základní skupiny - skupina C, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Wilfred Ndidi slaví gól se spoluhráči (© AFP)

Leicester podle očekávání zdolal Legii a vyhoupl se do čela skupiny C

Lišky z Leicesteru naplnily papírové předpoklady proti trápící se Legii, během úvodních třiatřiceti minut vsítily hned tři branky a nakonec svého protivníka přehrály po výsledku 3:1. Díky tomu se dostaly do čela skupiny s osmi body a o přímý postup do osmifinále druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže budou bojovat v italské Neapoli, kde k jistotě udržení prvního místa potřebují zvítězit.

Hosté naopak prohráli na evropské scéně potřetí za sebou a klesli na poslední čtvrtou příčku se šesti body, o pokračování v evropských pohárech i v jarní části budou usilovat za čtrnáct dní proti moskevskému Spartaku. Domácí režírovali hru v tomto čtvrtečním utkání od úvodního hvizdu a hned svou první gólovou možnost krátce po deseti odehraných minutách přetavili ve vedoucí gól.

Po přihrávce na pravou stranu převzal balón Barnes, jenž po krásném individuálním sólu parádně uvolnil svou kolmici rozběhnutého Patsona Daku a třiadvacetiletý zambijský útočník po elegantní otočce obstřelil marně se natahujícího gólmana Misztu. Přesně o deset minut později byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, jelikož James Maddison využil zpětné přihrávky z pravé strany od Lookmana a po krátké kličkované náramně zavěsil do levé šibenice.

Hostům svitla naděje na bodový zisk ve 26. minutě, kdy pozdější střelec Wilfred Ndidi zahrál ve vlastní šestnáctce nešťastně rukou a německý rozhodčí Aytekin bez váhání nařídil pokutový kop. Na penaltový puntík si následně postavil balón Mahir Emreli, a i když ho brankář Schmeichel perfektně vychytal, tak se zkušený srbský špílmachr Filip Mladenovič dostal k dorážce a zcela prázdnou branku již nemohl minout - 2:1.

Neuběhlo však ani dalších sedm minut a anglický favorit si vzal zpět dvoubrankové vedení. Po rohovém kopu Maddisona z levé strany předskočil právě již zmiňovaný Ndidi pozdě reagujícího Misztu a svou hlavičkou bez potíží rozvlnil síť. Od tohoto okamžiku začal Leicester spíše taktizovat a soupeře prakticky k ničemu nepouštěl ani po změně stran.

Ve druhém dějství se obrázek nastavený ze závěrečné čtvrthodiny první půle příliš neměnil a až do samotného konce stojí za zmínku jen jedna šance z 67. minuty. Výhru domácího klubu mohl pečetit Barnes, jenž ale po patičce aktivního Daky nepřekonal dobře postaveného Misztu a následně svou dorážku poslal o pár decimetrů mimo prostor tří tyčí. V dresu Legie se na trávníku objevil český krajánek Tomáš Pekhart, který nastoupil v 78. minutě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

1-0

Reagovat
Kixi Syhimour

co to je za výsledky od Legie v posledních zápasech

Reagovat
smazaný uživatel

Asi nemají vatu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele