerbahçe nemělo čas a v Řecku definitivně přišlo o postup do jarní fáze EL.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

3-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele