základní skupiny - skupina L, 5. kolo
29.11.2018 18:55 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

BATE Borisov - MOL Vidi FC 2:0

BATE zvítězil podruhé v rámci základních skupin Evropské ligy, navázal na zářijový tříbodový výsledek ze Székesfehérváru a MOL Vidi zase skolil o dvě branky. Pokud běloruský celek získá v posledním kole stejný počet bodů jako jeho aktuální soupeř, udrží se na druhé příčce. Bude mít totiž výhodu lepších vzájemných zápasů.

Pro klub z Borisova bylo tohle utkání nesmírně důležité. Kdyby Vidi neporazil, musel by v posledním klání skolit venku PAOK, a ani v takovém případě by nemusel postoupit. Hosté i nadále mohou usilovat o druhou pozici v tabulce, čeká je však na závěr pořádně náročná zkouška. Před vlastními fanoušky totiž přivítají slavnou Chelsea.

Pakliže v posledních týdnech působilo družstvo kouče Marka Nikoliče velmi dobře v obraně, v minulých pěti utkáních obdrželo jen jeden gól, pak v mrazivé Minské oblasti jednoduše nesplnilo svoje očekávání. Větším problémem však tentokráte byla ofenzíva. Vždyť za celých devadesát minut vyprodukovalo pouze jedinou střelu na bránu.

Oni ani svěřenci trenéra Aljakseja Bahy nepředvedli bůhvíjak oslnivý výkon, přesto svoje šance dokázali proměnit. Do té první se už ve 3. minutě propracoval Signěvič, jehož uvolnil ve středu pole Ivanič, domácí forvard následně z pokutového území tlačil balón na vzdálenější tyčku, nicméně ten pouze orazítkoval vnější hranu brankové konstrukce.

Ve 22. minutě již BATE poprvé gólově udeřil. Stasevič rozehrál rohový kop centrem na bližší tyčku, tam si hostující defenzíva nepohlídala nejlépe Signěviče, a ten v nelehké pozici hlavou z hranice brankového území usměrnil míč do sítě. Vyrovnáno mohlo být ve 40. minutě, nicméně Husztiho pokus z přímého kopu zlikvidoval gólman Ščerbickij.

Ani po obrátce se MOL Vidi nenadechnul k nějakému velkému náporu. Domácí v podstatě pohodlně hlídali svůj nejtěsnější možný náskok a pět minut před koncem definitivně pojistili svou výhru. Skavyš svým pasem vybídl Ivaniče, ten balancoval na hranici ofsajdu, a když vběhl do vápna, propálil tvrdou střelou brankáře Kovácsika.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele