základní skupiny - skupina J, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FK Krasnodar - Akhisar Belediyespor 2:1

Nebyl to vůbec snadný úkol, jaký se dal přepokládat před samotným začátkem tohoto střetnutí. Akhisarspor rozhodně nedovedl v Krasnodaru špatnou práci a působil mu potíže. Svěřenci trenéra Olega Fomenka, jenž na lavičce tentokráte koučoval bez svého parťáka Murada Musajeva, však ve finále zvládli tenhle důležitý duel.

Musajev se nemohl zúčastnit přímého dění na hřišti, neboť se nedávno stal otcem, i bez jeho přítomnosti ale Krasnodar získal své čtvrté vítězství v základních skupinách Evropské ligy. Hosté, kteří už po čtyřech odehraných kolech nemohli promluvit do bojů o postup, neodehráli nijak tragickou partii, pořád ovšem mají na svém kontě nula získaných bodů.

Konečný poločasový výsledek byl bezpochyby hodně překvapivý. Domácí totiž byli v tomhle souboji předem považováni za jasného favorita, jako by ale soupeře v úvodu zkrátka podcenil. Přitom když v 6. minutě Wamberto napřáhl ze slušné vzdálenosti a svou pumelicí pořádně prověřil gólmana Lukače, očekávalo se, že první branka přijde na řadu brzy.

Na tu se nakonec čekalo do 24. minuty, málokdo ovšem očekával, že by se jí mohl dočkat právě Akhisarspor. Vural rozehrál rohový kop prudkým centrem do šestnáctky, kde si na bližší tyči naskočil hlavičkující Hélder Barbosa, prodloužil balón těsně za sebe, a sbíhající si Serginho ho usměrnil nechytatelně podél pouze přihlížejícího brankáře Safonova.

Krasnodarští Býci byli tímhle inkasovaným gólem evidentně zaskočeni. A v podstatě na nepříznivý stav nějakým způsobem zareagovali až sedm minut před obrátkou. To nejprve Wamberto znovu nevyzrál na Lukače, Stockij byl následně tím, kdo se k míči prosadil, avšak k jeho smůle trefil pouze brankovou konstrukci hostující brány.

Ruský celek musel po změně stran zabrat. Rozhodně mohl být spokojený se vstupem do druhého poločasu, neboť se mu podařilo srovnat. Wamberto podnikl výpad po pravé straně, následně přistrčil balón do pokutového území k Petrovovi, jehož jemný oblouček doplachtil na hlavu Gazinského, a ten nekompromisně zamířil pod břevno.

K rozhodujícímu okamžiku tohoto utkání došlo v 57. minutě. Wamberto přihrál do středu pole na Ariho, jenž z hranice vápna vymyslel velmi lišácké zakončení. Chytrým a táhlým lobem totiž překonal vyběhnuvšího Lukače, který mohl jen bezmocně přihlížet, jak mu míč plachtí do sítě. Vedení se pak domácím podařilo udržet až do konce.

V 77. minutě mohl definitivně zpečetit klíčovou výhru Ignatěv, avšak Lukač tentokráte proti jeho střele včas zasáhl. Mužstvo z Akhisaru mohlo ještě zápas zdramatizovat a dosáhnout na senzační rezultát, Ayik střílel v 84. minutě z voleje z poměrně krkolomné pozice, přesto vyprodukoval poměrně slušný pokus, leč kýžený a chtěný prostor netrefil.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele