základní skupiny - skupina B, 3. kolo
25.10.2018 18:55 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Rosenborg BK 3:0

Rakouský Salzburg potvrdil úlohu velkého favorita nad norským Rosenborgem, před vlastními fanoušky mu nedal žádnou šanci na úspěch a přehrál ho hladce 3:0. Navázal tak na skvělou formu, skupinou B proplouvá jak nůž máslem a s plným počtem devíti bodů s přehledem vede o tři body před německým Lipskem. Norský mistr naopak potřetí prohrál a s nulou na kontě klesly jeho naděje na postup do další fáze na bod mrazu.

Domácí výběr byl od samého začátku mnohem aktivnější, soupeře pouštěl k míči jen sporadicky a jednoznačně ho přestřílel ve vysokém poměru 18:6. První možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry, kdy to zkusil z hranice pokutového území Hannes Wolf a horní tyčku minul zhruba o metr. Za další dvě minuty se postavil k přímému volnému kopu Januzovič a propálil zeď, jeho pokus však ukryl gólman Hansen u bližší tyče do rukavic.

Rakouský gigant se dostal do zaslouženého vedení ve 34. minutě. Po centru z pravé strany od Gulbrandsena se zjevil na hranici brankového území zcela osamocený Munas Dabbur a hlavou s pomocí země usměrnil balón k pravé tyči, Hansen se natahoval marně. O tři minuty později mohl soupeře dostat na kolena Wolf, nicméně mířil z deseti metrů příliš vysoko. Dvě minuty před přestávkou měl na noze druhý gól Red Bullu Gulbrandsen.

Ten po zpětné nahrávce z pravého křídla od Lainera tečoval balón z osmi metrů a Hansen tygřím skokem famózně vyrážel do strany. Domácí se uklidnili v 53. minutě. Aktivní Wolf se na levé straně pokutového území zbavil svého bránícího protihráče a pak tvrdě vypálil z hodně ostrého úhlu. Hansen nedokázal včas zaklapnout nohy a míč mu smolně propadl do sítě. Salzburg přidal definitivní pojistku po necelé hodině hry.

Po nedovoleném zákroku na Haidaru totiž nařídil pokutový bosenský sudí Peljto. Na penaltový puntík si postavil balón Dabbur a svůj přízemní pokus umístil k levé konstrukci, v tomto duelu tak skóroval podruhé. Hansen sice vystihl směr střely, ale na míč nedosáhl. Ve zbývající půlhodině se duel spíše dohrával a ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci, v následující odvetě se Rosenborg pokusí odvrátit předčasné vyřazení.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Hiko

Slovy Hymana Kaplana bude tohle (zlý-horší-) PRŮSR

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Duležitější zápas je čeká v Elitenserii. Tam to bude dvoječka.

Reagovat
smazaný uživatel

No Brann se zdá být v lepší formě a je to takzvaně zápas o všechno, uvidíme jestli zvítězí zkušenost nad lepší formou a domácím prostředím

Reagovat
smazaný uživatel

Dvoječka.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
jenculko

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele