osmifinále - odvety
14.03.2019 18:55 CET
0 : 5
(0:3)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Giroud zářil a Chelsea smetla Kyjev 5:0

Tak tohle bylo ještě snazší, než si asi Chelsea představovala. Výlet na Ukrajinu se proměnil v procházku po ne úplně zelenkavém trávníku; přesto si londýnský favorit počínal naprosto s přehledem. Už do poločasu se Giroud a spol. dostali do třígólového vedení, které po změně stran ještě umocnili. Kyjev tak nakonec odcházel s potupným bůrem.

Už první zápas dost výrazně napověděl o tom, jakým směrem se asi postupové naděje ubírají. Chelsea doma vyhrála hladce 3:0 a měla našlápnuto k jasnému postupu. Jenže všichni dobře víme, jak zrádné umí být zápasy na východě Evropy. No, nikoli v tomto případě. Nejlepší střelec Evropské ligy Olivier Giroud nastřílel hattrick a výhru 5:0 doplnili gólově Marcos Alonso a Callum Hudson-Odoi.

A zostra to hned začalo, v páté minutě rozehrál Willian rohový kop, Loftus-Cheek do něj vložil hlavu a míč přistál přesně k noze Oliviera Girouda. Jeden dotek, bum, 1:0. V tu chvíli bylo prakticky po zápase, protože Dynamo rázem muselo nasázet pět branek. A to už byla naprostá utopie.

Maličkou jiskřičku naděje na chvíli vykřesal Denis Harmaš, který přece jen Kepu překonal, jenže mu sebral radost praporek čárového. A po půlhodině hry rozmetal touhy Ukrajinců opět Giroud - tentokrát zase jedním dotekem, ale po krásném centru Alonsa z levé strany.

Už definitivní direkt dostal Kyjev na samém konci prvního poločasu. Marcos Alonso se převtělil do role střelce a v malém vápně si zkušeně počíhal na zpětnou přihrávku mladého štírka Calluma Hudson-Odoie. Španělský obránce vlastně jen nastavil nohu a šel slavit.

Kdo si myslel, že Chelsea po přestávce zpomalí, ten se šeredně pletl. Olivier Giroud chtěl hattrick a chtěl se taky devátým gólem v Evropské lize osamostatnit na čele tabulky střelců. To se mu povedlo po hodině hry, když konečně i hlavou usměrnil Willianův přímý kop za Bojkova záda.

Závěrečný hřebík do ukrajinské rakve zadul osmnáctiletý Hudson-Odoi, který podobně jako Giroud potvrdil, jak se mu v Evropské lize daří. Právě od francouzského útočníka převzal přihrávku za obranu a tváří v tvář brankáři si počínal náramně. Čtvrt hodiny před konce uzavřel skóre na konečných 5:0 pro Chelsea.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (35)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Kixi Syhimour

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Cabbalero - Azpi, David Luiz, Cahill, Emerson - Kanté, Barkley, RLC - Hudson Odoi, Giroud, Pedro. Hazard odpočívá

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Cabbalero - Zappacosta, Rüdiger, Christensen, Alonso - Jorginho, Barkley, RLC - Hudson-Odoi, Giroud, Willian

Reagovat
STR

0:2

Reagovat
HullCity

Chtělo by to se důstojně rozloučit s EL,tak snad remíza...0:0 nebo 1:1.

Reagovat
HullCity

Tak místo toho pořádná ostuda,přitom Chelsea hrála na půl plynu...

Reagovat
smazaný uživatel

Caballero- Zappacosta, Rudiger, Christensen, Alonso- Kovacic, Ampadu, RLC- CHO, Giroud, Willian

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
oli9

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

RLC >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Barkley

Reagovat
fajdax

Oli

Reagovat
čutalista

acestream?

Reagovat
Miguel19

Parádní akce

Reagovat
M0rb1D4S

Ten frajer na Nově Sport by měl radši přestat komentovat. Tolik kravin co nakecal za těch necelých 50 minut jsem už od žádného komentátora dlouho neslyšel.

Reagovat
John Obi Mikel

Já dneska nekoukal, ale fakt je to horší než O2?

Reagovat
M0rb1D4S

Nevím jak je to na O2, protože tam většinou sleduju naší ligu s větší skupinou lidí, takže neslyším, ale tenhle frajer si plete hráče, u kterých to snad ani nejde (Loftus-Cheek/Kovačić, Loftus-Cheek/Zappacosta), tvrdí že Odoi je stálým členem základní 11. Prvně během zápasů řekne že naposledy jsme hráli Evropskou ligu v roce 2013 potom, co jsme skončili 3. ve skupině LM, načež řekl, že jsme v EL prohráli naposledy v základní skupině EL proti Rubinu Kazan. A bylo toho víc.

Reagovat
John Obi Mikel

Na O2 si pletou hráče Slavie a hráče Baníku

Reagovat
smazaný uživatel

Jožko božský Havrilla? To jeho umelé nadšenie a povzdychy sú, že vraj, podľa Nova Sport, umenie. Toľko pičovín čo on dokáže vypustiť z úst je priveľa aj pre nedoslýchavého. Nehovoriac o jeho hlase samotnom. Ak je možnosť, hneď prepínam na originál komentár, ak nie, vypínam.

Reagovat
Whitemedia

Giroudovi to nejde nepřát

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Tommy the Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Tak na nastolenou laťku od Messiho a Ronalda odpovídá i Giroud

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Greny

Odoie nesmíme pustit.. prodloužit a dát mu mnohem vic času

Reagovat
Raylan

Pokud Hazard v létě odejde, tak nevidím důvod proč by neprodlouzil.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Giroud je bůh

Reagovat
Raylan

RLC oproti Barkleymu s Kovou na LCM, to je jak den a noc. Bude ho potřeba na zbytek sezóny, snad vydrží zdraví i přes repre pauzu.

Reagovat
raduinho

Kyjevský chlebíček byl namazán s prstem v prdeli. COME ON CHELSEA: In Sarri we trust.

Reagovat
smazaný uživatel

Na slabší soupeře Sarri stačí, tam to uhrajou hráči i bez trenéra, když se nějak rozumně domluví...

Reagovat
raduinho

takový José by přijel do Kyjeva pro 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nepopírám a tým by potom pochválil, že to v defenzivě dobře zvládl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele