1/16 finále - 1. zápasy
17.02.2011 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Liverpool nenadchnul, na Spartě remizoval bez branek

Kdo před utkáním čekal mraky gólů v síti Sparty musel být po devadesáti minutách utkání zklamán, neboť liverpoolští Reds přijeli hlavně neinkasovat, což se jim nakonec podařilo splnit.

V první půli jakoby slavný tým z města skupiny Beatles na hřišti ani neexistoval. Po úvodním oťukávání poprvé vážněji zahrozila Sparta v osmnácté minutě, když Abena přihrávkou do prostoru vybídl Pamiće, s jehož stříleným centrem si dokázal holohlavý strážce anglických tyčí Reina poradit.

Dvě největší šance úvodní pětačtyřicetiminutovky si ale Sparta nechala na rozmezí 35. a 36. minuty. Nejprve se do druhé šance vydal znovu chorvatský krajní bek, tentokrát ale po Reinově vyboxování vysokého centru potvrdil, že jeho pravá noha je tou slabší a míč nasměroval nad branku.

Chviličku na to už mnozí fanoušci domácího týmu řvali gól, neboť Kušnír pronikl do šestnáctky, kde přihrávkou pod sebe předložil míč Matějovskému, jemuž ve skórování za přesunujícího se Reinu zabránil řecký stoper Kyrgiakos.

Do kabin tak oba týmy šly za bezbrankového stavu a během úvodních minut druhého poločasu to nevypadalo, že by jeden z nich chtěl se stavem něco dělat. Promrzlou Letnou tak zahřál až v 68. minutě Glen Johnson, který po Lucasově přihrávce prošel do šestnáctky a nártem poslal míč metr vedle levé tyče.

To byl snad jediný výraznější moment ze strany Reds a ke slovu se opět přihlásila Sparta. Nejprve v 76. minutě po krátké odmlce způsobené dýmovnicí, která zahalila do dýmu velkou část hřiště, nasměroval Vacek svůj rohový kop na Leonarda Kweukeho, jemuž se podařilo obtočit se na místě a zakončit, nicméně na brankové čáře zasáhl skvělý Reina.

Španělský brankář byl už nadále prakticky bez práce, přesto si se svými spoluhráči užil ještě dvě horké chvilky. Nejprve v jednaosmdesáté minutě, kdy Matějovského šajtla zaplula těsně vedle pravého horního rohu branky a pak o čtyři minuty později, když Vackova připravené střela skončila kousek od pravé tyče.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (902)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele