základní skupiny - skupina K, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
2 : 2
(2:1)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Dynamo Kyjev - FC Astana 2:2

Dynamo bylo v tomto souboji mírným favoritem, jenže úvodní zápas základní skupiny Evropské ligy mu nevyšel úplně podle představ, hned dvakrát ztratilo průběžné vedení, přitom napodruhé o něj přišlo až v páté minutě nastavení druhé půle. Astana bere bod rozhodně všemi deseti. Získala zkrátka dobrý příslib do budoucna.

Kyjevský celek vstoupil do utkání aktivněji, Cyhankov a pak také Kedziora po rohovém kopu hlavou vyzkoušeli připravenost Eriče, ten si však ještě během těchto situací poradil. V 11. minutě už ale kazašský brankář kapituloval. Cyhankov si za vápnem narazil s Bujalským a první jmenovaný pak usměrnil svůj pokus přesně do dolního rohu brány.

Každopádně domácí se z téhle branky neradovali nijak dlouho. Jejich soupeři se podařilo srovnat ve 21. minutě, to když Kabananga moc hezky počkal se svým centrem, kterým zprava následně našel na hranici brankového území volného spoluhráče Aničiče, a ten tvrdou hlavičku usměrnil přesně a nechytatelně pod břevno.

I následující minuty přinesly několik dobrých šancí na obou stranách, za Astanu se snažil prosadit Kleinheisler, ovšem gólman Bojko proti jeho pokusu stačil zasáhnout, ve 41. minutě mohl skórovat taktéž Tomasov, zaváhal ale v zakončení a v podnikání mu zamezil dobře se vracející stoper Kádár. Dynamo naopak o pár chvil později podruhé skórovalo.

Verbičův pas z levé strany dopadl někam do míst v brankovém území, kde si Erič nepočínal nejjistěji, balón mu trestuhodně vypadl z náruče před Harmaše, a ten potrestal hrubici snadnou dorážkou. Druhý poločas pak patřil jednoznačně ukrajinskému týmu, který však svoje příležitosti jednoduše nedokázal proměňovat. .

V 59. minutě na Eriče nevyzrál Cyhankov, v 66. minutě pálil hlavou nad bránu Harmaš a dvanáct minut před koncem spálil svou tutovku taktéž Bujalskyj, který mířil jen vedle, i když měl pro střelbu dostatek času a prostoru.

A toho Astana ve finále náramně využila. V samotném závěru centr Pedra Henriqueho zužitkoval hlavičkou Murtazajev a vyrovnal na konečných 2:2.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
EverlastD

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
oli9

1:1

oba týmy dají gol

Reagovat
Theft90

3:1

Reagovat
HullCity

Jasně lepší,být to 6:2 nikdo by se nemohl divit,ale prostě pokud neproměníte tutovky co dnes hráči Dynama a hrajete namyšleně jako vždy proti papírově slabším týmům,jako to má Dynamo vždy ve zvyku,tak pak se není čemu divit.Budou muset ve 2.kole proti Jablonci máknout a potvrdit i výsledkem svou jasnou kvalitu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele