základní skupiny - skupina C, 1. kolo
16.09.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Leicesteru (© AFP)

Osimhen dvěma góly z druhé půle přisoudil Neapoli aspoň remízu na půdě Leicesteru

Očekávaný šlágr skupiny C nabídl celkem čtyři branky, a protože se urodila konečná remíza, zůstala na vedoucí příčce Legia, jež o den dříve vyhrála na půdě Spartaku Moskva. Leicester přitom ještě zhruba pětadvacet minut před koncem vedl o dva góly, Neapol se však nevzdala, zaznamenala dva přesné zásahy a dotáhla nakonec své počínání aspoň k zisku jednoho bodu.

Hosté byli dosud v nové sezóně stoprocentní, v Serii A uzmuli tři vítězství v řadě, přičemž naposledy se jim povedlo skolit i giganta z Juventusu. Také nyní je čekal po papírové stránce bezpochyby hodně náročný protivník. Domácí sice o minulém víkendu utrpěli porážku proti Manchesteru City, evidentně se z ní ale oklepali, protože zprvu vypadali oni ve větší pohodě.

Italský celek možná trochu zaspal úvodní pasáže tohoto střetnutí. Lišky naopak dostala do klidu poměrně rychle zaznamenaná trefa, která na řadu přišla v 9. minutě. Už tři minuty předtím se dostal do slibné šance Barnes, vychytal ho ovšem brankář Ospina, ten každopádně přece kapituloval jen chvilku poté, co Barnesův pas zleva využil z dobré pozice Ayoze Pérez.

V 15. minutě se snažil vyrovnávat z přímého kopu Insigne, nicméně kýžený a chtěný prostor brány netrefil, ve 21. a 30. minutě se zastřeloval Osimhen, avšak ani on svoje mířidla neseřídil správným způsobem. Ve 37. minutě měla Neapol asi největší možnost na odpověď, Osimhen našel nakrátko Zieliňského, ovšem jeho pokus zastavil s velkým vypětím gólman Schmeichel.

V závěru druhého poločasu Gli Azzurri mohli udeřit ještě jednou, Schmeichel byl v tu chvíli v docela solidní permanenci, poněvadž na úvod musel likvidovat hlavičku Lozana, k dorážce se navíc ještě propracoval Fabián Ruiz, i jeho však zastavil. Do druhého dějství, podobně jako do toho prvního, následně Neapol nevstoupila nejlépe a, bohužel pro ni, opětovně inkasovala.

Už v 59. minutě měla kliku, že radost Daky, jemuž se dělovkou podařilo rozvlnit síť, byla jen předčasná, protože ho video usvědčilo z velmi těsného ofsajdu, nicméně v 64. minutě se již Leicester propracoval k dalšímu skórování. Iheanacho unikl od levé lajny blíže do středu pole, nahrál bleskově neustále aktivnímu Barnesovi, jenž míč umístil po zemi ke vzdálenější tyči.

Možná že od té chvíle anglický klub tak trochu polevil v koncentraci, čehož naopak jeho sok uměl parádně využít. Kontaktní branku si připsal na své konto Osimhen, tomu balón sklepl hlavou Fabián Ruiz, a nigérijský forvard stačil Schmeichela v nelehkém postavení přehodit. A v 87. minutě se Osimhen prosadil ještě jednou, to když hlavičkou zužitkoval centr Politana.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Akinfeev

0:3

Reagovat
John Obi Mikel

2:4

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
Mato178178

umm neapol zatial hraje vyborne .. agresivny presing

Reagovat
Mato178178

pozerate to niekto? krasny zapas.. hraje sa hore dole

Reagovat
popltak

To měli být 3 body, nakonec aspoň že tak 1

Reagovat
Mato178178

to hrajete vzdy tak dobre?

Reagovat
popltak

no Dokud nenarazí na nějakou Parmu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele