základní skupiny - skupina C, 2. kolo
04.10.2018 18:55 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Girondins Bordeaux - FC Kodaň 1:2

Kodaň si trochu překvapivě připisuje tři body, protože v Bordeaux vstřelila o jednu branku víc než soupeř. V nervydrásajícím závěru se jí povedlo skórovat až v nastaveném čase!

Bordeaux potřeboval reagovat na premiérové utkání v Evropské lize, které se mu vůbec nepovedlo. Kodaň pro něj nebyla snadným soupeřem, což dánský celek ukázal už v prvním utkání. Tehdy dokázal uhrát remízu s favorizovaným Zenitem Petrohrad a na to chtěl dnes navázat minimálně stejně.

Hodně opatrné tempo utkání občas narušil Samuel Kalu, který svou rychlostí a technikou dělal hostujícímu celku problémy. Mladý hráč s číslem 10 si připsal také první střelu v zápase, ale za rámeček si ji asi nedá. Mnohem lépe provedl rychlou akci Bordeaux ve 13. minutě a tady už musel brankář Andersen vyrážet míč na rohový kop!

Po třiceti minutách se Bordeaux dostalo ke dvěma velkým šancím. François Kamano nejdřív zakončoval rychlou akci domácích a svou střelou napálil míč do břevna! Následně se balon dostal s trochou štěstí k Sankharému, který pálil z voleje jen do boční sítě. A neproměňování šancí hosté trestali.

Ve 42. minutě totiž aktivní Ján Greguš odcentroval z pravé strany přímo do vápna a na míč si ze všech nejvýš dokázal naskočit Pieros Sotiriou. I přes snahu domácích obránců jeho hlava poslala míč do sítě a Kodaň překvapivě vedla!

Bordeaux mělo obrovskou šanci na srovnání, protože v nastaveném čase první poloviny utkání upadl sprintující Briand ve vápně Kodaně po faulu a sudí pískal penaltu. Exekuci pokutového kopu vzal na svá bedra François Kamano, jenže rána mu nesedla a zamířila mimo! Krátce po změně stran mohl zvýšit vedení Kodaně Nicolai Boilesen, jenže jeho hlavička po centru Greguše zamířila taktéž nad bránu!

Po hodině hry se na trávník dostal mladík Yann Karamoh a téměř ihned se dostal do zakončení. Střelu mladého křídelníka ale brankář Andersen dokázal bravurně vyrazit! Přesto se však domácí přeci jen dočkali. Pět minut před koncem dokázal střídající Cornelius sklepnout míč před sebe, kam si naběhl Younousse Sankharé. Jeho rána zaplula pod břevno a bylo vyrovnáno!

Ani to jim ale nestačilo na body. Když se hrál nastavený čas, našel Rasmus Falk efektivní patičkou ve vápně Roberta Skova, který se přesnou ranou k tyči prosadil - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Langi

jesi to takhle půjde dál, tak ten francouzskej koeficient letos zapláče

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele