základní skupiny - skupina I, 1. kolo
20.09.2018 18:55 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Sarpsborg 08 FF 3:1

Besiktas v úvodním zápase skupinové fáze Evropské ligy potvrdil roli favorita a porazil norský Sarpsborg 3:1. Utkání pro turecký celek vyhrála "holandská" klika, kromě Babela a Lense se pak prosadil ještě Roco. Sarpsborg se při premiéře v pohárové Evropě dočkal aspoň gólu, v závěru kosmeticky upravil výsledek Zachariassen.

Loris Karius v brance Besiktase měl v utkání poměrně dost práce - hosté favorita překvapivě přestříleli a někdejší gólman Liverpoolu si připsal čtyři zákroky. První už v jedenácté minutě, kdy se ke střele odhodlal Heintz. Před pauzou se řítil do šance ještě Rashad, ale ten pod tlakem pálil mimo.

Po změně stran už se ale domácí dostali do tempa. Zkraje poločasu Larin přihrál na hranici vápna Ryanu Babelovi a ten otevřel skóre fantastickým obloučkem. No a prakticky rozhodnuto bylo už za další čtvrthodinu - Ljajić poslal do šestnáctky vynikající míč z přímého kopu a Enzo Roco byl coby hlavičkující střelec nezastavitelný.

Norský celek se ale nevzdával a v pětasedmdesáté minutě měl šanci stav zkorigovat - Karius ale Rashada ve stoprocentní pozici zastavil. No a přišel definitivní trest. Özyakup z levé strany přenesl míč na úplně volného Jeremaina Lense, jenž přízemní střelou zvýšil už na 3:0. Sarpsborg už se v závěru zmohl jen na čestný zásah, Kristoffer Zachariassen se v nastaveném čase zjevil úplně sám ve vápně a vděčně trknul míč do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
EverlastD

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Hiko

1:1

Reagovat
Theft90

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele