základní skupiny - skupina E, 1. kolo
16.09.2021 18:45 CET
1 : 1
(0:0)
Stadión:
RZD Arena, Moskva

Reportáž

Cengiz Ünder (© AFP)

Oslabený Lokomotiv minutu před koncem srovnal, Marseille má jen bod

Lokomotiv Moskva doma remizoval s Marseille a může za to být ještě hodně rád. Kýžený gól vstřelil ruský celek až minutu před koncem zápasu.

Moskevský Lokomotiv hostil Marseille a dobře věděl, že francouzský celek je v dobré formě. Navíc trenér Jorge Sampaoli nasadil své oblíbené ofenzivní hvězdy jako Ünder, Gerson, Harit nebo Guendouzi. Proti nim se na hrotu Lokomotivu rvali Smolov s Kamanem. Cengiz Ünder zahrozil jako první. Turecký záložník dostal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově vyslal krátký centr směrem do velkého vápna, jenže tam zasáhl skvěle stoper Jedvaj.

Velmi zajímavým, pokusem se prezentoval Matteo Guendouzi, jehož rána zaplavala ve vzduchu a brankář Guilherme měl obrovské problémy míč zkrotit. Francouzský záložník o pár minut později narýsoval krásnou kolmici do vápna na nabíhajícího Amina Harita, ale k němu na poslední chvíli přistoupil opět Jedvaj. Guendouzi do třetice pokoušel štěstí ve 29. minutě, kdy se prosmýkl do vápna a z úhlu pálil do brankáře Guilhermeho.

Pozadu nechtěl zůstat ani domácí celek a Fjodor Smolov si po půlhodině hry dokázal najít míč za vápnem. Jeho dělovka ale skončila jen na tyči! První půli zakončila šance Álvara Gonzáleze, který hlavičkoval o zem do náruče brankáře Guilhermeho.

Druhá polovina utkání dost dlouho nenabízela větší šanci. Až v 59. minutě se domácí celek dopustil chyby. Pronikající Cengiz Ünder byl totiž zastaven nedovoleně ve vápně, Tiknizjan dostal za faul na něj druhou žlutou a především pak mladý Turek proměnil pokutový kop - 1:0 pro hosty.

To ale nebylo všechno. Nedůrazná obrana Marseille totiž nechala před vlastním vápnem míč dotírajícímu Faustinu Anjorinovi, který za vápnem propálil všechno před sebou a doslova za minutu dvanáct srovnal na konečných 1:1!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
Gedofrey

1:3 Allez l'OM

Reagovat
Dalibor Sladky

OM do toho !!!!

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Mandanda_30

2:4

Reagovat
Israha

Ztráta. Nejlehčí venkovní zápas skupiny, na Laziu a Galatasarayi to bude větší dřina. Teď je nutné vyhrát všechny zápasy aspoň doma.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nejlehčí venkovní zápas to určitě nebyl.

Reagovat
Israha

Lehčí než Lazio stoprocentně, u Gala je to řekněme diskutabilní, turecká půda mi nicméně přijde žhavější.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele