základní skupiny - skupina L, 5. kolo
29.11.2018 21:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - PAOK Soluň 4:0

Chelsea rozdrtila soluňský PAOK a zajistila si postup z prvního místa skupiny L. PAOK má velmi špatný gólový rozdíl a do další fáze soutěže už se naopak s největší pravděpodobností nepodívá.

Favoritem zápasu byli pochopitelně domácí a ti svou dominanci potvrzovali hned od úvodního hvizdu. Již v 7. minutě jim navíc snažení hodně usnadnil Evgen Chačeridi jenž zmařil faulem zjevnou gólovou příležitost domácích a rozhodčí Tohver mu bez váhání udělil červenou kartu. Hosté šli tedy do deseti.

Početní výhody využila Chelsea poprvé ve 27. minutě, když se míč přes Pedra dostal k osamocenému Giroudovi, jenž střílel ke vzdálenější tyči a gólman PAOKu Paschalakis byl bez šance. O necelých deset minut později přidal Giroud i svůj druhý gól v zápase.

Tentokrát se prosadil po centru Fábregase do pokutového území hostů z první, přičemž v tomto případě střílel k bližší tyči. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a do druhého poločasu mužstva nastoupila za stavu 2:0.

V 60. minutě přidala Chelsea svůj třetí gól a trefil se teprve osmnáctiletý Callum Hudson-Odoi, který vstřelil svůj pátý soutěžní gól za Chelsea, ale předchozí čtyři byly "pouze" v nižší EFL Trophy, kde týmy z Premier League většinou nasazují své rezervy. Hudson-Odoi došel s míčem sám až do vápna a následně líbivě vystřelil, přičemž síť skoro protrhl.

Poslední hřebík do rakve PAOKu Soluň zatloukl v 78. minutě šestadvacetiletý Španěl Morata, který si naskočil na centr Hudson-Odoie a míč hlavou usměrnil přímo pod sebe k bližší tyči. Brankář Paschalkis měl navíc ztížený výhled jedním ze svých obránců a téměř vůbec tedy nezakročil.

Chelsea je po pěti kolech bez ztráty bodu s patnácti body na prvním místě a skupinu L už s jistotou vyhraje. PAOK má naopak pouze tři body a příštím zápasem s BATE Borisov se s Evropskou ligou s největší pravděpodobností rozloučí.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0 (Kovačič)

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Mimalu

Starting XI: Kepa, Zappacosta, Christensen, Cahill, Emerson, Fabregas, Loftus-Cheek, Barkley, Pedro, Hudson-Odoi, Giroud.

Subs: Caballero, Alonso, Ampadu, Jorginho, Kovacic, Morata, Willian.

Reagovat
RKBoy

blade a Miguel striekajú.

Reagovat
smazaný uživatel

Z troch odchovancov v základe + troch HG hráčov musí striekať každý

Reagovat
samson192

Loftus má baví

Reagovat
Hokaido

Oliva ♥

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Oliva ♥

Reagovat
hona.kub

miláček :)

Reagovat
Counter

Ollie ❤️

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Svatej

Jak hraje Hudson a Ruben.

Reagovat
hona.kub

nic moc dle mého... oba

Reagovat
RonaldinhoCFC

hudson špatná finální fáze a jakmile to je 2-0 tak začal zbytečně chodit do 1v2 apod. jinak si s Emersonem dobře vyhoví a prakticky na té lajně dělají co chtějí, chybí jim oběma ta poslední přihrávka/střela ale.

RLC hraje dobře, lépe než Barkley 100%. Dobrý je, že mimo míč se mnohem více snaží získat balony, více presuje, nevypadá jako líný což je dobře. Podle toho co ukázal podle mě jde vidět, že mu prostě jen chybí pohyb, větší snaha se zapojit do hry a bude to výborný hráč.

Taky nutno dodat že PAOK hraje na úrovni sestupujícího týmu v champu, CFC prakticky dělá co chce, zatímco PAOK má problém dostat se za půlku a jakmile se tam dostanou okamžitě střílejí, většinou hodně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

Nic moc (stejně jako zbytek týmu kromě Oliho). Odoi celkově neviditelnej, zkusil pár soubojů 1 na 1, ale akorát naběhnul do protihráče, povedla se mu střela z hranice vápna do břevna. Loftus nekazí, ale taky zatím nic extra.

Reagovat
Whitemedia

Ruben dnes o parník před Barkleym, Odoi mít kvalitnější zakončení, tak už tam má dva fíky a mohl si zajistit u Sarriho lepší místo na tribuně, takhle má smůlu..

Reagovat
Kluivert9

Z dnešní sestavy nenastoupí až na Kepu o víkendu v základu asi nikdo, že?

Reagovat
spider_8

Pedro, Giroud a Barkley by mohli, doufám.

Reagovat
SpecialOne

No prostě to budou Willian, Morata a Mateo rabona Kovačič

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Whitemedia

Christensen letos potřeboval ošetřování snad v každém zápase

Reagovat
Svatej

Cahill na rohu vapna kombinuje a gol Morata, heh

Reagovat
Whitemedia

Willian je taaaaaak čítelnej..

Reagovat
John Obi Mikel

Olivier Giroud

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele