základní skupiny - skupina A, 2. kolo
29.10.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas mezi AS Řím a CSKA Sofia vítěze nepoznal

Devětadvacátého října 2020 se v rámci 2. kola Evropské ligy hrálo tradičních čtyřiadvacet duelů. Pouze tři skončily bezbrankovou remízou. Ten, který probíhal na Stadio Olimpico v hlavním městě Itálie, však rozhodně nebyl žádnou nudnou podívanou.

Už ve 2. minutě se přihlásil o slovo Gonzalo Villar, který střílel z hranice šestnáctky, ale Gustavo Busatto byl u levé tyče včas. Hned za dvě minutky skóroval Chris Smalling, nicméně jeho trefa nemohla být uznána, protože zkušený arménský záložník Henrik Mchitarjan si krátce předtím nepohlídal ofsajdovou hranu.

V 7. minutě se v dresu bulharského týmu osmělil Ali Sowe. Bohužel jeho pokus postrádal větší přesnost. Následně zahrával po faulu na Mayorala standardní situaci Leonardo Spinazzola. Původním záměrem bylo zřejmě nacentrovat na zadní tyč, nicméně míč se nakonec snášel pod břevno, takže musel muž v rukavicích vyrážet na roh, kterých domácí za celý duel zahrávali dvanáct, zatímco soupeř pouhé tři.

Ve 20. minutě chyboval ve vlastním vápně Bruno Peres a jeho spoluhráč Smalling musel srazit na roh střelu Bradleyho Mazikoua. Po rozehrávce se balon snesl až na zadní tyč, kde z bezprostřední blízkosti hlavou přestřelil Petar Zanev. Veliká škoda pro skvadru Stamena Belcheva. Ve dvaatřicáté minutě se mohli pro změnu držet za hlavu domácí borci.

Spinazzola lehoučkým obloučkem našel za obranou Henrika Mchitarjana, jenž orazítkoval břevno. Více zaznamenáníhodného se během úvodní pětačtyřicetiminutovky v Římě nepřihodilo. Po změně stran mohli jít do vedení hosté. Younousse Sankharé hlavičkoval ve vápně ze všech nejvýš. Pau López však dokázal balon vyrazit. A následnou dorážku poslal Valentin Antov vysoko nad.

Poté zkusil neúspěšně štěstí Bruno Peres. Na straně CSKA Sofie se pak dostal do zakončení střídající Brazilec Henrique. López však s tímto pokusem neměl problémy. Španělský gólman ve službách italského celku musel ve dvaasedmdesáté minutě likvidovat dobrou Soweho šanci. Potom se k samostatné akci nadechl Edin Džeko. Prokličkoval mezi třemi obránci, jenže do zakončení se nedostal kvůli tomu čtvrtému, kterým byl Thibaut Vion.

V 79. minutě byl už na hřišti i Lorenzo Pellegrini a svou střelou zaměstnal brankáře Busatta. V 83. minutě mohli spoluhráči děkovat Zanevovi, že včas po Pedrově pobídce uzmul balon od kopačky Pellegrinimu. Následně AS rychle rozehrálo standardní situace a Pedro poslal z pravé strany vápna centr před bránu pro Džeka, jenž zdaleka netrefil podle svých představ.

V 90. minutě se ještě Fonsecovi svěřenci dožadovali odpískání pokutového kopu, neboť se domnívali, že Ivan Turincov, který byl v té době na hrací ploše zhruba minutu, zahrál ve vlastní šestnáctce rukou. Běloruský sudí Kulbakov ale nechal pokračovat ve hře. A tak a je ve skupině A po dvou kolech AS Řím na druhé příčce zásluhou horšího skóre, kdežto CSKA Sofia zůstává s jedním bodem zatím poslední.

Autor: Tomáš Kordík / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Largo

3:1

Reagovat
HugoBoss27

4:0 Mayoral 2x,Perez,Ibañez

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Shevchenko

Co to mělo jako být?

Reagovat
Lech

Reagovat
Houfi

Při vší snaze jsem usnul jen na 20 minut prvního poločasu. Celý zápas šílená křeč. Opět se ukazuje, jak slabá je lavička. Něco se dělo až po příchodu Džeka a spol.

Reagovat
Emmett Brown

Klasická Roma, po sérii slušných výkonov musí prísť studená sprcha a návrat do reality. Stále si ale myslím, že ten káder nie je úplne márny, treba posilniť pravú stranu (dopredu aj dozadu) a to mužstvo bude o level vyššie.

Reagovat
Houfi

Nejen to zatím marný i Mayoral, chybí adekvátní náhrada za Edina. Kraje jsou naprostá nezbytnost a to hlavně pravá strana, ale jak udat během jednoho mercata Karsdorpa, Bruna a Santona? Cristante je v záloze taky tragédie, těžkopádný herní projev bez myšlenky, dát mu pásku už byla jen třešnička na dortu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele