osmifinále - odvety
17.03.2022 18:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Abel Ruiz (© AFP)

Monaco nevyhrálo ani v odvetě, z Evropské ligy vypadlo na úkor Bragy

I když byla před tímto osmifinále přisuzována role favorita Monacu, do další fáze Evropské ligy proklouzla po právu Braga. Sumárně byla opravdu lepším týmem, jediný gól inkasovala za celých sto osmdesát minut až v době, kdy již bylo dávno o jejím úspěchu rozhodnuto. Francouzský klub jen potvrdil, že v posledních týdnech jednoduše není v optimální pohodě.

Hosté nastoupili na svého protivníka dost zostra, už ve 3. minutě mohl měnit průběžné skóre Ricardo Horta, avšak jeho přízemní pokus skončil těsně vedle brány. V 19. minutě se jim už podařilo rozvlnit síť. Brankář Nübel si parádně poradil se střelou Castra, který se ocital určitě v daleko výhodnější pozici než Abel Ruiz, k němuž se balón po tomto zákroku odrazil. Ten se odhodlal pálit z dálky, a ačkoli Nübel možná měl zakrytý výhled, určitě neměl čisté svědomí při krocení letícího balónu, na nějž si sice sáhl, stejně mu však propadl za brankovou čáru. Na obranu německého muže v rukavicích ale dodejme, že balón asi tečoval spoluhráč Vanderson.

Domácí se proti solidně organizovanému soupeři stěží prosazovali, ve 33. minutě se Volland propracoval do jedné z mála šancí, na gólmana Matheuse nicméně s hlavičkou nevyzrál, o pár chvil později ho nepřelstil ani z otočky Ben Yedder. I po obrátce si pak portugalský výběr své postupové glejty hlídal dle vlastních představ, definitivně mohl knížecí celek zlomit opětovně Abel Ruiz, jenže jeho dělovku tentokráte Nübel zlikvidoval. ASM v závěru alespoň odvrátilo porážku, Golovinův pas z rohového čtvrtkruhu využil Disasi, jednalo se každopádně pouze o jeden z mála pozitivních momentů, kterých mdle působící Monaco nevyprodukovalo mnoho.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Agnelli

1:0

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele