1/16 finále - odvety
22.02.2018 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Mareille v Braze prohrálo, náskok z prvního zápasu však udrželo a jde dál

Před Bragou stál těžký úkol v podobě smazání třígólového manka z prvního zápasu v Marseille. Braga sice domácí zápas dokázala vyhrát, dotáhnout ztrátu už ale ne.

Mírným favoritem zápasu byli hosté, kteří v prvním zápase jednoznačně zvítězili. Trenér Garcia však nic nepodcenil a i přes náskok z prvního zápasu nasadil svou nejsilnější sestavu. Na první velkou šanci zápasu jsme museli čekat až do 31. minuty, kdy se po výborném centru z levé strany a následném sklepnutí od Wilsona Eduarda gólově prosadil Ricardo Horta.

Po zbytek prvního poločasu působili aktivněji domácí, obrana Marseille však již zůstala bezchybná. Do kabin se šlo za otevřeného stavu a o poločasové přestávce mohli pomýšlet na postup do osmifinále oba ze soupeřů. Do druhé půle nastoupila Braga ještě aktivněji a ve 48. minutě vypálil Esgaio prudkou střelu, která však zamířila pouze nad.

V 50. minutě se dostal do velké šance domácí Anguissa, který do hry přišel po poločasové přestávce. Anguissa vystřelil zpoza vápna a jeho střela orazítkovala tyč. Ani ne o minutu později mohlo Marseille odpovědět, Germain se však netrefil ani poprvé, ani z dorážky. V 64. minutě hlavičkoval nebezpečně hostující Sakai, jeho ránu však Matheus dobrým zákrokem vyrazil.

Brankář Matheus podržel Bragu i v 69. minutě, kdy se k nebezpečné střele dostal Lucas Ocampos. V 71. minutě se v poslední velké šanci zápasu netrefil domácí Wilson Eduardo a v Marseille mohli začít slavit cenný postup do osmifinále Evropské ligy.

Autor: Lukáš Hrneček / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tam byt Anguissa a Lopez na 10. Strašně na nas vlítli a snaží se. Taky o víkendu dali někomu v lize 5 golu, tak si rikaji ze nic neni nemozne a nemaji co ztratit.

Reagovat
smazaný uživatel

Njie naprosto přišerný.

Reagovat
Lahvac-CZ

Mareille v Braze prohrálo, náskok z prvního zápasu však udrželo a jde dál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele