základní skupiny - skupina C
25.10.2012 21:05 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

AEL Limassol - Fenerbahçe SK 0:1

Jorge Costa nezaznamenal úspěšný debut. Novic na lavičce AEK Limassol musel strpět nejtěsnější porážku před domácími fanoušky - kyperský mistr totiž prohrál s tureckým velkoklubem Fenerbahce 0:1.

Rozhodující branku zaznamenal až ve druhé půli svojí hlavičkou po Baroniho rohu Egeman Korkmaz. Bývalý kapitán vítěze Ligy mistrů z Porta Costa tak ve své premiéře neuspěl, a to i přesto, že Limassol odehrál dobrý zápas. Konečný výsledek posunul Turky na čelo tabulky, tři body před Mönchengladbach a Marseille.

AEL se přitom před zápasem mohlo těšit z úspěšné domácí série, jenže jeho plány se začaly hroutit už od začátku. Cristian Baroni, pozdější autor gólového centru, prověřil domácího gólmana Degru dalekonosnou střelou už po pár minutách; na druhé straně se poprvé osmělil Dirk Kuijt, ale pálil mimo.

Nejnebezpečnějším hráčem domácích v první půli byl zřejmě Melo Rui Miguel, ale ani jedna z jeho dvou šancí neskončila brankou - gólman Volkan Demirel byl pozorný. Portugalského záložníka poté ještě výborným obranným zákrokem zastavil Hasan Ali Kaldirim, načež Demirel fantasticky zlikvidoval střelu Jorge Felipe Monteira.

I do druhé půle nastoupili Kypřané v útočné náladě, a Demirel musel zasahovat proti další střele Miguela. Fenerbahce se spoléhalo na brejky, a jeden z nich málem vzápětí proměnil Kuijt. Postupem času začalo být jasné, že první gól může být rozhodující - a přesně to se stalo v 72. minutě. Baroniho roh našel hlavu Korkmaze, který neomylně zamířil za Degrova záda - 0:1.

Domácí se ještě snažili o zasloužené vyrovnání, jenže Demirel byl neprůstřelný, a jeho Fenerbahce si tak z horké kyperské půdy odvezlo všechny body.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
HullCity

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

no 0-0 to fakt nebude ... padne nejméně 2 goly. tip 3:2 pro fenerbahce !

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

co od tohoto zapasu ocekavat? vypada to ze temer cokoliv, nicmene tipnu vyhru hostu 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

no urcite to bude vyhecovany zapas, z politickych dovodov ..."Juzny Cyprus" vs Turecko ...aspon medzi fanusikmi

Reagovat
smazaný uživatel

ale suhlas s vyhrou hosti 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2..0:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
KingMaster13

2:1 Kypřani opět ukáží co je to domácí prostředí

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
Bayernista18

Výhra hostů.

Reagovat
smazaný uživatel

tady by turecký tým neměl mít větší problémy. 0:2.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele