osmifinále - odvety
20.03.2014 21:05 CET
0 : 2
3:4 pen.
(0:1, 0:2)

Reportáž

Real Betis - Sevilla FC 0:3p

FC Sevilla neměla vůbec jednoduchou úlohu, ale v odvetě osmifinále Evropské ligy nakonec přece potvrdila roli favorita, a postoupila do další fáze na úkor svého městského rivala. Betis sice vyhrál v prvním zápase na půdě soupeře 2:0, náskok se mu ovšem udržet nepodařilo. A hosté nakonec byli lepší i v penaltovém rozstřelu.

Pro Betis byla celkem úspěšná účast v Evropské lize jakousi malou náplastí na rány, které celoročně utrpěla na domácí scéně. Před týdnem se mu po dvou letech podařilo zvítězit v derby. Tentokráte už ovšem tolik štěstí neměl. Seville se podařilo stáhnout dvoubrankové manko a nakonec slavila po pokutových kopech.

Je pravda, že hostům psychicky hodně pomohla vstřelená branka z 20. minuty. Bacca už byl předtím ve dvou dobrých možnostech, skórovat však dokázal Reyes až po parádní přihrávce od Moreny z levé strany, po níž uklidil míč k tyči do protipohybu brankáře Adána. Domácí nezpanikařili a i nadále především poctivě bránili.

Naštěstí pro Calderónovy svěřence se totiž Sevillistas do konce poločasu nenadechli k výraznějšímu tlaku. Statistika držení míče sice vyzněla jasně lépe pro ně, ale střelba na branku se příliš nedařila. Co se ofenzívy domácího celku týče, zahrozil maximálně pár útoky, vedených povětšinou Cedrickem nebo Rubénem Castrem.

Mužstvo Unaie Emeryho se po přestávce hnalo za vyrovnáním. Nejprve Rakitič zakombinoval s Mbiou a druhého jmenovaného musel vychytat až Adán. Na druhé straně mohl vyrovnávat Leo Baptistao, autor úvodní trefy z prvního utkání, proti němu ovšem rovněž dobře zasáhl gólman Beto.

V závěrečné dvacetiminutovce Sevilla zariskovala, rozestavení změnila na 4-2-4 a vsadila vše na ofenzívu. Vyplatilo se. Čtvrthodinu před koncem Moreno opět parádně přihrával z levé strany, balón si našel na hranici vápna sprintujícího Baccu, který z blízkosti rozvášnil hostující tábor fanoušků.

Prodloužení nabídlo už jen spíše taktickou bitvu, ve které stojí za zmínku snad jen 104. minuta, v níž nejprve fantastický Adán vychytal Gameira a těsně poté také dorážku hlavou od Baccy. Na penalty nakonec uspěli hosté, N'Diaye s Nonem totiž nezvládli tlak ve 4. a 5. sérii, zatímco v týmu Sevilly se netrefil pouze na začátku Vitolo.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Adan

Reagovat
smazaný uživatel

Moreno 2 asistencie ?

Reagovat
smazaný uživatel

No první dvě penalty Betisu nechytatelné

Reagovat
hefy

No, to byla příšerná penalta.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jester Radka Bejbla

proč hráči kopou penalty pomalu bez rozběhu? většinou už z rozběhu jde poznat, jestli dá penaltu, nebo dá...ale tohle byla tregedie odfláklá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele