základní skupiny - skupina G, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Spartak Moskva 2:0

Rapid potvrdil, že před vlastními fanoušky je v rámci evropských pohárů nesmírně silný, zvládl v Evropské lize svůj úvodní zápas proti vždy nepříjemnému Spartaku Moskva a protáhl svou sérii domácí neporazitelnosti už na šest zápasů. O všem podstatném se rozhodovalo ve druhém dějství, v němž padly obě branky tohoto střetnutí.

Rakouský celek vstoupil do prvního poločasu o něco aktivněji, o první střelecké pokusy, které ovšem neskončily mezi třemi tyčemi, se postarali Alar spolu s Baračem, na druhé straně se v už opravdu dobré možnosti objevil Tymofejev, jenž z hranice malého vápna na zadní tyči pálil z halfvoleje, trefil však pouze na brankové čáře stojícího gólmana Strebingera.

O pár chvil později se snažilo skórovat vídeňské pravé křídlo Murg, na brankáře Maksimenka však nevyzrál, taktéž Ivan ve 34. minutě vyzkoušel pozornost hostujícího muže v rukavicích a ve 41. minutě rumunský forvard provedl své počínání ještě jednou, Maksimenko si ale v obou situacích poradil, a skóre se tak měnilo až po obrátce.

V 50. minutě se po rohovém kopu prosadil hlavou Müldür, a i když Maksimenko jeho tvrdé zakončení poměrně dobře zlikvidoval, vyrazil míč pouze do svého spoluhráče Tymofejeva, od nějž se balón odrazil nešťastně za jeho záda. V 56. minutě mohl vyrovnat Fernando, jenže z přímého kopu trefil břevno a dorážející Bocchetti následně stál jen v ofsajdu.

V 68. minutě pak došlo k definitivnímu rozuzlení tohoto souboje. Schwab vyslal svou přihrávkou za obranu rozeběhnutého Murga, ten pronikl do šestnáctky, tam si kličkou obhodil vyběhnuvšího Maksimenka a zakončoval do prázdné brány. Spartaku se prostě v koncovce i nadále nedařilo. A právě ta asi mohla za konečný neúspěch.

Potvrdila to třeba třiasedmdesátá minuta, to se v blízkosti pokutové značky objevil Zé Luís, jenže jeho střela z jedničky skončila pouze na tribunách. V 88. minutě se po pěkné kombinaci ocitl před Strebingerem stále nažhavený Fernando, nicméně trefil jen svého soupeře, a i kdyby se mu ho podařilo prostřelit, nebyl by jeho případný gól uznaný pro ofsajd.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
jenculko

0:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jenculko

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele