osmifinále - 1. zápasy
12.03.2015 19:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Výtečný De Bruyne sestřelil Inter dvěma góly

Wolfsburgu se sice domácí zápas s Interem Milán nevyvíjel vůbec podle představ, ale vydařeným obratem nakonec půjde do odvety s pohodlným náskokem 3:1. Hlavním hrdinou večera se stal Kevin De Bruyne, jehož dva góly doplnil Naldo, a vymazali tak společně brzký zásah Rodriga Palacia.

Ani z pohledu Interu však není nic ztraceno. Roberto Mancini se může do domácí odvety upínat k cennému vstřelenému gólu na hřišti soupeře, díky němuž postačí k postupu i výhra 2:0. Přesto bezprostředně po utkání musel být italský celek zklamán, neboť vedení se v zápase ujal hned po pěti minutách hry. Danilo D’Ambrosio vybojoval míč v záloze, předložil jej Mauru Icardimu a ten vysunul do šance svého útočného parťáka Palacia. Argentinský reprezentant nabídnutou příležitostí nepohrdl a zkušeně zakončil mezi nohy Diega Benaglia.

Wolfsburg poté sice dominoval v držení míče, ovšem nevytvořil si zprvu víc než nevýraznou střelu Schürrleho. Pak se ovšem tlak domácích začal stupňovat a s ním šly ruku v ruce i lepší šance. Brankář Carrizo ještě odolal nebezpečné hlavičce Caligiuriho po Rodríguezově centru, ale z následného rohového kopu byl přece jen pokořen. Neobsazený stoper Naldo si v oblasti penaltového puntíku naskočil na De Bruyneho centr a razantně propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně Carriza. Ještě do poločasu dostal jedinečnou šanci dokončit obrat Adelino Vierinha, jenže z hranice pokutového území nechal opět pouze vyniknout hostujícího gólmana.

Po změně stran ani jeden z týmů na nic nečekal a hned se pustil do ofenzivních hodů. Ani Fredy Guarín, ani Caligiuri však ve svých pokusech neuspěli a stejně si záhy počínal také Palacio po Santonově přihrávce. Trest pak přišel v třiašedesáté minutě. Do té doby výtečný Carrizo zničehonic selhal při rutinní rozehrávce, když našel pouze Vierinhu, jenž bez váhání posunul míč k De Bruynemu, aby z hloubi pokutového území skóroval.

Belgický střelec rozdílové branky pak opanoval i zbytek druhé půle a nebylo žádným překvapením, že se stal autorem další branky. Čtvrthodinu před koncem De Bruyne využil Vidičova faulu a z přímého kopu upravil skóre na konečných 3:1. Nechybělo však mnoho, aby dokonce třiadvacetiletý ofenzivní záložník dokonal hattrick v první minutě nastavení, jenže tentokrát po hezké kombinaci na jeden dotek poslal svou střelu těsně vedle. Přesto může být Wolfsburg spokojený, v Itálii bude příští týden favoritem.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (27)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 by bolo idealne do odvety alebo 2:2. pochybujem ze tam vyhrame

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Těším se, Inter bude mít co dělat s tím jeho ultrapomalým fotbalem.

Reagovat
Forza_Inter

3:1 :/

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
10

2:2

Reagovat
stas87

4:2

Reagovat
scr

2:0

Reagovat
celeb

5:1

Reagovat
Robochelsea

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

kdyz po dlouhy dobe vsadim /+2,5/ tak ocekavam 0-0,1-1...

Reagovat
lnterista

FORMAZIONI UFFICIALI:

WOLFSBURG: 1 Benaglio; 8 Vieirinha, 25 Naldo, 31 Knoche, 34 Rodriguez; 23 Guilavogui, 22 Luiz Gustavo; 7 Caligiuri, 14 De Bruyne, 17 Schurrle; 12 Dost. A disposizione: 20 Grun, 3 Bendtner, 4 Schafer, 5 Klose, 9 Perisic, 15 Trasch, 24 Jung. Allenatore: Dieter Hecking.

INTER: 30 Carrizo; 21 Santon, 23 Ranocchia, 5 Juan Jesus, 33 D'Ambrosio; 13 Guarin, 18 Medel, 88 Hernanes; 91 Shaqiri; 8 Palacio, 9 Icardi. A disposizione: 1 Handanovic, 6 Andreolli, 10 Kovacic, 15 Vidic, 17 Kuzmanovic, 22 Dodò, 28 Puscas. Allenatore: Roberto Mancini.

Reagovat
Bayernista18

1 : 0.

Reagovat
M11

vyborne Palacio

Reagovat
smazaný uživatel

inter by mal vymeniť káder

Reagovat
smazaný uživatel

doma postup

Reagovat
Rudy

Kez by

Reagovat
smazaný uživatel

proc nehral handanovic? dva goly byli brankarovi,tu hlavicku by handa chytl

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře De Bruyne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele