osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavící hráči Rangers (© AFP)

Crvena Zvezda doma udolala Rangers v nastavení, do čtvrtfinále KL však postupuje soupeř

Crvena Zvezda sice skvěle vstoupila do odvety proti skotskému Rangers, jenomže po několika neproměněných šancích inkasovala krátce po změně stran a i přes rozdílový gól v samém závěru z pokutového kopu si FC s přehledem pohlídalo postup do čtvrtfinále Evropské ligy, neboť si do Bělehradu přivezlo nadějnou výhru 3:0. Domácí se rozloučili s evropskou scénou se ctí, zahozené gólové možnosti je však určitě mrzely.

Srbský zástupce začal naprosto famózně a již po necelých deseti odehraných minutách vedl, když si černohorský záložník Mirko Ivanič zpracoval na prsa vynikající pas z pravého křídla od bývalého Sparťana Kangy a svou přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Stejný hráč mohl dokonce navýšit vedení svého výběru za další dvě minuty, nicméně tentokráte si vylámal zuby na skvělém brankářském veteránovi McGregorovi, který odvrátil míč na roh.

Hosté poprvé zahrozili přesně v polovině úvodního dějství, avšak kolumbijský kanonýr Morelos umístil svůj křižný pokus ze čtrnácti metrů o centimetry vedle vzdálenější konstrukce. Poté na opačné straně promarnil stoprocentní příležitost také Pavkov, jehož skákavý pokus z dvanácti metrů proletěl o decimetry vedle levé tyče. V samém závěru první půle se ještě vytáhl fantastický McGregor, jelikož zpod břevna vyškrábl za svou branku bombu Picciniho.

Krátce po změně stran přetlačil Omoijuanfo v osobním souboji Basseyho a stanul sám před hostujícím kouzelníkem, nicméně místo zakončení volil přihrávku na nabíhajícího Ivaniče - a ta přesná nebyla. Rangers odrazili nápor rivala v 56. minutě. O vyrovnání se totiž postaral Ryan Kent, neboť po kolmici Kamary napřáhl z levé strany a i s přispěním teče skluzujícího Dragoviče zapadl balón za naprosto bezmocného gólmana Borjana.

V následujícím průběhu držel svůj výběr neskutečný McGregor, protože nejprve odvrátil projektil Ivaniče na roh, pak si poradil s dělovkou Kangy i dorážkou zcela osamoceného Bena Nabouhaneho a v 70. minutě vychytal tváří v tvář též Kataie. Crvena Zvezda převrhla misky vah na svou stranu ve třetí minutě nastavení, kdy Kamara evidentně přišlápl nohu střídajícího Falca, ovšem následná proměněná penalta Bena Nabouhaneho přišla až moc pozdě.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, livesport.cz

Komentáře (9)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Rangers ale hostum moc neverim ale verim ze hoste daji aspon 1 Gol a pohlidaji si postup tip 3:1

Reagovat
Selänne

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Agnelli

2:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
berliner

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat
Elliasson

Pojďme Zvezda, dejme góly! Katai, Ivanić, Guelor (ať se o něm píše v médiích) a třeba Erak. Můžeme otočit!

AJMO ZVEZDA!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele