základní skupiny - skupina D, 5. kolo
25.11.2021 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Daichi Kamada poslal Frankfurt do vedení (© AFP)

Dramatický zápas mezi prvním Frankfurtem a posledními Antverpami vítěze nepoznal

Eintracht Frankfurt vyzval ve čtvrtečním utkání Konferenční ligy Antverpy. Již jistě postupující Frankfurt si chtěl upevnit první místo v tabulce skupiny D, naopak Antverpy toužily po první výhře a po uchování naděje na postup. Remízou 2:2 svůj cíl nakonec nesplnil ani jeden tým.

Po pomalém začátku využil už ve 13. minutě první šanci zápasu nejlepší střelec Frankfurtu v této sezóně Evropské ligy, Daichi Kamada, když po milimetrovém centru Američana Timothyho Chandlera v podstatě doklepl míč do branky soupeře, brankář Butez nedokázal střelu vytěsnit mimo tři tyče. Za dvě minuty mohlo být vyrovnáno, z nepřehledné situace před brankou Frankfurtu se míč dostal na kopačky Michaela Freye, toho nicméně z bezprostřední blízkosti vychytal reflexivním zákrokem Kevin Trapp.

Po půlhodině hry už vyrovnání přišlo, když se po nacvičeném signálu trefil Radja Nainggolan. Viktor Fischer našel při zahrávání rohového kopu na hranici vápna právě bývalého belgického reprezentanta, který vystřelil z voleje. Díky teči jednoho z bránících hráčů zapadl míč do levého dolního rohu branky, gólman Trapp byl bez šance.

Začátek druhé půle jako by napodoboval start té první. První větší šance přišla až po hodině hry, kdy se po náběhu dostal Borré do situace jeden na jednoho. Kolumbijský útočník však svou střelou pouze trefil hostujícího gólmana, navíc byl následně odpískán i jeho ofsajd. V 72. minutě se hostům opět podařilo prosadit po standardní situaci. Fischer přímým kopem našel přímo kapitána Ritchieho De Laeta a ten lobem překonal Trappa, branka však po přezkoumání situace u videa pro nepatrný ofsajd neplatila.

V závěru ještě přišlo drama, když se v 88. minutě dostali do vedení hosté, kteří do té doby byli horším týmem. Na konci rychlého protiútoku stál Mbwana Samatta, který neatakován před brankou soupeře poslal míč do protipohybu brankáře - 1:2. Ještě však nebyl konec, v nastaveném čase našel Kostić centrem nehlídaného Gonçala Paciênciu, jenž z poslední šance utkání hlavičkou na zadní tyč srovnal na konečných 2:2.

S výsledkem nakonec nemůže být spokojený ani jeden tým. Frankfurt sice zůstal v čele tabulky, ale na druhý Olympiakos má jen dva body náskok a poslední zápas sehraje na horké půdě tureckého Fenerbahce. Antverpy už ví, že si pohárové jaro nezahrají, ve skupině skončí poslední.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele