čtvrtfinále - odvety
14.04.2022 18:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Atalanta zůstala střelecky na suchu, naopak ji dvakrát potopil Nkunku

Sen Atalanty o pokračování v Evropské lize končí. Dnes se o tom na jejím vlastním hřišti postaralo Lipsko, které velebí kanonýra Christopera Nkunkua. Mladý útočník se postaral o obě branky svého týmu a z Bergama se Lipsko vrací ve fantastické náladě.

První utkání mezi Atalantou a Lipskem skončilo smírem, takže dneska se v Bergamu hrálo o všechno. A nutno podotknout, že i dnes to bylo hodně zajímavé utkání. Po pěti minutách se trochu zapotil hostující brankář Péter Gulácsi, kterého pořádně vystrašila akce Malinovského a především pak zakončení Zappacosty. Jeho přízemní ránu ale Gulácsi vyrazil mimo nebezpečí.

Krajní obránce se dostal do šance i v barvách Lipska. Konkrétně se o to zasloužil defenzivní univerzál Benjamin Henrichs, který si naběhl na centr na zadní tyč a nebezpečně zakončoval. Brankář Musso celou akci jistil a míč si stáhl. Lipsko pak chybovalo v obraně a dalo prostor Malinovskému, aby pořádně protáhl zasahujícího brankáře Gulácsiho.

Ten svůj part zvládl a to bylo klíčové. O pouhou minutu později totiž z protiútoku Lipsko udeřilo. Konrad Laimer totiž s míčem u nohy vlétl do vápna a nahrál pod sebe na špatně hlídaného útočníka Christopera Nkunkua, který nemilosrdně k tyči zakončil - 1:0.

Lipsko sahalo po postupu a v jeho barvách řádil právě Nkunku. Po třiceti minutách zakončil další akci a centr ze strany, jenže tentokrát zasáhl brankář Musso. Po změně stran se domácí Orobici nadechovali k velkému tlaku a vytěžili z něj zásah VARu. Po standardní situaci se rukou kryl Dani Olmo a sudí se šel podívat na video, ale po jeho zhlédnutí penaltu, kterou Atalanta nutně potřebovala, neodpískal.

Deset minut poté Lipsko skvělou kombinační hrou vykolejilo domácí obranu včetně gólmana Mussa, který nechal míč za sebou. K němu se překvapivě dostal Laimer, jenže pálil jen do tyče! Atalanta byla ve srovnání se svým sokem ofenzivně neviditelná a dnes jí prostě nic nevycházelo. Naopak ještě v samém závěru podpořil svůj skvělý večer Christoper Nkunku. Po rychlé kličce ve vápně se Mussem nechal faulovat a následně proměnil i penaltu - 2:0 pro Němce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
berliner

Jedeme RB Leipzig Tip 1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 po prodloužení

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Agnelli

2:3

Reagovat
ladyboy arsenal

2:1 pp

Reagovat
Ichbin Kobalt

to byla dvoj ruka a penalty nikde kolikrat piskaji sračky

Reagovat
okokolo

Reagovat
10

Reagovat
Zark

Nkunku, ty skunku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele