osmifinále - odvety
17.03.2022 21:00 CET
1 : 1
po prodloužení
(0:0, 0:1)

Reportáž

Borja Iglesias (© AFP)

Frankfurt si proti Betisu zkomplikoval situaci, díky brance v závěru prodloužení však přeci jen proklouzl do čtvrtfinále EL

Německý Eintracht nedokázal navázat na úvodní výhru 2:1 ve Španělsku a za příliš defenzivní taktiku byl potrestán inkasovanou brankou v závěru základní hrací doby, ovšem pak vsítil vyrovnávací trefu v nastavení druhé části prodloužení a ta mu přeci jen stačí na účast mezi osmičkou nejlepších v Evropské lize. Betis se ve Frankfurtu ukázal ve zcela jiném světle než před týdnem na domácím stadionu, i přesto v evropských pohárech končí.

Svěřenci trenéra Olivera Glasnera se od samého začátku nikam netlačili a bylo na nich vidět, že se pokusí ubránit těsný náskok až do závěrečného hvizdu. Po necelé čtvrthodině hry se ale mohli dostat do vedení, jelikož se po vynikajícím centru za obranu protivníka zjevil tváří v tvář proti brankáři Silvovi osamocený Knauff, nicméně i s jeho přispěním pouze orazítkoval břevno. V prvním poločase se nic dalšího nestalo, hra se rozhýbala až po hodině hry.

V 63. minutě podruhé zazněla branková konstrukce, když po zaváhání Silvy trefil horní tyč N'Dicka. Vzápětí se na druhé straně musel poprvé blýsknout gólman Trapp, jenž famózním způsobem zlikvidoval hlavičku Juanmiho. Sevillský klub s přibývajícím časem přidával na obrátkách a v závěru nakonec dokázal skórovat. V 87. minutě ještě sice pálil příliš vysoko Fekir, avšak ani ne o tři minuty později už rozvlnil síť střídající Borja Iglesias.

Devětadvacetiletý útočník obdržel finální přihrávku před branku od aktivního Fekira a svým obloučkem z bezprostřední blízkosti přehodil marně se natahujícího Trappa. Úvodní polovina prodloužení nic zásadního nepřinesla, Betis se mohl přiblížit k vytouženému čtvrtfinále ve 110. minutě. Po zblokované střele nově příchozího Laineze se propracoval k hlavičce aktivní Iglesias, jenže teď před odkrytou brankou selhal a mířil pouze do břevna.

Závěr zápasu patřil domácímu celku. Nejprve po vynikajícím pasu z pravé strany hlavičkoval z hranice brankového území Paciência a Silva měl co dělat, aby balón vytěsnil nad svou branku. Ve 120+1. minutě však rozhodl tento dvojzápas rakouský obránce Martin Hinteregger po skvěle zahraném přímém volném kopu Kostiče a svou hlavou krkolomně překonal zbytečně vyběhnutého hostujícího strážce.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz, soccerway.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Betisu ale hostum moc neverim ale verim ze daji aspon 2 Goly a dustojne se rozlouci s EL. Tip 3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Agnelli

2:2

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele