Další články

Chtěli jsme se vyhnout Servette. Kryvbas byl asi nejpřijatelnější soupeř, jsme spokojeni, zaznělo z Plzně

Plzeňské hráče potěšilo, že jim los 3. předkola Evropské ligy přisoudil Kryvbas Kryvyj Rih. Západočeši jsou spokojeni zejména proto, že se s třetím týmem uplynulé sezony ukrajinské ligy už potkali letos v lednu na soustředění ve Španělsku, kde v rámci zimní přípravy zvítězili 3:0.

Union Saint-Gilloise hraje přímočaře. Očekávám běžecké závody, řekl Trpišovský k soupeři v kvalifikaci LM

Los 3. předkola Ligy mistrů přisoudil Slavii soupeře, kterého si trenér Jindřich Trpišovský přál nejméně. Osmačtyřicetiletý kouč Pražanů považoval belgického vicemistra Union Saint-Gilloise ve výběru možných protivníků za nejtěžšího.

Plzeň má ukrajinského soupeře, ve 3. předkole Evropské ligy se střetne s Kryvbasem

Hráči Plzně vstoupí ve 3. předkole do kvalifikace Evropské ligy soubojem s ukrajinským Kryvbasem Kryvyj Rih. Západočeši začnou dvojzápas 8. srpna venku, vzhledem k válečnému konfliktu Ukrajiny s Ruskem se ale bude hrát na neutrální půdě v některé z okolních zemí. K odvetě Viktoria nastoupí o týden později doma.

Pětice českých zástupců v pohárech se dozví soupeře, na koho mohou narazit?

Cesta do milionářské Ligy mistrů bývá velmi spletitá. Zatímco Sparta na ní musí překonat hned tři překážky, Slavia "jen" dvě. Sešívaní jsou totiž nasazení přímo ve třetím předkole nejslavnější pohárové soutěže, k němuž se může už v úterý v Irsku výrazně přiblížit i úřadující český mistr.

Athletic ztratí dva gólmany, Simón bude po operaci chybět několik měsíců

Unai Simón pomohl Španělsku k zisku titulu mistra Evropy, užil si oslavy s fanoušky a co nevidět zamíří do nemocnice. Baskický brankář Athleticu se zítra podrobí dlouhodobě plánované operaci zápěstí, po níž bude následovat hodně dlouhá léčba.

Španělé právem vyhráli, ukázali, že patří k nejlepším na světě, řekli experti

Španělští fotbalisté ovládli mistrovství Evropy v Německu zcela zaslouženě a ukázali, že patří ke světové špičce. V rozhovoru s ČTK to uvedli trenéři Günter Bittengel a Karel Krejčí. Turnaj podle nich ukázal, kam se fotbal vyvíjí a v čem Česko zaostává.

UEFA rozhodla: Manchesterské týmy mohou stejně jako jejich sesterské kluby do Evropy

Manchester City i Manchester United budou moci hrát Ligu mistrů, respektive Evropskou ligu společně se svými sesterskými celky Gironou a Nice, uvedla v pátek první komora Finančního kontrolního orgánu klubů UEFA (CFCB).

Musíme se zamyslet o přístupu k výchově hráčů, nabádá novinář Křeček

Euro je v polovině. Osm týmů včetně českého výběru odjelo na dovolenou a na evropském šampionátu se bude v příštích dnech rozhodovat o nejlepších týmech kontinentu. Co ukázaly zápasy v základních skupinách z pohledu moderního fotbalu?

Dobrá zpráva pro české kluby, všechny budou na úvod kvalifikace evropských pohárů nasazené

Všech pět českých zástupců v příští sezoně evropských pohárů bude na úvod kvalifikace nasazených. Sparťané mají při losu 2. předkola Ligy mistrů na výběr z 12 variant a narazit mohou například na polský Bialystok. Slavia, která vstoupí do kvalifikace o předkolo později, může dostat Twente Enschede. Nasazená bude i Plzeň ve 3. předkole Evropské ligy, kde si může zopakovat nedávný souboj se Servette Ženeva, a také Ostrava s Mladou Boleslaví ve 2. předkole Konferenční ligy.

Evropské koeficienty na konci sezony

Další vítězství Realu Madrid v Lize mistrů, triumf Atalanty v Evropské lize a překvapivý zisk trofeje Konferenční ligy pro Olympiakos. Dále také skvělé představení české trojice a náš posun na luxusní desáté místo, průnik Řeků do patnáctky na poslední chvíli či loučení s tradičním skupinovým formátem o čtyřech týmech. Nejen to přinesl uplynulý pohárový ročník, jenž uzavírá pětileté období 19/20-23/24 určující pro nasazení do ročníku 2025/2026.

Atalanta byla lepší, nebyl to náš den, hodnotil Alonso porážku ve finále

Trenér Leverkusenu Xabi Alonso ocenil "výjimečnou" rekordní jízdu svého týmu bez porážky, ale řekl, že ho bolí, že skončila právě ve finále Evropské ligy. Bayer psal jeden z mimořádných příběhů sezony, držel rekordní neporazitelnost 51 zápasů bez porážky a vyhrál německou ligu. Naděje týmu na ukončení dlouhého čekání na evropskou trofej ale pohasly ve středu večer, kdy v Dublinu prohrál 0:3 s Atalantou Bergamo.

Ve fotbale nikdy nevíte, ale jsem připravený zůstat ve Spartě. Cílem je nominace na Euro, hlásí Birmančević

Křídelník Sparty Veljko Birmančević zažil další velký den. Nejprve ho realizační tým srbské reprezentace informoval, že je v širší nominaci na evropský šampionát v Německu. Šestadvacetiletý fotbalista se pak stal klíčovou postavou pohárového finále v Plzni. Svým důrazem se podílel na prvním vlastním gólu Viktorie, v první minutě nastavení pak v přesilovce rozhodl o výhře 2:1. Novinářům řekl, že zisk double nebude slavit tak divoce jako spoluhráči.

Předvedli jsme úžasný týmový výkon, nepřeceňoval svůj hattrick Lookman

Ademola Lookman prožil podle svých slov jeden z nejlepších večerů v životě. Hattrickem dovedl Bergamo k zisku premiérové evropské trofeje. Atalanta ve středečním finále Evropské ligy výhrou 3:0 v Dublinu ukončila neporazitelnost Leverkusenu v této sezoně. Trochu nečekaný hrdina rozhodujícího zápasu poděkoval trenérovi Gian Pierovi Gasperinimu, že ho dovedl na nejvyšší úroveň v kariéře.

Atalanta ukončila neporazitelnost Leverkusenu. Finále Evropské ligy rozhodl Lookman

Atalanta poprvé v historii ovládla Evropskou ligu poté, co ve finále na Aviva Stadium v Dublinu zdolala Leverkusen 3:0. O premiérový úspěch italského celku se zasloužil Ademola Lookman, jenž třikrát překonal Matěje Kováře v bráně Bayeru. Hattrick nigerijského útočníka navíc znamenal první sezonní porážku pro vítěze Bundesligy, kterou neodvrátili ani střídající Adam Hložek a Patrik Schick. Farmaceuti zároveň nezvládli ani pátý rozhodující souboj o trofej ve 21. století, když třikrát těsně nedosáhli na DFB Pokal a v roce 2002 jim chyběl krůček k opanování Ligy mistrů.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele