základní skupiny - skupina J
26.11.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Tottenham veze z Ázerbájdžánu výhru 1:0 i jistotu postupu

Tottenham potvrdil roli favorita a z půdy nebezpečného Karabachu vydoloval cenné tři body za vítězství 1:0. O jedinou branku utkání se postaral Harry Kane, jenž tak svému celku vystřelil jistotu postupu do jarní vyřazovací fáze.

Mauricio Pochettino neponechal nic náhodě a nasadil až nečekaně silnou základní sestavu, přestože Tottenham čeká již brzké nedělní odpoledne důležité londýnské derby proti Chelsea. Tah argentinského kouče se ovšem vydařil - právě hlavní ofenzivní hvězda Spurs totiž dvanáct minut před koncem prolomila bezbrankový stav. Pouť dlouhá tisíce kilometrů do hlavního města Ázerbájdžánu tak skončila úspěchem a postup ze skupiny J je zdárně završen už jedno kolo před koncem skupinové fáze.

Dlouho to však vypadalo na frustrující podvečer, neboť Son Heung-min i Delle Alli svými střeleckými pokusy pouze orazítkovali brankovou konstrukci. Vše ale nakonec zachránil Kane, jenž se po chabém vstupu do sezony skvostně rozstřílel - šlo již o jeho devátou trefu v posledních šesti zápasech!

První šance utkání připadla čerstvému anglickému reprezentantovi Delle Allimu, ovšem záložník Spurs poslal svou první ránu večera po přesné zpětné přihrávce Trippiera mimo tři tyče. Další rány Sona s Alderweireldem zablokovala pozorná obrana domácích a když už se Allimu podařilo procpat míč správným směrem, zasáhl gólman Karabachu Ibrahim Sehić. Ani Harry Kane v první půli nijak zvláště nevynikal a uvedl se snad jen jedovatou ranou z hranice pokutového území, s níž si Sehić nakonec nemusel dělat přílišné starosti, neboť skončila těsně mimo.

Domácí se sice prezentovali především defenzivním výkonem, ovšem na sklonku první půle to byli oni, kdo se dostal k vůbec největší brankové příležitosti utkání. Nečekané přečíslení dva na jednoho však Dani Quintana zakončil pouze ranou do dobře postaveného Huga Llorise. Tottenham tak přežil svou malou klinickou smrt a po změně stran již znovu diktoval tempo hry. Ani rána Christiana Eriksena ovšem nepřinesla kýžený průlom skóre a domácí tak nadále mohli držet naději na povedený výsledek, aktivní Quintana navíc zlobil Llorise i nadále dalšími dvěma pokusy.

Na přelomu hodiny hry napálil zkraje šestnáctky jihokorejský reprezentant Son břevno Sehićovy branky a deset minut nato se potázal se stejně smolnou nepořízenou i Alli, jemuž překazila radost pro změnu pravá tyč. Hned záhy ale přece jen hosté dosáhli svého - Son přizvedl Eriksenův rohový kop a Harry Kane hlavičkou doklepl míč do sítě. Tottenhamská pouť evropskými poháry tak bude pokračovat i v roce 2016, nyní se však veškerá pozornost Kohoutů obrací na domácí soutěž a prestižní derby s Chelsea.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tottenham ma prekvapil zostavou som myslel, ze trocha posetri ved predsa neni sranda tam cestovat potom naspat a uz v nedelu hrat proti Chelsea .. ale tip 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Oba krajní beci nehrajou, už to stačí. Navíc pokud chceme hrát LM, tak v téhle fázi sezóny nic takovýho nepřichází v úvahu.

Reagovat
smazaný uživatel

+ Moussa, hráč v najlepšej forme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele