základní skupiny - skupina A, 4. kolo
26.11.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů AS Řím po penaltě Veretouta (© AFP)

Brilantní střídání v Kluži. Římanům vybojoval tři body náhradník Veretout

Giallorossi sice sehráli s Kluží první poločas hodně nudné představení bez pohybu i šancí, ale po změně stran se jim vydařila hned tři střídání. Pod oba góly se podepsal zejména střídající Jordan Veretout.

Římané jeli do Kluže plni optimismu a dobré nálady i přesto, že jejich základní jedenáctka byla značně decimovaná. Trenér Fonseca měl k dispozici jen jednoho jediného stopera a jinak musel experimentovat. Doufal, že jeho tým Kluž prostě přestřílí, připíše si tři body a bude mít jistotu postupu do další fáze.

Jenže jeho tým, značně nesehraný tým, se po celý první poločas mimořádně trápil. Spíš to byla ospalá a velmi pomalá kombinace a jen málokdo z hostí se odvážil k průnikové nahrávce. Člověk by čekal, že ve třech stupních pod nulou, hráči udělají cokoliv, aby se zahřáli. Domácím se to ovšem dařilo mnohem víc.

Víc běhali a mnohem častěji se snažili o střelbu. Jenže jim chybělo víc klidu a určitě i kvality, takže improvizovaná obrana Vlků neměla s hráči Kluže větší potíže. První větší šance se diváci dočkali až ve 25. minutě a trochu překvapivě ji měla Kluž. Kapitán Mário Camora poslal z levé strany výborný centr do vápna, na který si naskočil na bližší tyči Gabriel Debeljuh. Jenže zamířil hlavičkou těsně vedle.

Deset minut před koncem nepříliš atraktivní první půle se do míče opřel Borja Mayoral, který si naběhl na delší míč, jenže měl tu smůlu, že brankář Cristian Bălgrădean bez potíží zasáhl. Změnu z pohledu AS znamenalo až poločasové střídání. Kapitán Pellegrini zůstal v šatně a jeho místo zaujal Jordan Veretout.

Po faulu na Calafioriho se právě Veretout ujal centrovaného míče a jeho nabídka prosvištěla vápnem až na nohu domácího obránce Gabriela Debeljuha. Proti jeho teči byl brankář Bălgrădean bezmocný a kapituloval.

Další střídání bylo stejně povedené. Džeko s Mchitarjanem šli do hry v 64. minutě, další gól jen o 60 vteřin později. A právě po spolupráci střídajícího dua. Džeko se pokoušel prostrčit míč na Mchitarjana a díky teči obránce Camory se k němu opravdu dostal. Zkušeného Arménce následně fauloval domácí brankář a Jordan Veretout už se z penalty nemýlil. Ke konci utkání mohl pojistit výhru AS Bruno Peres, kterému poslal do obrovské šance míč Milanese. Jenže zkušený Brazilec před brankářem nepochopitelně selhal a poslal míč vysoko na tribunu.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Pokud dobře počítám, tak tentokrát 8:4 pro mě. To bylo to moje šťastné úterý, kdy jsem trefil 4 z 8.

Reagovat
smazaný uživatel

Čapal jsi to pěkně LM.

Reagovat
EverlastD

0:4

Reagovat
John Obi Mikel

1:3

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
Pharrell

1-4

Reagovat
Largo

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele