základní skupiny - skupina C, 4. kolo
04.11.2021 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Victor Moses (© AFP)

Leicester nezúročil převahu, remíza se Spartakem je ztrátou

Skupina C je hodně zamotaná a přispěla k tomu i remíza Leicesteru se Spartakem Moskva. Anglický klub měl převahu a vytvořil si více příležitostí, proměnit ovšem dokázal jen jednu a musí se tak spokojit pouze s bodem.

Lišky mají čtyři body a patří jim třetí místo, ruský celek je na tom o jede bod a jednu příčku hůře. Nic jistého nemají ani Neapol a Legia Varšava.

Leicester měl od úvodních minut navrch a doplácel na neproměňování příležitostí. V osmé minutě se k dorážce z malého vápna dostal Ayoze Pérez a trestuhodně minul. O deset minut později už byl Selichov překonán, parádní bombu Boubakary Soumarého ale zastavila spojnice břevna a tyče. Orazítkovaná branková konstrukce pro hosty budíček neznamenala a jelikož nápady nesršela ani domácí ofenzíva, šlo se do kabin za stavu 0:0.

Ten se změnil krátce po změně stran a k překvapení drtivé většiny přítomných se radoval Spartak. V 51. minutě dostal na pravé straně spoustu prostoru Michajl Ignatov, připravil si centr a našel hlavu zcela osamoceného Mosese, který nasměroval míč přesně k tyči - 0:1.

Odpověď Leicesteru byla hodně rychlá. Už v 58. minutě přiletěl do vápna centr z rohového kopu, Pérez prodloužil hlavou za sebe a Daniel Amartey zatloukl hlavou míč do sítě - 1:1.

Leicester se s remízou nehodlal spokojit, pokračovat v náporu a měl několik možností rozhodnout. Ta největší se mu naskytla čtvrt hodiny před koncem, kdy v pokutovém území padl na zem Lookman a sudí Meler nařídil penaltu. Odpovědnost na sebe vzal tradiční exekutor Vardy a selhal, Selichov vystihl směr a vyrazil do bezpečí.

Rozhodnutí nepřinesla ani 84. minuta, Dewsbury-Hall svou hlavičkou zasáhl Iheanacha, nigerijský útočník následně selhal při dorážce, kterou z několika metrů nasměroval jen do tyčky.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
berliner

I tady budu prat hostum tedy Spartaku ale ocekavam demolici ze strany domacich tip 5:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele