základní skupiny - skupina D, 6. kolo
09.12.2021 18:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Fenerbahçe (© AFP)

Eintracht si přiváží z Istanbulu bod a postupuje přímo do osmifinále EL

Eintrachtu Frankfurt se příliš nedaří na ligové scéně, ovšem na té evropské je to zcela jiná písnička a nyní si díky remíze 1:1 s tureckým Fenerbahçe udržel podzimní neporazitelnost, skupinu D ovládl se ziskem dvanácti bodů a přímo postoupil do osmifinále Evropské ligy. V Istanbulu by si mohl dovolit i prohrát, jelikož jeho jediný konkurent Olympiakos v souběžné hraném utkání na půdě belgických Antverp prohrál 0:1.

Domácímu týmu už prakticky o nic nešlo, protože měl zajištěnou třetí pozici a na jaře si zahraje o osmifinále Konferenční ligy. V jeho dresu opět nastoupil v základní sestavě český obránce Filip Novák a z trávníku byl stažen zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Fenerbahçe celkově získalo ve skupinové fázi šest bodů a s jedinou výhrou nemůže být příliš spokojeno. Čtvrteční utkání rozhodně neoplývalo výraznou atraktivitou.

První možnost byla k vidění po necelé čtvrthodině hry, kdy Berishova střela zapadla za Trappa, ovšem jeho zásah nebyl uznán kvůli viditelnému ofsajdu. Favorit z Frankfurtu nečekaně vedl po necelé půlhodině hry. Švýcarský záložník Djibril Sow obdržel přesně načasovanou nahrávku proti noze od Kostiće a z osmi metrů naprosto chladnokrevně zakončil do pravého spodního rohu.

Domácí však na sebe nenechali čekat s odpovědí příliš dlouho a ještě do přestávky srovnali stav. Z levého křídla odcentroval Kahveci a po nešťastném odkopu Hasebeho se odrazil balón přímo na kopačku Mërgima Berishy, jenž ho bez potíží usměrnil k pravé konstrukci. Po změně stran se hrálo z obou stran velmi opatrně a k vidění byla jediná větší příležitost, když Kostić po necelé hodině hry poslal křižný přízemní pokus o decimetry vedle vzdálenější tyče.

Autor: Viktor Sandev / uefa,com, livespot.cz, soccerway.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Heresy

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele