předkola - 2. předkolo - hlavní část - odvety
02.08.2018 19:00 CET
2 : 1
po prodloužení
(0:0, 1:1)

Reportáž

reportáž ze zápasu není k dispozici

Komentáře (1517)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
paver

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fluor

1:2

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Už dva roky klub se jmenuje FC Mariupol, a logo ma taky jine...

2:1

Reagovat
MagpeCZ

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Už dva roky klub se jmenuje FC Mariupol, a logo ma taky jine...

2:1

Reagovat
HullCity

Pokud podají výkon jako venku tak postup...1:0.

Reagovat
oli9
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Reagovat
jk

Reagovat
oli9

Ve zkratce ruské myšlení a tak tam uvažuje většina bohužel a je jim to jedno

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1647899821502496772?s=20

Reagovat
kilobyte

Je jim to jedno, dokud je to nezasáhne.

Podle mě je tohle jeden z důvodů, proč by Rusko mohlo prohrát. To že nepochopili, že lidský život je cenný z morálního hlediska je jedna věc. Ale to že nechápou, že lidský zdroje se nedají tak lehce nahradit jako materiální, je podle mě vytrestá.

Reagovat
oli9

Tam se nic nezměnilo od carskeho Ruska.. Přes druhou světovou..

Take je symbolické a ruské jak skončil Car s rodinou a tím i carske Rusko

Reagovat
Trand

Mariupol super logo

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Reagovat
thewall

Náborové letáky a leták s akcí na rakve (3 za cenu 2) na jedné nástěnce

https://twitter.com/Fbeyeee/status/1647909424650919936

Reagovat
Trand

A vpravo nahoře píše Valerij, že shání peníze na protézu, protože na konci března přišel o ruku a protože se na něj velitelé vykašlali, tak nemá jinou možnost než hledat pomoct takhle přes inzerát

Reagovat
thewall

Máš dobrý oko.

Reagovat
Trand

Jsem si to otevřel v novém okně abych si přečetl vše co na té nástěnce je. A jinak s tím okem nevím, jak jsem to měl právě otevřené v novém okně a příblížené, tak jsem si nevšiml, že to modré je vodoznak a myslel jsem že je to je zakroužkovaný ten inzerát, kde jsou ty rakve. A vlastně jsem ho celý strašně pomalu přečetl než jsem zjistil, že ten inzerát s rakvema je jinde. Ale aspoň jsem zjistil, že Vágnerovcům nabízejí 240K rublů, což je něco lehce přes 60 tisíc Kč. Jako chápu že pro ně to můžou být fakt velké peníze, ale jaký to má smysl, když tě pošlou někam do první linie do Bachmutu na sebevražedný útok víceméně a pokud se chceš vrátit, tak tě zastřelí. To v tý Africe museli mít Wagnerovci mnohem větší pohodu, když operovali tam.

Reagovat
Mastný Chobot

Určite, ale tam zas nebrali každého dvojzubého pedofila

Reagovat
Mastný Chobot

Učebnicový príklad fungovania kapitalizmu, dopytu a ponuky v podmienkach Ruskej federácie

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
Xavivax1

Kdyby jsi žil v těžké chudobě, bez záchodu doma nebo hrozilo ti či jsi byl ve vězení na delší dobu. Holky tě nechtěli, protože nemáš peníze, auto, ani budoucnost a teď by ti někdo nabídl třeba 200tis měsíčně na půl roku, když půjdeš do Bachmutu. A vlastně se ani nedozvíš, že to je mlýnek na maso, jen ti v TV ukazují ty kriminálníky, kteří se dokáží vrátit domů.

Musí to být hodně lákavé.

Reagovat
TopinB

Bývalý veľvyslanec v USA a poslanec Hlasu kritizoval Rusko. V straníckej funkcii musel skončiť

https://www.aktuality.sk/clanok/uIW5A21/byvaly-velvyslanec-v-usa-a-poslanec-hlasu-kritizoval-rusko-v-stranickej-funkcii-musel-skoncit/

"Uvedomujem si, že moje vyjadrenia v akademickej diskusii, hoci výrazne skreslené účelovým zostrihom vo zverejnenom videu, neboli v súlade s oficiálnou líniou strany,“

Diskusia veľa vzruchu nespôsobila až do momentu, kým z nej krátke video nezostrihali Mladí sociálni demokrati, teda organizácia spolupracujúca so Smerom.

Vo videu, ktoré zverejnili na Facebooku, Kmec hovorí, že naša spoločnosť je už zjednotená, „čo sa týka nášho ukotvenia v západných štruktúrach“.

„Všetky snahy o hľadanie alternatívy sú samovražda pre Slovensko, takže toto musíme vysvetľovať aj našim voličov, ci už ľavicovým alebo pravicovým,“ tvrdil tiež Kmec. „Súhlasím s Jurajom (Krúpom, pozn. Red.), že pre Rusko je Slovensko dôležité iba vtedy, ak hráme úlohu nejakého užitočného idiota na rozbíjanie jednoty EÚ alebo NATO,“ dodal bývalý veľvyslanec.

Vedenie Hlasu sa ku Kmecovým názorom neprihlásilo. Naopak, dnes oznámilo, že jeho rozhodnutie zriecť sa funkcie „privítalo“ ako prejav politickej kultúry a slušnosti.

„Zahraničná politika Hlasu je jasná a nemenná. Na prvom mieste musia byť slovenské národné záujmy a rovnako je nám jasné, že o budúcej vláde rozhodnú výlučne ľudia vo voľbách,“ reagoval Matúš Šutaj-Eštok.

Mätúci postoj zaujala strana aj k darovaniu stíhačiek Mig-29 Ukrajine. Hlas vo všeobecnosti nemal s darovaním vojenskej pomoci nášmu východnému susedovi taký problém ako Smer a aj v prípade migov Pellegrini najskôr vyhlásil, že bude rešpektovať rozhodnutie vlády a nebude z toho robiť žiadne „teátro“.

Neskôr predseda strany a expremiér otočil a oznámil, že Hlas s poskytnutím stíhačiek nesúhlasí, pretože vláda podľa neho nemala právomoc prijať takéto rozhodnutie.

Zajímavější hlody z článku

Reagovat
kilobyte

Takže on řekne, že Rusko by jen Slovensko využívalo a oni ho vyloučí, protože nezastává hodnoty strany. Tedy, že na prvním místě musí být slovenské národní zájmy.

Ale jestli si myslí, že je bude Rusko respektovat lépe než EU nebo USA, tak ať si jsou druhé Bělorusko.

Reagovat
oli9

pico to je odpad ten stát ..tak nějak člověk tuší ,že se tam dějou zvěrstva..Ale když to vypraví sám žoldák od Wagnera tak člověk cit vetší a větší nenávist k tomu zkurvenému národu...

„…kňourala, bylo to malé dítě, tak 5 nebo 6 let, dorazil jsem ji, nikdo nesměl vyjít, to byl rozkaz…

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1647952621213306881?s=20

Reagovat
Tombull

To je hnus.

Reagovat
DelPiero137

Ludia vytvaraju monstra. To je strasne, nato sa neda pozerat

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://www.youtube.com/watch?v=r0Ji7KqqEqg

Pekny video ohledne bitvy o Hostomel, jednoho z nejdulezitejsich mist v prvnich dnech valky.

Reagovat
TopinB

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/mluvci-zacharovova-odsoudila-praci-ceskych-zbrojovek-pro-ukrajinu/2353352

Moskva - Za nehorázné označila dnes mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marija Zacharovová to, že Česko modernizovalo tanky z Maroka a následně je předalo Ukrajině, bránící se již déle než rok ruské agresi. Česko podle mluvčí tyto tanky, modernizované českou zbrojovkou, Maroku zabavilo, aby je předalo "neonacistickému režimu" v Kyjevě. "S lítostí pozorujeme, že se z ruského ministerstva zahraničí stalo ministerstvo lží a války," reagoval pro ČTK mluvčí české diplomacie Daniel Drake.

Reagovat
kilobyte

Tohle je pro nás asi největší vyznamenání, když takhle o nás rusáci mluví. Jen tak dál.

Reagovat
roman_tycka

Celkem okurkova sezona kdyby Budanov nerekl, ze do konce jara budou na Krymu se svym ice cold pohledem, kteremu proste clovek veri . Jsem fakt zvedavy jak moc velky shitstorm rusaky ceka, ukrajinci vypadaji velmi sebevedome

Reagovat
Mastný Chobot

Naozaj sa obávam, že to nebude ani zďaleka tak dobré, ak k tomu vôbec dôjde. Rusi mali vyše roka na vybudovanie obranných pozícií, pri Charkive aj pri Chersone sa poučili a podľa amerických leakov ani UA nebude mať kapacity na nejaké obrovské ofenzívy. Takéto vyjadrenia vidím skôr ako snahu o udržanie morálky a zastrašenie Rusov. Bodaj by som sa mýlil, samozrejme.

Reagovat
roman_tycka

Prijde mi to moc optimisticke no, otazka kdo psal leaky, o tehle valce se napsalo spousta nesmyslu co nevysly od prednich predstavitelu zapadnich zemi.

Ale ze ukrajinci nemaji kapacity, za to nemuze nikdo jiny nez zapad se svym vahanim s dodavkama. Uvidime, moc bych si pral uspech

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Já pořád doufám, že to je jen skrývání karet a že to západ dokázal utajit.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

Ale Rusko zase nemá motivaci.. Pokud to prolomi v Záporoží tak věřím že jich většina zdrhne... Budou ztráty to určitě. Ale s infem od amiku a Britů věřím že ví kde je slabé místo... Chce to hlavně první dny co nejvíc postoupit..

Prdel bude až to bude na severu kde to nikdo nečeká....

Reagovat
Mastný Chobot

Viac menej všetci odborníci, ktorých followujem na twitteri, tvrdia, že také zisky ako pri Charkive a Chersone je nereálne očakávať.

Reagovat
roman_tycka

A čekaly se takové zisky u Charkova a Chersonu?

Reagovat
Mastný Chobot

Či ich očakávali západné rozviedky, to neviem. Hlavný rozdiel je ten, že Charkiv nečakali Rusi a Cherson bol pre nich zas logisticky ťažko udržateľný. Teraz už to vyzerá, že sa poučili a hlavne mali takmer vyše polroka na vybudovanie obranných línií v Záporoží, aj pri Svatovom.

Netuším, aký plán majú Ukrajinci a málokto im praje, aby im to vyšlo, viac než ja, ale racionálne nevidím ani ja moc možností, čo by Ukrajinci mohli spraviť. Ak vylúčime sci-fi scenáre ako vylodenie po mori, prekročenie Dnipra alebo samovražednú ofenzívu na Donbas, ktorý je opevňovaný už skoro 10 rokov, tak mi to vychádza jedine na ofenzívu smer Melitopol alebo Svatove. A to asi Rusov nemá ako prekvapiť. Ak sa im aj podarí nejaká väčšia ofenzíva, tak tie straty budú asi obrovské.

Reagovat
roman_tycka

To jsou stejne domnenky jako ty ze projedou jako nuz maslem. Ja nevim zda jsi videl zakopy kolem zaporozi, s tim nebude mit tank problem ani 5 minut. Jejich obranne linie tam mozna jsou, ale kdo je bude branit a jak moc jsou dobre myslim ze se dozvime hodne rychle. Nerikam ze se zastavi u moskvy, ale prehnane pesimisticky bych taky asi uplne nebyl. Kdyby rusove se meli s cim branit, tak s tim spis utoci podle me

Reagovat
Mastný Chobot

Tak tie domnienky sú založené na nejakých skutočnostiach, žejo. Nikto nevie naisto, ako to dopadne, ale minimálne na efekt prekvapenia sa už Ukrajina nebude môcť spoľahnúť. Poučení Rusi s desaťtisíckami mobilizantov, zakopaní v zákopoch, to nie sú úplne ideálne vyhliadky, nech majú hocijakú morálku, možnosti a schopnosti. Ukrajinci ukázali, že sú nesmierne schopní a odvážni, za čo ich celý svet musí obdivovať, ale teraz to rozhodne nebudú mať také ľahké.

Premisa, že keby mali s čím brániť, tak s tým útočia, nie je úplne na mieste. To, že mobilizanti nie sú schopní efektívne útočiť a robiť zložité ofenzívne manévre, neznamená, že nevedia efektívne brániť zákop.

Reagovat
kilobyte

Poučení rusáci? Není to skoro oxymorón?

Reagovat
roman_tycka

Ja si prave nemyslim, ze vedi jak efektivne branit zakop. Coz muzeme videt na spouste videi, jak kompetentni jsou. Budou podobne drzet linii i kdyz se pres ne prezene x tisic ukrajincu?

Reagovat
Blasphemer

Na Ukrajině byl zraněn další český dobrovolník, známý jako Cohen The Barbarian

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-cohen-barbarian-zranen-cesky-dobrovolnik-valka.A230418_202015_zahranicni_kha

Reagovat
Blasphemer

SI pamatuju, jak jsme tu řešili, jestli tam týpek vůbec fakt je a nevymýšlí si. Tak asi ne.

Reagovat
TopinB

Co si pamatuju, tak to tehdy působilo tak, že si natahal spoustu followerů a pak začal psát věci, jak jsou Ukrajinci zkorumpovaní a jak se všechny západní zbraně prodávaj zpátky a na frontu se nedostanou, ne? Tuším tam někdo psal, že tohle dělalo víc účtů, nejdřív si vytvořit důvěru a pak začít psát pochybné anebo někdy přímo proruské info

Reagovat
frankiefcb

tak nepsal vyloženě proruské info, jen se chytl jednou toho mladého dementa, který tam povídal báchorky o Ukrajinské armádě. Cohen tam potvrzoval, ež tam určitá korupce a neschopnost ve vedení je. (Což je fakt). Na druhou stranu nemusí se to veřejně dávat na sítě, že.

Reagovat
TopinB

Nemyslel jsem to tak, že on tam dával proruské info, ale že ho tam dávali jiné účty, které taky nahrabali spoustu followerů na začátku na proukrajinském infu.

Je možné, že si to špatně pamatuju, já vím, že to nebylo jenom o určité korupci a neschopnosti, že to bylo takové tvrdší, údernější, ale z hlavy to nevytáhnu a proklikávat se diskuzema se mi moc nechce

Reagovat
Blasphemer

On nepsal, že prodávají zbraně, ale že ukrajinské velení je operačně neschopné (to ho setřel Zelinka, že on jako pěšák ví úplné hovno o operačních plánech, protože nemá šanci je vědět), a pak něco všeobecně o korupci, ale nenapsal k tomu nic konkrétního.

Jako nechci se ho zastávat, ale asi chápu, že ze zákopu to člověk vidí jinak a když se tam stane nějaký průser, tak má hned tendence obviňovat vyšší šarže, ale měl si to odpustit, protože tenkrát se toho chytlo hodně dezolátů a proruských píč.

Reagovat
kilobyte

Pěšák má více infa ze své pozice, ale zase oproti vedení má méně infa z ostatních pozic.

Tohle v podstatě platí ve všech odvětví. Prostě dělník si vždycky myslí, že by to vedl lépe než manažer, protože vidí jen svoji část.

Reagovat
Blasphemer

Jo, ten druhej odstavec jsem si za svůj život jako klasická kancelářská krysa vyslechl od proletariátu už mockrát. Hlavně v restauračních zařízeních nevalné úrovně, samozřejmě

Reagovat
TopinB

Diky, ja uz zapomel

Reagovat
oli9

snad bude někdy víc info i od něj. Hlavně že je cajk. A hodně zdraví přeju

Reagovat
roman_tycka

Jak je mozne ze takhle rychle znaj jeho identitu?

Reagovat
oli9

Putin je víc a víc pro smích.. Prý na frontě navštívil rekreační středisko 150 km od fronty tpc

https://twitter.com/MarcelN66/status/1648402054606356480?s=20

Reagovat
Salfovic

Já se divím, že už dávno neobcházel zákopy v Bachmutu.

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/lukasersil/status/1648281674252275713

Šílená je ta změna Egyptu. Čím je asi USA mohla přesvědčit.

Reagovat
kilobyte

Prostě jim pohrozili omezení vztahů. Egypt to hrál na obě strany a USA je donutilo si vybrat. Tedy aspoň doufám.

Reagovat
Trand
Reagovat
Xavivax1

Nejvlivnější části, tedy sever a jih Afriky je třeba držet na straně dobra

Reagovat
DelPiero137

Smutne je, ze treba kopec silnych a mocnych statov presvedcovat. Pruser je, ze tieto krajiny silno zbroja.

Reagovat
Xavivax1

Oni vůbec nemají ponětí o tom, kdo je ten "hodný a zlý" ví jenom to, co jim řeknou Rusové a my a musí si z toho vybrat.

V Súdánu je teď konflikt a nikoho to u nás nezajímá. Ani nevíme, která strana je ta "hodná". Oni to mají stejně s válkou na Ukrajině.

Reagovat
Salfovic

Tak v Súdánu se řežou mezi sebou. Tady jeden stát zcela bezdůvodně napadl jiný. To se nedá vůbec srovnávat.

Reagovat
kilobyte

Tak rusáci to prezentují, jako kdyby byli jeden stát a jeden národ.

Ale stejně to všichni rozlišují ne podle hodný X zlý, ale z čeho kápne víc.

Reagovat
Salfovic

Přesně tak. Já vlastně afričanům ani nemám za zlé, že to mají u prdele. Jen bych se na ně taky vysral.

Reagovat
kilobyte

Nechat je rok odkázané na pomoc z Ruska a hned by přilezli zpátky.

Reagovat
DelPiero137

V tom nezaujme mas pravdu. Ignorujeme veci ktore su daleko od nas a priamo sa nas netykaju. V Sudane sa tiez deju zverstva. Ked sa mlatia medzi sebou, niekedy je tazke si vybrat na ktoru stranu sa pridat.

Kazdopadne by mala byt organizacia ktora by dokazala zabezpecit mier, zastavit krvi prelievanie. OSN je slaba, so slabou podporou, USA nemozu byt na vsetko sami a EU sa musi spamatat aby nato USA neboli sami.

Reagovat
oli9

Tady je hlavně problém že pro půlku světa jsou USA nebo Evropa totální zlo a mají nás za otrokare atd.. Co na tom že tam kamenuji za nevěru a pod a zijou ve středověku...

Reagovat
kilobyte

Tak otrokáře jsme ze sebe z velké míru udělali sami, tím že to tak řešíme (tedy spíše v USA, UK). Otroctví bylo víceméně po celém světě. Akorát jinde to tak neřeší.

Nedávno jsem viděl část nějakého pořadu a tam se bavili o otroctví a byl tam Korejec a říkal něco ve smyslu, že u nich otroctví nebylo. Tak zagooglili a našli, že v Korei bylo otroctví nejdéle.

Jasně dřív se Evropa a USA nechovali k ostatním státům a kontinentům hezky, ale to nikdo. A místo abychom se obviňovali za minulost, tak bychom měli ostatním ukazovat, co pro ně děláme.

Reagovat
Blasphemer

Tak oni ty věci daleko od nás se nás opravdu tolik netýkají, aniž bych chtěl znít nějak cynicky. Válka na Ukrajině se promítla něčím do života úplně každého, i když někdo může tvrdit, že ho to nezajímá, tak minimálně ekonomické dopady to má úplně na každého.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://twitter.com/Archer83Able/status/1648697022998892546

Asi nejvic intenzivni zabery, ktere jsme z valky videl. Ve vlaknu je pak i pokracovani.

Reagovat
oli9

Šílené záběry a ta krajina ala Verdun.. Šílené

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.youtube.com/watch?v=fzL3rUfF_wY&t=8s&ab_channel=%D0%93%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D1%80

Tu je celé 11-minútové video. Týpek si zaslúži medailu len za toto.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Trand

Reagovat
Xavivax1

To je fakt jak lovit kačeny.

Fakt by mě zajímaly ty ruské myšlenkové pochody. Přiběhnou až k zákopu a co pak?

Reagovat
ACSeRw!n

mazec video

Reagovat
jk

Co ten generalSVR na twitteru. Že začátku to bylo celkem uvěřitelné, ale poslední dobou ty historky o Putinově zdraví jsou už dost za hranou. Mrtvice ještě Ok, ale tohle??

https://dsh.re/914ae1

Reagovat
vodka

to se někdo prostě baví

Reagovat
roman_tycka

creepypasta

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/NatalkaKyiv/status/1648776832479576073?t=afmFzqJp3Rnthjj_bv-BMg&s=19

To naozaj Americanom ten satelit spadol na Kyjev? Je mozna takato nahoda?

Reagovat
DelPiero137

Ak je to ten satelit, tak sme ozaj v Matrixe

Reagovat
jk

Takže to nebyl bolid?

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/KyivIndependent/status/1648801741637287937

Včera sa k tomu vyjadril nejaký lokálny politik, že to bol NASA satelit, ale ľudia mu to tam dnes už vyvracajú, že jeho dráha nesedí s takýmto dopadom, tak neviem. Každopádne by to bola asi príliš veľká náhoda, ak by americký satelit spadol vedľa Kyjeva.

Reagovat
jk

Ahaa. Já většinou četl že bolid. No náhoda jako prase tak jak tak

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
kilobyte

Goauldi. Určitě jsou s rusákama.

Reagovat
oli9

Když tě sebevražedný dron doslova trefí do ramena hodně povedená trefa

https://twitter.com/operativno_ZSU/status/1649098118149947407?s=20

Reagovat
Mastný Chobot

Zachvilu 21. april a Bachmut stale nebol dobyty. Schopnosti Ukrajincov a neschopnost Rusov su naozaj neskutocne.

Na twitteri sa siria sumy, ze uz vidime pociatky UA protiofenzivy. Raketove utoky na jednotky elektronickeho boja maju byt signalom. Tak snad to bude kurva epicke

Reagovat
Mastný Chobot

A s co najmensimi stratami pre UA samozrejme

Reagovat
Zaschrona

Nemáš náhodou na Twitteru k dispozici nějaký dobrý aktuální seznam, který sledovat? Co používám já, tak tam mám buď spoustu balastu kolem nebo to už zjevně není moc aktuální.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/i/lists/1649279579930992640

Tu mám iba zopár hodnoverných novinárov, vojenských odborníkov, bloggerov a spoľahlivé trackery, možno niečo z toho bude pre teba fajn. Ja mám tiež kopu toho balastu všade, budem to musieť prečistiť.

Reagovat
Zaschrona

Dík moc.

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/VozimDrony/status/1649089619726852096 tak uvidíme. Ale něco se asi děje.

Reagovat
DelPiero137

Oproti predoslym uspechom je to moc medializovane (aj ked su to casto vystrelky a senzacie) a obrovske ocakavania. Mam z toho zly pocit. Niektore hlasy vravia ze UA bude mat jediny pokus na protiofenzivu, russaci sa poucili, opevnili. Otazka ci ma UA cim prekvapit, ci ma navrch vojensky/technologicky a dokazu prekvapit.

Ak by bolo mozne pockat akym dorazia posledne zapadne dodavky zbrani + zaskolenych vojakov, mala by to Ukrajina zvazit.

Reagovat
TopinB

Reagovat
frankiefcb

Upřímně nevím, co si mám o tom myslet. Na jednu stranu si taky myslím, že ta protiofenzíva teď je šílené riziko a je otázka jeslti na to mají dostatečnou sílu, jak kvalitativně tak kvantitativně. Na druhou stranu Ukrajinci už mě několikrát vyvedli z určitých prognóz, jak co dopadne. Naposledy, že Bachmut padne do konce února.

Reagovat
Xavivax1

Ta protiofenzíva už teď funguje. Rusákům cvakají půlky od strachu.

Taky bych ještě počkal na všechny zbraně co můžou ze západu přijít.

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Trand
Reagovat
oli9

divím se že to ti idioti vůbec přiznali.. I když nadruhou stranu zas by museli vysvětlovat co jejich skvělá PVO dělala

Reagovat
frankiefcb

Líbil se mi komentář. Že je svět určitě o něco klidnější, když jaderné velmoci jen tak padají bomby doprostřed vlastních měst.

Reagovat
TopinB

ty komentáře jsou super

Reagovat
roman_tycka

Russian Defense Ministry commented on the explosion in #Belgorod

"In the evening of April 20, while performing a flight of a Su-34 aircraft of the Air Force over the city of Belgorod, there was an accidental fall of an aircraft munition," the ministry said in a statement.

According to the Defense Ministry, there were no casualties, but there were damaged buildings. An investigation is underway.

Rusové si omylem vybombardovali Belgorod

Reagovat
Čenda

What air offense doing? (ukradeno z nejakyho komentu)

Reagovat
TopinB

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

Teda aspoň mi nenapadá, čo za bombu by takto vybuchlo

Reagovat
oli9

V diskuzi to řeší, že je možné pojistka, opožděni, nebo se zavrtala a vybuchla pod zemí hluboko..

Reagovat
Mastný Chobot

The Fighter Bomber says this was probably a UMPK FAB-500M62 glide bomb, but the wings didn't initiate for some reason so the bomb just fell. He says the fuze was set on delay, and detonated as it should (for targeting an underground target)

Asi máš pravdu teda. Príde mi to každopádne ako veľmi zvláštna detonácia. Ja som si najprv myslel, že to bude nejaký únik plynu.

Reagovat
Mastný Chobot

It sounds as though this may not have been an accidental release, but the bomb's wings just didn't function properly. The UMPK reportedly has a 50-70km range, which would put Kharkiv in range from Belgorod. The question is why a bomb was released over a city given the risks.

To sú kokoti naozaj

Reagovat
kilobyte

Ukáží a toho, že jsou opravdu všichni proti nim.

Reagovat
Xavivax1

No co viděl město pod sebou, tak hodil bombu

Reagovat
fabec1222

OT: Ti američani jsou taky úplní blázní. Tam už dávno měli ty zbraně nějak omezit. Takhle se tam navzájem jednou komplet postřílej. Tam snad vytahujou zbraně hned, jakmile vidí něco podezřelé a prostě to radši oddělá, než aby něco zjišťoval.

Reagovat
Golasso

K tomu se dá říct jen … MMMMMeeeeeericaaaaa, fuck yeah! Tudududu dudu tu du….

Je to tam fakt hrozný no. Už vím, proč ti pošťáci s novinama jezdí na kole a noviny jen házej z dálky.

Reagovat
Salfovic

Nebyl čas, ptát se, kdo je kdo.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/TheStudyofWar/status/1649957134233157641

Russian milbloggers have provided enough geolocated footage and textual reports to confirm that Ukrainian forces have established positions in east (left) bank #Kherson Oblast as of April 22 though not at what scale or with what intentions.

Hmm, tak to je zaujímavý vývoj

Reagovat
Xavivax1

Dneska vidím tuhle zprávu už asi ze třetího zdroje a těžce tomu nevěřím.

Reagovat
oli9

Mně tohle všechno přijde jako klid před bouří

Reagovat
Mastný Chobot

Ak to reportuje ISW, tak to považujem za istotu.

Reagovat
Xavivax1

Odkazují se na ruské blogery, bez důkazu

Reagovat
Xavivax1

Pardon, jsou důkazy: https://twitter.com/visegrad24/status/1650052174678749184

Ale je to jeden člun, bylo to před týdnem.

Reagovat
DelPiero137

Nemali by sa taketo akcie odohravat v noci? UA by mala mat lepsiu vybavu pre nocne aktivity.

Reagovat
Xavivax1

Jestli nejde o provokace, aby je šlo dobře vidět. Rusové tam teď musí vázat síly.

Reagovat
DelPiero137

Dobry point a odvazny Ukrajinci, takto su dost na rane

Reagovat
Mastný Chobot

The #Russian grouping in Kherson Oblast is likely the most disorganized and undermanned in the entire theater, highly likely mainly comprised of badly understrength remnants of mainly mobilized units.

Možnože z tohto dôvodu - ideálne miesto, odkiaľ skúsiť robiť organizované prieniky do tyla (?)

Reagovat
oli9

Zakopova bitva u Bachmutu. V komentu situace předtím

https://twitter.com/NOELreports/status/1650019444473618432?s=20

Opravdu tam musí chcípat neuvěřitelné množství orků denně

Reagovat
Rothbard

OT: https://www.sosp.cz/vyber-signataru-nasi-petice/

I Singer, Vondra, nebo Fištejn? Ten mi přišlo, že v TV diskuzích razil proamericke vidění světa (nebo jak to napsat).

Reagovat
Rothbard

Znám jen první trojku a Strop.

Reagovat
Salfovic

Stropnický se definitivně odkopal Holt klasickej chcimír.

Reagovat
Neon

Komunista, co bydlí na svém zámku

Reagovat
kilobyte

Drahé opravy, drahá údržba a těžko se prodává. Nedivil bych se kdyby byl rád, že mu ho seberou.

Reagovat
Neon

Reagovat
Blasphemer

Vondra mě třeba vůbec nepřekvapuje teda.

Reagovat
andrew96

Reagovat
herbage

Když o tom hovno víš, tak to prosím nekomentuj Na pozadí stojí Marian Kechlibar, který za to kope dlouhý roky a aktivně podporuje Ukrajinu. Proto jsou tam také jména jako Vondra nebo Zrno. Něco si o tom nastuduj a pak se div

Reagovat
Salfovic

Je to složitá věc. Já jsem obecně taky proti cenzuře, ale zároveň se mi nelíbí volné šíření ruské propagandy.

Reagovat
naheCZ

Přesně, ty základní jejich principy taky podporuji, ale zas nelze netrestat šíření propagandy jiného státu či třeba teroristického spolku. U některých jmen je mi totálně jasný, že proti zakazování ruské propagandy budou hlasitě vystupovat, ale třeba by křičeli, kdyby se tady nechala volně šířit propaganda např. ISIS...

Reagovat
Blasphemer

To neznamená, že nemůžou dělat užitečné idioty jiným individuím. Tenhle spolek je dost pochybnej a hodně těch jmen u mě teda důvěru rozhodne nevzbuzuje.

To je úplně stejný jak s tou peticí za mír. Mír chceme asi všichni, ale kdo viděl signatáře té petice, tak mu asi došlo, že ti lidé chtějí hlavně ruskou verzi míru. Ostatně některá ta jména jsou úplně totožná.

Reagovat
kilobyte

Nejvíce vtipné je, jak oni sami moderují diskuze pod svými příspěvky. Stačí mít jiný názor a ban.

Reagovat
Blasphemer

Ban Vávra.

Reagovat
Golasso

Reagovat
TopinB

ten teď má kňů válku s Paralelníma listama, je to zlatý důl ke snídaním a obědům

Reagovat
Blasphemer

Jo, to je skvělý.

Reagovat
andrew96

Reagovat
fabec1222

Vondra je opilec a dement, který si o sobě myslí, že by mu měli všichni libat do konce života nohy, protože rozvrátil komunismus

Reagovat
Neon

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1650332066632876034 Ukrajinci v noci poslali člunové drony (či jak se jmenujou) do Sevastopolu. Na potvrzení nějakých škod na rusácké flotile se čeká.

Reagovat
oli9

krasa

A jak ty kundy zase prohlásili že vše zneškodnili a sestřelili..

Reagovat
oli9

https://twitter.com/NOELreports/status/1650389458494029824?s=20

Tyhle pokusy jsou taky mazec.. PVO vůbec neexistuje... Tam prostě doleti cokoli

Reagovat
oli9

V Moskvě panuje krásné počasí a památky jsou vcelku hezké

https://twitter.com/VozimDrony/status/1650455065948299267?s=20

tpc já chci vidět co 9.5 bude

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/GeeDawg55975157/status/1650576764739936294

Týpek píše, že Bachmut je momentálne peklo na zemi. Rusi tam vraj nasadili výsadkárov a kopu materiálu na úkor wagnerovcov.

Reagovat
TopinB

https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/04/25/ukraine-russia-war-news-putin-sanctions-kherson-latest/

A source told Russian state media that the T-14 Armatas “have not yet participated in direct assault operations”, but they have been fitted with extra protection on their flanks and crews have undergone “combat coordination” at training grounds in Ukraine.

British military intelligence reported in January that Russian forces were reluctant to accept the first tranche of tanks because of their “poor condition”, and described any deployment of the T-14s as a “high-risk decision” primarily taken for propaganda reasons.

Reagovat
oli9

to jsem dneska četl na více zdrojích.. Prý to používají jako dělostřelectvo.. Tak to jsou ještě větší Kokoti než sem si myslel .. Ale moc se mi tomu nechce verit...

Reagovat
TopinB

Si myslím, že to půjde "na frontu" jak Putin, 150km za frontou

General Melchett:

Are you looking forward to the big push?

Private Baldrick:

No sir, I'm absolutely terrified.

General Melchett:

The healthy humor of the honest tommy. Don't worry my boy, if you should falter, remember that Captain Darling and I are behind you.

Captain Blackadder:

About thirty-five miles behind you.

Reagovat
kilobyte

Top seriál. Nechápu, že ho snad vůbec nedávají.

Reagovat
Rothbard

Z čeho to je?

Reagovat
TopinB

https://www.csfd.cz/film/568833-cerna-zmije/prehled/

doporučuju přeskočit 1. sérii, série na sebe nijak nenavazujou

Reagovat
kilobyte

Tu prvních bych nepřeskakoval. Sice není tak vyšperkovaná, ale nevynechával bych ji. Navíc je tam ukázaný zrod rodu Černézmije. Takže vlastně na první sérii ostatní navazují.

Reagovat
TopinB

Jak myslíš, pro mě byla 1. série důvod, proč jsem neviděl celou Černou zmiji až do doby, kdy jsem ji zkusil asi napotřetí a konečně se protlačil skrz

Reagovat
fabec1222

Čáryčichač je dobrej jinak je první série spíš taková nahoru dolu. Když koukáš, tak bys to měl dát komplet...Nikdy nevíš, co se komu bude líbit. Může koukat s vědomím toho, že další série jsou pak absolutní TOP. A je to jen šest dílů, to mu nesebere tolik času.

Reagovat
TopinB

to je pravda, ale Černá zmije není milovaná kvůli první sérii, ale kvůli těm pozdějším. A obzvlášť když to, aspoň podle mě, nijak významně nenavazuje na tu sérii 1., tak je důležitější, aby člověk našel ty dobré série prvně, než aby byl jak já.

U seriálů, kde to na sebe navazuje, tak to smysl dává, ale tady mi to přijde kontraproduktivní. Stejně jako si někdo může užít Lincoln Lawyer, i když o Harry Boschovi nic neví (a naopak), protože na sebe přímo nenavazujou (i když v tomhle případě jsou obě knižní série super)

Reagovat
kilobyte

Pro mě je první série taky nejméně povedená. V podstatě je dost jiná i stylem než ostatní série, ale prostě k tomu patří.

Takže možná se kouknout na ostatní a pak si to dát ještě jednou s první.

Reagovat
TopinB

ideální kompromis

Reagovat
fabec1222

Nejspíš se to u nás nikdy moc nechytlo. Tady frčel jen Mr. Bean. Ani ostatní Atkinsonovy věci, potažmo podobně laděné sitcomy tu moc popupární nejsou. Jediné Halo, Halo se u nás chytlo.

Jinak nejlepší díl? Za mě S03E01, ten o volbách.

Reagovat
kilobyte

Mě třeba Halo, Halo zase tak nechytlo. Jako bylo dobrý, ale že bych ho pustil víckrát? To ne. Hlavně je dost kvalitativně nevyrovnaný. Nejlepší byla 5. série a pak to šlo dost z kopce, jak začali nahrazovat herce.

Moje pořadí je:

Černá Zmije

Červený trpaslík

Jistě pane ministře/premiére

Ajťáci

Black Books

Reagovat
Rothbard

Neznám ani jedno.

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

taky bych chtel

Reagovat
Neon

Reagovat
kilobyte

Jakože si neviděl ani kousek z jednoho a nebo dokonce o tom ani neslyšel? Pokud nejsi vyloženě odpůrce komedií, tak doporučuji doplnit.

Reagovat
TopinB

Pro mě je Jistě pane ministře/premiére nejvýš, ale jinak souhlas asi

Reagovat
Salfovic

Pokud se nepletu, tak u nás se vysílala strašně dávno a to navíc s tím šíleným dabingem, kdy nebyl vymazán původní, jen k němu přidali český. To se pak nemůžeme divit, že to zapadlo.

Reagovat
kilobyte

Na ulozto jsou ripy z ČT2 s novým logem a normálním dabingem.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/ZoryaLondonsk/status/1650576000982368256

Brazílsky treťoligový klub sa dočasne premenoval na FC Mariupol, ktorý minulý rok de facto prestal existovať.

Reagovat
kilobyte

Pěkná podpora. Zrovna v Brazílii bych to nečekal.

Reagovat
TopinB

Batel will not only change its name, but will use Mariupol’s badge, flag & kit.

The tribute is not by chance either!

The team’s based in the city of Guarapuava (Prudentópolis region) where the largest Ukrainian community in Latin America is based

75% of 52,000 pop. have Ukrainian heritage

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mastný Chobot

ako sa tam dostali?

Reagovat
TopinB

Pro lidi, co zdrhaj před rusama/sovětama je Latinská amerika přirozený cíl

Reagovat
andrew96

Brazílie je na imigranty neskutečně rozmanitá země.

Reagovat
Salfovic

Nedávno jsem četl, že přes 60 % Brazilců má italské kořeny. Tomu se mi tedy nechce věřit.

Reagovat
kilobyte

V Brazílii jich bude dost, ale 60% asi ne. Nebylo to spíš u Argentiny?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Italov%C3%A9

Reagovat
Salfovic

Ne, ale u ní by mě to taky překvapilo.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Biden bude kandidovat, oznámil dnes.

Reagovat
Trand

Jako budu radši pokud to vyhraje on než Trump nebo nějaký podobný pomatenec, ale obecně si myslím, že by bylo lepší, kdyby tam kandidoval někdo věkově přijatelnej. Tohle už je prostě trochu trapný.

Reagovat
sokar

nechápem, že sa tam nenájde nikto prijateľnejší ako senilný dedo

Reagovat
kilobyte

A to proti němu ještě bude stát dětinský děda.

Reagovat
Salfovic

Jestli to bude zase dědek se stařeckou demencí vs oranžovej debil, tak by měly USA okamžitě zrušit prezidentský systém.

Reagovat
Blasphemer

Já myslím, že za republikány Trump určitě nepůjde.

Reagovat
Xavivax1

Trumpa by měl porazit De Santis, ale to je asi stejný debil jako on.

Reagovat
fenixLFC

de santis je bohuzial trump s mozgom...

Reagovat
ZJEV

On ani demokrati nemaji zadnou soudnost. Uz ted je to parodie, nejmocnejsi muz sveta se pohybuje jak posrany... ano primerene svemu veku. Jak bude vypadat za 5 let? Nehlede na to, ze proste je celkem realna sance, ze behem uradu umre. Zase tak to nesleduji, ale to tam nemaji nikoho lepsiho

Reagovat
kilobyte

Třeba chtěli Kamalu Harris a mysleli, že Biden tak dlouho nevydrží.

Reagovat
Xavivax1

Ta by to mohla zkusit

Reagovat
Rothbard

Fandím spíš republikánům, z podstaty věci a dlouhodobé politiky (ne ve všem). To tam nemají někoho lepšího než je kačer Donald?

Reagovat
Mastný Chobot

Republikánska strana je posledných 6+ rokov totálny výsmech akémukoľvek príčetnému pravicovému voličovi. To, čo ich hlavní predstavitelia predvádzali pred a po posledných prezidentských voľbách, nemá obdoby v žiadnej vyspelej demokracii.

O absolútnej ideologickej vyprázdnenosti tej strany svedčí hlavne to, že hlavnými kandidátmi sú stále Trump, ktorý spáchal, hádam, desiatky trestných činov pred, počas a po výkone funkcie, a De Santis, ktorý je ideovo tak prázdny, že 99% jeho kampane je založenej na vykrikovaní o "woke" ideológii všade, kde sa dá aj nedá.

Reagovat
vodka

Reagovat
ACSeRw!n

mozna mas pravdu, ale podivej se na staty, kde tomu veli demokrati a kde republikani.. ty staty s demokratama to je humus.. vsude samy bezdaci, bordel atd

Reagovat
kilobyte

Tak ale to nemusí být tím, že by to vedli lépe. Stačí, aby jeden stát bezdomovcům pomáhal a druhý je vyháněl. Takže ten druhý bude vypadat lépe, i když to vede hůře.

Neříkám, že to tak v USA je, nesleduji to. Ale nesoudil bych to podle jednoho dojmu.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak hlavne bezdomovcov (ako každý sociálny problém) máš násobne viac vo veľkých mestách, ktoré sú, čuduj sa svetu, väčšinou baštami demokratov, že.

Reagovat
ACSeRw!n

v Texasu je prej dobre

Reagovat
Blasphemer

V republikánských státech se zase zakazují potraty a knížky. Úplně nevím, jestli se tady dá vybrat nějaký menší zlo.

Reagovat
kilobyte

Tak pro muže, co nečte a barák prohrál sázením, je asi jasná volba.

Reagovat
ZJEV

Reagovat
naheCZ

Jako já tam tu politiku nijak zvlášť nesledoval, ale vždy jsem tak nějak víc fandil republikánům. Pořád to nesleduji, ale to, co se ke mně dostane je od republikánů naprosto příšerný...ta strana by měla projít totální čístkou, hlavně se zbavit Trumpa a všech, kdo mu lezou do prdele a za mě taky to tam vyčistit od těch ortodoxních křesťanů...jenomže to se asi jen tak nestane, takže už asi navždy budu přát demokratům

Reagovat
TopinB

Reagovat
Talker

Jenže on je průser, že core te

Reagovat
Talker

Je pruser, ze core té strany je prostě tvořený blázny do zbraní, křesťanskými fanatiky, různými Hill Billy a podobně.

A ten systém je postavený prostě tak, že o ně přijít nemůžou, protože se bude jednat o desítky procent voličů nehledě na to, že lobbisti z těch oblasti jim přispívají hromadama peněz.

Kdyby o ně přišli a šli více do středu, tak vznikne nová partaj která je posere v těch white trash státech, které pro volby potřebují.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Dayman

Nevim, ale ted dost frci (hlavne na tiktoku) Jeff Jackson. Chvili ho sleduju a minimalne ty site dela fakt skvele, tak treba za par let.

https://twitter.com/i/status/1650504852483522566

Reagovat
Trand

Však ale to je Demokrat ne?

Reagovat
Rothbard

Reagovat
Dayman

To tam nemají někoho lepšího než je kačer Donald?

Reagovat
Dayman

*

Reagovat
TopinB

Díky za tip, tiktok nemám, ale už jsem mu dal follow na insta

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Salfovic

Ta kunda nad sporákem je skvělá

Rusáci obecně nemají vůbec vkus.

Reagovat
Svatej

Reagovat
naheCZ

Reagovat
ACSeRw!n

Lipavsky

Reagovat
Xavivax1

https://www.youtube.com/watch?v=FKU1YGLE4Hg

Pěkná práce čištění zákopů. Dělostřelectvo, drony a zbytek vojáci

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
Blasphemer

Vrabel podmínka za hoaxy o tom, že budeme bombardovat Rusko atomovkama.

Reagovat
andrew96

Nevím, jestli mě u soudu sral víc Čermák, který se tam rozbrečel, nebo tohle hovno, které u soudu furt jelo ty své sračky.

Reagovat
Rothbard

V polském lese našli raketu s ruskými nápisy.

Reagovat
oli9

Zkurveny podnarod to Rusko. Musí být zničeno, vyhnáno.. Na kolenou..

Opět si nasetrilo za měsíc na rakety a mopedy a v noci bombardovalo spící Ukrajinu

Zas trefovany civilní budovy... Mrtvé 3 lete dítě..

Kurvy ruské odporné

Reagovat
Salfovic

A to jsem si říkal, jak ty bombové útoky poslední dobou podezřele utichly. Teroristi zkurvení.

Ať jdou všichni do prdele. Západ měl na ně už dávno uvrhnout totální embargo a došlápnout si na země, které s nima obchodují, ať si vyberou, jestli rusko nebo civilizovaný svět. Nemluvě o armádních dodávkách stylem: jen aby se neřeklo, už dávno měli mít všechno, o co si řekli. Fakt jsem zase totálně nasranej.

Reagovat
Xavivax1

Ony jsou každý den, jen se o tom už nepíše

Reagovat
Salfovic

Ale drony a nějaká ta raketa, aby se neřeklo.

Reagovat
oli9

V tak velkém určitě ne. Prostě Rus vždy něco nasetrilo.. 2x za měsíc dojdou íránské mopedy a pošle se to na civilisty

Reagovat
Xavivax1

Škoda, že někdo nepotápí lodě z Iránu.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
DelPiero137

bol by som zvedavy kto a co vsetko dodava rusku potajme. Asi by sme boli nemilo prekvapeny.

Nedavno zakazilo USA(cez poistenie ci ako to bolo) flotile tankerov ktore boli cca pred rokom odkupene od russka a registrovane v Indii kotvit v medzinarodnych pristavoch. Za ten rok prepravili a predali neuveritelne mnozstvo ropy po svete.

Reagovat
oli9

Pavel a Caputova

No zrovna si vybrali dobrý datum

Reagovat
Salfovic

Ono není jisté, že se sejdou se Zelenským

Reagovat
Salfovic

Na té spodní liště na ČT24 jsem žetl, že se s ním možná sejdou.

Reagovat
oli9

Sešli, aspoň Pavel co já viděl. Jsem mimo domov tak nestíhám sledovat

Reagovat
andrew96

Jaký(á) prezident(ka), taková země.

Reagovat
ACSeRw!n

Slava Ukrajine

Reagovat
Mastný Chobot

viac netreba hovoriť

Reagovat
Čenda

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

Reagovat
raduinho

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Nejlepší zas bylo že... Hasičský vlak už je na cestě...

Oni vážně bez té železnice neudělají nic.. Oni se zasekl se vším v 50 letech... Vlakem tam jezdili legionáři ty vole... Jako hlavni logistický prostředek

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
roman_tycka

Gigachad

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

jaký rozdíl oproti Miloš Kunda Zeman

Reagovat
kilobyte

Kdyby byl Zeman zdraví, tak by jezdil ještě dál na východ.

Reagovat
TopinB

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Rothbard

Interview ČT24 s Pavlem: Se Zelenskym si potýkali a vyměnili si čísla na sebe

Reagovat
Salfovic

Myslím si, že mu může náš prezident celkem pomoct.

Reagovat
oli9

Tak Bachmut drží poslední čtvrt, ulici, oblast nebo jak to můžeme pojmenovat... Sláva Ukrajině. Hrdinové na to se bude vzpomínat... A Prigožin už opět predhazuje ofenzivu AFU a nedostatek munice a podpory..

Reagovat
Rothbard

Podle Kobzy (SPD) je na Ukrajině občanská válka. Řekl to dnes v Partii u Tománkové.

Reagovat
roman_tycka

Proc je tam zvou nechapu. Je rozdil mezi jinym nazorem a kolaboranstvim s teroristickym rezimem

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/fbeyeee/status/1652607729301684227?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Rozhovor s ruskou propagandistkou co po 2014 odesla a ted toho vseho lituje. Pekny, nezajem, ale popsano hezky jak to v ruske propagande chodi

Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/fbeyeee/status/1652607729301684227?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Rozhovor s ruskou propagandistkou co po 2014 odesla a ted toho vseho lituje. Pekny, nezajem, ale popsano hezky jak to v ruske propagande chodi

Reagovat
TopinB

Pro ty co se ptali, co je zač Ron DeSantis, tak Last Week with John Oliver má o něm epizodu, je to zajímavé

Reagovat
oli9

viděl jsem fotky... Pěkná paráda... To jsou komplikace

Reagovat
Xavivax1

Poslední dobou je docela dost záškodnických prací v Rusku.

Reagovat
ACSeRw!n

nebylo to takhle podobne i u predchozi protiofenzivy ?

Reagovat
Xavivax1

To nevím. Spíše je to dobré z dlouhodobého hlediska. Likvidují jim palivo a zdroje na výrobu zbraní.

Reagovat
oli9
Reagovat
Xavivax1

Pro rezoluci hlasovaly kromě Číny také Kazachstán i další postsovětské republiky s výjimkou Tádžikistánu a Uzbekistánu, které se hlasování zdržely. Dokument podpořily i země, které ruské úřady označují za „přátelské“, konkrétně Indie, Brazílie a Turecko.

Reagovat
oli9

Ty státy které jsou s Rusakem to je prostě k smíchu. Já bych všechny ty naše kundy z SPD trikolory a pod... Nechal vybrat kam chtějí odcestovat a udělal sbírku na letenky tam

Reagovat
kilobyte
Reagovat
roman_tycka

Ja si nemyslim, osn je vtip, jinak by rusaci tomu ted nepredsedali a cine asi dosla uz trpelivost. Ze by to ale neco zmenilo se rict neda

Reagovat
Salfovic

OT: Jestli jste měl někdo předka v legiích, tak dobrá stránka.

http://legie100.com/krev-legionare/

Reagovat
Neon

Deník po pradědečkovi máme, ale fotky z vojny vidím poprvé

Reagovat
Salfovic

My taky, ale bohužel už se nedá skoro číst.

Reagovat
Rothbard

Ekonomika Ruska poklesla v roce 2022 o 2,1 %. O hodně méně, než se očekávalo.

Máte někdo názory, nebo četli jste analýzy, proč tomu tak je? Masivnější podpora státu? Nalití nových peněz do ekonomiky?

Reagovat
Xavivax1

Jestli Rus bude všechno valit na výrobu tanků a munice, tak poroste HDP. Protože prostě něco vyrábí, ale ta hodnota těchto věcí je nulová, když to vezou na zničení.

Podívej se spíše, jak jsou na tom finančně. Už teď mají schodek pár bilionu rublů a vybrakované všechny fondy.

Reagovat
Salfovic

A jakým způsobem se vůbec stanovuje cena takových výrobků pro mezinárodně uznávané hodnoty HDP ?

Reagovat
Xavivax1

Prodejní cena. Např. podnik prodal ruské armádě tank v hodnotě 100 milionů, atd.

Reagovat
Blasphemer

Podobný “zázrak” jako německá ekonomika v 30. letech.

Reagovat
oli9

Reagovat
Error

A kdo tvrdi, ze je to 2,1 %? Samotni Rusove?

Reagovat
oli9

Tak zatím valí všechno pro armádu a stát, stát nakupuje, dodává kšefty... Horší už to bude s vyvozem, vyvojem a vkastne cokoli složitějšího vyrobit.. Vůz čipy, technologie atd... Nebo to vůbec udržet v chodu

Reagovat
ACSeRw!n

Lipavsky leti do USA jednat s Blinkenem o podpore Ukrajiny a pak jeste navstivi NASA, kde potvrdi participaci CR na budoucich projektech.. Je ho zeru

Reagovat
Neon

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Čenda

nejpříjemnější překvapení teto vlády, společně se Síkelou. A to jsem tehdá docela souhlasil s Milosovym skepticismem vůči němu. Zrovna na zamini dát mladého cucáka, co za sebou v podstatě nemá nic, jsem se desil co bude vyvádět takovej klučík mezi chlapama. A přitom má sám větší gule než většina těch "chlapů."

Fakt klobouček.

Reagovat
kilobyte

Mě právě zemanův skepticismus utvrzoval v tom, že Lipavský bude dobrý.

Reagovat
Čenda

To souhlasím, normálně to tak samozřejmě funguje ale fakt jsem ho neznal a na zamini jsem si vždycky představoval někoho staršího, ideálně bývalého/současného diplomata. A ne klučíka jak z prváku na VŠE. Ted uz jsem zmoudřel, zajisté. Je fantastickej.

Reagovat
Trand

A naopak konečně teď Lipavskej preferuje na velvyslanectví vysílat kariérní diplomaty a nerozdávat to jako trafiky jak to bylo předtím. Viz případ bývalého policejního prezidenta Tomáš Tuhého, kterého vyslali 2018 na Slovensko, protože neuměl ani anglicky a od letoška měl být ve Slovinsku, což by byl ještě větší trapas, ale naštěstí to Lipavský zarazil.

Reagovat
Neon

Nebyla náhodou i Klívie velvyslankyně na Slovensku?

Reagovat
Trand

Ano, 2013-2018, vystřídal jí právě Tuhý Je vidět, že na Slovensko posíláme to nejlepší

Reagovat
kilobyte

Tohle asi Zemanovi vadilo nejvíce, že se nedostane na kámoše.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Talker

Tak ono to je tak, že spousta těch starých struktur jsou prostě lidi, kteří jsou kariérní politici a bojí se dělat rozhodnutí, aby nedopadli špatně. Stejně tak mají i blbou komunikaci, protože tyhle role nikdy nedrželi.

Takže mladé ucho je často lepší, protože nejsou úplně mimo.

Reagovat
ACSeRw!n

pirat.. tam jsou kvalitni a mladi lide

Reagovat
oli9

Kunda Jakub Jašek opět nezklamal...

To je ta kunda z Václavaku se symboly Z a Wagnerovcu

https://twitter.com/Posledniskaut/status/1653137602151628802?s=20

Reagovat
kilobyte

Co mu brání tam odjet?

Reagovat
ACSeRw!n

on jeste neni za mrizema

Reagovat
Blasphemer

on má na tričku Gabčíka s Kubišem

Reagovat
kilobyte

Beztak, kdyby přežili nacisty, tak by je komunisti popravili.

Reagovat
Rothbard

Zásobník ropy u Kerčského mostu vzplál po zásahu dronu

Reagovat
Xavivax1

A další vláček u Brjansku vykolejený.

Reagovat
Xavivax1

Se sírou a dusičnany, materiál na střelný prach.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
oli9

Ten národ je úplně v hajzlu... Jim kdyby v TV řekli že je země plácatá a v Brazílii rostou na stromech peníze tak tomu věří... Nadruhou stranu je ale dobře, že si to začínají propouštět

Jako nějak tak to čekám... Bojovali jsme proti celému západu, nato, ufo atd.. Ubránili jsme Rusko a úkol splnili

Reagovat
Blasphemer

Podle Rusáků se v noci Ukrajina v noci pokusila spáchat atentát na Putina pomocí dronů, které spadly blízko Kremlu.

Video: https://twitter.com/FilipHorky/status/1653729363408347137

Reagovat
Mastný Chobot

Cui bono?

Mne to skôr príde ako false flag Rusov

Reagovat
ACSeRw!n

„Ruská strana si vyhrazuje právo přijmout odvetná opatření tam a tehdy, kdy to uzná za vhodné,“ dodal Kreml.

nedivil bych se

Reagovat
Salfovic

To je jasný, že si tím ty kurvy jen připravují půdu pro nějakou prasárnu.

Reagovat
Mimalu

Téměř stoprocentně, proč se pokoušet o atentát na skřeta v Kremlu, když celý svět ví, že se klepe někde v bunkru na Sibiři

Reagovat
Blasphemer

Jo, smrdí to. Na druhou stranu, už mi nenapadá jedinej důvod, proč by měli zapotřebí dělat nějakej další false flag.

Reagovat
kilobyte

Když budou v Rusku řešit, že se Ukrajincům nepovedl "atentát", tak můžou snadněji před lidmi skrýt úspěšnou protiofenzívu. Krásně to bude sedět do jejich propagandy, že se brání proti NATO.

A když si trochu zakonspiruji, tak by to teoreticky mohl být i náznak zbavení se Putina. Udělají pár pokusů, pak ho odstřelí. Udělají nějakou velkou odplatu na Ukrajině (vybombardují nějakou školku), aby ukázali sílu. A pak můžou začít jednat s tím, že to byla celé Putinova válka.

Reagovat
Mastný Chobot

Dalsia mobilizacia

Reagovat
Trand

Tak s tou se podle mě už celkem počítá. Teď nedávno Američani potvrdili, že Rusko přišlo od prosince o dalších 100K lidí (20K mrtvých a 80K zraněných), takže lidi jim taky časem dojdou. Obzvlášť pokud by chtěli podnikat ještě nějaké ofenzívy, tak potřebujou velké množství vojáků. Prigožin hlásí všechno možné, ale mám pocit, že po konci bitvy o Bachmut si vezme těch pár vojáků co mu zbylo a pojedou zase do Afriky/ na Blízký Východ. Teď vznikají nějaké nové žoldácké skupiny, ale moc velký zájem o to asi není. Tipuju, že až si budou myslet, že nikoho dalšího nezískají dobrovolně, tak vyhlásí další mobilizaci, navíc teď nedávno upravovali ten zákon o povolávání do armády.

Reagovat
Mastný Chobot

No však práve preto potrebujú takéto "útoky" ako zámienky, aby ďalšia mobilizácia nespôsobila vzbury. Už tá prvá bola pre Putinov rating dosť nepríjemná a to sa týkala iba tých "treťotriednych" Rusov.

Reagovat
Trand

Chtěl jsem napsat že to může zapůsobit jen na idioty, ale vzhledem k tomu, co slyšíme od ruských zajatců a obecně z Ruska, tak takových idiotů tam mají spoustu, takže vlastně asi dobrá taktika.

Reagovat
Mastný Chobot

Najhoršie je, že s tým, akú tam majú propagandistickú mašinériu v TV, to nebude pôsobiť len na idiotov, ale aj na kopu bežných ľudí. Zrovna som dočítal knihu od Vojtecha Boháča (Všechny cesty vedou k válce), ktorý veľkú časť života žil v Rusku a na Kryme, kde opisuje, ako a cez čo vnímajú svet bežní Rusi alebo dokonca jeho spolužiaci z výšky a je to celkom desivé.

Reagovat
Trand

Dočetl jsem cca před měsícem.

Reagovat
Blasphemer

Na tu už je podle mě pozdě. Minimálně z pohledu blížící se ofenzivy. Jako můžou tam nahnat statisíce nevycvičených a špatně ozbrojených branců, až to Ukrajina spustí, ale nevím k čemu by jim to bylo.

Reagovat
Mastný Chobot

To je jasné, že na túto jar/leto už to nevyjde, ale o ďalšej mobilizácii už sa v spravodajských kruhoch začína hovoriť častejšie a častejšie práve na to, čo príde po UA protiofenzíve.

Reagovat
Xavivax1

Mám za to, že mobilizace pořád průběžně probíhá.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Xavivax1

A co by to nemohli udělat Ukrajinci.

Ukázali, že vzdušná obrana Kremlu je na hovno a Putin už nikdy nevyleze pod širé nebe, ani na ten svůj poťapaný průvod 9. Ideální načasování.

Teď nebudou vědět co s tím.

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/WhereisRussia/status/1653735623885312000

Tady je vidět, nad čím to pěkně letělo. Škoda, že to netrefilo ty místa, kde má sedět vovan.

Reagovat
Mastný Chobot

Mohli, samozrejme. Alebo to mohli byť ruskí anarchisti koniec koncov. Však takýto dron a výbušnina, to asi nie je úplne drahá záležitosť.

Mne ale nedáva zmysel viacero vecí. Videá boli "leaknuté" dnes poobede, pritom útok sa stal v noci okolo 2.00. Ako to? Kamery okolo Kremľa sú 100% vládne, takže videá pochádzajú priamo ruskej vlády, takže chceli, aby to svet videl. Prečo dron vybuchol pri vlajke, pred nárazom, s minimálnym poškodením čohokoľvek? Prečo po strechce kráčajú dve postavy zrovna, keď tadiaľ dron letí?

Ak to je ale spôsob, ako Ukrajinci vytvárajú chaos pred ofenzívou, tak sa im to darí.

Reagovat
Mastný Chobot

po Kerčskom moste je to asi ďalšia záhada, o ktorej pravdu sa dozvedia tak možno naše deti

Reagovat
DelPiero137

Ak to nie je pokus o vyvolanie chaos, pocitu neistoty zo strany UA ako pises tak to nedava zmysel. Takymto vybuchom v noci niekde nad kulou nie je sanca zasiahnut putina. Ak to nebol miestny odboj alebo UA ako pises, nedava to zmysel.

Reagovat
Blasphemer

Tak už to Podoljak popřel.

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Svratkin/status/1653744981880840194

Prigožin říká, že je podle něj útok odstartováním ofenzívy. Kamarád z ukrajinské armády mi včera říkal, že už je to na spadnutí podle dění u fronty. Tak byl by to velkolepý start.

FSB zároveň informovala, že se podařilo odvrátit atentát na premiéra Krymu Sergeje Aksjonova.

Reagovat
Xavivax1

Anebo ještě záminka, pro zrušení průvodu

Reagovat
kilobyte

Ale bylo by vtipné zrušit vojenský průvod kvůli nebezpečí útoku.

Něco jako zrušit předváděčku nepromokavých party stanů kvůli dešti.

Reagovat
thewall

Reagovat
Svatej

Reagovat
naheCZ

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/uaweapons/status/1653485838368481280?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Iranska munice u ukrajincu, poprve rok vyroby 2023. To je super

Reagovat
Xavivax1

Jak se k nim mohla dostat?

Reagovat
Talker

Zabrali sklad ruské munice...?

Reagovat
Talker

Nebo to přeprodávají ruští vojáci.

Reagovat
kilobyte

Spíš půjčují, když jim to pak vrátí.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Neon

třeba Írán prodává na obě strany, kšeft je kšeft.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
DelPiero137

necudoval by som sa

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Salfovic

Spíš to prodává zemi, která to pak přeprodá Ukrajině. A Írán pak může Rusku tvrdit, že za to nemůže.

Reagovat
Čenda

at uz ten "utok" na Kreml byl fals flag nebo ne, toto bude jeden z nejviditelnejsich dopadů (aspon teda doufám, že orkove neudělají něco fakt nechutnyho). O rušení přehlídek se z důvodu nedostatku techniky mluví uz par měsíců, v sousedících teritoriích uz byly zrušený dříve z duvodu bezpečnosti. A guverneri spousty ruskejch gubernií údajně dostali uz dříve veškerou dostupnou techniku poslat do Moskvy.

Reagovat
oli9

No ani ten Bachmut neklapne...

Reagovat
Rothbard

What air defense doing?

Reagovat
Rothbard

Myslíte, že něco přijde v noci?

Reagovat
Rothbard

Kremlin is on fire,

your defence is teriffied!

Reagovat
Blasphemer

https://facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0emTp9i3TN2ouxHYgEjwUseDDKnPXG289Ho4bw2xQ1GQ2LvumFHSi1ndy5498JbmCl&id=1022734338

Docela zajímavé. Týpek cestoval po Uzbekistánu a místních se ptal, co si myslí o válce. Rusáci to tam mají podchycené dobře.

Reagovat
roman_tycka

Tak uzbecký a tadžikský prezident jako jediní přijedou na oslavu 9.5., jestli vůbec bude

Reagovat
kilobyte

Tady jsou 2 možnosti.

Buď mají vymytý mozky propagandou a pak nechci být na jejich straně. Takže USA.

Nebo mají pravdu a USA ovlivňuje, co Rusko udělá. Pak nechci být na straně poražených. Takže USA.

Reagovat
Salfovic

Tak k podobnému závěru by došel kdyby cestoval po Slovensku

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
TopinB

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Jinak včerejší Cherson... Orkove bombardovali jedine fungující nákupní centrum a potravinami...

https://twitter.com/vitalij_kim/status/1653828356893278214?s=20

Reagovat
andrew96

OT: Andrej jako konzervativec. Líbí?

Reagovat
Ed_Hazard

Prigozhin uz je strasne zufaly. Wagnerovci musia byt fakt v srabu. A to ako huci po "kolegoch" z dumy je tiez malebne

https://twitter.com/Jack_Mrgln/status/1654254614114344962

Btw - predpoved pocasia na najblizsich 14 dni pre prakticky celu frontovu liniu je perfektne. Vacsinou slnecno s tym ze bude 15+ stupnov. Do 10 dni sa ide na lov orkov

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Tam tk mezi nima pěkně vre5.. Jinak Bachmut nebude ani 9.5.. Nebudou přehlídky.. Začne ofenziva.. No žádná pozitivní zpráva pro propagandu ani ruské ovce

Reagovat
Mastný Chobot

To je naozaj nekonečne v piči krajina dokážete si predstaviť, že by nejaký americký armádny kapitán ukazoval na videu mŕtvoly amerických vojakov a kričal na Austina a Blinkena, že to je ich chyba?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

To ten idiot zapomněl na to, že u nich lidský život znamená úplné hovno ?

Reagovat
Mastný Chobot

The head of Russian mercenary group Wagner, Yevgeny Prigozhin, said on Friday his forces will leave Ukraine’s #Bakhmut on May 10.

Haha, tak to som zvedavý

Reagovat
roman_tycka

Neudělá to v žádném případě

Reagovat
Salfovic

Proč ne? Sebere těch pár posledních schopných žoldáků a odtáhne někam do Afriky. A celé Rusko mu může být u prdele.

Reagovat
kilobyte

Teoreticky jo. Ale prakticky by ho dohnalo černé svědomí, že nechal svou vlast na holičkách a spáchal by sebevraždu skokem z okna.

Reagovat
ACSeRw!n

mohl by nestastne vypadnout z okna

Reagovat
icefish

Prizemniho bungalovu… bohužel rovnou lvovi do tlamy

Reagovat
Trand

https://twitter.com/andreas_ppdp/status/1654180376963694594

Jak si ještě dovolujou Dědek debilní

Reagovat
kilobyte

Rusák si vzal něco, co mu nepatří. Ukrajinec mu dal na držku a vzal si to zpátky. Snad to takhle proběhne všude.

Reagovat
Xavivax1

Reagovat
ACSeRw!n

dobre inkasoval

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

není to ten satirický účet nějaký?

Reagovat
roman_tycka

Právěže ne, na jeho twitteru prý zmizely všechyn tweety před 24.2.2022

Reagovat
ACSeRw!n

mozna to fakt pro nej byla jen prace a delal co mu rekl Zeman a spol

Reagovat
Jardin

to rozhodne

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Salfovic

Celej život to byl proruskej komoušskej buzerant a stačila jedna Ukrajinka aby nastal takový obrat.

Reagovat
Mastný Chobot

Ako človek s ukrajinskou priateľkou sa mu nečudujem

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinske pristelky gang

Reagovat
TopinB

Můžu se přidat do gangu, když mám bývalku z Ukrajiny, nebo je to jinej gang?

Reagovat
roman_tycka

To je byvale pritelkyne z ukrajiny gang

Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

Reagovat
Rothbard

V čem jsou tak dobré? Na seznamkách jich je plno.

Reagovat
roman_tycka

Stale mu ale neverim ze to je uprimne

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
Mastný Chobot

To je úplne ako scéna Hanka Schradera "where are my minerals", ešte aj vyzerajú rovnako

Reagovat
oli9

Tam to pěkně vře ale je to jen dobře, teď začne boj uvnitř vlivu. Ruské armády, moci atd... Jen ať se sežerou mezi sebou

Reagovat
Tombull
Reagovat
kilobyte

Babiš tam byl vyjednávat mírovou konferenci?

Reagovat
oli9

Jinak v Bachmutu AFU i mírný pokrok drží. Ruské Telegrami šílí po vyjádření Prigožina, také jsou v hajzlu s počasí které hlásí...

Zrušené přehlídky v ruských městech..

9.5 se nebude mít co slavit. Bachmut měl být záruka

Reagovat
kilobyte

Škoda, že Ukrajinci nestihnout nějakou větší protiofenzívu. Mohlo se 9.5. slavit skoro po celém světě.

Reagovat
Xavivax1

Vysrat se na nějakou symboliku, hlavně aby to bylo pořádně.

Reagovat
oli9

přesně tak. Nejsou Rusaci an se řídili datumem a stali na situaci momentální

Reagovat
Ed_Hazard

A statement from Wagner PMC group by Prigozhin.

Prigozhin claims that Wagner will leave Bakhmut by May 10 and hand over positions to the troops of the Russian Federation and 'lick their wounds'.

"Because, in the absence of ammunition, they are doomed to a senseless death."

Ale co nepovies, kamarat. Po kolkych mesiach si to ten chlap uvedomil?

Reagovat
Xavivax1

Zajímalo by mě, jestli trpí nedostatkem celá armáda nebo jen Wagnerovci

Reagovat
roman_tycka

No podle me cela armada, ale wagner dostava jeste vetsi hovno

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1654412040826507264

"Nesestřelitelný" Kinžál sestřelen. Zřejmě patriotem.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Ukrajinci to popřeli

Reagovat
oli9
Reagovat
Xavivax1

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinci to nechteli priznat, aby to rus nevedel, ted otazka jak se adaptuji. Asi nijak.

Reagovat
oli9

Natřou to jinou barvou

Reagovat
TopinB
Reagovat
oli9

Jak moc musí být člověk vymrdany aby zkusil tohle

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
kilobyte

Proč se tam chtěl dostat takhle? To už to nejde oficiálně?

Reagovat
TopinB

Je to někdo, kdo se chce dobrovolně dostat do Ruska.

Zdravý rozum a logické vysvětlení bych tam fakt nehledal

Reagovat
oli9

tak ono výbava na té fotce to jen podtrhuje...

Reagovat
Salfovic

Asi se inspiroval jedním československým seriálem, ve kterém jeden Slovák přeplaval (emigroval) po řece do Rakouska, aby se se vracel

Reagovat
oli9

Krymsky most uzavřen, prý z technických důvodů

Jinak pro ruskonuz prý není priorita ani Bachmut ani postup ale ubraneni okupovanych území.. Haha

Reagovat
oli9
Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

Jinak Ukrajinský projekt chci žít. Kde se vzdávají ruští vojáci dobrovolně do zajetí včera překročil 16 000

Reagovat
Mastný Chobot

To mi príde hrozne nafúknuté číslo. To jedine ak tam rátajú aj tých, čo sa vzdávajú aj nedobrovoľne. Aj to mi príde stále príliš.

Reagovat
oli9

Ruské válečné lodě se že Sevastopolu na Krymu přesouvají do ruských vod ze strachu s blížících se útoku...

https://www.newsweek.com/russian-warships-retreat-crimea-ukraine-1798646

Reagovat
DelPiero137

Nakoniec ani vystrel nepadne a UA si zoberie svoje uzemie spat

Reagovat
Mastný Chobot

Akurát som dnes čítal, že pre Krym a jeho návrat do rúk UA je táto vojna ideálna. Keby pred februárom 2022 Ukrajinci chceli Krym a zaútočili naňho, tak sa vo svete na to asi nenájde veľa podpory. Takto ich k tomu Rusi priamo vyzvali.

Reagovat
Xavivax1

To by si ani UA nedovolila zaútočit na Krym a s největší pravděpodobností by Rusku už zůstal navždy.

Touhle válkou se o něj připravili

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/PStyle0ne1/status/1654840411578302467

Stále mi to príde nemorálne napísať, ale skvelá práca od UA. Ten headshot je ako z pc hry.

Reagovat
Xavivax1

A to měl helmu

Reagovat
Trand

A k tomu hraje я русский od Šamana Jinak mám pocit, že většina těch videí ze zákopů z posledních dní jsou z toho samého místa, a to ze zákopů u té zatáčky nad Chromove.

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/MercuryBarbora/status/1654862249742278657

Jestli pamatujete toho idiota, co měl Z na bundě, tak dostal podmínku a zákaz vstupu do Prahy.

Dneska ho zatkli v Praze s dalšími symboly Wagnerovců na batohu.

Reagovat
oli9

Proruská kurva Jašek, už by mu ty brýlky měl někdo pořádně pokrivit...

Reagovat
thewall

Očekávaný příchod Kadyrovců do Bachmutu má zajímavé dopady na chování některých domácích zvířat

https://twitter.com/TifaAuntie/status/1654917811070697480

Reagovat
oli9

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

Otázka hlavně pro slováky:

Je nějaký oficiální důvod aby byla americká vlajka u mohly M.R. Štefánika na půl žerdi dneska?

Reagovat
Mastný Chobot

Je vôbec dôvod, aby tam bola?

Reagovat
TopinB

Tak československé spolky v USA se zasloužili notnou mírou o vznik ČSR, ne? Na mohyle to bylo právě popsané, jak tam bral dobrovolníky do legií a takovéto věci.

Reagovat
TopinB

Z wikipedie:

"Dňa 2. júna 1917 odplával Štefánik do USA. Prvou úlohou bol nábor dobrovoľníkov, ktorých sa mu napokon podarilo získať 3 000. Druhou mala byť konsolidácia krajanov v USA a získanie ich podpory pre ČSNR. Jeho činnosť bola úspešná a politickú aktivitu medzi osobnosťami v Amerike ocenili aj francúzske kruhy a 20. októbra bol Štefánik vyznamenaný krížom dôstojníka čestnej légie. "

Reagovat
oli9

Tak co navštívili jste dnes něco s 2 světovou?

Reagovat
TopinB

Nejblíž k tomu měla mohyla Štefánika, protože 1. světová vedla přímo k 2.

Reagovat
Blasphemer

V Plzni to jelo celý víkend od pátku. Tady je to vždy velká akce. Všude hromada lidí, spousta přehlídek a techniky, hodně doprovodných kulturních akcí. Americké a české vlajky úplně všude. Je fajn vidět, že tady lidi ví, komu vděčí za svobodu a že patříme na západ. V pátek jsem i zachlastal i se synem jednoho z osvoboditelů z USA, co sem přijel s manželkou zavzpomínat na tátu.

Žádnýho kokota se sovětskou/ruskou vlajkou nebo jiný provokatéry jsem za celý víkend nepotkal, a to jsem byl venku skoro pořád. Naopak jsem viděl dost lidí s tričkama Fuck you Putin nebo odkazující ruský koráb do patřičných mezí.

Je to fajn, cítit se ve svým městě takhle fajn. Aspoň to dá člověku naději, že mrdek z Václaváku je ve společnosti minimum nebo se alespoň tady bojí projevit.

Reagovat
Čenda

Plzeň je v tomhle v republice dost napřed, no i tak je skvělý to jen číst.

Reagovat
oli9

jj z Plzně si vždy vybavuji ty oslavy ty jeepy, americké vlajky. Možná proto tam jsou oslavy tak super škoda že tenkrát to bylo domluvené jak osvobození tak sféra po válce... Ono je vidět a byl vidět krásný rozdíl Rakousko, západní Německo atd... A ten východní blok...

Reagovat
Blasphemer

Jo, oni by Američani byli dřív v Praze než Sověti, ale naši vymrdaní komouši to odmítli. To samé myslím v Budějicích.

Reagovat
raduinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Zítra Den Pobedy. Myslíte si, že Ukrajinci si potrpí na symboliku a vypukne to? Na Twitteru docela jedou nějaké šumy, že Ukrajinci jsou už ready, což sdíleli i některé hodně proruské kanály.

Na druhou stranu, Reznikov a další významní představitelé ta očekávání v poslední době hodně mírní, což samozřejmě může být jen kamufláž. Každopádně jsem docela zvědavý, osobně čekám zítra něco velkého. Ale přiznávám, že to čekám fakt jen kvůli jen tomu datu a symbolice s tím spojené.

Reagovat
oli9

Podle mě ne. Ví, že mají jednu šanci s velkou podporou a pokud to neklapne pomoc nebude už taková. Na symboliku si potrpí maximálně v Kremlu

Ale co jsem viděl, tak je v Moskvě pěkný trollinng.. Někdo namaloval v Moskvě červené krize na ulice, cesty, chodníky a Moskvane to sdílejí a neví co to znamená...

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/francis_scarr/status/1655585572109393928?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Odpoved naboroveho centra wagnerovcu na otazku rozdil mezi afrikou a ukrajinou. Docela uprimna

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/Inkvisiit/status/1655584386601951238

Toto ak chcú Ukrajinci dobýjať, tak to budú hrozné jatky

Reagovat
Čenda

Po dobytí budou asi pěkně dobití

Ale vážně, zaprvy je to fantastická práce, co dokáže v podstatě civil vysledovat a zanalyzovat. Za pomoci svých schopností a podmínek ve svobodné zemi, pochopitelně. Předpokládám, že je to Zaporozi? Vím, že bych to mohl najít podle tech měst, ale oproti tomu borcovi je mojí nejlepší schopností lenost.

Reagovat
oli9

Vždyť je to hned v první větě

Reagovat
Čenda

...

Reagovat
oli9

No vypadá to jako solidně propracovaná obrana, ale já věřím, že je to dobré zmapováne. A jak známé ruskou morálku a schopnosti reagovat, tak pokud se v nějakem bodě prolomi, je po obranné linii. Nevěřím, že Rusak to má promakane

Reagovat
Ed_Hazard

Zasypat HIMARSami a strelami z hufnic a vletiet tam sucasne z viac smerov

Reagovat
vodka

to budou v každém případě. Hlavně už bude problém, že prostě ukrajinci bohužel i když prorazí první řady, tak rusáci už mají obsazené i ty další, ne jak u té charkovské ofenzivy, kdy když prorazili první řady, tak v dalších nikdo nebyl...

Reagovat
Rothbard

Tak u Bachmutu se fronta posunula o kilometr tím správným směrem.

Reagovat
oli9

Po dnešku už Rusa nebude Bachmut zajímat. Vovka dal úkol do 9.5

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/revishvilig/status/1655843227264581632

Nejnovější technika na moskevské přehlídce je tank T34 vyrobený u nás.

Reagovat
Neon

Zrovna to sem jdu dávat

Reagovat
Mastný Chobot

Aj letecká prehliadka zrušená. To je naozaj hanba To aj v Piešťanoch je lepšia prehliadka každý rok

Reagovat
Blasphemer

51 kusů technicky celkem. Tak to v Plzni jsme měli 280.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Čenda

Reagovat
kilobyte

A to jsem si v sobotu říkal, že se teda Britové moc nepředvedli.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
kilobyte

Počkat, to tam fakt byl jenom tenhle tank?

Tak kde ty moderní zbraně mají? Na přehlídce nejsou, v boji nejsou.

Reagovat
Blasphemer

Ano. JEDEN POSRANEJ TANK.

Reagovat
Neon
Reagovat
20DollarsInMyPocket

Takovej ten jejich zlatej hřeb, supermoderní tanky Armata, který furt flexili při těch přehlídkách, měly být nasazeny na Ukrajině, ale ne do přímého boje, ale jen na ostřelování ukrajinských pozic A spekuluje se, nakolik jsou combat-ready.

Reagovat
TopinB

není to ten, co je na podstavci mezi Brnem a Břeclaví?

Reagovat
oli9

čekal jsem všechno ale tohle mě.. Tam už chybělo jen to aby tam děcka chodili v tancích z papírových kartonu

Reagovat
Čenda

Reagovat
frankiefcb

Tak Prigožin zase brečí. Zajímalo by mě o co mu vlastně jde.

Reagovat
Neon
Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/andrewofpolesia/status/1655854602112172032

Prigožin vypustil skoro půlhodinové video. Hlavní body:

- Wagnerovci mají 10% munice, o kterou žádají

- Jedna z jednotek MO RF opustila pozice

- ZSU ničí ruské křídelní pozice u Bachmutu

- Wagnerovcům řekli, že pokud opustí pozice, bude se to považovat za vlastizradu, nicméně dodal, že pokud nedostanou munici, stejně odejdou

- Podle Prigožina ZSU dojdou až do Rostovu, pokud Wagnerovci opustí pozice

- Soukromá armáda Gazpromu prý odmítá chodit na pozice

- Řekl, že Wagnerovci budou v Bachmutu ještě minimálně několik dnů

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Gazprom má vlastní jednotky?

Reagovat
Blasphemer

Jo, jmenují se Potok.

Reagovat
Mastný Chobot

pluralita privátnych vojenských skupín je predsa základom každej vyspelej despotickej oligarchie

Reagovat
Neon

Přehled vozů na přehlídce: https://twitter.com/OAlexanderDK/status/1655831503882932224?s=20

"To even get to 51 vehicles, the Russian military had to "borrow" 10 Remdiesel Ahmat Z-STS from Ramzan Kadyrov."

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Xavivax1

https://twitter.com/lukasersil/status/1655863075302436865

Putin se málem posral, když začali hrát na trubky

Dobře mu tak zmetkovi

Reagovat
Čenda

https://twitter.com/Aninnnk/status/1655855364443721730/photo/1

Furt teda ale nemůžu uvěřit, fakt kurva doprdele JEDEN posranej tank? Na vojenský přehlídce ke dni vítězství samozvané nejsilnější armády světa? Jako ja vazne čekal, že z toho tanku vykoukne Kazma nebo něco, vsak toto

Reagovat
kilobyte

https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/a8qedm6_700bwp.webp

Tak prý nebyl jen jeden, ale ostatní byli ve Stealth mode.

Reagovat
Čenda

Reagovat
Neon

Reagovat
TopinB

Reagovat
Salfovic

Ti idioti by tomu určitě uvěřili.

Reagovat
oli9

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
naheCZ

Reagovat
TopinB

Reagovat
Svatej

"How about we go check out the Russian Victory Day parade?"

"No tanks"

Reagovat
oli9

Partyzáni v Novosibirsku

https://twitter.com/lukasersil/status/1655862451471101954?s=20

jen víc takových činů

Reagovat
oli9
Reagovat
kilobyte

To už nemají ani makety?

Reagovat
Rothbard

Lukašenko je prý nemocný. Co to asi bude?

Reagovat
oli9

Estonci hezky zareagovali když jim ty ruské kundy postavili za řekou pódium... A Rusaci už brečí co udělali Estonci

https://twitter.com/Qope87/status/1655945418939965442?s=20

Reagovat
kilobyte

Ještě by jim tam mohli vmést, co dělali rusáci od začátku 2. světové do začátku velké vlastenecké.

Reagovat
Salfovic

Měli to spíš napsat azbukou.

Reagovat
Ed_Hazard

Nie je to rovnaké miesto, kde chcel pár dní nazad nejaký prepnutý Slovák preplávať s nafukovacím kolesom na druhú stranu - do Ruska?

Reagovat
oli9

Narva je město v Estonsku a protéká jím stejnomená řeka , která je i hranicí Estonska a Ruska . Věřím, že to zkusil trochu jinde

Reagovat
Ed_Hazard

A v čom sa moje tvrdenie vylučuje s tým tvojim? Mne práve príde povedomý ten hrad, videl som reportáž, kde ukazovali práve toto miesto (či len ilustračne, to neviem)

Reagovat
oli9

možné to je. Já viděl jen fotku toho demente a jeho výbavu

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
oli9

krása

Reagovat
ElectrickMann

Reagovat
ZJEV

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

Pane převrátil se nám tank.

To nevadí. Nás mnogo.

Ale to byl náš poslední tank.

Cyka blyat.

Reagovat
Salfovic

(opravdu je to aktuální video ?)

Reagovat
Trand

https://www.youtube.com/watch?v=eMfaujRViN4 Ne, ale vtipné je to pořád

Reagovat
ZB 07

Reagovat
kilobyte

Bez urážky slušným Slovákům (kterých moc není), tak slovenská vlajka je jen spojení ruské vlajky a upraveného maďarského znaku. Prostě aby bylo viděl komu lezli do řitě. Nebýt zakázaný hákový kříž, tak ho tam mají taky.

Reagovat
Mastný Chobot

Je to slovanska trikolora, ktora patri rovnako tak Rusom ako aj nam (alebo vam). To, ze je len okopirovana od Holandanov, je vec druha

Reagovat
kilobyte

My máme jinou trikolóru.

Reagovat
Mastný Chobot

Máte rovnaký mix farieb ako my, Rusi a väčšina slovanských štátov. Dohoda na používaní týchto farieb (panslovanská zástava) pochádza zo Slovanského zjazdu v 1848 v... *ba dum tss* Prahe

Reagovat
kilobyte

Ale pořadí máme jiné.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak ako aj Chorvátsko a Srbsko. To poradie je bezvýznamné.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Salfovic

Někde jsem viděl naší vlajku na které byla místo červené žlutá a vypadalo to fakt dobře. Chtělo by to petici pro tuto změnu, už jen pro ten kvikot chcimírů.

Reagovat
Xavivax1

Mně se nejvíc líbil návrh te naší vlajky, co připomínala Kostarickou

Reagovat
20DollarsInMyPocket
Reagovat
Svatej

Nedovedu si představit, jak velkej strach musis mit, aby jsi k tomuhle závěru došel. Bud se vzdat a být brán i tak jako nepřítel státu, kterej te zajal + vlastizrádce doma, nebo zařvat v boji, kde jsi státu u prdele.

Obecně je šílený, ze Rusové hodne hrotej vlastizrady od občanů, kazdyho z nich drzi pod pakou moci, ale nemaji problem je nechat chcipat, takovej jednostrannej vztah

Reagovat
kilobyte

Mě by hlavně zajímalo, jak Ukrajinci naloží se zajatci. Většina bude stejně dál hrdými rusáky a udělali to jen, aby si zachránili kůži. Takže nechat je u sebe je riziko. Ale zase mezi nimi budou i normální lidi, takže poslat po konci zpět do Ruska by bylo asi kruté.

Reagovat
Neon

Trochu OT: Sanna Marin se rozvádí, naděje opět žije https://twitter.com/Reuters/status/1656339733511798793?t=ATzgP81S6vdeBPtvxEEA4Q&s=19

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Dibs.

Reagovat
Neon

Dammit

Reagovat
oli9
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

Reagovat
Rothbard

Je někde diskuze k Eurovizi?

Reagovat
Xavivax1

To může udělat jedině prezident. Myslím

Reagovat
kilobyte

Ale musí k tomu mít důvod. To že je Michl čůrák a vidí to "jinak" bohužel nestačí.

Reagovat
Xavivax1

Důvod, že nechává vysokou inflaci by mohl být dostačující

Reagovat
kilobyte

Není. To je právě jen úhel pohledu. ČNB má být nezávislá, takže ho prezident nemůže odvolat na základě pracovních výkonů.

Podle mě by byli asi jen 2 možnosti k jeho odvolání. Vyšetřování/odsouzení kvůli protiprávním jednáním a nebo nějaké výrazné morální selhání.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Trand

A ještě ten Šojgu tam na konci, 0,1%

Reagovat
vodka

tak oni ho nikam kandidovat nepustí

Reagovat
Ed_Hazard

Prave naopak. Ja by sim sa necudoval keby mu chystali cesticky k vyhre v buducich volbach a necudoval by som sa keby to bolo rovno z Putinovej hlavy. Ten chlap si urcite uvedomuje ako je toxicky pre civilizovany svet.

Reagovat
vodka

už to zkoušel a rychle ho utli.

Reagovat
Xavivax1

Každopádně to je velký favorit na vovkova nástupce.

Reagovat
vodka

nevím, na základě čeho. je oblíbený u lidí, ale mocensky na to nemá.

Reagovat
Xavivax1

Tipoval bych, že na základě toho, že je to hlavní postavička na frontě a je v poslední době nejvíce vidět a slyšet

Reagovat
vodka

a co to má společného s nějakým nástupnictvím?

Reagovat
Xavivax1

popularita u lidí

Reagovat
vodka

lid je v rusku hovno. Prigozin proste neni soucast toho vnitrniho mocenskeho okruhu, ze ktereho se bude nastupce etablovat. to by musela prijit fakt nejaka revoluce, coz se nepripusti.

Reagovat
kilobyte

V Rusku je u moci skupina, ne jenom jeden člověk. I Putin má za sebou skupinu lidí. Takže mocensky má na to každý z té skupiny, kdo dokáže "přeřvat" ty ostatní.

Reagovat
kilobyte

Moc nevěřím, že to dělá na vlastní pěst. Spíše bych to viděl na oslabení "opozice", aby volby neskončili malým rozdílem. Buď to bude předání moci Prigožinovi a nebo před volbami pochválí Putina a podpoří ho.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/lukasersil/status/1656591828018184195?s=20

Mezitím v Rusku přišli na to, že cíl nebude splněn odsunutí hranice NATO. Jelikož urkajina členem nebyla naopak Finsko vstoupilo

Reagovat
Xavivax1

A teď chce ještě Japonsko vstoupit.

Reagovat
oli9

Storm Shadow dodány. Střely dlouhého doletu

https://twitter.com/CNN/status/1656592806230609920?s=20

Reagovat
DelPiero137

Ma UA letecku kapacitu to vyspustat zo vzduchu?

Reagovat
Xavivax1

Rybar píše:

O přípravách na přesun britských řízených střel Storm Shadow jsme psali již v říjnu loňského roku. V té době probíhala v Polsku aktivní modernizace bombardérů Su-24M za účelem integrace tohoto typu výzbroje.

Taková úprava byla otázkou času. Západní inženýři zřejmě dokončili práci, stejně jako dříve na antiradarových střelách HARM pro MiG-29.

A je prakticky zaručeno, že Storm Shadow bude použit k úderům na letiště založená na taktickém a bombardovacím letectvu ruských leteckých sil, vzhledem k jejich dosahu až 560 km.

Reagovat
Mastný Chobot

Ak by to tak bolo, je nejaký dôvod, prečo by UA alebo UK takúto informáciu uverejňovali?

Reagovat
Xavivax1

Aby třeba rozbili tabu o střelách dlouhého doletu? Jinak netuším...

Reagovat
Mastný Chobot

To vyzerá ako jediný dôvod

Reagovat
roman_tycka

Muze to realne doletet az 560km? To se muze atacms vysrat v tom pripade…

Reagovat
Xavivax1

To prý ani náhodu. To by museli vyletět do hodně velké výšky, ale tam by je lehce sestřelili Ruské PVO.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Mastný Chobot

Significant @ZelenskyyUa: Ukraine doesn't have enough armored vehicles to launch counteroffensive yet.

“In terms of how motivated our military are, we’re ready. In terms of enough personnel in our brigades, we’re ready. In terms of our equipment, not everything has arrived yet…

Reagovat
ACSeRw!n

na co zas vsichni cekaj proboha

Reagovat
Svatej

jak jsem z jedny strany pysnej na západ, jak se k tomu postavil, tak z druhý strany je fakt na místě pochybivat, jestli se Zapadu tenhle konflikt nezačal líbit. Nějaký tabu jsou víceméně ve všem zbouraný a tohle je normální zdržování.

Reagovat
Mastný Chobot

Aj tabu so stíhačkami už sme my s Poliakmi zbúrali a Západ o tom aj tak stále "diskutuje". Hrozne ma to štve. Keby Západ naraz dal všetko, čo môže a čo UA potrebuje, tak už je možno po vojne a tisíce Ukrajincov stále žije.

Reagovat
DelPiero137

Co za tym moze byt? Oslabit co najviac russko?Maju plan ako vyuzit slabe russko?

Reagovat
kilobyte

Já si nemyslím, že začal líbit, ale spíše chtějí být hodně opatrní. Navíc to ukončení války/speciální operace nebude jednoduché. Jenom vojenská porážka (vyhnání rusáků z Ukrajiny) asi stačit nebude.

Reagovat
Ed_Hazard

Chlapi, neni to len psyop?

Reagovat
Mastný Chobot

Trochu to začína vyzerať, že UA ofenzíva sa rozbieha pri Bachmute. Ono to aj celkom (aspoň mne ako laikovi) dáva zmysel. V Záporoží Rusi už vyše polroka budujú opevnenie a majú tam širokú obrannú infraštruktúru, množstvo plných obranných jednotiek a techniky. Pri Bachmute naopak majú novodobyté pozície, ktoré nestihli opevniť a majú tam rozsekané, často aj nefunkčné ofenzívne jednotky a techniku. Nech sú akokoľvek kvalitné, pri toľkých stratách nemôžu byť efektívne. Z tohto pohľadu mi príde logické, že prielom by sa Ukrajincom jednoduchšie podaril tam než v Záporoží. Ale to je len moja amatérska úvaha, uvidíme.

Reagovat
oli9

Nedovedu si představit co by tím chtěli získat, odriznout nebo jak postupovat. Doněcká fronta je nejsilnější, tam mají budované pozice po léta

Reagovat
Mastný Chobot

Prelomiť a dúfať, že sa front rozpadne ako pri Charkive. Pozície tam majú, ale personál a techniku možno ani nie.

Reagovat
icefish

Je to možné. Klidně mohou z Bachmutu udělat druhý Stalingrad (velké kleště okolo nacistů)

Reagovat
Mastný Chobot

“Intelligence suggested the Russians were so focused on the intense street battles playing out inside [Bakhkmut] they were not expecting an assault in this direction, according to two battalion commanders in Ukraine’s Third Assault Brigade”

Heh, uplynuly rok zo mna spravil vojenskeho prognostika

Reagovat
roman_tycka

Eurofotbal vychovava nejlepsi vojenske experty.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Blasphemer

Podle Prigožina a dalších proruských zdrojů začali Ukrajinci obkličovat Bachmut z obou křídel, totální panika.

Reagovat
oli9

to by byla pecka. Jen bych to s tím optimismem brzdil... Pamatuju si jak tu by články a všude že Bachmutu zbývá den dva.. Někdy v zimě únoru lednu.. A já psal že by měli vydržet 3 měsíce snad... Jsem rád že jsem měl pravdu a i se mýlil.. Tím že Bachmut nikdy nepadne

Reagovat
Blasphemer

Může to být jen Prigožinovo další dramatické vystoupení, v poslední době jich má dost.

Reagovat
kilobyte

Mohlo by mu z toho komplet jebnout a mohl by to otočit a zaútočit na rusáky.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Xavivax1

Natahat síly na Bachmut a šup na Záporoží

Reagovat
ACSeRw!n

kam se hrabe TikTok Kady.. tohle je ten pravej influencer

Reagovat
Mastný Chobot

Numerous reports in Russian channels about Ukrainian forces having begun a larger offensive in several directions. This follows reports of Wagner struggling in Bakhmut in the recent days. Current reports are very conflicting, some mention Ukrainians moving towards Russian border. We still have to see if any of this is real, but the situation is rather similar to September and November regroupings.

God speed

Reagovat
Blasphemer

buď to fakt začalo nebo je to nejlepší psyop v historii

Girkin píše, že Ukrajinci jedou na Kursk.

Reagovat
roman_tycka

Rusaci panikari a to se nespustilo jeste vubec nic. Co teprv az prijde doopravdy nejaka ofenziva?

Reagovat
Mastný Chobot

Bude to asi psyop podla vsetkeho. Ale dostali aj serioznych tier 1 typkov na twitteri na chvilu

Reagovat
Trand

Nemyslím si, že vyloženě psyop, spíš mi to přijde jako průzkum bojem Ne vyloženě začátek velké ofenzívy, ale hledání slabých míst atd.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://twitter.com/ZelenskyyUa/status/1656766840612220928

Tak co, uz se neco nejakym zpusobem deje?

Reagovat
thewall

Zelenskyj vypadá velmi unaveně. Možná je nemocný. Snad bude v pořádku. Neskutečný tlak, pod kterým je už více než rok.

Další odkaz ze včerejška:

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1656653126873563136

Reagovat
DMSErte

Reporty z ruského Telegramu:

1) Rozběhla se operace na obklíčení Bachmutu s proražením obrany u Soledaru

2) Úspěšný lokální protiútok u Majorsku

3) Ukrajinské kolony spatřeny poblíž Belgorodské oblasti

4) Ukrajinský útok chemikálií (pravděpodobně slzný plyn) u Orichivu

5) Ukrajinci prorazili ruskou obranu u Bohdanivky

6) Do Beryslavi dorazily obojživelné jednotky, pokusí se asi překročit řeku

7) Rusové utekli z pozic u Kliščijivky

Reagovat
roman_tycka

Veril bych tak bodu 1 s tim, ze to bude spis konsolidace obrany a zatlaceni russaku od cest a mozna 2

Reagovat
Mastný Chobot

Tá sedmička tiež neznie nereálne

Reagovat
ACSeRw!n

zente ty kurvy !!

Reagovat
oli9

I ty kolony z Mariupolu prchajíci5 do Ruska jsou mazec

https://twitter.com/visegrad24/status/1656740332514471938?s=20

Jako i kdyby to byl klid před bouří, je fajn, že Rusak má prostě strach a ve strachu bude žít

Reagovat
Xavivax1

Prý i přestali kompletně financovat ty oblasti.

Vůbec nevěří tomu, že by to ubránili.

Reagovat
frankiefcb

jako panika v Ruském prostoru je solidní. To se daří Ukrajincům na jedničku.

Reagovat
oli9

Přesně tak. Žádné pozitiva.. Bachmut ztratí, Záporoží ztratí, z Mariupolu zdrahaji, z Krymu zachvilku taky... Prostě na ukrajinském území budou se strachem... Všude

Reagovat
Trand

A to si předevčírem ještě v klídku zpívali na stadionu https://twitter.com/NOELreports/status/1656385308542287875 Hlavně že pak lidi říkají, že politika do sportu nepatří.

Reagovat
DelPiero137

Bolo to" funny" vidiet russakov so sapikmi v hladisku na zapase. Nechcel by som byt fanusik hostov v takom zapase

Reagovat
kilobyte
Reagovat
thewall

Ruské územní zisky na Ukrajině za posledního půl roku. Chce to lupu

https://twitter.com/jabuttee/status/1656383091231928322

Jsem zvědav, jak budou vypadat ruské územní ztráty za následující půlrok. Počítám, že se obejdu bez lupy

Reagovat
ACSeRw!n

tohohle typka taky rad posloucham

Reagovat
Trand

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://youtu.be/1TFey49UVo0?t=1024

Doporucuju si poslechnout tu cast od 17. minuty, kde popisuje, proc se Putin rozhodl k tomu, ze zabere celou Ukrajinu, a ze to nebyl jen nejaky vystrelek blazna, ale promysleny krok.

Reagovat
Jardin

mám to od rána uložené, asi se k tomu dostanu až v pondělí dopo. Bříza je super

Reagovat
oli9

Tak 72 brigáda rusaku v Bachmutu prý zůstala a dostala se do obkliceni a ti co je opustili byli Wagnerovci krásné jak na sebe hazou špínu jedni i druzí... Ale nic to nemění na tom, že zdrahaji, morálka je v hajzlu, koordinace, podpora nebo velení tam už není..

https://twitter.com/lukasersil/status/1656724869864620047?s=20

Dokonce Rusaci nechávají při ústupu i munici, které mají nedostatek.. Jelikož každý jede za sebe... Takže si chtějí zachránit krk

https://twitter.com/jirik957/status/1656751829424697354?s=20

Reagovat
kilobyte

Nejlepší je ten komentář k zapomenuté munici: "Ale to neměli dělat. Dodávky zbraní pouze eskalují konflikt."

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Trand

Reagovat
oli9

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že ruská armáda se stáhla ze severního předměstí Bachmutu do „výhodnějších pozic u přehrady Berkhivka“

Reagovat
Rothbard

Glo glo glo

Reagovat
kilobyte

Nechci jim radit, ale nejvýhodnější pozice mají v Moskvě.

Reagovat
Neon

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1657051949580140544

Ukrajinci si už asi hrajou s novýma hračkama od britů.

Reagovat
Xavivax1

Proletělo vší ruskou PVO, 100km od fronty. Další obrovský průser pro rusáky.

A ten bordel, co to dokáže napáchat

Reagovat
roman_tycka

Storm shadow tesim se ze se zrovna vracim z dovolene a budu moct nerusene v praci sledovat horici sklady munice

Reagovat
Neon
Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1657009547226099715

Severne od Bachmutu to začína vyzerať dobre, Rusi tam utekajú ako pri Charkive

Reagovat
Blasphemer

Nazvidania

Reagovat
Svatej

Reagovat
roman_tycka

Uz se vi co je s lukasenkem? Moc tem recem o infarktu nechci verit.

Reagovat
Salfovic

Co to, že se u nás teď stala hlavním mediálním ekonomickým odborníkem ?

Reagovat
Neon

To není teď, bývá často u Moravce a je v NERVu od loňska, předtím byla součástí koronervu, platformy pro hledání řešení koronakrize.

Reagovat
Rothbard

Bývá často i na Prima CNN. Nechápu tu obsesí zvát na nějaké téma pořád někoho dokola. Dřív to byl na energetiku Šnobr, teď Gavor. Dřív to byl na ekonomiku a finance Kovanda, teď Horská třeba.

A taky nechápu ten zlom, kdy třeba dřív byli často v TV Pikora nebo Šichtářová ohledně ekonomických témat, na politiku a EU zase Robejšek a najednou, jak kdyby neexistovali.

Reagovat
Salfovic

Přesně to jsem myslel.

Reagovat
ACSeRw!n

jezis to je krava

Reagovat
Tombull
Reagovat
Neon

https://twitter.com/ZdenekKlouda74/status/1657075885667647512

Ukrajinci mají i tyhle hračky, o kterých se doteď nevědělo, že je dostali od USA. Jedna se našla v luhansku po tom útoku. A super video v tomhle vláknu, jak to funguje: https://twitter.com/albafella1/status/1657085036082917377

Reagovat
oli9

Německo nový balíček konečně

Reagovat
oli9

V Rusku to dneska solidně padá z nebe. PVO v Rusku absolutně nefunguje. Krása

Reagovat
oli9

https://twitter.com/Tendar/status/1657392453966544896?s=20

Tohle všechno. Spekuluje se i o tom že to sestřelili i Rusové je to jedno, nejlepší na tom je to že to padá v Rusku

Reagovat
roman_tycka

Funguje vyborne

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

tohle sem nečkal ale mazec...sami si tam sundavají vše co je ve vzudchu . Ale je to paráda ,a bsoutní neschopnost... strach z Ukrajinských střel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Neon

asi třetí vrtulník

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1657413986357264388

"what airdefence doing?! - "dont ask"

Reagovat
Neon

https://twitter.com/MarcelN66/status/1657417759905423362

prý rakety vzduch - vzduch. tvl ukrajinci dostali Predatory nebo co, že si s něčím lítají nerušeně nad ruským územím?

Reagovat
Mastný Chobot

Tak rakety mohli byť vystrelené aj z UA územia, nie?

Reagovat
Neon

bylo to minimálně 60 km od hranic, to bych řekl, že je na air to air rakety trochu daleko

Reagovat
oli9

ruské POV podle mě

Reagovat
oli9

Nesestřelili obyčejné Mi-8, ale Mi-8MTPR. Jedná se o poměrně hodně vzácnou modifikaci, která má sloužit k elektronickému boji. Má systém Rychag-AV, který dokáže detekovat a rušit různé typy radarů a rádiových komunikací. Podle výrobce je velmi efektivně schopen chránit sebe a další letouny před protiletadlovými zbraněmi díky systémů elektronického boje.

sestřelili si drahokam mezi šroty parádně

Reagovat
jk

Podle výrobce je velmi efektivně schopen chránit sebe a další letouny před protiletadlovými zbraněmi díky systémů elektronického boje

Aha

Reagovat
icefish

drahošrot mezi šroty

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
oli9

https://twitter.com/MarcelN66/status/1657401458969460736?s=20

stáhnutí z Bachmutu je vlastizrada.. Wagnerovci vmalých skupinách prchají , bez velení...následuje chaos ...

pěkně se jim to sype

Reagovat
Trand

Utkin se narodil v městě Azbest, teď mi to všechno začíná dávat smysl

Reagovat
oli9

Další dobrá zpráva je, že švýcarský parlament povolil reexport zbraní na Ukrajinu.

V rusku dneska samý zachvat vzteku jak v TV tak na telegramu

Nemecky balicek,svycari, z nebe jim vše padá BAchmut v hajzlu

Reagovat
Xavivax1

Ze strachu, že bude pomoc upadat, tak je to právě naopak

Reagovat
roman_tycka

Svycari jsou totalni magori, nechapu vubec ze nedomysleli, ze pak jejich zbrane nikdo nikdy uz nekoupi, kdyz je nebude moct pouzit nebo dat nekomu kdo je potrebuje

Reagovat
Trand
Reagovat
Mastný Chobot

Teraz aj letisko v Ternopili. Rusi zjavne zuria a buchaju tam vsetko, co maju. Snad sa rychlo vybuchaju.

Reagovat
oli9

Info k tomuto

Dnes dopoledne sklad starých (nepoužitelných) olejů a raketového paliva. Velký zásah do životního prostředí a málo civilních obětí. Minimální nebo žádný dopad na armádu.

Reagovat
Xavivax1

Skladiště, které je veřejně dohledatelné a i viditelné z google map.

Jak kdyby jejich služby neměli vůbec ponětí, kde co je na Ukrajině, neuměli používat satelity (nebo stojí za hovno) a občas něco odpalili, co udělá velké bum, aby domácí jásali.

Reagovat
roman_tycka

Ty sklady oleje jsou cilene, proste teroristicky utok udelat co nejvetsi skodu

Reagovat
Mastný Chobot

Tak nezabúdajme, že ich tankisti boli poslaní na Kyjiv s vytlačenými mapami z '91

Reagovat
oli9

S tím Lukašenkem to vypadá víc a víc zajímavě...

Reagovat
frankiefcb

Jo? Rozveď to. Nějak mě míjí info o tomhle čurákovi.

Reagovat
Xavivax1

Informace o jeho stavu jsou utajené, ale prý leží v umělém spánku.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/DzamilaStehlik/status/1657445973876981764?s=20

https://twitter.com/lukasersil/status/1657677962265731073?s=20

Už v Rusku na oslavách 9.5 vypadal nemocné. Ušel maximálně pár m... Jako nedělám si naděje, ale něco se děje... Ovšem jestli tento zmrd chcipne tak máme Bělorusko připojeno k Rusku

https://www.pickey.cz/p/2a5e213bf5d2c327548f44e65bb969ac

Reagovat
Xavivax1

Nebo dostanou lidi poslední šanci vybojovat si svobodu.

Reagovat
kilobyte

A byla by tam šance?

Reagovat
Xavivax1

Na Ukrajině to taky dokázali.

Reagovat
kilobyte

Na Ukrajině ale v té době nebyli ruští vojáci. V Bělorusku teď rusáci jsou. To umístění jaderných zbraní v Bělorusku nebude náhoda.

Reagovat
Salfovic

Záleží, jak se k tomu postaví běloruská armáda.

Reagovat
Xavivax1

Podle opozice dostal v Moskvě masivní infarkt.

Reagovat
Mastný Chobot

Girkin claims the four Russian aircraft were shot down yesterday by MANPADS, which would mean the soldiers were operating in Russia. If true, this would be a quite notable and successful special operations mission.

t.me/strelkovii/4831

Vyzera to na operaciu od UA specialnych jednotiek na ruskom uzemi, co vraj Zelensky ziadal uz davnejsie

Reagovat
roman_tycka

No tezko rict, manpady ti okamzite odkryji tvou pozici, moc nevim jak by se mohli pak dostat zpatky

Reagovat
Talker

Tak záleží, kde byli. Pokud byli v nějaké "neobydlené" oblasti ve větší vzdálenosti od fronty, kde jsou lesy, tak tam můžou operovat do aleluja teoreticky.

Rusové nejspíš nemají dost vojáků na pokrytí svého vlastního území do hloubky bych řekl. Jen Brijanská oblast má tisíce čtverečních kilometrů prostoru a hranice jsou ve stovkách kilometrů mezi tou oblastí a Ukrajinou.

Reagovat
oli9

Jsou to kurvy. Je jasné že měli plány na čistky, stejně jako mají všude svoje lidi po Evropě kteří dělají propagandu

Reagovat
kilobyte

OT (ale podobné dada jako speciální operace): Babiš si na den matek uspořádal dětský den, ale vlastně je to jen jeho další akce pro důchodce

https://twitter.com/bartkovskym/status/1657710483837788162

Reagovat
ACSeRw!n

tak hlavne ze odmitnul pozvani od Moravce

Reagovat
Neon

Bohuš ty narážky na jeho vřelý vztah k nezletilým nerozdýchal: https://twitter.com/bartkovskym/status/1657816995579191297

největší perly byly asi " Většina dětí už je naštěstí v bezpečí doma. Holčičku v první řadě ohlídám."

a "Bohuš Matuš hlásí z pódia: “Vidím tady pár žen, které mě mají rády a proto si dáme píseň Když milenky pláčou”.

Ok, tohle je jasný red flag, jdu pro tu holčičku!"

Reagovat
Salfovic

Kde by tenhle úchyl vzal prachy na právníka

Reagovat
kilobyte

OT: Zajímá se tady někdo o volby v Turecku? Bude tam nějaká změna? A bude to mít vliv na speciální operaci? Přeci jenom Erdogan ze sebe udělal prostředníka mezi Ukrajinou a Ruskem.

Reagovat
Trand

Já o tom moc nevím, jen jsem zaznamenal, že Kilicardoglu tento týden varoval Rusko, ať se neplete do voleb a pak prohlásil něco ve stylu že pokud by byl prezident, tak se vztah Turecka k Rusku nijak zásadně nezmění.

Reagovat
Rothbard

Jaký je vztah Turecka k Rusku?

Reagovat
TopinB

Jako Ross a Rachel, on and off and on again and off again

Reagovat
Talker

To je otázka, zda bude změna a jaký to bude mít vliv.

Turci jsou v prdeli fiskálně, lira jde ke dnu, finančně jsou v prdeli, zemětřesení atd. Takže oni si moc vyšlápnout co se týče Ukrajiny nejspíš nemůžou a budou/"musí" to hrát na všechny strany, protože si nemohou dovolit přijít o prachy.

Co se týče toho, zda tam bude nějaká změna, tak to bude nejspíš velký bordel - vypadá to na těsné volby a pokud to těsně vyhraje Erdogan, tak budou protesty a dost možná zapojení policie a pokud to vyhraje Kilicardoglu těsně, tak dost možná se budou volby opakovat nebo prostě Erdogan prostě neodejde.

Těžko říct.

Reagovat
oli9

Eedogan to hraje na obě strany ale pro ruda je lepší Eedogan. Zajděte vztahy a koleje. Kdyby vyhrál ten z opozice ten dal jasně najevo, že Rusko ovládá volby v Turecku nebo se do nich plete. Přislíbil pomoc Ukrajině daleko větší a proruský postoj jelikož Rus je prý vysává

Reagovat
oli9

Nedovedu si to ale představit, pamatuju si ten puč jak chtěli sundat Erdogana. Erdogan sám ze začátku působil jako umirneny politik pro chudé x nový nádech, pro lidi naděj a svobodu.. A stal se z něho diktátor největšího zrna. Turecko je nádherná velká země, akorát složitá situace s Kurdy. Turecka armáda je moderní, vybavená velká. Tuším že druhá největší v NATO po USA. Sám jsem zvědavý jak to tak dopadne jelikož do Turecka zavítám často až se za to i stydím...

Reagovat
oli9

Jinak k tomu jaká je Musk kunda většina větší proruská, prutrumpovska mrdka

Fun fact: Muskovic Elonek nechal na twitteru cenzurovat opoziční turecké politiky, protože to Erdogan nařídil, že prý jinak blokne Twitter, ale když se mluvilo o tom, že by měly být zablokovány ruské propagandistické zdroje, tak se bil v prsa, jak to nikdy neudělá, protože "free speech absolutist".

Reagovat
DelPiero137

Musk zacina viac skodit ako sluzit svetu.

Reagovat
roman_tycka

Uz davno skodi. Jen se odkryl ted naplno

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Většinou ti, co nejvíc bojují za svobodu projevu, pak nejvíce cenzurují.

Reagovat
andrew96

Reagovat
naheCZ

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Talker

Hele já měl kamaráda, co tehdy byl pracovně v Turecku a prý mu sebrali souseda uprostřed noci, zatímco spal a ten podle něj o ničem takovém neměl ponětí. Takže je otázka, zda to byl opravdu puč nebo zda to bylo prostě obrovské posílení moci a ovládnutí soudů.

Reagovat
vodka

Reagovat
ACSeRw!n

co se s kamaradem stalo ?

Reagovat
Talker

Vratil se do Cr na par let, pak se prestehoval do Kuala Lumpur a teď je tuším v Singapuru, kde založili asi15 let zpátky s bandou dalších lidí inkubátor pro spolupráci cesko-jv Asie...

Reagovat
Salfovic

nejhrubšího zrna

Reagovat
Ed_Hazard

Hm, ten prvotny naskok Erdogana bol obrovsky. Pred par hodinami zacali ale prichadzat vysledky z tych najvacsich miest a Kili ten naskok zmensil. Erdogan klesol uz 50.4. Snad spadne pod 50% a v druhom kole prehra. Turecku by prospelo oprostenie sa od Erdogana.

Reagovat
ACSeRw!n

on to Erdogan nema osefovany nebo co ?

Reagovat
Xavivax1

Voliči toho druhého, jehož jméno nedokáže nikdo vyslovit. Stojí od rána ve volebních mistnostech a hlídají je.

Reagovat
Salfovic

A jsou tam třeba nějací mezinárodní pozorovatelé ?

Reagovat
Xavivax1

Asi jo, jinak by se nadávalo na nelegitimní volby.

Reagovat
DelPiero137

Najlepsie je ako Erdogan burcoval lud ze ak prehra, maju vyst do ulict a bojovat

Reagovat
Xavivax1

Základem demokracie by mělo být, že každý může být zvolen max 2x. Pak by tam nebyli tihle doživotní diktátoři.

Reagovat
andrew96

Proto taky Turecko není demokracie. Alespoň tedy ne liberální.

Reagovat
fabec1222

Ten novej se chce vrátit do Eurovize, to mi stačí

Reagovat
Salfovic

Turecko není v EV, proč ?

Reagovat
fabec1222

První měli nějaké hemzy na způsob hlasování a pak je nasrala výhra Conchiťáka, tak se na to vysrali

Reagovat
Salfovic

Škoda, když se řekne EV, tak se mi hned vybaví turecký příspěvek do EV v Červeném trpáslíkovi.

Reagovat
Rothbard

To je nějaká pamětihodnost v Turecku ten Červený trpaslík?

Reagovat
Salfovic

To asi ne, spíš obráceně.

Reagovat
Ed_Hazard

50.1 %

Reagovat
Xavivax1

Už ,01. Vypadá to nadějně

Reagovat
Neon

49,94

Reagovat
Rothbard
Reagovat
Xavivax1

Ano

Reagovat
Blasphemer

druhé kolo už je jisté

Reagovat
Salfovic

Nečetl jste někdo něco o tom, že v době konání Eurovize bomardovali rusáci město, ze kterého pocházají ukrajinští zástupci ?

Reagovat
kilobyte

Tak oni bombardují Ukrajinu už více než rok. Takže to není moc překvapivé. Prostě zmrdi.

Reagovat
oli9

Jj ale tohle město zatím nebylo bombardováno, zrovna v den eurovize město z Kama byla kapela...

Reagovat
kilobyte

To jsem taky četl. Ale v komentářích tam někdo psal, že už ho párkrát bombardovali. Dá se to nějak ověřit?

Jinak je jasný, že to nebyla úplná náhoda. Ale rusáci by stejně něco vybombardovali.

Reagovat
oli9

Mohl chtít lhát a dát falešné pozice. Urkajinci nejsou naštěstí Kokoti aby věřili lharovi

Reagovat
Salfovic

Určitě to tak bude vysvětlovat. Ale pro ty, kteří se ho chtějí zbavit, je to parádní munice.

Reagovat
Salfovic

V Turecku to asi nedopadne. Ovce holt mají rády silného vůdce. O tom my víme své.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/anonopsse/status/1657850383895592961?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Ja jsem asi zvykly na nase volby kdy od 10% sectenych hlasu vime viteze, ale tady je to fakt kazdy pruzkum neco jineho o jednotky procent

Reagovat
TopinB

wtf Já se teď na to dívám na ten link, co jsem hodil Rothbard a říkám si, že je to na hovno, že stejně Erdogan vyhraje s takovýmto prvním kolem

Reagovat
Trand
Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Salfovic

Reagovat
herbage

Je to fake, stačí se podívat na dopad toho granátu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
herbage

?

Reagovat
roman_tycka

No spis otaznik u tebe proc by to mel byt fake

Reagovat
roman_tycka

Ok uz ctu ze to je debunked, ale zajimalo by me proc, dopad granatu mi neprijde nicim zvlast i

Reagovat
herbage

Potom doporučuji navštívit očaře Už úvodní grafika granátu je divná, místo dopadu - prach přesně ve tvaru elipsy, exploze neměla vliv na okolí, stíny postav neodpovídají běžnému stínu v krajině (jsou moc ostré) a v neposlední řadě, chování těch vojáků je naprosto nereálné a nelogické

Reagovat
roman_tycka

Chovani ruskych vojaku je nelogicke a naprosto nerealne porad, tam nevidim nic hrozneho, ale ty stiny jo, to jsem si nevsiml

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Mastný Chobot

(vyššie celý thread s analýzou)

Reagovat
Trand

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/michaelh992/status/1658350251483201537

Dobre tomu rozumiem, že pred týždňom sa Ukrajincom podarilo prvýkrát zostreliť Kinžal a dnes v noci ich zostrelili 6 zo 6?

Reagovat
Xavivax1

Poprvé, co sestřelili všechno, co letělo

Reagovat
Trand

Zajímavé, četl jsem na tu raketu rozdílné názory, Biden třeba říkal, že je takřka nemožné ji zastavit a pak spousta "odborníků" na twitteru tvrdí, že reálně mezi kinzhalem a dalšíma raketama takový rozdíl není, že se jen prostě vypouští ze vzduchu, ale je strašně přehypovaná.

Co tak čtu, tak paradoxně dělají Ukrajině docela velké problémy ty drony Shahed, které nestojí prakticky nic a můžou nadělat dost škod.

Reagovat
Mastný Chobot

Ja som zas čítal (a možno to súvisí s tým, čo píšeš), že tá raketa má 2 rýchlostné módy - hypersonický, kedy je naozaj len ťažko zostreliteľná, ale zasa aj totálne neovládateľná a nepresná, a pomalší, pri ktorom je ovládateľná a presná, ale zasa zostreliteľná

Reagovat
herbage

Nemyslím, že to je spojené jen s rychlostí, ale spíše s požadovanou přesností. V prvních fázích letu si myslím, že je ta raketa nesestřelitelná, pokud má v sobě zabudované náhodné vychýlení dráhy letu. V závérečné fázi letu však už je třeba provádět jen drobné korekce, tedy jedná se o běžnou balistickou raketu, jejíž dráhu lze předpovědět, tedy lze jí i sestřelit. Pokud chtějí tedy trefit přesně bodový cíl, lze jí sestřelit. Pokud budou chtít s jadernou hlavicí trefit plus mínus Prahu s odchylkou 0,5 km, tak bych v úspěšné sestřelení moc nedoufal. Možná takhle to myslel i Biden

Reagovat
Blasphemer

To je ošklivá proukrajinská propaganda. Přece nemůžou sestřelit něco, co je nejmodernější výkvět superzbraň ruského zbrojního arsenalu, a je to vlastně nesestřelitelné.

Reagovat
Trand

Proruské účty píšou, že Kinzhal naopak zničil Patriot, takže za ně vše v pořádku https://twitter.com/squatsons/status/1658309419179081729

Reagovat
TopinB

Pán Staněk ze Slovenské akadémie vied likes this post

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
Blasphemer

Měl bych se dovzdělat ve vašich dezolátech. Ty naše už mám docela najeté a začíná to být docela nuda.

Reagovat
Mastný Chobot

Odporúčam tento kanál, ak ho nepoznáš. Najlepší zdroj

Reagovat
Blasphemer

Máte tam taky občany Československa? Nebo to je jen naše iniciativa, že jsme zase jeden stát, co byl nelegitimně rozdělen?

Reagovat
Mastný Chobot

Videl som aj u nás takéto iniciatívy

Reagovat
frankiefcb

to je dobrá sekta

Reagovat
Blasphemer

LVČR

Reagovat
kilobyte

Sebral bych jim všechny peníze od státu, co dostávají, když ho neuznávají.

Reagovat
TopinB

Já ho viděl naživo.... Jako byl to hodně silný zážitek, doteď mám sepsané všechny věci, co říkal, s tím, že bych je postupně debunkoval, ale vždycky když ten seznam vidím, tak je mi smutno, že tohle živí stát

Reagovat
kilobyte

Mohli by se k tomu vyjádřit fanoušci ruské armády, kteří pořád mluvili o tom, jak dokonalé mají rusáci zbraně, ale že je zatím ještě nepoužili.

Reagovat
Blasphemer

Až vypustí těch supermoderních 10 T-90, tak Kyjev padne za tři dny.

Reagovat
oli9

rakety stály majlant a teď se ukazuje že proti nim obrana je a to je Ukrajina... V Rusku i z tohoto pohledu musí být v hajzlu totálně.... A slavná Armata radši ani nevyjela

Reagovat
Salfovic

Tak to je velká paráda, z toho musí být rusáci totálně v prdeli

Reagovat
roman_tycka

"Russian air defense systems intercepted 7 long-range cruise missiles Storm Shadow in a day" - Ministry of Defense of Russia

Ruská odpověď nenechala na sebe dlouho čekat

Reagovat
icefish

A 666 HIMARS rockets

Reagovat
roman_tycka

logically

Reagovat
Mastný Chobot

800. pre bolestivú a čo najskoršiu smrť Putina

Reagovat
kilobyte

V převleku za kozu bych ho strčil mezi kadyrovce.

Reagovat
Xavivax1

Já si přeju, ať se dožije porážky

Reagovat
Svatej

Why not both?

Reagovat
andrew96

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1658371748876677121

"The Kremlin is preparing mechanisms to discredit Prigozhin as a traitor" - ISW

Docela očekávané, když vidím, co v poslední době předvádí. Navíc Wagner už začíná bejt too big a svojí úlohu u Bachmutu, kde krváceli místo pravidelné armády, už splnili.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Jan_H_CZ/status/1658298426940063746/photo/1

V pondělí zemřel zakladatel Projektu Phoenix, český medik, který byl v březnu vážně zraněn po zásahu šrapnelem na Donbase a poté v dubnu převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice. Na sociálních sítích to napsali zástupci projektu Phoenix.

Reagovat
oli9

Hrdina. Tohle jsou hrdinové

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Trand

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Neon

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
naheCZ

Reagovat
raduinho

Reagovat
Čenda

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/INNAfo2023/status/1658214345254248463?s=20

Lukašenko byl nalezen.

Sice vypadá jako kdyby ho ukradli z Madame Tussaud's, ale vidíte, vy malověrní, je naživu a určitě se nic neděje, jenom byl zaseknutý v 60km koloně a nestihl nějakou tu slavnost v Bělorusku

Reagovat
Rothbard

Ty obvazy pokaždé na jiné ruce jim nevyšly

Reagovat
TopinB

Oopsie

Reagovat
Salfovic

Když jsem viděl tuhle fotku, tak jsem si myslel, že tam posadili figurínu

https://1gr.cz/fotky/idnes/23/052/cl8h/DTTb0fe152911_P2023051507267.jpg

Reagovat
TopinB

jj

Reagovat
ACSeRw!n

a nebo je necim strasne nastrelenej

Reagovat
Neon

ta fotka je myslím brutální fotoshop alá šilerka nebo Vildu, ve videu, kde mluví, takhle vyžehlenej neni. (btw. ad Vildu: https://twitter.com/marinackvetinac/status/1658097951426633734 )

Reagovat
oli9

Taky jsem si myslel, že je figurína

Reagovat
Salfovic

Jen by mě zajímalo, kolik tisíc ukrajinců mohlo ještě žít, kdyby jim ti debilové ze západu dodali prvotřídní PVO v nejkratším možném termínu

Reagovat
roman_tycka

nebo tam NATO přijelo jak do Srbska, s odstupem času víme, že by rusko neudělalo vůbec nic.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Blasphemer

Chápu to z nějakého strategického nebo politického pohledu, kdy si nejspíš všichni mysleli, že Ukrajina je ztracená a akorát by západní zbraně padly do rukou Rusáků, ale z lidského pohledu je to samozřejmě nepochopitelné. Nejpozději v momentě, kdy odtáhli od Kyjeva, už měl přinejmenším začínat výcvik na západní tanky, stíhačky, PVO atd.

Myslím, že tohle bude zpětně další roky/desetiletí velká skvrna západu, která jen tak nezmizí. Naštěstí zrovna ČR pomáhala co to šlo už od začátku. Němci, Francouzi a další budou zpytovat svědomí víc.

Reagovat
Mastný Chobot

ČR aj SR, patrí sa dodať. V tomto sme spolu s pobaltskými štátmi a Poliakmi naozaj robili maximum od začiatku a pre mňa to je jeden z mála dôvodov, prečo sa cítiť hrdo

Reagovat
Blasphemer

Do podzimu si to užijte, než se moci chopí Fico a u Užhorodu otevře západní frontu.

Ale ne, my taky měli štěstí, že doslova chvíli před válkou proběhli volby, kde vyhrála současná vláda. Radši ani nedomýšlet, jak by se chovala ta Babišova.

Reagovat
kilobyte

Babiš by se chválil, jak Ukrajině poslali největší pomoc. To že bychom jim poslali jen tuny tousťáků z Penamu místo zbraní by ale nezmínil.

Reagovat
TopinB

Párky z Kosteleckých uzenin by mohly být považovány za dodávku biologických nebo chemických zbraní

Reagovat
Salfovic

Jo, bejt tu ještě vláda Babiše stojící na podpoře komoušů či SPD, to by zase byla ostuda

Reagovat
Blasphemer

V tý době to nebylo tak dlouho od Vrbětic a zdaleka se neprofiloval jako takový čurák, jako když začaly prezidentské volby. Třeba bychom byli překvapení.

Ale na druhou stranu, jak říkáš, vládl by s SPD a nebo komouši, jinak by to asi nešlo, takže by pravděpodobně by jim musel dělat nějaký ústupky.

Buďme rádi, že nevíme, co kdyby.

Reagovat
kilobyte

Ale mnohonásobně více jich pomocí zachránili. Určitě šlo postupovat lépe, ale to jde vždycky.

Ono to dodávání techniky není zase tak jednoduché. Zajistit výcvik, opravu, munici, atd. Další věc je, aby se zbytečně nedostala technika do rukou rusáků. Aby jí Ukrajinci efektivně využívali.

Armády jsou v Evropě dost podfinancované a na takovou výraznou podporu "cizí" armády nejsou připravené. Další věc je, že politici museli řešit energetickou krizi a další uprchlickou vlnu. To se pak před lidmi těžko obhajují výdaje na zbrojení. S podporou Ruska by to mohlo znamenat pád některých vlád a nové vlády by třeba nepomáhali vůbec.

Problém bych neviděl ani tak v "pozdních" dodávkách a "slabé" podpoře, ale ve věcech, které tomu předcházeli. Nord Stream 2, obětování Krymu, ignorování vlivu Ruska, sraní na armádu, atd.

Reagovat
andrew96

Reagovat
DelPiero137

do puntiku

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

Reagovat
TopinB

to bude nějaký feint, aby si rusáci mysleli, že tam CIA nemá špionů dost

Reagovat
Salfovic

Tak s Putinem jim to vyšlo perfektně.

Reagovat
thewall

Toto video moc potěšilo. Jeden mobik, jeden standardní muzikant a jeden naverbovaný ve vězení. Výhružky komunistickému poslanci Dumy Viktoru Sobolevovi, který si dovolil připomenout, že Wagnerovci a další podobné soukromé armády jsou podle ruské legislativy nezákonné a jejich členové mají být uvězněni.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1658386653638008833

Jen houšť a větší kapky. Ať se požerou navzájem.

Reagovat
kilobyte

Takže nejdříve nabrali vězně do soukromých armád. Teď řeknou, že jsou nezákonné a znovu je zavřou. Tam už chybí jen, aby je potom znova naverbovali.

Reagovat
icefish

Ale kvůli recidivě jim už podruhé nedají milost. Budou bojovat, dokud (pro ně) válka neskončí

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/DefenceU/status/1658419469776039938?s=20

Vypadá to, že zítra bude 200k.

Aneb jak tomu říkaj v autobazarech "40 000"

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

https://twitter.com/DarPutinovi/status/1658127921062588416?s=20

Klasicke ruské chování. Jebne na ně munice z dronů. Jeden raneny to nerozhodi. Místo evakuace a pomoci, mu ukradnou věci divím se že nebrali boty

Reagovat
Salfovic

SuperPlha

Reagovat
icefish

tohle bude fake... divny digitalne rozostreny kour

Reagovat
roman_tycka

Proc to okamzite lidi troubi do cnn je mi zahadou

Reagovat
kilobyte

Zase u téhle věci proč ne? Z vojenského hlediska to pro rusáky žádné info není. Maximálně, že ho nezničili. Propaganda z toho mít taky nic nebude, když tvrdili, že ho zničili.

Takže je to v podstatě jen uklidnění, že ho rusáci nezničili.

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
kilobyte

Tak tohle by se mohlo líbit dezolátům. Ty pořád volají po spojení Česka a Slovenska.

Reagovat
Salfovic

Myslíš ty kokoty, co chodí po úřadech a vyřvávají tam, že je to jejich, Československa ?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Svatej

Tak udajne uletlo info ven o T-90 tancich, docela prdel ke čtení ty nedostatky

One Captured T-90 Led to Billions of Dollars Lost for russia

May 16, 2023

The consequence of capturing a T-90 tank became big nail to the coffin of russian weapon export

For russia, the export of arms is an important part of its revenue, in addition to, of course, being crucial for defense industry development and international influence. Among armored vehicles, the T-90 main battle tank was a celebrity.

They managed to sell this modern tank to Azerbaijan, Algeria, Syria, India, Iraq, Turkmenistan, Uganda, Vietnam, and almost made contracts on supplies to Egypt and Kuwait. One contract for already made T-90 to India coming with the license for local manufacturing brought USD 4.5 billion to the russian treasury. The Algerian three-stage contract for 600 vehicles added another $3 billion (estimated value) to the russian wealth.

Even the sanctions imposed on the Kremlin after the annexation of Ukrainian Crimea did not turn Vietnam off the deal on 64 units of T-90 in 2016. The contract, signed in secrecy, was disclosed only a year after it had been sealed. How much money did Hanoi offer russia, it is still unknown.

Surely, since russia launched its full-scale invasion of Ukraine in 2022, more powerful sanctions were imposed which could affect the buyers of russian weapons, too. And hundreds of russian tanks destroyed in Ukraine, including the T-90, have wavered the russian myths about its armored equipment.

But the most painful blow was made by the Center for Research of Trophies and Prospective Weapons and Military Equipment at Ukraine's General Staff after its specialists made a thorough study of the components of a T-90 tank captured by the Ukrainian soldiers in battle.

Some results were announced during a dedicated press conference, while additional details were revealed by the head of the facility Serhii Bachurin in an interview to ArmyInform. In particular, he pointed out critical problems with the tank's V-92S2F engine which simply doesn't have enough power to propel the 46-ton vehicle. The over-advertised Kalina fire control system has Western components for civilian use in it, moreover, its electronics are assembled without complying with the requirements for humidity, so the electrical contacts start to oxidize and eventually fail.

The hyped new automatic reloading system turned out to be another myth because in order to supply ammunition from the stock located in the back of the turret, one has to leave the tank and carry the rounds with his own hands.

Serhii Bachurin said, after the results of the study were revealed to the public, "the information received broad resonance far beyond Ukraine, many international companies that contracted russia on T-90 supplies have rapidly canceled the agreements."

"The nullification of contracts means billions of dollars in losses for the russian federation. This money won't be spent on more weapons for the russian army, therefore they won't be killing our warriors on the battlefield, our citizens, won't ruin our country," head of the research center noted.

Altogether it means only one thing. Thanks to the armed forces of Ukraine and the public analysis of the key export product of russian military equipment, Ukraine may have crushed russian hopes to sell anything for dozens of years to come. It he is especially evident in the light of the problems russia has selling weapons even to the closest partners.

Reagovat
jk

The over-advertised Kalina fire control system has Western components for civilian use in it, moreover, its electronics are assembled without complying with the requirements for humidity, so the electrical contacts start to oxidize and eventually fail.

The hyped new automatic reloading system turned out to be another myth because in order to supply ammunition from the stock located in the back of the turret, one has to leave the tank and carry the rounds with his own hands.

Tohle je úplně esence rusství

Reagovat
Salfovic

To je fake nebo nějakej leak? A jestli to druhé, to je ten zahradník?

https://pbs.twimg.com/media/FwF8V4PXsAA_W9Y?format=jpg&name=900x900

Reagovat
vodka

proč by to měl být fake nebo leak? nebo proč by z toho měla být nějaká kauza nechápu...

Reagovat
ACSeRw!n

co to je za lidi ?

Reagovat
Blasphemer

Jo, gigachad zahradník osobně.

Reagovat
Trand

Tenhle pán je ten co stojí za teorií, že Nord Stream zničili Američani, tak jen tak pro informaci.

https://twitter.com/BadBalticTakes/status/1658806124391399425/photo/1

Reagovat
TopinB

To se Legitimní Věřitelé budou tetelit blahem, že ČSR je zase spolu

Reagovat
Blasphemer

Vláda zrušila některá usnesení z dob ČSSR, díky kterým mohlo Rusko bezplatně užívat nemovitosti k diplomatickým účelům.

Vyvlastnění těch baráků, co si nakradli kdy

Reagovat
TopinB

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Lehké OT:

Existují nějaké noviny/webstránka, které jsou kvalitní a dělají hodně long-form článků?

Něco například na bázi The Athleticu, ale ne jenom sportovní.

Klidně si za to zaplatím, momentálně většinu novinek beru z Facebooku, kde mám pár novin a agentur, ale tam je to samý clickbait a lidský hnůj v komentářích

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
TopinB

Super, díky

Reagovat
vodka

Už to nečtu tak pravidelně, ale třeba the Atlantic mi přišel super.

Reagovat
TopinB

Jo, ten je fajn, ale začal se navážet do Ted Lassa a Mandaloriana, tak můj názor na něj značně vychladl

Reagovat
Neon

Na Teda Lassa se nešahá

Reagovat
Svatej

Reagovat
jk

Atlantic, Politico. Ale občas i velký americký noviny jako NYT, WP…

Reagovat
Hachim Mastour
Reagovat
oli9

Boj u Bachmutu na pár metrů, zranění AFU a ošetření

https://twitter.com/small10space/status/1658843841401704448?s=20

Reagovat
ACSeRw!n

peklo na zemi.. prvni svetova v roce 2023

Reagovat
oli9

Ty vole další video... Nebylo by je lepší přejet?

https://twitter.com/2uwmp/status/1658950382117068800?s=20

Reagovat
kilobyte

Tak v zákopu se těžko přejíždí. By tam akorát zapadli.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
oli9

To byla nadsázka jen mi přijde jako škoda munice...

Reagovat
kilobyte

Sundali 2 orky s minimálním rizikem. Kolik stojí takový náboj? Kdyby je tam šli vystřílet, tak můžou o někoho přijít smrt/zranění. Lidský život se nedá vyčíslit a zotavování ze zranění by pravděpodobně vyšlo dráž.

Možná mohli zkusit tam hodit granát. Ale to už je větší risk.

Reagovat
ACSeRw!n

proc riskovat a vyskakovat z tanku ven ?

Reagovat
Mastný Chobot

v zákope?

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1658981324252692481

Nic zvláštního, jen Ukrajinci zneškodňující miny - klackama.

Reagovat
oli9

Nejsem hnidopich ale u nás na Moravě tomu říkáme deska, lata , fošna

Reagovat
andrew96

!

Reagovat
Salfovic

Deska

Reagovat
Ed_Hazard

Pici keby si dali aspon helmu, okuliare. Ale nie, in staci siltovka a cigo do hyby. Frajeri

Reagovat
Salfovic

Teda čekal bych, že bude mít aspoň nějakou výstroj

Reagovat
Trand

https://www.moscowtimes.ru/2023/05/17/razrabotchikov-giperzvukovih-raket-putina-massovo-arestovali-za-gosizmenu-a43183

Google translate: Vývojáři Putinových hypersonických střel zatčeni za vlastizradu

Celkem bylo v Sibiřské pobočce Ruské akademie věd, která je známá svým silným potenciálem v oblasti fyziky a matematiky, stíháno 16 lidí, včetně bývalého šéfa, akademika Ruské akademie věd Alexandra Aseeva. Jeden z vědců, 54letý Dmitrij Kolker, vedoucí laboratoře kvantových optických technologií na Novosibirské státní univerzitě, zemřel v moskevské vyšetřovací vazbě krátce poté, co byl zatčen FSB.

Reagovat
Xavivax1

A pak pro ně pracuj.

Ti co navrhovali Armaty už se třesou.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Salfovic

Prostě typické Ruskem osvobozené město.

Zajímalo by mě, kolik tam zůstalo a ještě přežilo šílenců.

Reagovat
oli9

Hlavně tam zůstali ti co čekají na Rusy až je osvobodí, 95% lidí odešlo

Reagovat
Salfovic

Ono obecně je celkem ,,vtipné´´ že ta válka nejvíce dopadla na proruské obyvatelstvo. Kolik z nich asi prozřelo?

Reagovat
DelPiero137

Myslis? Boli tu clanky ako Ukrajinci nechcu opustit tieto mesta, s odvovodnenim "kam by isli" a kto by sa o nich postaral v ramci UA.

Reagovat
frankiefcb

Ano jsou tam i proruští kokoti bohužel, kteří i posílali info Rusákům. Mluvili o tom i Čeští novináři (myslím, že Klicperová, která tam byla). Ukrajinští vojáci se neustále snažili některé lidi evakuovat a nic a zároveň věděli, že mnoho jich šmíruje a předává info druhé straně. Šílený pocit bezmoci.

Reagovat
oli9

Těch tam je ovšem pár, lidi 80+ co to prostě vzdali. Jinak i ten kdo neměl kam tak šel směrem na západ, do Lvova, Kyjeva atd jde dostali nahrání ubytování. Jinak tam zůstali lidi, kteří měli nějaké ruské vazby nebo prostě, ti kteří fakt čekají na Rusa a myslí si že bude líp, například jak tam byly natočeny ty děcka jak chodí pro jídlo atd a žijí ve sklepě, tak čekají prvé na Rusy...

Reagovat
oli9

Vem si kolik kolaborantu a lidí co mysleli že z toho budou mít prospěch bylo i u nás za války. Bylo by i teď. N Ukrajině jsou také jako všude na světě.

Článek například o Bachmutu a těch lidech...

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ukrajina-zduni-rusky-svet-osvobozeni.A230328_103534_zahranicni_aha

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
sokar

čo je vlastne zač? viem že v počiatku invázie sa tu dosť spomínal a citoval. Potom prišli fámy že je to fake a prezlečený russký agent a potom tak akosi utíchlo, s tým že skutočne bol na fronte

Reagovat
Trand

Šel tam bojovat hned ze začátku, pak relativně tvrdě kritizoval poměry v ukrajinské armádě (korupce, amatérismus vedení, špatná komunikace) a vrátil se do ČR. Spousta lidí to nelibě neslo plus teda si myslím, že některé věci co psal byly blbosti. A pak zase odjel zpátky na Ukrajinu, nevím jestli to bylo loni v prosinci nebo tak nějak. Ale to že bojoval si evidentně nevymejšlel. Už jen za to, že tam jel bojovat má u mě velkej respekt.

Reagovat
Blasphemer

Jo, on se vyjadřoval i k věcem z vyšší úrovně velení, o kterých prý nemohl z jeho pozice nic vědět, maximálně nějaký drby. Nebo to tam alespoň takto zpochybňovali lidi z naší armády.

Každopádně teď už nikdo jeho účast tam zpochybňovat nemůže.

Reagovat
Trand

Jj, taky si myslím že některé věci měl maximálně z doslechu nebo si je pribarvoval, protože k těm informacím nemohl mít přístup. A můžu si o něm myslet co chci, ale fakt je ten, že on na tu Ukrajinu jel a evidentně byl těžce zraněný, takže neseděl někde v týlu jak jiní twitteroví válečníci, takže z tohohle pohledu velkej respekt.

Reagovat
Blasphemer

Jo, je to hrdina.

Reagovat
kilobyte

Hlavně podpořil některé, kteří si fakt hodně vymýšleli.

Reagovat
roman_tycka

A tu nohu si urezal sam

Reagovat
Trand

Reagovat
kilobyte

Hele, já nezpochybňuji, že tam bojoval a nasazoval život. Za to

Ale to, že tam je a bojuje v přední linii neznamená, že ví, co se děje ve velitelství, atd. Takže jeho potvrzování ostatních výpovědí mi nepřišlo vhodné. Většinou v těch výpovědích bylo tak 10% pravdy a ostatní byli jen výmysly a domněnky.

Reagovat
roman_tycka

dyt jo

Reagovat
kilobyte

Jsem tu narážku s nohou asi nepochopil.

Reagovat
roman_tycka

No že byl hejtovan za to co psal ohledně vedení (ja si ho mutnul taky), tak jsem to jenom glosoval že i tu nohu si uřezal sám. *Joke wasted*

Reagovat
thewall

Jana s Jindrou si pochvalují kvalitně provedený ANAL

https://twitter.com/Posledniskaut/status/1659227105161297920

Reagovat
Mastný Chobot

Heh, Pentagon sa vraj v uctovnictve sekol a doterajsiu pomoc pre UA nadhodnotil o 3 miliardy dolarov. Takze ma teraz navyse uz predtym schvalene 3 miliardy, o ktore moze este navysit podporu. To je skvela sprava, ak by sa to prenieslo do okamzitej podpory zo zasob tazkej techniky atd.

Reagovat
frankiefcb

Upřímně si myslím, že těžkých zbrnaí tam je teď dost, co trápí Ukrajince především je munice. Mluví se o tom pořád. Chybějící munice a převaha Rusů v munici.

Reagovat
Mastný Chobot

Delostrelectva rozhodne nemajú Ukrajinci dosť a kvôli ruským Lancetom v ňom majú aj celkom veľké straty.

Reagovat
oli9

To už je celkem křeč ty ruské útoky na Kyjev, absolutně bez významu, smyslu nebo nějakého vojenského úspěchu... Navíc PVO funguje skoro precizně. Akorát každý den probouzí v lidech v Evropě a na Ukrajině větší a větší nenávist k Rusku, tím myslím normálních lidech

Reagovat
icefish

Myslím, že se prostě snaží vyčerpávat PVO munici a kapacity UA obrany, aby neměli možnost přesunout PVO k frontě a krýt jím ofenzivní operace (které pak budou zranitelné RU letectvem)

Reagovat
Neon
Reagovat
ACSeRw!n

jede to

Reagovat
roman_tycka

Já bych se nedivil ani kdyby to byl konec léta spíš září.

Reagovat
oli9

fakt se v zahraničí cvičili desetitisíce vojáků.. Švédsko, Německo, my Anglie Finsko. Ono to nebude na náhodu a já věřím že ta ofenziva projede jako nůž máslem, s podporou, logistikou...

Reagovat
Mastný Chobot

Neviem teda, podľa mňa máme moc veľké očakávania. Pár týždňov NATO výcviku je v porovnaní s profi-vojakmi niečo ako letný futbalový kemp oproti profi-futbalistovi.

Reagovat
kilobyte

Ono nejde o to, že budou lepší, ale že jsou vycvičení na nějakou techniku, kterou teď budou moc nasadit. Pokud teda bude dodána. Ale zase proč by je cvičili, kdyby jim pak nedodali techniku.

Reagovat
Blasphemer

Taky jsem optimista, ale loni se psalo snad už někdy od dubna, že Cherson bude osvobozen každou chvíli a tvrdili to docela relevantní lidé.

Takže k tomu, že při ofenzivě je smetou a do konce roku je konec, jak se tvrdí teď zase, tomu bych sice věřil tuze rád, ale radši nic nečekám.

Reagovat
kilobyte

Tak tomu, že do konce roku bude konec snad nikdo nevěří. To by to rusáci museli vzdát a to nehrozí. Podle mě Ukrajina bude ráda když získá podobné území jako při minulé ofenzívě. Ale tolik asi nezískají a spíše bude záležet na strategické důležitosti toho území. Dobré by bylo odříznout jih.

Reagovat
Blasphemer

Ono se to většinou zdůvodňuje tím, že do konce roku by mohli být třeba na Krymu, což Putin doma nepřežije a následně se Rusáci stáhnou, protože toho budou mít plný brejle doma.

Což by bylo samozřejmě krásný, ale furt je to jen teorie.

Reagovat
Salfovic

Komplet Chersonskou, Záporoží, ideálně i Krym a na Donbase to může klidně zamrznout.

Reagovat
Blasphemer

Co jsem četl, tak Donbas je kontroverzní i pro některé Ukrajince. To je spálená země plná kolaborantů. Postavit to tam znova a vyčistit to, to bude hodně práce. Dost čtu z jejich strany i názory na Twitteru, že to vůbec za ty padlé vojáky nestojí.

Ale zbytek samozřejmě chtějí osvobodit a ustupovat z toho nebudou.

Reagovat
Salfovic

Já si moc nedokážu představit, jak by dobývali takovej Doněck, to by byla strašná jatka, desetitisíce padlých ukr. vojáků. Za to to asi vážně nestojí.

Reagovat
Blasphemer

Hranice před 2014, ale včetně Krymu, to by byl podle úplně mě skvělý úspěch. Bohužel ten Donbas je dost lukrativní z hlediska nerostného bohatství, takže si myslím, že to Ukrajina nemůže nechat jen tak, i kdyby tomu nebylo veřejné mínění nakloněno. Tam jde opravdu o takové potenciální bohatství, že se na to nemůžou jen tak vysrat.

Reagovat
thewall

Chersonskou oblast, Záporoží a Krym potřebují z pohledu zajištění udržitelnosti bezpečnosti Ukrajiny. Bez Krymu bude mít UA permanentně ruský nůž na krku. S Krymem to bude nesrovnatelně lepší.

Krym je ústřední motiv budoucnosti UA. Třeba zcela demilitarizovaný, ale musí být v rukou UA.

Donbas je důležitý "jen" z pohledu přírodních zdrojů.

Reagovat
oli9

Já nečekám že bude konec, ale věřím že to Záporoží klapne nejlépe až ke Krymu... a někde v zadu v hlavě mám myšlenku že Ukrajinci nakonec se všema vyteou prdel a ofenziva povede na sever aby zbytek Rusů odrizli a všichni budou právě zdrhat přes Krym

Reagovat
vodka

Reagovat
Blasphemer

Ty vrstvy obrany Rusů bohužel vypadají docela kvalitně. Samozřejmě je o otázka, kdo v nich bude sedět, v jakém počtu, s jakou technikou atd. Ale jestli to Rusáci nepodcení, tak se obávám, že to tak easy nebude.

A taky samozřejmě nevíme, kolik z té slíbené techniky je už na UA a jestli se na tom stihli vycvičit. Pořád jsou nějak náznaky, že ty slíbené balíky pomoci zdaleka všechny nejsou už tam.

Reagovat
frankiefcb

lehké to nebude, ale proto mi přijde i to, že Ukrjainci všude mluví o drtivé ofenzivě. Protože ono to může působit i na ty bránící se Rusy, kteří se třeba při prvním tlaku leknou a začnou zmatkovat, že to začalo. Přece jenom tyto psychologické hry jsou taky důležité. Důležité pro vítězství je samozřejmě vysoká morálka a pokud možno nepříteli ji hodně narušit.

Reagovat
Neon

Jen u nás na Libavé cvičili Ukrajinci na všechno, co bylo k dispozici, minimálně od loňského června a jsou tam furt, přitom ofiko potvrzení o výcviku Ukrajinců u nás bylo až někdy na podzim. Jestli mají fakt 12 mechanizovaných brigád, tak je to jen o tom, až vyschne to bahno, přes které teď neprojdou ani pásáky.

Reagovat
Neon

...se budem ještě divit, co všechno ukrajinci umí, je dost možný, že tu u nás byli borci z Krakena a cvičili je nejspíš Rangeři a Delta force

Reagovat
Xavivax1

V posledních dnech i čísla ukazují, že se zaměřili na dělostřelectvo. Padne 10-20 kousků denně. Včera 30.

Reagovat
Rothbard

Bříza právě teď v Interview

Reagovat
oli9

Ct24 dala na instagram reportaz z Ukrajiny, jsou tam západní zbraně a na jedné houfnici je znak Bundeswehru, německé armády.. Ty komenty dezolati vzali útokem a prý je to hakkvý kříž, znak wehrmachtu a nacistický symbol to je šílené jak jsou ti lidé hloupí a nevzdělání... Bundeswehr ten znak má dodnes ofiko

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Thorrin

Vypadá to, že Bakhmut nakonec ztracen Už sem věřil, že jej definitivně udrží, zvlášt po těch územních ziscích v posledních 10 dnech.

Reagovat
Blasphemer

https://ibb.co/QNNrWf9

A jste v píči, západní imperialisti.

Reagovat
Neon

Reagovat
Thorrin

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

Reagovat
oli9

Tam je to všelijaké, jen aby to nebylo tam Aby Rusaci mohli odejít... Četl jsem že Ukrajina stáhla přes 50% lidí odtud do Záporoží...

Navíc teď čtu

Pokračujeme v postupu na křídlech na předměstí Bakhmut a ve skutečnosti se blížíme k dobytí města v taktickém obklíčení. Díky tomu budeme moci ovládat všechny výškové budovy obsazené nepřítelem a postupně je ničit - Syrsky

Reagovat
Mastný Chobot

Syrskyi je bohužiaľ podobne dôveryhodný zdroj ako Prigožin, len z opačnej strany. Ten postup UA okolo Bachmutu je v podobnom tempe ako ten ruský v ňom, našťastie aspoň s menšími stratami pre útočiacich.

Bude každopádne zaujímavé sledovať, čo sa stane teraz. Wagnerovci pravdepodobne naozaj odídu, keďže to nie sú defenzívne jednotky a ruská regulérna armáda tam naozaj podľa všetkého sťahuje svoje rezervy, aby udržali zisky. To otvára dvere pre začiatok ukrajinskej protiofenzívy hocikde na fronte a jeden by možno mohol konšpirovať, že to aj bol od Ukrajincov plán po celú dobu.

Vďaka storm shadowom navyše Rusi musia rezervy presúvať po ešte dlhších trasách (ďalej od fronty, z ktorej aj tak majú tú vypuklú vonkajšiu stranu, čo je samo o sebe veľká nevýhoda) a v menších množstvách než predtým.

Reagovat
oli9
Reagovat
TopinB

mess of un club

Reagovat
ACSeRw!n

katalansky spiny

Reagovat
Afrokrecek

Ani s překladačem nechápu, o co tam jde. Mužeš mi to nějak zkráceně napsat?

Reagovat
Imago

Jsou to dementi, na to se nedá nic jiného říct

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.ft.com/content/7582506b-1337-4570-abcc-31f5f602bde7

Graficky dokonalý článok k ruským frontovým opevneniam

Reagovat
TopinB

Jakože rusáci si musí koupit subscription aby měli opevnění?

Reagovat
Neon

Reagovat
Neon
Reagovat
roman_tycka

to je fakt šileny tohle ale

Reagovat
Blasphemer

Ukrajinci si s tím výcvikem zvířat jako biologických zbraní nedají pokoj.

Reagovat
oli9

https://twitter.com/lukasersil/status/1660537202646941696?s=20

Kundy trefili v noci hasičskou stanici...

Reagovat
oli9
Reagovat
Svatej

Vladimir Putin consulted with a fortune teller and asked: How long will I live?

The psychic replied: I cannot tell that but I do know you will die on a Ukrainian holiday.

Which holiday? Putin asked.

The psychic smiled and said. Whichever day you die will be a Ukrainian holiday

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Ligter

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Trand

To bude nějakej z těch farmářů, co si loni v únoru odvezli na zahradu vlastní tank a teď po roce tréninku vyrazil do ofenzívy

Reagovat
Xavivax1

Zajímavé, že Rusové nemají vůbec nikoho na hranicích.

Reagovat
Blasphemer

Asi to byl i cíl, zjistit jak silné mají pozice a nechat tam nahnat nějaké ruské rezervy z fronty.

Reagovat
Trand

No borci vypadají že jedou až na Moskvu https://twitter.com/Svratkin/status/1660624875004784641 Jsem čekal že možná pojedou do té první vesnice a vrátí se, ale ono nic, jedou dál.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Xavivax1

Dobrý způsob na vázání sil. Trochu to ukazuje na Ruskou zoufalost, když tam nemají koho dát.

Reagovat
Blasphemer

Tohle je pro mě naprosto skandální, že týpci s osmi (!) vozidly si v pohodě překročí hranice a za chvíli jsou ve třetí vesnici za hranicema. TO by se Ukrajincům nestalo, to jsem si jistý.

Reagovat
Trand
Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
thewall

Reagovat
Ligter

Pohraničník byl na zemi opilý a nereagoval.

Reagovat
roman_tycka

Kind off annoying having to drive around the weird concrete pyramids. Why are they even there?

Otherwise ok, crossed without an issue.

Reagovat
Trand

Mně se líbilo, jak tam někdo psal, že tam přijel během natáčení filmu a že ty speciální efekty jako kouř a oheň vypadají velmi realisticky. Akorát to vysmívání těm strážím je na mě trochu moc.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Thorrin

Reagovat
TopinB

Co se tam děje?

Reagovat
TopinB

Už jsem to našel u tranda

Reagovat
Blasphemer

tl;dr verze: Rusáci útočí na Rusko v Rusku a Rusáci před nimi utíkají.

Reagovat
TopinB

Takže standardní rusácký dějepis

Reagovat
kilobyte

Snad se rusáci nebudou bránit, ať neprodlužují válku.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
TopinB

Když zjistíš, žes překročil hranice už deset kiláků zpátky a rusákům spadla helikoptéra, aniž by si tě všimli

https://www.youtube.com/watch?v=s4n2fTknGXg

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/tendar/status/1660540527681388544?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Kirill naboural svou obrnenou limuzinou do volva. Dopadlo to tak ze volvo vypada vcelku pouzitelne a obrnena limuzina na odpis

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
kilobyte

Jak tam natahují tu plachtu, jak přes mrtvolu.

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

V tom Belgorodu to vypadá líp a líp

https://twitter.com/officejjsmart/status/1660664585773363201?s=20

Úředníci žádají místní aby začali ihned střílet po policistech tak tam bude veselo až nachcani ivani budou střílet policajty

Reagovat
Xavivax1

To je neuvěřitelné jakou službu Ukrajině udělají. Rusové nemůžou na to nic říct a Putin teď musí poslat vojáky z Ukrajiny, aby hlídali 700km hranic.

Až moc si byli jistí, že tam nikdo nevleze a nechali to nehlídané.

Reagovat
DelPiero137

Tak toto je asi najvacsi bizar toho konfliktu

Bude zaujimave sledovat ked odvolaju tento prikaz

Reagovat
TopinB

Já tomu nevěřím, to musí být nějaká elaborátní dezinformace

Reagovat
Blasphemer

Napsal to Strelkov, ne místní autority.

Reagovat
Mastný Chobot

Aj je, toto mali sirit pro-UA troll stranky

Reagovat
oli9

https://twitter.com/officejjsmart/status/1660684551339819022?s=20

Moskva. Legie ruská si litá vzduchem. Jinak dneska se legie ruska modro bílá vlajka objevkia5 v desítkách měst na mostech a budovách

Reagovat
Rothbard

Wife of Belgorod Region Governor Gladkov was spotted at the international airport with belongings.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Xavivax1
Reagovat
Čenda

Hmm..

Tak že by se ukrajinci snažili vagnerovsky prasata nahnat do zničenýho Bachmutu, obklicit a rozstrilet na sračky? Pls pojď mi.

A to ještě navíc mohl být částečně plán ruského vojenského vedení, aby tam Prigožin vydržel akorát do začátku protiofensivy, unavenej z dobývání Bachmutu a v podstatě bez dostatečných zásob munice atd (myšleno samozřejmě jeho kozomrdi, ne sám glum).

Čerpáno z článku od Timothyho Snydera prelozeneho na Deniku N, mám ten dojem.

Pls pls pojd mi. Částečně to zní docela i logicky z několika úhlů, ale masakr kozomrdů v pravé dobytym Bachmutu, to by byl legendární začátek protiofensivy a obří morální nálož. Pro mě rozhodně, doufám že i pro ukrajince.

Reagovat
Mastný Chobot

Je to možné. Možné je aj to (toto je znova moja úvaha), že UA sa rozhodli Bachmut využiť na to, aby sa sami zatiaľ pripravili na ofenzívu. Po tomto dobytí sa dá čakať, že wagnerovci sa oslabení stiahnu možno aj kompletne z Ukrajiny (Prigožinove výroky a konanie nasvedčujú tomu, že ľutuje, že tam vôbec šiel), resp. určite nebudú brániť ukrajinskú ofenzívu, na to tie jednotky ani nie sú cvičené.

No a kým si wagnerovci s armádou budú "vymieňať" stráže a ruská armáda bude v pohybe pozdĺž fronty, tak UA budú chcieť využiť najslabšie miesto a snažiť sa o Charkiv 2.0 - Girkin dnes spomínal, že je možné, že sa to stane južne od Donecku.

Snahy, ktorými zamestnávajú ruskú armádu momentálne v okolí Bachmutu, nasvedčujú, že práve tam ich chcú nalákať čo najviac. Akcie tých neonáckovských "osloboditeľov" v Belgorode potom ešte viac natiahnu frontu, keďže prostriedky budú musieť Rusi koncentrovať aj tam pozdĺž celej hranice s Ukrajinou a zrazu bude Záporožie/južný Donbas podvýživený a ideálny pre ukrajinský prielom.

Je to len moja úvaha, uvidíme, každopádne je to zaujímavé sledovať nebyť toho, že pri tom zomierajú desiatky až stovky Ukrajincov dennodenne.

Reagovat
Čenda

A ještě dobrý pripodobneni..to jsou jen zelení muzicci bez uniformy

Reagovat
Čenda

*státních insignií.

Reagovat
Čenda

internet rulz

Reagovat
Blasphemer

V noci byly zaznamenány dvě větší exploze v centru Bělgorodu, mluví se o budovách FSB a MV. Ráno gubernator oznámil, že diverzanti stále nejsou zlikvidováni.

greatest nation in the world

Reagovat
ACSeRw!n

ani picu, ze to boucha ve FSB.. to uz by bylo fakt moc nebo, ze by.. ?

Reagovat
Rothbard

Máte někdo interaktivní mapu od 24/2 po nejlépe tyto dny, která by zobrazovala, kolik % území UA okupovali Rusové a kolik je to nyní a jak moc rozdílná je situace nyní se situací před 24/2?

Reagovat
Trand

https://liveuamap.com/en/time/

Vpravo nahoře si klikneš na time a volíš si tam jednotlivé dny.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/AlexBondODUA/status/1660954671928713217

Ok, ak sa im tam už naozaj druhý deň vozia hore dole vojaci na BVPčkach s ukrajinskými farbami, tak to je naozaj blamáž na 100 rokov pre Rusov

Reagovat
DelPiero137

Nechec sa to verit ze su to UA. To tam isli na istu smrt? Mali dobre info ze sa im nic nestane? Alebo je to falseflag?

Reagovat
Mastný Chobot

Sú to ruskí náckovia bojujúci na strane Ukrajiny. Nikto z nich pravdepodobne nie je hodný rešpektu a keď ich zastrelia, tak ľudskému genofondu to asi nijako neuškodí.

Reagovat
Trand

Kde jsi se dočetl že to jsou náckové? Já o nich víceméně četl jen tohle:

Caesar said Legion fighters are ideologically diverse but share in fierce anti-Putinism. "Our people hold different views, but we are united in our rejection of the Kremlin dictatorship and the desire to reformat Russia," he said.

"Our country must become a democratic power, but for this, a reboot of the entire political and social system, lustration, decolonization, de-imperialization and a complete constitutional re-establishment of the state must be carried out."

Others who have joined the group cite their unwillingness to be part of Russia's latest war of aggression, or their belief that this conflict will prove the beginning of Putin's end.

A pak teda tohle z wiki, což už hodně zavání, zvlášť ten druhý odstavec, i když to se zase celkem vylučuje s tím co je napsáno výše:

The Legion uses the white-blue-white flag instead of the official white-blue-red flag of Russia.[4][13] According to the manifesto of the Legion, published in their Telegram channel in April, they "carry the values of the Free Man of New Russia – freedom of speech, freedom of expression, freedom to choose your future", and their main goals are the overthrowing of Putin's government and "struggle for the New Russia".[32] The letter L, the first letter of the words Legion and Liberty, is also used by the Legion as one of its symbols. On the right sleeve, the Legion wears the flag of Ukraine, like other Ukrainian foreign legions.[33][19]

On 20 July 2022, the official Telegram channel posted two messages, in which the authors quoted the Tsarist official Pyotr Stolypin[34] and wrote that the Legion sees "the preservation of a united and indivisible Russia within the borders of 1991" as one of its goals and opposes separatism, and that "the most humiliated and disenfranchised among all the peoples of the Russian Federation is the Russian people".[19]

Ale že by se nějak přímo hlásili k nacismu nebo něco takového, to jsem nikde nezaznamenal.

Reagovat
Trand

Tak koukám, že se toho měli zúčastnit i tihle: https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Volunteer_Corps

Tam už je to o poznání jasnější teda Jsem ani nevěděl, že je tolik ruských frakcí na straně Ukrajiny.

Reagovat
Mastný Chobot

Hej, týchto som myslel. O existencii tých druhých, o ktorých píšeš, som tbh ani nevedel. Ja som len včera videl video od týchto z RVC, kde mal byť Alexej Levkin (o ktorom má aj bellingcat dobrý článok), ktorý okrem iného považuje Breivika za hrdinu.

To, že takýmto ľuďom poskytuje UA prostriedky a dokonca ťažkú techniku, nepovažujem za veľmi pozitívne a nebudem sa z toho tešiť, aj keď ich motivácii a dôvodom rozumiem a Ukrajine za to nefandím o nič menej.

Reagovat
Trand

Já zas nevěděl o RVC. Ta svobodná legie by měla být o poznání přijatelnější a údajně s RVC nechce moc spolupracovat z ideologických důvodů, ale zase tolik se toho o nic neví no. Aspoň ta modrobila vlajka je ale super.

Reagovat
Neon

Motivaci mnohých Rusů bojujících na straně Ukrajiny vyjádřil asi nejpřesněji nejmenovaný ruský partyzán, se kterým se podařilo mluvit novinářům z unikátního ukrajinsko-rusko-běloruského mediálního projektu VOTAK před několika měsíci.

„Jsme pravičák, ale to teď není důležité. V Rusku je spálená země a nemá cenu tam být pravičákem nebo levičákem. Tam je možné být buď fízlem, nebo jeho obětí. Před tím Gulagem jsme odjeli sem na Ukrajinu – a ten Gulag nám jde v patách. Chtějí i Ukrajinu změnit v lágr, jako se jim to povedlo s Ruskem. Takže utíkat už nelze. Přišel čas se vzepřít a bojovat za svůj život a čest.“

Z rozhovorů a výroků dalších ruských dobrovolníků dohledatelných na sociálních sítích i v nezávislých médiích lze soudit, že tato motivace je tou nejčastější, které přivedla Rusy na stranu Ukrajinců a včera i zpátky do Ruska, do Bělgorodské oblasti.

https://denikn.cz/1152290/co-vime-o-bojich-u-ruskeho-belgorodu-rusti-partyzani-vjeli-do-ruska-na-tanku-tam-kam-ukrajinci-nemohou/

Reagovat
frankiefcb

https://twitter.com/Faytuks/status/1660968317262151680 tak jestli to není klamný manévr, tak už nevím. Je to fakt zajímavé sledovat toto dění v Bělgorodu.

A údajně Girkin vyšiluje, že avizovaná ofenzíva v nejbližších hodinách začne.

Reagovat
Trand

Jako Girkin vyšiluje už od začátku války, jeho bych nebral moc vážně. Tak před půl rokem psal že u Huliaipole jsou nachystaný desítky tisíc Ukrajinců a že to bude devastující útok a pak nic z toho.

Reagovat
roman_tycka

V rusku bylo celkem halo na rt, ze nemecko bojkotuje poslani f-16 a vycvik ukrajinskych pilotu. Uz trochu opomenuli ze nemci zadne f-16 nemaji, proto zadne ani poslat nemuzou, nicmene mohli by poslat dalsi rakety, konkretne taurus. Neco jalo storm shadow, takze se naramne hodi.

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/maks_nafo_fella/status/1661036856333533187?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

"A military unit in the Belgorod region, where nuclear weapons are stored, was shelled" - Russian media

Russians writes about at least two dead military of the Russian Federation, part of which is located in the military camp "Belgorod-22".

Ja fakt tezko verim ze stovka chlapiku se projizdi po rusku a ostreluje vsechny mozne pozice a nikdo s tim nic nedela

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/maks_nafo_fella/status/1661036856333533187?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

"A military unit in the Belgorod region, where nuclear weapons are stored, was shelled" - Russian media

Russians writes about at least two dead military of the Russian Federation, part of which is located in the military camp "Belgorod-22".

Ja fakt tezko verim ze stovka chlapiku se projizdi po rusku a ostreluje vsechny mozne pozice a nikdo s tim nic nedela

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/noelreports/status/1660988088171085826?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Russian pro-Kremlin supporters about the events in the Bilhorod region.

"Since we did not create a buffer zone on the side of the enemy, we need to create one inside the country. There is nothing wrong with that"

Reagovat
DelPiero137

to musi byt radost zit v takej krajine

Reagovat
Neon
Reagovat
TopinB

nemaj, staré video

Reagovat
Blasphemer

Ať žije Kurská lidová republika!

Reagovat
Rothbard

Balaštíková z ANO v Události, komentáře řekla, že i před 5 lety stála paprika v únoru 120 Kč.

To čumím, že někdo z té sekty umí přemýšlet a nehodit to jen na nynější Fialová drahota.

Reagovat
Čenda

https://denikn.cz/1152290/co-vime-o-bojich-u-ruskeho-belgorodu-rusti-partyzani-vjeli-do-ruska-na-tanku-tam-kam-ukrajinci-nemohou/#dop_ab_variant=938821&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.context

Peknej a přehlednej článek ke snad ještě probíhající denacifikaci Ruska ruskými asinacisty.

A mimochodem, je to i velkej průser FSB, v článku se zmiňuje, že ochranu hranic mají na starosti především tihle kágébáci, ne armáda.

A ta část s tím pravděpodobně pěkně ujetým hudebníkem je taky vtipná. Jako ano, asi to bude pěkný zvíře, ale že se všemocné a věčné Rusko zatím nedokázalo ubránit ruskýmu neonacistickymu sólistovi, je prostě skvělý.

Reagovat
Svatej

Reagovat
oli9

No tak Rusaci si ty zakáže vozidla co prezentují asi trošku nastrazili aby publikum doma bylo v klidu

https://twitter.com/FluteMagician/status/1661162964261404673?s=20

Reagovat
oli9

Zajaté*

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/UAControlMap/status/1661158486942830592

Zaujímavý graf reportovaného zničeného delostrelectva. Všimnite si tie dva vrcholy v septembri a októbri 2022. Tie predchádzali protiofenzívam v Charkive a Chersone. Teraz pozrite na dnešok.

Reagovat
Čenda

si připadám jak před hostinou, sbíhají se mi sliny čím dál víc. Touhle úměrou bude Moskva vypadat jako na těch memech v roce 1000.

Reagovat
Čenda

Ale vážně. Zpočátku jsem měl za to, že cílem bude odříznout Krym, získat zaporozi včetně elektrárny. Teď si začínám myslet, že ten Krym chtějí vopravdu zpátky hned a celej. Jak si tady myslím zrovna ty nedávno psal, Rusko to s tím Krymem fakt legendarne dojebalo. Mohlo ho mít fakt dlouho, takhle dalo Ukrajině v podstatě jedinej legitimní způsob získat ho zpět. Well played, Mr.Putler.

Reagovat
Svatej

Reagovat
Salfovic

Tu JE považuji za prvořadý cíl, před případným útokem na Krym. Hodit atomovku na Ukrajinu, to je jedna věc, to neokecáte. Ale vyhodit do vzduchu JE a klasicky rusácky dělat, že za to nemůžu, to už je druhá věc.

Reagovat
Čenda

to taky, ale bez růžových brýlí, energetická i ekonomická situace Ukrajiny je fakt hodně špatná, a toto by rozhodně pomohlo. Nemluvě samozřejmě o klidu a bezpečnosti, pokud bude plně pod kontrolou Enerhoatomu i MAAE a ne orků, že ano.

Reagovat
Rothbard

Jakýsi dým na Kerčském mostě, ale podle Rusů se nic neděje.

Reagovat
Čenda

A helemese, cvičení na Krymu, asi s nedopalkem, zdá se

Reagovat
oli9

jj geniální cvičení, kouř. Škody a úprk Rusů, panika všude. Umí skvěle napodobit reálnou situaci

Reagovat
Čenda

přesně to mě napadlo taky. Na už jednou odpalenym mostě pořádat cvičení v době stále probíhající války, mastermind.

Reagovat
Neon

Jak se rusáci chlubili videem, že zničili námořní dron, tak ukrajinci teď zveřejnili záběry z jiného dronu z toho útoku: https://twitter.com/NOELreports/status/1661720194673156097?s=20

Reagovat
Mastný Chobot

Hopla

Reagovat
roman_tycka

Nemile

Reagovat
TopinB

The head of a Russian paramilitary group that raided Belgorod, the Russian region bordering Ukraine, promised more such incursions soon. Speaking to reporters in Ukraine, Denis Kapustin described himself as the leader of the Russian Volunteer Corps, a group that opposes Vladimir Putin. He said Ukraine encouraged the attack but did not provide weapons.

https://www.economist.com/the-world-in-brief

Reagovat
roman_tycka

Libi se mi jak si nakoupili techniku v belgorodskych army shopech

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/nexta_tv/status/1661758270128680962?s=46&t=nvS9tDol9WHw_h2fqvXiLw

Armenie a azerbajdzan evidentne si uznaji vzajemna uzemi. Rusak uz ani tam nebude mit vliv

Reagovat
sokar

čiže Arménsko, ktoré sa opieralo o podporu russácka, napokon ustúpilo a uznalo územné nároky Azerbajdžánu? Končí spor o Náhorný Karabach a región definitívne pripadá azerom?

Reagovat
roman_tycka

Nevim presne ale oba dva se dohodli na necem, presne netusim nehledal jsem ale takhle se dohadovali uz urcite milionkrat, alw ted do toho nebude kecat rusak, takze by to mohlo vyjit

Reagovat
oli9

Teď jsem to sem šel dát chcanka Putler vůbec nevěděl,, nechápal....

Reagovat
sokar

russi vyšli z toho s hanbou, žiaľ získali na tom azeri s ich invazívnymi nárokmi

Reagovat
Xavivax1

K čemu ho tam vůbec měli. Mohl zůstat v bunkru

Reagovat
Trand

Já jsem to tak nějak pochopil no, už asi před měsícem jsem četl, že Pašinjan se vyjádřil v tom smyslu, že se Arménie musí vzdát nároků na Karabach, že není jiná cesta.

Reagovat
vodka

to by bylo super, rusi tam samozřejmě mít vliv budou obrovský i nadále, ale mohli by ho začít pomalu odstřihávat.

Reagovat
Salfovic

Psal sem nick Alan_Shearer ?

Reagovat
TopinB

Zrovna jsem se tu chtel ptat

Reagovat
Salfovic

Tobě psal o odkaz, co ?

Reagovat
TopinB

Jop, přesně tak

Reagovat
TopinB

a vypadá to, že psal, jenom o pár diskuzí dřív

Reagovat
oli9

Myslím že jo, co je zač. Jinak pořád to sleduje dost lidí i když nepíšou

Reagovat
Alan_Shearer

Tak uz jsem to nasel, ale byla to drina jinak ja pisu sporadicky, jen sleduju diskuzi a zejmena koukam na odkazy z twitteru, co se sem posilaj

Reagovat
Salfovic

Já ti tehdy psal, ať sleduješ reakce na vlastní příspěvky, odkaz jsem ti pak napsal.

Reagovat
TopinB

Už se EF fronta přesunula, tak bacha na to

Reagovat
Mastný Chobot

Vyzerá to, že do konca tohto alebo začiatkom budúceho týždňa sa graficky potvrdené ruské straty tankov dostanú cez 2000 bojových tankov. Pre predstavu, aké to je číslo - cca toľko tankov má celý Izrael a Turecko ich má len zhruba o 200 viac.

Reagovat
Mastný Chobot

Ešte lepšie je, že 550 z toho im Ukrajinci zobrali

Reagovat
Trand

Mně spíš přijde neuvěřitelný, že Izrael má 2000 tanků teda. Jinak podle oryxu přišla Ukrajina o 504 tanků, z toho jich Rusové sebrali 139, jen pro porovnání.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Mastný Chobot

Akože ti to príde veľa na Izrael?

Reagovat
Trand

Jj Jako chápu, že jsou ve strašně špatné pozici když je v podstatě všichni okolo nenávidí, ale 2000 bych nečekal. Já se snažil dohledat kolik tanků měla Ukrajina na začátku invaze a tady třeba borec z Forbesu píše, že 24.2.2023 měli cca 900 funkčních tanků. ( https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2022/08/05/it-seems-ukraine-is-struggling-to-form-tank-brigades/?sh=7d718dbb669a ) Ale neznám ho, tak nevím jestli to je opravdový odborník nebo nějaký americký Vojáček. Co jsem teď dohledával, tak většina článků tvrdila něco podobného. Teď jsou na tom Ukrajinci početně možná lépe než na začátku války, když 500 tanků sebrali Rusům a dalších několik set dostali od dalších zemí.

Reagovat
Trand

*24.2.2022

Reagovat
Mastný Chobot

Určite sú na tom lepšie. Ten výrok Prigožina, že išli Ukrajinu demilitarizovať a pritom z nej spravili jednu z najvyzbrojenejších armád sveta, mal byť cynický, ale fakticky je správny.

Reagovat
kilobyte

Tak jim nehraje do karet nic. Malé roztáhlé území a kolem samí magoři.

Reagovat
Trand

Tak to vím, ale ten počet tanků mě prostě překvapil Tenhle borec https://twitter.com/Rebel44CZ kterej se zabývá právě dokumentováním ztrát na obou stranách právě pro oryx tvrdil v rozhovoru pro CNN, že Rusko mělo před válkou 4000 tanků. V kontextu toho, jak velká země je Izrael a Rusko mi to prostě přijde dost neuvěřitelný, i když vezmu v úvahu všechny geopolitické okolnosti.

Reagovat
kilobyte

Rusko má výhodu právě ve velikosti. Takže kdyby je náhodou někdo napadnul, tak si můžou dovolit ztrátu území. Což vidíme třeba i na Ukrajině, že si mohli dovolit ustoupit a natáhnout rusákům zásobování. Tohle si právě Izrael dovolit nemůže a musí bránit každý metr.

Reagovat
DelPiero137

Aj ked nie su v NATO, ak ctam islo do tuheho a prehravali by, USA by sa urcite zapojili. Inak je logicke ze chcu by sebestacny a co najviac odradit okolie vlastnou vojenskou prevahou.

Reagovat
kilobyte

To nikdy nevíš. I když máš nějaké spojenectví, tak to nikdy není jistota.

Reagovat
Salfovic

Což my víme nejlépe.

Reagovat
kilobyte

Tak tohle si zažila asi každá země/národ. Každé spojenectví prostě padá v momentě, kdy si jedna strana začne myslet, že pro ní už není výhodné.

O to víc je podle mě cenné NATO, protože těží hlavně z renomé. Takže pokud by přišla na řadu nějaká akce, tak by spojenci jen tak neustoupili, protože by tím ztratili jistotu v podobě NATO.

Reagovat
TopinB

Taky v tom hraje roli, že Izrael má moderní armádu, ale jejich okolí ani náhodou, takže tanky jsou v tomto prostředí skvělé a vyplatí se investice do nich, když potenciální soupeř nemá javeliny nebo útočné helikoptéry.

(Nebo brrrrrrrrrrrrrt warthog )

Reagovat
Trand

Taky mají podle wiki okolo 320 stíhaček a další na cestě, my máme 14 půjčených gripenů.

Reagovat
Trand

Ale samozřejmě chápu že jsme v NATO a máme úplně jinou pozici, to jen tak pro zajímavost porovnání dvou obdobně velkých zemí (z pohledu počtu obyvatel). Koukám že za poslední roky mají průměr přes 5% HDP na armádu, to je pak prostě vidět no.

Reagovat
TopinB

je to hezký příklad toho, že i když mají politické strany různých přesvědčení, v určitých věcích je možné táhnout za jeden provaz

Reagovat
vodka

tak silná armáda a rozvědka je pro izrael podmínka k přežití. a v politice mají právě spoustu bývalých vojáků.

Reagovat
TopinB

Právě to myslím, že si to tam všichni uvědomují a není to přetahování lanem aspoň v některých oblastech. U nás i víc na západě mi přijde, že všichni tahaj za vlastní provaz a půlka každého volebního období je strávená tím, co nasekala předchozí vláda

Reagovat
Mastný Chobot

Plus si to hlavne mozu aj dovolit, kedze vojenske technologie im aj dost zarabaju skrz patenty, licencie atd

Reagovat
TopinB

Reagovat
kilobyte

Tak ale to je dané právě těma investicema.

Reagovat
Blasphemer

Teď si to schválně hledám a Izrael má o něco méně obyvatel než ČR, ale aktivní armádu tvoří skoro 200 tisíc lidí (tj. 2% obyvatel je aktivním vojákem), dalších půl milionu lidí jsou aktivní zálohy. A vojnu tam samozřejmě podstupuje skoro každý.

Pro srovnání - my máme ani ne 30 tisíc aktivních vojáků a 4 tisíce záložáků.

Reagovat
Blasphemer

btw. US Army má i s rezervisty něco přes milion ku 330 milionům obyvatel. Izrael evidentně armádu nepodceňuje.

Reagovat
kilobyte

Mě dostalo, že muži mají odvod na 3 roky a ženy na 2. To je docela dost.

Reagovat
Blasphemer

Jo, tři roky života jsou opravdu hodně. Ale zase na druhou stranu, tam je to asi obhajitelné, na rozdíl od našich zeměpisných krajin.

Reagovat
vodka

no a neustále rostoucí populace ortodoxních mají výjimku, ale změnit to tak jednoduše nepůjde. Demografie celkově posílá izrael docela do problémů...

Reagovat
Blasphemer

Fakt? To bych byl hodně nasraný, kdybych musel narukovat a soused od vedle ne, protože je ortodoxní.

Reagovat
kilobyte

Já taky, ale pak bych si uvědomil, že on je na tom hůř.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
TopinB

Reagovat
oli9

Srovnávat cokoli vojenského s Izraelem prostě nejde. To je astrov mezi nepřáteli. Jen díky skvěle armádě, výzbroji, vývoji a technice ještě existují

Reagovat
kiwwi

myslim, ze si zabudol na najdolezitejsiu sucast ich obrany existencie...rozviedky

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
TopinB

EF potřebuje srdíčko

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
icefish

Muze to byt stare video - ze by dovolili civilním trajektům takhle na pohodičku křižovat okolo valecne lode?

Reagovat
TopinB

https://twitter.com/UnseenOps/status/1661499544297717762?s=20

Like something from Warhammer 40,000, Ukrainian ballistic armor plates which stopped bullets painted with saints and consecrated as sacred relics.

Reagovat
Golasso

Emperor Protects!

Ale nejblíž 40k se asi dostali russáci s tím jejich válečným kostelem .

Reagovat
TopinB

https://www.economist.com/china/2023/05/24/hungary-is-becoming-more-important-to-china

Hungary is becoming more important to China

Co-operation between Hungary and China presents “opportunities rather than risks”, said Hungary’s foreign minister, Peter Szijjarto, in Beijing on May 15th. Wang Yi, China’s foreign-affairs overlord, told him that relations between the countries had entered their “best period in history”.

As China surveys the grim landscape of its foreign policy in Europe, battered by differences over matters ranging from the war in Ukraine to human rights abuses in Xinjiang and China’s muscle-flexing around Taiwan, Hungary’s dogged friendliness towards China—and Russia—stands out. Hungary echoes China’s view that Western support for Ukraine is merely fuelling the conflict at Europe’s expense. Speaking to Bloomberg on May 23rd, Hungary’s prime minister, Viktor Orban, defended his blocking of a $540m package of EU financial aid to Ukraine. “There’s no chance to win this war,” he said.

Hungary is special. The worldviews of Mr Orban and of China’s leader, Xi Jinping, have much in common. They are both authoritarians (albeit to different degrees), who bridle at American power but believe the West is in decline. They share a fondness for Russia and Mr Orban’s friends in the business world may stand to benefit from deals with authoritarian regimes.

Hungary is well-placed to serve China’s foreign-policy interests. As a member of the eu it has a veto over foreign and security policy. It has used it to dilute or scupper eu statements critical of China. It is also a member of nato, an alliance that China views with growing misgivings.

Reagovat
DelPiero137

Orban vedie Madarsko do dobrych sraciek.

Reagovat
kilobyte

Z Ruska už nic nedostanou, tak podojí Čínu.

Reagovat
ACSeRw!n

ale asi neni prekvapivy, ze se mongolove hlasi k cine a rusku

Reagovat
Salfovic

Podle WHO provedli rusáci na Ukrajině více než 900 útoků na zdravotnická zařízení, šíleny

Reagovat
Mastný Chobot

SS a Wehrmacht boli hovno oproti ruskej armáde

Reagovat
vodka

tak dneska se něco děje

Reagovat
ZJEV

To je prece normalni, jinak by nebyly dejiny

Reagovat
Rothbard

Jurečka Německo v hokeji Dortmund

Reagovat
roman_tycka

Fotbal

Reagovat
kilobyte

Místo Jurečky Slavia stejně přivede jiného útočníka. MS v hokeji je jedno z nejslabších v historii. Dortmundu je mi líto, hlavně Reuse.

Reagovat
roman_tycka

What Lukasenko doing?

Reagovat
Blasphemer

couldn’t resist the tea

Reagovat
Blasphemer

https://twitter.com/CinC_AFU/status/1662451731261796353

The time has come to take back what belongs to us.

Reagovat
oli9

tohle video je moc hezké. Jen nevím jestli je dobře něco takového natáčet na ruský způsob reklamy...

Reagovat
Blasphemer

Tak je to náborové video. To se asi nedá udělat nějak bez přehnaného patosu a propagandy.

Reagovat
oli9

Tak Írán teď má o starost víc co se tam v posledních dnech děje na hranici s Afghanistanem, tam jsou curaci obe strany, tam je jen dobře že bude zaměstnaný doma..

Reagovat
Salfovic

Na těchle státech se mi líbí, že jim nestačí bojovat s imperialisty, ještě se musí mrdat navzájem

Reagovat
roman_tycka

Pry uz je klid. Si vystrileli par raket na sebe a konec.

Reagovat
Blasphemer

Taliban dostal co chtěl podle všeho a Írán na to asi sere. Revoluční gardy mají plné ruce práce se zavíráním žen, co se nechtějí zahalovat, tak asi nemůžou hlídat zároveň i hranice.

Reagovat
oli9

V Bulharsku natočena zajímavá vojenská kolona, jaká řeka to asi bude

https://twitter.com/NOELreports/status/1662808692192866308?s=20

Reagovat
Mastný Chobot

https://www.youtube.com/watch?v=TadXxP_26V8&ab_channel=%D0%A1%D0%92%D0%86%D0%A2%D0%9D%D0%90%D0%92%D0%98%D0%92%D0%9E%D0%A0%D0%86%D0%A2

Skvelá séria rozhovorov s poprednými UA predstaviteľmi. Hlavne Zalužny a Budanov sú naozaj zaujímavé charaktery.

Reagovat
Mastný Chobot

(na tom kanáli je ich viac ofc, vrátane Zelenského)

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
roman_tycka

Budanov je velmi presvedceny o tom co rika, nejak me to uklidnuje

Reagovat
Mastný Chobot

"Čo je Vaším snom, teda okrem víťazstva?"

"Víťazstvo nie je mojím snom, to sa proste stane."

Reagovat
Blasphemer

Škoda, že to není v ENG. Bych si to pustil v práci do sluchátek. Tak si budu muset najít čas mimo práci.

Reagovat
TopinB

Turecko

Reagovat
roman_tycka

Očekávané, ale co jsem viděl Erdogana, tak ten mezi námi už dlouho nebude, nicméně takhle vypadal i Zeman, možná i hůř a přežije nás všechny

Reagovat
TopinB

já jsem bláhově doufal, že se ho zbaví, ale nesledoval jsem to Je to škoda, taková krásná země a spousta fajn lidí...

Ale zas tam bude levno

Reagovat
roman_tycka

Tak už to první kolo docela napovědělo, že to vyhraje, ale Turci hlavně na vesnicích jsou hrozné lopaty stejně jako u nás/slovensko/maďarsko...vždycky volí toho, kdo jim nasype pár peněz do kapsy, ale neřeší, že už kvůli němu mají ještě méně.

Reagovat
Salfovic

Přesně, bylo prakticky jasné, že těch cca 5 % třetího kandidáta dostane Erdogan.

Reagovat
roman_tycka

Levno jo, ale tuna russáků. Já si už vybírám destinace kde jich má být minimum, což vylučuje přesně tyhle Turecka/Gruzie a další

Reagovat
Blasphemer

Já letím do Gruzie za měsíc. Tak uvidíme, jak to bude vypadat.

Reagovat
Trand
Reagovat
Blasphemer

To bohužel vím.

Reagovat
TopinB

Ale kde lepší by bylo nosit moje Saint Javelin tričko?

Reagovat
kilobyte

Reagovat
Čenda

Reagovat
Blasphemer

Já ti nevím. Ten údajně "demokratický" kandidát chtěl narovnat vztahy s Ruskem a deportovat všechny Syřany zpět do válčené zóny. Že Erdogan je kripl, o tom se nemusíme, ale jeho soupeř mě opravdu nepřesvědčil, že by to byla jasně lepší alternativa.

Reagovat
Trand

Co jsem tak pochopil, tak tu protiuprchlickou rétoriku začal víc ukazovat po prvním kole, protože věděl že to pravděpodobně projede a chtěl tak asi nějakými zoufalými kroky apelovat na jinou skupinu lidí, jejichž hlasy v prvním kole nezískal. Ale taky mě nijak extra nepřesvědčil no.

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
TopinB

Economist psal to same, jenom ta “hard right” strana se priklonila k Erdoganovi

Reagovat
Rothbard
Reagovat
roman_tycka

Hrozba tam je vždy, záleží jak moc se dovolí moskvě zregenerovat po ukrajině, když mají celou armádu ve šrotu

Reagovat
Xavivax1

Snaží se získat peníze pro armádu na modernizaci a nábor

Reagovat
kilobyte

Podle mě válka nehrozí, dokud se budeme chovat tak, že hrozí.

Reagovat
TopinB

Si vis pacem, parabellum Asterix a Kleopatra

Reagovat
Neon

komixy s Asterixem jsou nejlepší zdroj klasických latinských citátů

Reagovat
TopinB

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

Reagovat
Ligter

Reagovat
raduinho

Reagovat
Blasphemer

Má pravdu, válka je možná vždy. Nějaká pravděpodobnost tam prostě je, a to v jakékoliv době.

Nezastavit Rusáka Ukrajinci, tak je máme dost možná už i v Moldavsku a vysmátej Putin už by možná plánoval invazi do Pobaltí.

Samozřejmě si nedělám iluze, že po přečtení titulku už budou lopaty kvičet, že nás tahají do války, ale tak to samozřejmě vůbec myšleno není.

Reagovat
ACSeRw!n

klasickej titulek na seznamu

Reagovat
oli9

Klid. Nevylučuje.. Vzpomínám si kdy na začátku války se čekalo že Ukrajina padne za 3 dny, potom jsme zase čekali kdy Putin odpálí atomovku, potom jsme čekali vraždíci cecenske komando

Rusko se pořád ohání válkou proti NATO a všem, ale to strašení je už jediné co jim zbylo... Ono by jsme si nedokázali představit to že by v ruské TV zazněly názory na přípravu porážky ve válce... Rusové už vědí že nemají co získat.. Pouze tluchuba Medvedev atd budou říkat vlastenecke sračky

Musíme se připravit na jediné, válka NA Ukrajině se potshne nejspíš roky.. Vše bude záležet na protiofenzive

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
Blasphemer

Nečekaně.

Reagovat
frankiefcb

jinak dneska projíždím Ria Novosti. A to je fakt masakrální propaganda. Například název jednoho článku: "Expert vysvětluje proč se snaží Západ eskalovat situaci v Kosovu."

Reagovat
Blasphemer

Ti srbští kokoti včera ještě sprejovali zetka na auta KFOR. Jedna banda s Rusáky.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ACSeRw!n

mrdky srbsky Kosovo je Kosovo !

Reagovat
Mastný Chobot

Tak dnes je ten deň, kedy ruská armáda prekonala 2000 vizuálne potvrdených strát tankov.

Týmto tempom tam ďalšiu zimu budú naozaj už len T-62. Potom som zvedavý, čo budú robiť Ukrajinci, keď Javelin bude mať väčšiu hodnotu než jeho cieľ.

Reagovat
TopinB

Půjčím si od Robina Williamse:

"You can't bomb them into the stone age, because they'll think 'Upgrade!'"

Reagovat
Blasphemer

"We have approved the dates for the start of the movement of our troops, the decisions have been made, I thank the brigades that prepared for this" - Zelensky

Reagovat
Mastný Chobot

Inými slovami, najbližšie dni sa nič nestane, lebo by to určite takto neohlásili

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
oli9

V Moskvě se rojí drony

Reagovat
frankiefcb

Výživná diskuze u článku na Ria Novosti. Ti dementi ani neví, že sami bombardují denně Kyjev a volají potom, aby se útočilo na Kyjev.

Reagovat
Blasphemer

Ruské ministerstvo obrany označilo dnešní dronový útok na Moskvu za terorismus a obvinilo z něj Kyjev.

To mám rád, když teroristi obviňují někoho z terorismu.

Reagovat
frankiefcb

Oni jsou neskuteční šašci. Pročítám si ty diskuze na Ria Novosti a ten národ je ztracený. Je fakt, že některé diskuze na novinkách u nás jsou taky humáč, ale tohle je fakt mazec. A to pomíjím tendenční články, do toho třeba fotky Zelenského úplně vytržené z kontextu, aby vypadal hnusně, unaveně, zchátrale.

Reagovat
Mastný Chobot

Tak zasa, to s fotkami často robia aj západné médiá s Putinom a inými

Reagovat
Rothbard

Číst dnešní zprávy je celkem Bašta.

Reagovat
Blasphemer

3 ze zraněných maďarských členů jednotek KFOR byli na severu Kosova zraněni střelnými zbraněmi, které byly použity srbskými demonstranty, informovalo tamní zastoupení mírové mise NATO.

Nejsem expert na mírové mise, ale oni nesmí opětovat palbu, když po nich někdo střílí?

Reagovat
frankiefcb

to jsou fakt magoři ty vole. Jít proti jednotkám KFOR se střelnými zbraněmi. Si fakt koledují.

Reagovat
Blasphemer

Už se prý zase začínají hromadně srocovat, takže dnes bude nejspíš pokračování.

Reagovat
Xavivax1

A už mají identitu některých z nich. Srbové, co přijeli do Kosova dělat bordel. Bývalí policajti a tak.

Reagovat
frankiefcb

jo no. Bohužel si trochu za to západ může sám. Ono uznání Kosova je vlastně něco podobného jakoby si uznal Doněckou republiku. Srbové se toho nikdy logicky nevzdají stejně jako Ukrajina. Ve výsledku oprávněně. Kosovo se prostě nepovedlo. To nic nemění na tom, že Srbové jsou pěkní pokrytci, když se paktují s Rusáky, kteří použili podobnou taktiku jako Albánci k ukradnutí cizího území. A už kvůli toho ať na ně sere pes na pokrytce.

Reagovat
kilobyte

Jenže v Kosově do toho třetí strana vstoupila až později, když už se tam Kosované se Srby řezali. Na Ukrajině to vyvolali rusáci se záměrem zabrání území. Navíc Srbové měli snad konflikt s každou zemí z bývalé Jugoslávie.

Reagovat
frankiefcb

Hele nejsou Kosované, jsou Albánci. To zní jako by si říkal Donbasané. Vliv Albánie je tam extrémní a Albánci se moc netají tím, že kdyby to šlo, tak Kosovo okamžitě přilepí k sobě (což zatím nemohou, bo by tím nasrali západ). Solidní bordel pokud vím, tak dělají Albánci i v Makedonii. P.S: Srbové konflikt měli, jelikož si tyčili své území jako ostatní národy po rozpadu. Tam to po rozpadu Jugoslávie bylo opravdu hodně složité hlavně v Bosně a Chorvatsku. Jako Srbové bez viny nejsou a napáchali hrozná zvěrstva, ale bohužel v tom nešťastném konfliktu si mohou podat ruce ve svinstvách i s Chorvaty a Bosňáky.

Reagovat
kilobyte

Občan Kosova není Kosovan?

Reagovat
frankiefcb

no, ale to je i ten Srb. O to mi jde. Občani Kosova (popřípadě Kosované) jsou Albánci a Srbové plus další etnika.

Reagovat
Salfovic

To uznání byla strašná prasárna

Reagovat
kilobyte

Mají ty protesty nějaký aktuální lokální důvod a nebo je to kvůli Ukrajině?

Reagovat
Blasphemer

Ne, s Ukrajinou to nesouvisí vůbec.

Rozbuškou prý byly nějaké místní volby, kde v nějaké vesnici zvolili albánského starostu a Srbové to nemůžou vydýchat.

Reagovat
frankiefcb

protože Srbové bojkotovali volby a starosta byl zvolen 5% menšinou Albánců.

Reagovat
Blasphemer

Retardi.

Reagovat
frankiefcb

My se smějeme, ale potom co dneska předvedli ti retardi u soudu s Peterkovou. Abychom se taky jednou nedivili.

Reagovat
Blasphemer

Těm bude stačit jednou rozbít držky. Akorát aby to mezitím neodnesl někdo třetí.

Reagovat
oli9

Šílenost co se tam dneska dělo.. Tam měli nastoupit tezkoodenci a dovážet to rovnou do bohnic

Reagovat
kilobyte

Kvůli čemu to bojkotovali?

Reagovat
frankiefcb

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3581213-srbove-zijici-na-severu-kosova-bojkotuji-mistni-volby co jsem pochopil. Že byla nějaká dohoda a Kosovo ji nakonec vypovědělo či neakceptovalo.

Reagovat
Trand

Pokud někdo má čas a chuť, nedávno jsem objevil sérii videí "Russian Roulette" od Vice z let 2014/2015 z Ukrajiny. Je to 111 videí, většinou pod 10 minut. Já jich viděl zatím tak 20 a je to opravdu skvělé a jsou to dost unikátní záběry, i třeba z Doněcku (zrovna v jednom díle je reportér přítomný při "oficiálním" vzniku DNR). Hlavně Simon Ostrovsky, ten dělal reportéra ve většině videí co jsem zatím viděl, mi přijde skvělej. Přijde mi to relativně objektivní co jsem tak viděl, samozřejmě mám z Ostrovskyho pocit, že je spíš proukrajinský, ale to je podle mě normální. Tím že je tam spousta materiálu a rozhovorů s představiteli DNR a LNR a vlastně i normálními lidmi, tak mi to přijde fakt dost unikátní nahlédnutí do toho, jak to tam celé probíhalo. On tam vlastně mluví úplně se všemi stranami, jak s hodně kontroverzníma lidma, tak s úplně normálními civilisty. A vlastně je to taková hezká odpověď na to tvrzení, že všichni na začátku 2014 na Donbase a Krymu byli proruští. Z toho co tam je vidět mám pocit že proruských je tam spousta, ale stejně tak i proukrajinských, a že to volání po připojení k Rusku bylo dost uměle vyvolané Ruskem a že pro místní to nebylo až zas takové téma do 2014. Samozřejmě nelze si celý názor zformovat pouze na základě jedné video série, ale o mnohém to napoví. Tak kdyby někdo měl zájem, tak níže je seznam od prvního dílu k poslednímu, všechno komplet v angličtině a s anglickými titulky (kdykoliv se mluví rusky nebo ukrajinsky).

https://www.youtube.com/playlist?list=PLw613M86o5o7a0FGlPRdt47xiDiggbNsZ

Reagovat
Mastný Chobot

super, určite si to pozriem

Reagovat
TopinB

Bratia, co to bylo za kokoty co dneska stáli pod mostem Lafranconi v BA a mávali ruskou a běloruskou vlajkou?

Pozitivní je, že jich bylo asi pět a půl

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
TopinB

What the fuuuuuuuuuck

Reagovat
Rothbard

Doporučíte nějaké FB skupiny ohledně situace na Ukrajině?

Nejlépe CZ - angličtinu na vysoké úrovni neovládám a Google překládá mnohdy nepřesně

Nejlépe soukromé - snaha o omezení vstupu trollů, proruský smýšlejících atd a nepotřebuji, aby mé komentáře viděli přátelé z FB

Nejlépe relevantní informace - nechci aby za každou cenu byla skupina proukrajinská a sdílela něco, co se mnohdy ukáže, že tak úplně pravda není. Pravdu ocením víc (i když to budou nepříznivé informace pro UA).

Na FB jsem nejčastěji, tak právě proto tuhle síť.

Reagovat
oli9

Na FB se vyser, Twitter rychlejší info, fotky, videa co ti ani FB nezpristupni, taken je tam daleko víc lidí co se tomu věnuje. Založ účet popridsvej nějaké skupiny ( můžu některé poslat co sleduju a asi všichni tady) i kdybys měl přes Twitter vždy jen kouknout na info ohledně Ukrajiny je to lepší

Reagovat
Mastný Chobot

ja mám twitter vyslovene iba kvôli UA a futbalu

Reagovat
oli9

Já mám Twitter asi 12 let a také jsem ho začal denně využívat až s válkou

Reagovat
Error

ja ani twitter nemam, jen v prohlizeci ulozenych par twitter odkazu na dobre info

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Neon

https://www.facebook.com/dnesnaukrajine.cz/

Tady jsou denní přehledy s odkazy na hromadu videí na Twitteru

Reagovat
Blasphemer

"In the coming days, you will see a rather impressive show of force from the Ukrainians," - said US Senator Lindsey Graham.

Ať už o tom přestanou kecat, já jsem napjatý jak guma v trenýrkách.

Reagovat
kilobyte

Už mě to začíná znepokojovat. Aby vůbec něco přišlo, když o tom pořád jen mluví. Nebo chtějí vystrašit rusáky, aby udělali chybu?

Reagovat
Blasphemer

Částečně je to určitě psy-op. Na druhou stranu, v posledních dnech ničí Ukrajinci opravdu hodně cílů v ruském týle, což je určitě součástí přípravy.

Já se spíš bojím, že máme vysoká očekávání, což ta ukrajinská vyhlášení dost podporují. Na druhou stranu ta očekávání podporují i představitelé USA nebo UK.

Fakt nevím, co si myslet. Jestli je to čistá propaganda na rozesetí strachu mezi Rusáky nebo sami věří tomu, že dojedou až někam ke Krymu.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/strakovic151/status/1663535677990944769

Takto to vyzerá v Záporoží. Niečo sa určite stane, ale netreba mať veľké očakávania.

Reagovat
Trand

https://twitter.com/Svratkin/status/1663789429062770688

Boháč je na místě a tvrdí to stejné co Chobot. Vojáci nic nevědí a teď tam začalo mohutně pršet, takže těžko říct kdy.

Reagovat
Blasphemer

Řadoví vojáci určitě nebudou nic vědět do poslední chvíle.

Reagovat
frankiefcb

tak kdyby to věděli řádoví vojáci, tka b to bylo hodně divné. Bo ti by to byli schopni vyzradit hned (buď rodině anebo první děvce v bordelu)

Reagovat
Trand

Jasně, posílal jsem to spíš kvůli potvrzení těch dešťů, že prší na více místech,

Reagovat
Zaschrona

Nepřekvapilo by mě, kdyby Ukrajinci zkusili naplánovat něco většího symbolicky zrovna na 6. červen.

Reagovat
Trand

Já mám pocit, že na symboliku si potrpí spíš Rusové. Navíc mi to přijde celkem hloupé to plánovat na nějaké významné dny/svátky jen aby to bylo cool. Teď mám na mysli hlavně ty ruské deadliny typu musíme dobít Mariupol a Bachmut do 9.5. atd. Pokud jsou Ukrajinci už nachystaní a šlo by to udělat 6.6., tak proč ne, ale jinak jsem za to odpálit to prostě v době co budou co nejlepší podmínky a na žádný datumy nehledět.

Reagovat
Trand

*dobýt

Máloco mi v češtině dělá problém jako tohleto, mě/mně zvládám celkem v pohodě, ale dobít/dobýt jsem si od začátku války na Ukrajině googloval tak 5x a stejně to napíšu špatně, achjo.

Reagovat
Mastný Chobot

Ruský svet v tých slovách aj tak nevidí rozdiel

Reagovat
Salfovic

Mně ne, ale z logiky bych to psal s Í.

Reagovat
Zaschrona

Tak tady spíš může jít i o náhodu, která se pak logicky v této konkrétní situaci může nabízet. Ukrajina tuhle symboliku taky připomíná - viz Zelenskyj v každém projevu na západě, kdy vždy záměrně zmiňuje historické paralely s tou konkrétní zemí. S tím jak se teď všeobecně očekává, že konečně "něco" musí přijít - logicky by mě právě i propagandisticky nepřekvapilo, pokud by byla snaha to spojit.

Hlavně, ať nic velkého nespouští 22. června.

Reagovat
ZJEV

Operace barbar rusák

Reagovat
Ligter

Reagovat
oli9

Rakety dlouhého doletu už působí efektivně

https://twitter.com/Tendar/status/1663800543087677442?s=20

Reagovat
Neon

https://twitter.com/front_ukrainian/status/1664185136898887683

Rusové zdá se přišli v Rusku o Tulipán.

Reagovat
oli9

Navíc na tom jihu ruská se to bude stupňovat. Už teď tam působí neskutečné množství partyzánů. Teď legie ruska. Ty nájezdy... Tam začalo být pěkne horko v tom regionu

https://twitter.com/Tendar/status/1664201022003204096?s=20

Reagovat
kilobyte

Ještě by to chtělo něco v Bělorusku a protiofenzíva může začít.

Reagovat
Neon

ještě větší horko, než jsme doufali

https://twitter.com/Heroiam_Slava/status/1664257335433342976

Reagovat
TopinB

Ty vole, to je jako nějaké moderní RPG Začneš se špinavým kalachem a teplákama u Kyiva a endgame je raidy na nepřátelské území, ničení tulipánů a kradení helikoptér

Reagovat
kilobyte

Konečně se rusům začíná dařit.

Reagovat
DelPiero137

to vyzera na regularny puc. Rozne partizanske, oslobonecke skupiny...

Reagovat
Mastný Chobot

Skôr je to presne to, čo Rusi robili na Donbase od 2014. Otázka je, či to dokážu robiť nejako dlhodobejšie, vo väčšom a s nejakým úspechom. Rusko je síce diera, ale určite je v silnejšej pozícii na potlačenie takýchto snáh než bola Ukrajina po Majdane.

Reagovat
DelPiero137

Toto nie Ukrajinci ktory tam robia bordel ale russky odboj, ci?

Reagovat
kilobyte

Měli by to být rusové, kteří utekli na Ukrajinu.

Reagovat
Mastný Chobot

etnicky sú to asi väčšinou Rusi, ale buď v službách ZSU, alebo s podporou ZSU. Viac-menej presne tak, ako keď Rusi podporovali separatistov na Donbase a postupom času ich sami nahrádzali.

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím, že jsou rusáci v silnější pozici. Očividně mají v armádě taky bordel (asi menší než Ukrajina v roce 2014, ale zase s tím nic nedělají a nikdo jim nepomůže) a navíc teď vedou válku na Ukrajině, takže nemůžou na ten odboj použít "vše". Hlavně jejich největší síla a jediná taktika (pokud nepočítám "nás mnogo", která už stejně neplatí) je vybombardovat nepřítele, což je proti odboji dost na píču taktika, protože většinu škod, které tím uděláš vlastně poškodí tebe.

Reagovat
oli9

Já si ještě myslím, ze právě tyhle akce můžou u mnoha lidí probudit myšlenku a odpor... Že si řeknou, kurva nejsem jediný koho to tady sere a sere mě Kreml... A vidí, že už to není anonymní ale takových lidí bude víc, víc nástrojů, víc techniky.. Větší průser pro Putina

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Rothbard

https://m.facebook.com/UADennik

Tenhle zdroj se mi líbí. Množství informací je nadprůměrné. Jen nevím jak moc jsou informace pravdivé.

Reagovat
kilobyte

Takže rusáci už se bojí.

Reagovat
Svatej

To je fakt neuvěřitelný, jak obrovskej kreten je

Reagovat
DelPiero137

Pritom velmi vela Madarov nepodporuje tuto naklonnost k russakom. Cuduj sa ako mozu byt ostatny na strane zla ked zazili 56....

Reagovat
oli9

to je v každém národu. Záleží jen na tom jaké je štěstí a zrovna je u kormydla někdo kdo má blíž k Rusů a nebo USA. Když si veznu co se u nás dělo na hradě když byl Zeman.. Jak byl s rusakama. Sice pak prozrel ale bylo dávno pozdě

Reagovat
DelPiero137

nikdy som si nemyslel ako moc zalezi na politich. Ma to strasne velku vahu a dokaze nasmerovat krajinu do temna. Mam velke obavy z toho co bude u nas po Septembri...

Reagovat
oli9

U vás je to šílený průser že si 50% nebo kolik mysli ze za konflikt může USA Fico je totální magor a odpad. Alespoň že máte prezidentku která má rozum a je na správné straně. To se aspoň stihlo včas

Reagovat
homeles8

Já bych vám chtěl jenom znovu poděkovat tady za tohle. Nemám twitter, ani díky vám nemám motivaci si ho založit a stejně mám náladu tak 1-2x za tejden si to tu project, co je novýho. Pro mě je téma válka smutný a někdy ani nechci dokoukat všechny vaše odkazy. Já se omlouvám, že vás jenom čtu a ničím nepřispěju. Uživateli oli9 bych klidně poslal nějaký finanční příspěvek tady za ten osah. Ale i všem ostatním ještě jednou děkuju za jediný kvalitní informace o válce na Ukrajině na internetu.

Reagovat
oli9

já jsem zase rád že to tu pořád žije a čtou to tady lidi. A všem kteří přispívají také dekuju. Sleduju to každý den, zprávy, Twitter vše a cítím pořád zlost k Rusku. Snažím se hledat informace a dávat které nezavani propagandou. Díky tady tě komunitě. Dělám to proto aby to nezevsednelo a nezapadlo že Rusko páchá takové zvěrstva a musí být poraženo.

Nedělám nic jiného než ostatní tady. Finanční příspěvek jakýkoli i kdyby 50 Kč raději pošlete potřebným na Ukrajině co sami uznáte za vhodné nebo na což je asi od nás nejlepší cesta.

https://www.zbraneproukrajinu.cz/

Ale nechci dělat reklamu jenom tomuto. Způsobu je mnoho. Sám jsem párkrát poslal, že začátku i materiální pomoc. Ale na to tady nejsme, jsme tu na info a věřím, že spousta lidí tady pomohla již několikrát sama.

Ještě jednou díky za úroveň diskuze tady a komunitu

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
roman_tycka

Reagovat
Masi

Reagovat
Neon

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
TopinB

Reagovat
vladino10

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
homeles8

Reagovat
Čenda

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
raduinho

Reagovat
Ritchie

Reagovat
naheCZ

Reagovat
Jardin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Mastný Chobot

Inak, keď tu máme také nostalgické okienko, počúvate UA hudbu?

Ja som si za posledný rok urobil nejaký 5h+ playlist, takže ak chcete:

https://open.spotify.com/playlist/3viZXyoLoulBEPVkRSea7d?si=8_yYuXSfQ06cvZ-6yhJ8rw

Pokojne tam pridajte čokoľvek tématické, nemám vyhranený vkus na konkrétne žánre.

Reagovat
herbage

Když už je tu hudební okénko, nedávno jsem si do mobilu nahrál mp3ky, co jsem poslouchal před cca 20 lety a narazil jsem i na tohle https://youtu.be/LNBjMRvOB5M

Jsem děsně rád, že jsem tu dobu před revolucí nezažil a ta písnička přesně vystihuje náladu té doby, že se přestane řešit zbrojení a bude se normálně žít. Trochu na mě při poslechu padla depka, když ta doba ideálů a dobré nálady šla za poslední roky do kopru a bude se budovat nová železná opona

Reagovat
TopinB

Ukrajinskou hudbu přímo ne (playlist ale zkusím) ale teď mám na repeat tohle:

https://open.spotify.com/track/16okyAWAlUFsNacLxukOsp?si=e3ed21f2409b4d1e

Reagovat
roman_tycka

Jinjer a space of variations pro ty co radi metalcore

Reagovat
Salfovic

Na Ukrajině jsou jen dva Patrioty Zajímalo by mě, kolik jich mají amíci v garáži

Reagovat
Blasphemer

https://www.voxpot.cz/rusofobie-dvoji-metr-zanik-ruska-jake-jsou-duvody-liberalnich-rusu-pro-podporu-valky/

Dobrá sonda do duše průměrného Rusáka. Nebo vlastně ne ani průměrného, ale tohle by měl být vzorek spíš těch chytřejších, kteří nehltají státní propagandu, což je ještě smutnější.

Válku sice nechtěli, ale když už se to stalo, tak je třeba válčit dál, dokud nezvítězí., protože Rusko nemůže prohrát.

Reagovat
oli9

Oni jsou tak vychováváni od mala. Rusko je nejvíc, Rus je nejvíc ale jen ten od Moskvy. Východ atd jsou pro ně špíny i v ruské federaci. My Slovane podradni také. Ono když Rus někam přijede, přijel na dovolenou, akci atd.. Tak se vždy choval jako pica která může všechno a je někdo... Dokud se to nedotkne nejbližší rodiny, smrt, odvod atd tam to tam bude podporovat většina

Reagovat
oli9

To, že mobik nemá cenu a neměl se vědělo. Ale to že s nima obchodují ruští veteráni atd... Z armády si je kupovali za cca 300 dolarů do soukromých zoldnerskych jednotek a mohli si snima dělat co chtěli. Ten národ je ztracený, zvrácený a lepší to nebude

https://twitter.com/ChrisO_wiki/status/1665033835313020930?s=20

Reagovat
TopinB

Nesložíme se ne pár mobiků, aby bojovali za správnou stranu?

Reagovat
oli9

Já spíš nechápu proč to nezkusi tady v Česku, tolik pdoporovatelum ruska a Wagnerovcu by jistě šli zadarmo padnout za Rus

Reagovat
sokar

nechápem, že média nevyužili príležitosť a nešírili denne správu, že putinko rozdáva občianstvo celej rodine za polročnú službu možno by sme sa zopár dezolátov zbavili a ostatný by aspoň trochu stíchli s predstavou možnosti vysťahovania do raja

Reagovat
Salfovic

Na každou akci chcimírů bych vyslal fiktivní náboráře Wagnerovců a rázem by tam nebyla ani noha.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
TopinB

tam pálili herák?

Reagovat
oli9

Když se podívám na ty lidi kteří chodí na tyto akce, dělají si ty československé průkazy atd.. Tak oni dokonce vypadají i retardovane nebo zaostale alespoň většina

Reagovat
oli9

Dnešní noční útoky opět pokračovali. Kyjev to ustal. V Dnipru trefili zmrdi dvě obytné budovy. Přes 20 zraněných a 2 lete dítě mrtvé

https://twitter.com/nexta_tv/status/1665226337148076032?s=20

Tu lidi tam zažívají noc co noc hrůzy. Smekám před záchranáři, hasiči a vlastně celým národem

Reagovat
20DollarsInMyPocket

https://twitter.com/nexta_tv/status/1665283273809903616

Scholz ma posledni mesice nejakyho dvojnika, nebo co to jako je? Nicmene tohle mi trochu chybi u nasich politiku, jit s kuzi na trh - sedet nekde v pohodli studia a furt si stezovat jak ta ci ona demonstrace je proruska, to zvladne kazdej.

Reagovat
oli9

klobouček před ním. Tohle se mu povedlo

Reagovat
Svatej

To je sakra skvělý.

Jen tak mimo - když Němec takhle krici do mikraku, proste vždycky slyším agresi a vraždy, i kdyby danej řečník zrovna basnil o lásce

Reagovat
Neon

Já tam při tom sledování viděl Scholzová pod nosem i ten knírek a ruka mi šla nahoru

Reagovat
kilobyte

Taky tam nikdy neslyším nic dobrého. Prostě Hitler.

Reagovat
Salfovic

Němčina je strašně hnusnej jazyk.

Reagovat
Xavivax1

Takovej diktátorskej

Reagovat
Blasphemer

Vím, že je to propaganda, ale já to kurva žeru. Ty ukrajinská videa jsou super.

Reagovat
kiwwi

Ukrainci deklasuju Rusov na kazdom leveli...ked im fandis, tak toto video ti urobi zimomriavky, ked fandis Rusom, tak ti zhnednu trenky

Reagovat
Neon

A tady fotečka, co nejspíš souvisí a potitulkovou scénou v tom videu: https://twitter.com/JudgeDreddFella/status/1665344952358846464?t=uGNOcifb0vLtfGyQGYic-w&s=19

Reagovat
Xavivax1

To je fotka ze hry. Zvětši si to

Reagovat
Neon

aha zatracený koukání na fotky v mobilu

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
oli9

V Záporoží se něco děje. Ruské telegramkve kanály píšou že AFU postupují bez boje dal a dal

Jinak Belgorod tam se děje něco neuvěřitelného.

Zajímá i ruských zajatců na vedoucích pozicích v Rusku a ještě se tam natáčí a vozi je na Ukrajinu

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1665412609116446723?s=20

Guvernér Belgorodske oblasti se setká s legiemi svobodného Ruska

https://twitter.com/NOELreports/status/1665360162624774145?s=20

Bgorodska lidová republika se rozšiřuje, legie svobodného Ruska tam postupuje bez většího odporu

https://twitter.com/officejjsmart/status/1665351074583134211?s=20

Shebekino pokračují údery AFU a legie svobodné Rusko. Rusové utekli stáhli se, marně žádají o podporu a pomoc. Žádná nepřichází

https://twitter.com/IntelCrab/status/1665382847501172736?s=20

Reagovat
TopinB

Popičiiiii

Reagovat
Svatej

Come fucking on!!!

Reagovat
oli9

Tady je to Záporoží, s tohle je spíš proruský účet který informuje o úspěchu AFU jen když už je to opravdu nezadržitelne před veřejností

https://twitter.com/WarFrontline/status/1665370054316240896?s=20

Reagovat
roman_tycka

Oni to takhle pisou, realne to tak horke neni a pak napisou ze to odrazili a jsou tam zpatky. Mozna bych z toho asi velke halo nedelal. Rusaci pisou fakt nesmysly

Reagovat
Mastný Chobot

Rusi už píšu, že majú pozície naspäť a vraj zverejnili aj zábery zničenej UA techniky. Pravdepodobne nepodarený probe attack od UA.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/wartranslated/status/1665472757696528386?t=xtYqlUys-fI34dkL0rJdPQ&s=19

Neviem ci to ozaj je velitel, ale podla vsetkeho to naozaj je clen RU armady zajaty wagnerovcami za to, ze na nich strielal. v modernej spolocnosti nepredstavitelne, v Rusku normalka. Bodaj by sa zacali strielat medzi sebou.

Reagovat
roman_tycka

Ukrajinci nemusi delat vubec nic a russaci se vymlati mezi sebou casem.

Reagovat
oli9

tohle je šílenost. Ale jen víc tohoto..

Reagovat
Mastný Chobot

Dnes ráno info od Rusov o ďalších UA útokoch pri Soledare aj v Doneckej oblasti. Bez informácie ohľadom úspešnosti zatiaľ. Asi sa to pomaly rozbieha.

Reagovat
Blasphemer

Plus včera pár kilometrů v Záporoží v několika směrech. Ruské kanály včera slušně panikařili, že už to začalo. Nicméně to jsou všechno asi teprve nějaké sharpening operations.

Reagovat
Trand

Jako něco se děje, to je jasný, ale o tom, že už je to plná ofenzíva budu přesvědčenej až tehdy, až uvidím Leopardy a Abramsy na frontě. A taky je teda potřeba se psychicky připravit na to, že až Rusové zničí první západní tanky, což se prostě časem stane, tak se bude všemožně psát, jak jsou západní tanky přeceňované a k ničemu, to bude podle mě slušný shitstorm.

Reagovat
kilobyte

1 západní tank vs 2k+ sovětských/ruských tanků

Reagovat
herbage

Abramsy dorazí až na podzim, zatím na nich cvičí

Reagovat
Trand

Díky za info.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Mastný Chobot

Khodakovsky claims Ukraine is stepping up efforts in the Vuhledar area, says first Leopards were sighted:

"The situation on Novodonets’ke and to the left towards Velika Novosilka is difficult - the enemy, having felt our weak points, is stepping up his efforts. For the first time we saw leopards in our tactical area. As I expected yesterday - having a sense of success, the enemy will throw additional forces into the battle. Only in the area of ​​Novodonets’ke recorded up to thirty units of armored vehicles."

Možno sa dočkáš ešte dnes Každopádne to zatiaľ vyzerá stále len na probe attacks

Reagovat
frankiefcb

Jj něco nepochybně začalo. To i velký skeptik Röpcke píše, že se něco děje. https://twitter.com/JulianRoepcke/status/1665617637584388097

Reagovat
roman_tycka

Uvidí první zničený tank ukrajinců a napíše, že protiofenziva selhala

Reagovat
frankiefcb

Tak jako on je solidní hysterka. Pamatuji u ofenzívy v Chersonské oblasti hysterčil, že je vše špatně.

Reagovat
Mastný Chobot

Nové info od Rusov hovorí o aktivite aj západne od Vuhledaru a južne od Bachmutu.

Reagovat
frankiefcb

Já zase četl, že je aktivita ve směru na Soledar. Každopádně to Novodoněteske u Vuhledaru se zmiňuje snad všude.

Reagovat
Salfovic

Jak je na tom momentálně vůbec Bachmut, o něm byly zprávy cca před týdnem ze všech stran totálně zmatené.

Reagovat
Mastný Chobot

To, čo zostalo z mesta, je celé pod kontrolou ruskej armády, ktorej pozície postúpili wagnerovci. Ukrajinci trochu zatlačili na okrajoch mimo mesta, ale ani oni tam nejaké veľké množstvá zdrojov nenaviazali. Takže by som povedal, že je tam relatívne kľud. Rusi nevystrkujú hlavy z obývanej zóny a Ukrajinci držia celý západný oblúk okolo mesta, viď https://liveuamap.com/sk/2023/5-june-at-bakhmut-direction-russian-army-shelled-vasukivka

Reagovat
roman_tycka

https://www.eurofotbal.cz/evropska-liga/2018-2019/reportaz/fc-mariupol-djurgardens-if-535845/?forum=1&nocount=1

Russáci: nedpodporujeme válku, ale teď si už nemůžeme dovolit prohrát

Reagovat
roman_tycka

Jeste lepsi

Reagovat
oli9

https://twitter.com/NOELreports/status/1665663013901291521?s=20

Já si stejně myslím že Prigožhin tohle udělal naschvál aby ukázal ještě větší neschopnost ruské armády. To jak ztrácí rychle je mazec. Navíc konflikty mezi Wagnerovci a ruskou armádou.. Nic lepšího nemůže být

Reagovat
Čenda

je pro mě absolutně neuvěřitelné, že na takovéto úrovni se opravdu děje něco takového. Stále se snažím v tom najít něco, čím se nás snaží Putin i Prigožin a obecne cely jejich vedeni ojebat, protože jsem skeptik a jak se říká, je to moc krásné na to, aby to byla pravda. Ale tvl, ono se to fakt děje, to by Sun-tzu a další docela koukali, jak se taky dá vést útočná válka, ve které mám od začátku převahu ve všem o několik tříd.

Pokud ten Pičus fakt nepoužije atomovku, tak se o tom bude navěky učit jako o ukázkový neschopnosti, korupci a hlouposti. A to mi dělá tak dobře na čůráka, až to není možný.

Slava Ukraini a kopejte je až za Ural, orky sovětský.

Reagovat
Trand

Já jsem pochopení Prigožina už vzdal, absolutně netuším, co tím vším sleduje a ani se mi to nijak nechce analyzovat. Stejně tak mu teda nevěřím nic co říká, ale bavím se. Včera ještě sdílel video, jak Rusové zaminovali Wagnerovcům cesty ústupové cesty a Wagnerovci si je museli odminovávat. Asi je tam fajn atmosféra.

Reagovat
Salfovic

Reagovat
Blasphemer

Podle mě chce nakdydat co nejvíc špíny na Šojgua s Gerasimovem a tím podrýt jejich pozici u Putina. A samozřejmě se pak dostat na jejich pozice vlivu. Víc bych za tím nehledal, klasickej boj o moc mezi podřízenými. Ostatně Putina samotného si nikdy kritizovat nedovolil.

Reagovat
kilobyte

Nemluvil o Putinovi jako o dědečkovi?

Reagovat
Blasphemer

Jo, něco takového o něm asi řekl, to máš pravdu. Ale nikdy myslím nezpochybňoval jeho vedení nebo kompetentnost, což u těch dvou dělá celkem pravidelně.

Reagovat
frankiefcb

Údajně tím dědečkem myslel Shoigua a ne Putina.

Reagovat
Blasphemer

Já si myslím, že Vladimira by si kritizovat nedovolil. Ostatně, tohle každému diktátorovi vyhovuje, když se jeho podřízení "perou" mezi sebou, protože pak nehrozí, že by se proti němu mohli spojit a svrhnout ho.

Reagovat
DonAndres

rozděl a panuj (divide et impera)

Reagovat
kilobyte

Shoigua ale kritizoval klidně napřímo. Podle mě myslel Putina, ale svedl to na Shoigua.

Reagovat
Salfovic

Jasně, že myslel Putina, ale řekl to tak, aby se z toho mohl snadno vykecat.

Reagovat
TopinB

Ty vole, to je jak Chelsea tento rok

Reagovat
oli9

Putin mu dal důvěru, jelikož má svoji organizaci pod kontrolou, má tam veterány adobře placené žoldáky kteří prostě rebely a vše okolo trestají, také má podchycenou korupci a určitě hodně informátoru v ruské armádě. Putin mu dal důveru a on jako jediný měl nějaký posun...

Putin ale viděl že v Rusku Prigozin stoupá na slávě a roste mu konkurence. Tak proto podle mě ani nedostali u Bachmutu tu podporu jakou on pozadoval a slibovali mu..

Tak splnil ukol, předal to Ruske armade a znovu chce dokazat jak je neschopná..Akorat oni uz jedou proti sobě . Prigozin uz dal moc usilí a financí do tehle války a Putler uz couvá a uprdnosnuje KAdyrova jelikoz ten je pouze ovecka a co rekne Putin to splní, kdezto Prigozin at se nam to libi nebo ne je jediny schopny ktery uvazuje a ma silnou pozici... Navic on jim na nejake vyznamenani, řády atd sere..

Mozne jsou podle tyto scénáře..

1.Dostane nehoraznou kopu financí,akccií, fiem atd aby držel hubu a krok a stáhnul si delat svuj byznys do Afriky

2.Nekdo ho odstraní , sejme

3. Jmenuji ho nejvýš postaveným mužem ruské armády ihned po Putlerovi

4. Pokusí se svrhnout režim nebo nahlodat a odstranit lidi v Kremlu

5. Přidá se na stranu Ukrajiny v konfliktu...

Jak moc je něco realneho nevím. Prigozin je prospechar a jde mu jen o jeho prospěch

Reagovat
roman_tycka

Ta petka je dobra fantazmagorie okamzite by se pridal do vezeni

Reagovat
roman_tycka

Nejpravdepodobnejsi je ze se zdekuje do afriky

Reagovat
Salfovic

3. to by znamenalo, že z něj Putin udělá svého nástupce. To je podle mě nereálné.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Svatej

https://twitter.com/ChengWeiLai2/status/1665387022444556289?t=KPod3qEvgzeZ0FgHHP_OWg&s=19

Taiwanskej dobrovolnik popisuje, co to skutečně znamená být zahraničním vojákem v cizí válce. Dobrý čtení.

Reagovat
Blasphemer

https://www.facebook.com/luciesulovsk/posts/pfbid09ZXKBErYXV242Nv3fMhJ1FoJQGDBQYevhqK8rFKdyja1cv2ssSNcq64kgzfb8CNNl

Další pěkné čtení o ruské mentalitě navazující na reportáž Voxpotu.

Reagovat
Trand

Hm, nějak mě to bohužel nepřekvapuje. To s tím Putinem, něco podobného jsem četl i jinde ještě před válkou. Rusové vědí, že místní úřady atd jsou zkorumpované, ale neviní z toho Putina, protože si myslí, že on o tom neví a kdyby věděl, tak určitě zakročí. Myslí si, že to probíhá na lokální úrovni a viní z toho jen místní politiky. Hodně podobné mi to přijde s tím, čeho se dovolávají lidi z hraničních oblastí, ať je Putin zachrání.

Reagovat
roman_tycka

Takhle to funguje už od 15. století, car nemůže za nic nikdy

Reagovat
Mastný Chobot

Semen Pegov (WarGonzo) napsal, že "bohužel" může Chodakovského zprávy potvrdit: "Zprávy z frontové linie Velyka Novosilka-Vuhledar jsou každou hodinou více a více znepokojující." Alexandr Kots napsal, že ukrajinské síly útočí u Soledaru i jihozápadně od Bachmutu.

Začína to vyzerať dobre

Reagovat
Mastný Chobot

After months of anonymous quotes to major news outlets stating the exact opposite: "American and European military officials advising Ukraine say that Russia’s defensive lines could be more fragile than thought"

Ach jo, uz vidim, ze najblizsie tyzdne v praci moc produktivny nebudem

Reagovat
vodka

Reagovat
Svatej

Reagovat
Mastný Chobot
Reagovat
ACSeRw!n

ultimatni kamuflaz

Reagovat
Čenda

to jsou ty nový Armaty?

Reagovat
icefish

Ne, to jsou Alma-Aty

Reagovat
Neon

Přehrada v háji, záporožská jaderná elektrárna je ale prý odstavená

https://twitter.com/CT24zive/status/1665943658493820928?t=IQTKkDrj2_hX15ScYLzDOg&s=19

Reagovat
oli9

Ruské kurvy

Reagovat
icefish

Na tomhle je zajímavý, ze fakt nevíme, kdo to byl a komu to víc prospěje - ale spis asi okupantům? (Zabezpečení boku a týlu, přes 10 km bláta neprejdes)

Reagovat
Neon

Jenže zároveň si tím rusáci odpálili zdroj vody na Krym

Reagovat
Ed_Hazard

Aspon bidiet ake su to kurvy. Na Kryme im zjavne nezalezi, pokial nemoze byt ich, staci ak to bude neobyvatelna hruda..

Reagovat
Trand

Jj, pamatuju si jak slavili před rokem, že konečně bude voda na Krymu po 8 letech utrpení. Tak zase nic no, hlavně že mysli na svoje lidi.

Reagovat
roman_tycka

našilidi. Ví že to neudrží, tak to tam rozmrdaj do sraček, aby to neměl nikdo

Reagovat
ACSeRw!n

jako nackove kdyz pri ustupu zabijeli zvirata, aby nikdo nemel co zrat

Reagovat
Ed_Hazard

To su skurvene zvery Toto by si zasluzilo odplatu, vybombit nieco dolezite na Ruskom uzemi. Kurva preco musime zit s takymi zvermi na jednej planete? Nech sa odjebu niekam na mars a tam si ostreluju co len chcu. Svine..

Reagovat
roman_tycka

Pry to behem 4 hodiny kulminuje a stejne by to melo cele vyschnout. Nepomuzou si tim vubec nic a pry se to uvolnilo samo vodou, tak tezko rict.

Reagovat
roman_tycka

Vi se uz urcite zda to odpalili ted russaci? Ne ze bych je omlouval, ale videa jsou stara z listopadu a nikde jsem nenasel nic jineho

Reagovat
Mastný Chobot

Nevie, tá priehrada bola poškodená už polroka, možno to naozaj strhla len voda. Z ruskej strany nedáva veľmi zmysel, aby ju vyhadzovali do vzduchu, ale zas to "načasovanie" je prinajmenšom podozrivé.

Reagovat
Ed_Hazard
Reagovat
Mastný Chobot

Tak potom sú to fakt teroristi, ktorých by malo NATO vybombardovať

Reagovat
Neon
Reagovat
Neon

Že prý byla přehrada naplněna až po okraj, takže asi rusáci plánovali buď že praskne sama, nebo tomu ještě trochu pomůžou

Reagovat
frankiefcb

a ještě prý ty kurvy pár dní před tímto rabovali okolo Nové Kachovky. Věřím, že to bylo připravené.

Reagovat
oli9

Jj Rusaci to od Února napouštěli nad normální stav hladiny

Reagovat
roman_tycka
Reagovat
andrew96

O ty chuju...

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
TopinB

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Čenda

<3

Reagovat
icefish

Tak po troše zkoumání - Qui bono ukazuje na okupanty:

- zaplavení jejich obranných pozic nevadí, stejně je měli minimální a málo obsazené, bahno je bude bránit víc

- Krym bez vody jim tolik nevadí, tuší, že UA by ten kanál dříve či později stejně zničila

- zničili celou elektrárnu a ucpat to bude problém, takže masivní komplikace pro UA energeticky export - nejenom kvůli vodní elektrárně, ale ani nepujde uchladit ZJE, pokud by ji UA osvobodila a chtěla spustit

- zuzili si frontu

- mohou UA vyprovokovat ke vzteklym, neuvazenym reakcím

No a tím, ze nechali nastoupat vodu na max, ukazuji, ze to připravili…

Ale divil bych se, kdyby s tím UA nepocitala, bylo to dost pravděpodobné. Možná mají plán, jak to využít (útok přes zúženou část přehrady při poklesu vody atd)

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

diky

Reagovat
Čenda

Reagovat
TopinB

One Ukrainian attack took place around Velyka Novosilka, a minor settlement south-west of Donetsk city. Alexander Khodakovsky, commander of a Russian militia in Donetsk, said that Ukraine had followed up that attack by pretending to pull its forces back and then striking later at Novodonetske, around 12km to the south-east. The Ukrainians had conducted a successful assault with a limited strike force of just ten armoured vehicles, he said, adding that they had also disrupted Russian communications. Russia’s defence ministry said that Ukraine had thrown its 23rd and 31st mechanised brigades, including two tank battalions, at the front.

In fact Ukrainian troops were in Novodonetske by the morning of June 5th, says a Ukrainian source.

Western official with knowledge of the situation says that Ukraine advanced in the area by up to five or six kilometres.

https://www.economist.com/europe/2023/06/05/ukraines-counter-offensive-appears-to-have-begun

Reagovat
TopinB

[There] was a shift in war aims within the administration, moving from ensuring that Russia could not defeat Ukraine to backing a Ukrainian victory. It is this that should worry the Kremlin even more than the arrival of the F-16s themselves.

Reagovat
TopinB

It is what the F-16s represent in terms of Western commitment, as much as what they can contribute to the war effort, that matters. They will help Ukraine win, but they are not the Wunderwaffe that many are fervently hoping for.

Reagovat
kilobyte

Nejlepší je ten konec: "Americká společnost General Electric se podílela na výstavbě a dodala nové gigantické generátory."

Bohužel to většina rusáků neví, že jim vždycky v nejtěžších chvílích pomáhal ten prohnilý západ. A tak si ani neuvědomí, že i po téhle válce budou potřebovat pomoc. Hlavně, že si jedou tu svoji mantru o zachování státu/národa. Přitom jejich jediná šance je podle mě zbavení se Putina aspol. a doufat, že se západ smiluje. Když půjdou s Putinem až do konce, tak jim pak pomůže jen Čína a to by mohl být konec Ruska.

Reagovat
DelPiero137

Tento krat by im zapad nemal pomoct, nech sa v tom vykupu pekne az do konca.

Reagovat
sokar

kúpi si ich čína, ktorá bude mať neobmedzený prísun k nerastným surovinám... jedno horšie ako druhé... ale dúfam že najprv budú žrať hlinu a prosiť o pomoc

Reagovat
DelPiero137

Pride mi to az priliz jednoduchy scenar "kupi si ich cina". Nerobim si iluzie ze russaci zapredaju svoje uzemie aj ludi ale nie vsetko. Ako hrdy narod budu "klast odpor". Otazka je ako, stale maju atomovky. Bude zalezat aky fanatik bude pri moci.

Reagovat
sokar

no ja si myslím, že práve dosť jednoduché to bude. Doma pred svojími si budú chcieť zachovať hrdú tvár a navonok nepoddajnosť voči západu, budú sa tváriť ako západ absolútne nepotrebujú, lebo sa orientujú na áziu, no a v tichosti budú predávať všetko čo má nejakú hodnotu a čína to využije a nekúpi si ropu ale rovno celé ropné polia

Reagovat
Svatej

https://twitter.com/AricToler/status/1665905255509291008?s=20

Rus odpálil tu přehradu u Kachovky. Už dlouho jsme si tu nepřipomínali, jak kolosální zmrdi to jsou.

Reagovat
Svatej

Aha.. uz to tu je

Reagovat
Trand

https://twitter.com/AricToler/status/1665934532443271169

1 hour ago: Mayor of occupied Nova Kakhovka tells RIA Novosti that the dam is fine, everything is "quiet", and "normal everywhere".

10 minutes ago: Mayor "corrects" his story to say that, actually, Ukrainians shelled the hydroelectric station overnight

Reagovat
ACSeRw!n

zapomneli mu to rict

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Svatej

jdi do hajzlu, to nezeru, to si nekdo vymyslel

Reagovat
Mastný Chobot

Inak si pamätám, že keď sa prvýkrát objavili info o tom, že priehrada nevydrží (po tom raketovom útoku niekedy polroka dozadu), tak všetci odborníci hovorili, že to oveľa horšie bude pre ľavý breh Dnipra (teda ten, ktorý okupujú Rusi). Už sa aj objavujú informácie, že ruskí vojaci sedia na stromoch alebo utekajú a že je tam totálny chaos: https://twitter.com/AleksandrX13/status/1665985163547877377

Ťažko v tejto chvíli povedať, či to je pravda, ťažko s úplnou určitosťou povedať, že to urobili Rusi - tie videá s podvodnými výbuchmi mohli byť uvoľnené míny, keďže priehrada mala byť podmínovaná už polroka a rozhodne bola dosť poškodená a bez opráv. Ak to aj Rusi urobili (čo sa javí ako najpravdepodobnejšie), tak ťažko v tejto chvíli povedať, či zamýšľali takýto rozmer katastrofy.

Fakty sú tie, že:

- určite to neboli Ukrajinci

- je to obrovská prírodná katastrofa, humanitárna katastrofa a katastrofa pre budúcu infraštruktúru celej chersonskej a záporožskej oblasti

- je to dosť veľký problém pre záporožskú jadrovú elektráreň

- sťažuje to plány pre UA ofenzívu, aj keď teda prekročenie Dnipra bolo aj tak pravdepodobne nereálne pre UA

Ohľadom "prirodzeného" zničenia priehrady, tu sú zábery, ktoré podporujú túto teóriu: https://twitter.com/gbrumfiel/status/1665969972349108224

Cesta cez priehradu na záberoch mala byť pretekajúcou vodou porušená medzi 2. a 3. júnom.

Reagovat
Trand

Já bych jenom ještě dodal, že kdyby Rusáci nevtrhli na Ukrajinu, tak by přehrada pořád stála, nehledě na to, jestli jí někdo zničil nebo praskla sama pod náporem raket, vojenské techniky atd.

Reagovat
Mastný Chobot

To je jasné, samozrejme

Reagovat
oli9

Je to šílená tragédie x jen mě napadá otázka, že to Nero mysleli. Nad Kachovkou nemají vůbec žádné opevnění nic. Nemají tam teď přírodní překážku., neznám přesně složení půdy a terénu nádrže ale po vyschnuti což je v létě v řádu dnů tam mají možnosti nové nijak nekryte fronty

Reagovat
kilobyte

Nebude tam velká vrstva bahna? To i když vyschne, tak by to pro tanky mohlo být moc měkké.

Reagovat
oli9

je to obrovske vsude nemusí být bahno nekde je mozna kameni, jíl .... nevim uvidíme

Reagovat
icefish

Spíš bahno... je to letitá přehrada v nížině

Reagovat
Talker

Nevím, zda se to dá porovnávat, ale rybník v českém ráji se bagroval asi půl roku jen aby se zbavili nánosů bahna a nebyla to žádná pevná půda, prostě metry hluboké bahno. A to byl rybník, který byl "malý".

Jak se to dá porovnat s přehradou nevím, ale přijde mi asi jednodušší postavit někde most/použít lodě než mít kilometr široký bahenní příkop.

Reagovat
oli9

Nehledě na to že si zaplavili předni obranou linii

https://twitter.com/lukasersil/status/1666016090248433664?s=20

Reagovat
DonAndres

Russia is shelling Kherson with artillery during the evacuation of the population

Náckové zkurvený

Reagovat
kiwwi

absolutne ziadne zabrany

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/1666004524547334147?s=20

Russáci na stromech bez evakuace, to bych vážně chtěl vidět

Reagovat
kilobyte
Reagovat
roman_tycka
Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
roman_tycka

https://twitter.com/VolodyaTretyak/status/1666015265971118082

zde pěkně popsané jak si uvědomili russaci že to posrali a jejich retorika se okamžitě změnila. mrdky

Reagovat
Čenda

skvělá práce. Ten thread samozřejmě, ne to odpálení.

Reagovat
Mastný Chobot

toto má najbližšie k pravde

Reagovat
TopinB

Reagovat
icefish

Takže to vypadá, že chtěli odstřelit jen trochu a pustit malou vlnu na UA vojáky na ostrovech... a dopadlo to jako obvykle, podělali to a praslo to celé...

Reagovat
Čenda

Na začátku invaze jsem rusáky měl za elitní skurut-hai, co se valí rozdrtit Helmuv žleb. Po prvních ukázkách neschopnosti jsem je měl za hromadu smradlavejch, ale ještě trochu schopnejch mordorskejch skřetů. Po odtahnuti od Kyjeva už to byli jen nepříjemný, ale jen ve větším počtu goblini z Gothica. K dnešnímu dni se ovšem vyvinuli v totálně opovržení hodnou bandu uřvanejch xvartů z Baldurs gate.

Reagovat
Talker

Tvl gothic, musím si zas někdy zahrát

Reagovat
Jardin

Reagovat
Rothbard

Chceš lajky, chápu

Reagovat
kiwwi

Tak uz je definitivne jasne, kto stoji za utokom na priehradu. Peskov povedal, ze Ukrajinci tymto utokom chceli prekryt neuspesnu protiofenzivu.

Reagovat
Svatej

Reagovat
ACSeRw!n

to sou bomby dneska

Reagovat
Talker

Nechcete dát novou diskuzi vzhledem, až začne nová ofenziva? Ať pak uprostřed nejdeme do nové diskuze.

Reagovat
Mastný Chobot

Reagovat
Talker

Možná rovnou, ať to máme připravené a není chaos.

Reagovat
Rothbard

https://www.eurofotbal.cz/mistrovstvi-sveta-2006/reportaz/ukrajina-tunisko-26497/?nocount=1#forum

EF frontou, přesunujeme se. Here we go!

Rusko je teroristický stát

Reagovat
TopinB

Reagovat
Čenda

Reagovat
oli9

Reagovat
Thorrin

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
frankiefcb

Neoconi?

Reagovat
ACSeRw!n

taky by me sakra zajimalo co to je

Reagovat
Trand
Reagovat
Rothbard

BlackRock a Vanguard

By mě zajímalo, kolik jejich oveček tyto společnosti znalo předtím, než jim o nich jejich dezopáni řekli

Reagovat
kilobyte

Vanguard. To je ten štít z Doty, který všichni stavěli jako druhý artefakt. Po té botě.

To byly časy.

Reagovat
roman_tycka

To je call of duty

Reagovat
vodka

Vanguard je co, kromě bristkých ponorek s jadernýma zbraněma?

Reagovat
Rothbard

https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Vanguard_Group

Jedni z největších hráčů v odvětví.

Reagovat
kilobyte
Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Salfovic

Bohužel se tím jen potvrdily mé obavy, že je reálné, aby rusáci odpálili JE v Záporoží. Takže ukrajinci ji musí co nejdříve osvobodit, i za cenu velkých ztrát. Není moc na co čekat. A amíci by měli tuhle akci podpořit tím nejlepším, co ve vzduchu mají.

Reagovat
Blasphemer
Reagovat
TopinB

Špatný článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele