základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.11.2021 18:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Crvené Zvezdy (© AFP)

Crvena Zvezda udolala Ludogorec a posunula se do čela skupiny F

Crvena Zvezda dokázala alespoň částečně napravit poslední zaváhání s dánským Midtjyllandem (0:1) a tentokráte stejným poměrem přehrála podceňovaný Ludogorec. Díky této těsné výhře a překvapivé porážce Bragy na dánské půdě (2:3) poskočila na první místo skupiny F s deseti body a o přímý postup do osmifinále Evropské ligy bude hrát příště v Portugalsku, přičemž jí stačí získat bod.
,br> Naopak bulharský celek prohrál již počtvrté z pěti utkání a jistojistě skončí na beznadějně poslední čtvrté pozici, své účinkování zakončí doma s Midtjyllandem. Domácí favorit si vytvořil úvodní větší možnost už v první minutě, ale Erakovič ve velmi slibné pozici hlavičkoval příliš vysoko. Přesně po odehrané půlhodině se na opačné straně vytáhl brankář Borjan, jenž po sklepnutí Sotirioua brilantně zneškodnil dělovku v podání Gonçalvese.

Ještě do poločasu předvedl Padt nejistý zákrok proti razantní střele Mirka Ivaniče z pětadvaceti metrů, v poslední minutě úvodní části znovu zahrozil stejný hráč, avšak z mírného úhlu nyní pálil těsně vedle. Zhruba deset minut po přestávce se opět vytáhl Padt proti tečované ráně Pavkova, poté přeci jen prolomil střeleckou smůlu Ivanič, jenž rozhodl o osudu tohoto duelu parádní bombou z hranice pokutového území přímo pod břevno.

Pak tempo hry lehce opadlo, Crvena Zvezda začala opět tlačit až v závěrečných pětadvaceti minutách hry. Nejprve bývalý hráč pražské Sparty Kanga minul prostor tří tyčí o několik decimetrů, vzápětí po rohu střídajícího Bena Nabouhaneho znovu nebezpečně střílel aktivní Ivanič a Padt se blýskl vynikajícím zákrokem jednoruč. Hosté ve zbývajícím průběhu začali riskovat a domácí permanentně ohrožovali Padta, nicméně překonat ho již nedokázali.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele