základní skupiny - skupina E, 5. kolo
24.11.2016 21:05 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Konec nadějí. Plzeň prohrála v Římě a v Evropě končí

Úplně poslední zápas v pohárové Evropě v této sezoně čeká v prosinci na Viktorii Plzeň. O tom, že v zápase s Austrií Vídeň už fotbalistům Viktorie o nic nepůjde, rozhodla jejich dnešní prohra 1:4 na hřišti AS Řím. S favorizovaným italským celkem přitom svěřenci Romana Pivarníka drželi téměř polovinu zápasu remízu, pak ovšem úřadovala dvojice Džeko-Perotti a naděje na jakýkoliv bodový zisk a tím pádem i na postup do jarních bojů v Evropské lize byly definitivně tatam.

Zápas se pro hosty z Česka nevyvíjel dobře, když dostal římské vlky do vedení už po jedenácti minutách ze hry Edin Džeko. Bývalý hráč Teplic poslal po individuálním průniku na branku výtečnou ranu na vzdálenější tyč, na kterou Kozáčik neměl nárok a domácí šli zaslouženě do vedení.

Plzeňští však nehodili flintu do žita a v osmnácti minutě se Viktorii podařilo vyrovnat na 1:1. Po podařeném rychlém brejku se míč dostal ke Kovaříkovi, jenž centr ve vápně našel Martina Zemana a letní posila českého mistra hlavou nekompromisně poslal míč za záda gólmana Alissona.

Toto skóre, jenž by za určité konstelace stále dávalo hostům naději na postup do jarních bojů v Evropské lize, však platilo jen do šedesáté první minuty. Pak svůj další zásah v utkání přidal Edin Džeko, k čemuž ho parádním boatengovským centrem vyzval stoper Antonio Rüdiger.

Zřejmě definitivně bylo o výhře domácích rozhodnuto osm minut před koncem základní hrací doby. To se opřel do míče Diego Perotti a nádherným způsobem vstřelil třetí branku AS. V osmdesáté osmé minutě lovil Kozáčik míč ze své sítě počtvrté, když svůj výborný večer hattrickem dovršil Edin Džeko. Bosenský kanonýr dostal parádní přihrávku od před chvílí skórujícího Perottiho a svůj velkolepý výkon tak ozdobil tou nejsladší tečkou.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (380)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele